Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Ens Presentem Total

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Qui soc
Qui soc
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 18 Ad

More Related Content

Viewers also liked (18)

Advertisement

Similar to Ens Presentem Total (20)

Advertisement

Ens Presentem Total

 1. 1. Benvinguts a l'aula d'acollida de l' escola Manuel Ortiz de Juneda
 2. 2. Us agradaría viatjar amb nosaltres? Ens voleu conéixer? Doncs som-hi!
 3. 3. Juneda
 4. 4. Juneda és una petita població de la comarca de les Garrigues a la província de Lleida. Té una població aproximada d’uns 3.000 habitans. Tot i això, té un bagatge cultural reconegut arreu de Catalunya. El pas d’una de les sèquies del canal d’Urgell creen un paisatge espectacular.
 5. 5. Aquest curs som 14 alumnes a l’aula d’acollida. La nostra escola cada cop és més gran. Té uns 273 alumnes, i en els últims anys la població de famílies nouvingudes també ha anat augmentat. A l’escola hi convivim diferents nacionalitats: xinesos, romanesos, polacs, marroquins,...
 6. 6. Juneda Xina
 7. 7. Em dic Yang Kui i tinc dotze anys. Sóc d’un poble de Xina que es diu Qingtian, esta aprop de la ciutat de Lisuang. Fa un any que visc a Juneda amb amb el meu pare i la meva mare. Vaig a l’escola Manual Ortiz i Castelló i el que més m’agrada és fer plàstica, per que no cal estudiar. No tinc gaires amics per que sóc tímid, però a l’hora de pati jugo a futbol amb els nens de 6è i 5è. El meu equip preferit és el Barça. En el meu temps lliure m’agrada jugar a l’ordinador.
 8. 8. Em dic Dian Lin i tinc dotze anys. Sóc d’un poble de Xina que es diu Qingtian, esta a prop d’una ciutat que es diu Lisuang. Fa tres anys a visc a Juneda amb la meva mare i amb la meva germana Xiuzhen i ara esta a Xina aprendre xinès. Vaig a l’escola Manuel Ortiz i Castelló i el que més m’agrada és fer plàstica perquè no cal estudiar. No tinc gaires amics perquè sóc tímida, a l’hora de pati passejo mentre esmorzo. En el meu temps lliure m’agrada anar a jugar amb amics i llegir revistes .
 9. 9. Em dic Yehui i tinc nou anys. Sóc d’un poble de Xina anomenat Qingtian. És un poble gran i té un riu molt gran amb ponts molt moderns. Fan dos anys que visc a Juneda amb el meu pare, la meva mare , i la meva germana gran. I fa uns sis mesos que he tingut una germaneta nascuda a Catalunya. Juneda és un poble petit però hi fan molts festes:la festa major,les cassoles. I m’ho passo d’allò més bé!
 10. 10. En dic Lede Wang i tinc deu anys. Sóc d’un poble de Xina que es diu Qingtian. És un poble molt gran i té un riu molt llarg. Fa tres anys que visc a Juneda amb la meva mare i el meu pare, però tinc dos germans que viuen a Xina, més petits que jo. L’ assignatura que més m’agrada de l’escola és la plàstica i la que menys és anglès, per que em costa molt aprendre les paraules. En el meu temps lliure m’agrada jugar a l’ordinador.
 11. 11. Juneda Itàlia
 12. 12. Em dic Eva i tinc vuit anys. Sóc d´una ciutat d´Itàlia que es diu Milà. Però el meu pare i la meva mare són de Xina. Fa un any que visc a Juneda amb el meu pare i la meva mare i el meu germà petit Leo. De Juneda el que m´ agrada són les festes de disfresses, i anar a jugar amb els meus amics a la plaça. A l’escola tinc molt amics i em trobo molt a gust.
 13. 13. Juneda Marroc
 14. 14. Em dic Soukaina i tinc deu anys . Sóc d’ un poble del Marroc que es diu Safi, aprop de Marraquès. Fa quatre mesos que visc a Juneda amb el meu pare, la meva mare, i la meva germana Mariam. Juneda és un poble petit però hi fan moltes festes: la festa major, les cassoles. A l’escola el que més m’ agrada és aprendre català a l’aula d’acollida, per que així aprenc moltes paraules i puc entendre el que em diuen la resta de companys. En el meu temps lliure m’agrada mirar la televisió
 15. 15. Em dic Ouaface Carat i tinc nou anys i sóc de Marroc. Abans vivia en un poble anomenat Tànger, però des de fa un any i mig visc a Juneda amb el meu pare, la meva mare i els meus germans. Tinc cinc germans més grans que jo. Es diuen Abdeltif, Abdelmajid, Nordin, Ibrahim i Hamsa. El que més m’agrada de Juneda és la seva escola, perquè m’ho passo molt bé i els mestres me tracten molt bé. Es molt diferent de l’escola del Marroc. A l’escola el que més m’agrada és la plàstica , perquè m’agrada molt pintar.
 16. 16. Juneda Gàmbia
 17. 17. Em dic Fatoumata Korta i tinc nou anys. Sóc de Bricama un poble de Gàmbia. És un poble molt petit i té un riu molt bonic. Allà hi viuen els meus padrins, els tiets i els meus dos germans. Fa un any que visc a Juneda amb la meva mare i el meu tiet. A l’escola m’ho passo molt bé jugant amb les meves amigues a corda. Ara ja sé parlar molt en català però quan vaig arribar em va semblar que era una llengua molt difícil.
 18. 18. Fins aviat!

×