Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Thagger therese ny

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 8 Ad

More Related Content

Advertisement

Recently uploaded (20)

Thagger therese ny

  1. 1. Av therese åslund 7G
  2. 2. • Thagger är en sekt som nu är utrotad. • De tillbad guden Kali genom att mörda människor. • Den första skrivna källan som nämner sekten är från mitten av 1300-talet. • Thaggers hävdade att de fått rätten att leva på att strypa och plundra av Kali.
  3. 3. I mitten av 1300-talet skrev Sir HM Elliot om sekten och beskrev att några Thaggers hade blivit tagna men att sultanen inte hade dödat någon av dem. De blev tagna från Delhi till Lakhnauti där de blev frisläppta. Detta hände runt 1290 men Thaggers kan spåras tillbaka till 1000-talet.
  4. 4. Legenden säger att i tidens begynnelse kämpade Kali mot en demon. Men varje gång en droppe blod föll från demonen växte en ny demon fram. När två svettdroppar föll från Kali växte två män fram. Kali bad männen strypa demonen och i gengäld fick de leva på att strypa och plundra. De var Thagger sektens förfäder.
  5. 5. Medlemskapet fördes ibland vidare mellan far och son. Thaggarna kom främst från de lägre kasterna. Thaggarna ansåg att de stod utanför kastsystemet.
  6. 6. Thaggarnas anfall var väldigt planerade. Först samlade förtruppen med infiltratörerna information. De var främst ute efter rika resande med dåligt beskydd. De blev ”vänner” med dem. De föreslog resevägar och valde ut en plats för mordet. Elitstyrkan anlände till värdshuset eller byn där de resande var och såg till att bli vänner med dem och föreslog att de skulle resa tillsammans. När de kom till platsen slog de till. Shumsheerarna höll i händerna och fötterna medans stryparen skred till verket. För att försäkra sig om att de offer som kanske inte var helt döda inte skulle fly stacks ögonen ut.
  7. 7. Efter att ha dödat upp till 600.000 människor under 250 år, satte en officer från den brittiska armen vid namn William Henry Sleeman stopp för dem. Han blev dock först förlöjligad och bad om förflyttning till den civila administrationen. Han samlade information och gjorde kartor. Efter ett tag kunde han se samband. Han reste till byar och pratade med människor. Efter ett tag kunde Sleeman och hans indiska polisstyrka äntligen göra de första anhållandena.
  8. 8. • http://en.wikipedia.org/wiki/Thuggee • http://de.wikipedia.org/wiki/Thuggee • http://sv.wikipedia.org/wiki/Thagger • Häfte från Tobias (lärare)

×