Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Guia de lectura nadal 2016

228 views

Published on

Guia de lectura de Nadal de l'Escola Mas i Perera

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Guia de lectura nadal 2016

  1. 1. Nacho era el centre de l'univers fins que…va arribar el seu germà! Gran i petit és la historieta per a tots els que hem patit un germà, i l'hem gaudit també. És una historieta per a tota la família que es publica a Argentina amb molt èxit EDUCACIÓ INFANTIL Pàrvuls 3 anys - HAUGHTON, C. BONA NIT A TOTHOM. Tots els animals del bosc donen per finalitzada la jornada, excepte una ossa petita que sembla conservar tot la seva energia. Intenta afegir adeptes a la diversió, però davant els successius badalls dels seus amics, a poc a poc s’adona que realment només resta una opció: dormir! Pàrvuls 4 anys AGUILAR, L. ORELLES DE PAPALLONA. Ed.Kalandraka La Clara és especial i res ni ningú aconseguirà treure-li valor a les seves qualitats, i és que la seva mare li ha donat la clau per no fer cas de les crítiques: autoestima, imaginació i espontaneïtat. Pàrvuls 5 anys BALADA, M. EL RATOLÍ PÉREZ. Ed.El Cep i la Nansa El Ratolí Pérez era molt feliç quan feia la seva feina. Nit rere nit sortia de casa per anar a recollir les dents dels nens i les nenes. Fins que un dia va aparèixer el Ratolí Giménez proclamant-se el nou ratolí de les dents! Quin embolic! Qui serà el nou ratolí de les dents: en Pérez o en Giménez? CICLE INICIAL -Alcántara, R. L'ÓS QUE VOLIA DEIXAR DE SER PETIT. Pagès Editors En el clar del bosc hi ha un gran enrenou. És el moment de decidir si els animals més joves inicien el seu camí en solitari. El bosc pot resultar molt perillós per a aquell que no estigui preparat. Tot i això, l’ osset Grancú ha decidit presentar-se a la dura prova. Serà capaç de superar-la? - Murphy, J. CINC MINUTS DE TRANQUIL·LITAT. Ed.Kalandraka La senyora Gros només demana uns minuts de tranquil·litat a la banyera, ben calentona i plena d’escuma. Però els seus fills tenen tanta energia i fan tan d’enrenou com sempre i a la mare la pau li dura ben poc. -Sandoval, A. L'ARBRE DE L'ESCOLA. Ed.Kalandraka Acostar-se a ell, acaronar el seu tronc, regar-lo, fer-li abraçades, llegir-li poemes... Tant de bo la llavor d'aquest arbre viatgi a moltes altres escoles. CICLE MITJÀ -Abadia, X. QUAN LES VAQUES SUREN. Ed.Takatuka Un nen arriba a casa amb un peix dins d’una bossa plena d’aigua que li acaba de tocar a la fira. Se’n va a dormir aviat per estar tranquil·lament amb el seu peix. A l’endemà, el desperta l’esquella d’una vaca solcant el cel. Descobreix amb sorpresa que tot ha començat a surar. -Chanti. GRAN I PETIT. Pagès Editors Nacho era el centre de l'univers fins que…va arribar el seu germà! Gran i petit és la historieta per a tots els que hem patit un germà, i l'hem gaudit també. És una historieta per a tota la família que es publica a Argentina amb molt èxit. -Zullo. G. LOS RASCACIELOS. Ed.Zorro Rojo Dos excèntrics multimilionaris cansats de les seves mansions, decideixen començar una absurda competició per veure qui dels dos construeix el gratacel més alt i més luxós.
  2. 2. NADAL I REIS: Un bon moment per LLEGIR! CICLE SUPERIOR -Bustos, J. LA FINA ENSURTS. Ed.Barcanova La Fina és bufona, molt bona nena i ho aprova tot, però això és un gran problema. Per què? Perquè en el món on viu, Espantilàndia, cal ser lleig, mala persona i suspendre-ho tot per no ser friqui. Cansada que els companys la insultin dient-li guapa i neta, voldria parlar- ne amb la tutora, la senyoreta Unglots. Però aquesta està massa preocupada per fer-se la manicura. -Carranza, M. LA PEL·LÍCULA DE LA VIDA. Ed.Cruïlla L'Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l'eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s'ensorra - Ray O’Ryan. SCIENCE FAIR DISASTER! Ed. Little Simon En aquesta tretzena aventura d’en Zack, el noi es prepara per a la Fira de Ciències Intergalàctiques. Hi ha certa pressió per saber qui guanyarà el concurs. Tot i que en Zack n’està convençut de la seva victòria, una sèrie d’errors el fan dubtar i s’haurà d’esforçar al màxim per intentar esmenar-los. LLIBRES PER A TOTHOM -Comelles, S. CAPICUA: 12 POEMES AMB ANIMALS PER LLEGIR I CANTAR. Publicacions de l’Abadia de Montserrat Un bestiari de poemes per llegir i també per cantar. A cada poema s’indica amb quina música es pot cantar. I totes són conegudes (La lluna, la pruna, El gegant del pi, Marrameu torra castanyes...). Amb dibuixos molt coloristes. -Duran, T. TOTA LA GENT DEL MÓN! VIDES DE TOTS COLORS. Ed.Takatuka Totes les persones descendim dels nostres avantpassats africans i, per tant, som el fruit de múltiples moviments migratoris. Les nenes i els nens d'aquest llibre procedeixen d'arreu del món i parlen llengües diferents, però ara tots viuen a Catalunya. Alguns acaben d'arribar, altres ja han nascut aquí. -Papatheodoulou, A. L’ÚLTIMA CARTA. Ed.Kalandraka Les paraules se les pot endur el vent o, en el cas d'aquesta bella història, les pot dur un carteramable, a qui li espera una experiència inoblidable en el seu darrer dia de feina. Curs 2016/2017

×