Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Thaggers oliver

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Thagger therese ny
Thagger therese ny
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 7 Ad
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Recently uploaded (20)

Thaggers oliver

  1. 1. THAGGERS Dödade i gudens Kalis namn
  2. 2. HUR THAGGER UPPKOM  I Indien är religionen hinduism och där finns en berättelse om en kvinna som heter Durga och hon besegrar många olika manliga demoner som dom manliga gudarna inte klarar av. Och då hyllas hon av de manliga gudarna som den högsta guden. Ur Durga växer Kali fram som är Durgas onda sida. Och Thaggers dyrkar guden Kali.  Durga  Kali uppkomer ur Durga  Kali
  3. 3. HUR THAGGER UPPKOM  Kalis lärjungar som kom att kallas Thagger har enligt en sägen upp kommit från hennes svett när hon kämpade mot demonen. Varje gång blod kom från demonen så växte en demon upp. Kali lyckades pga det aldrig döda demonen, till slut så föll 2 st svettdroppar ner till marken och uppväxte 2 män (dom 2 första Thagger) med tygstycken, med hjälp av dessa tygstycken så lyckades dom strypa demonen utan att spilla något blod.  Kali sa då  Ni kan fortsätta att döda folk med tygstycken och plundra.  I modern tid använder man rumal. Ett tygstycke som var en meter lång och användes till huvudbonad men i händerna av en Thagger blir det ett dödligt vapen.
  4. 4. NÄR DOM UPP KOM  Thagger uppkom i slutet av 1200 talet och höll på till i mitten av 1800talet. Anledningen till att det kunde hållas hemligt i så lång tid är för att det gick från far till son. Ingen annan fick veta hemligheten.
  5. 5. HUR MAN DÖDAR  Thagger reste med dom som dom skulle döda i veckor eller dagar. Dom gjorde det här för att dom ville se vänliga ut inför sina offer för att lura in dom på ensliga vägar där andra Thaggers sat och väntade på dom medans hade några Thaggers gräft gravar åt ofren. Och sen när ofret kom till den bestämda platsen. Om någon skulle försöka fly så fans det alltid några som ventade en bit bort och fångade in dom.  Det finns olika Thaggers det finns land och flod Thaggers. Det finns inte så mycket fakta om dom men dom har nästan samma sätt att jaga som land Thagger. Dom lockar sina offer in i deras båt dom kan tillbringa veckor eller dagar på båten det är alltså samma sätt som land Thagger men dom kan bara dumpa sina lik i vattnet. Flod Thggers var dom sista Thaggersana kvar för att det var svårt att hitta bevis.
  6. 6. HUR DOM FICK SITT SLUT  När Sleeman kom till Indien 1809. När Sleeman hade satt sin fot på Indien så hörde han om de onda människorna som dödade folk. Sleeman gjorde ett morärnt brottsregister och började se ett mönster i hans register och började fånga Thaggerna. När man hade tillfångatagit en Thaggers så var dom villiga att avslöjag allt för dom trodde att guden Kali hade övergett dom.
  7. 7. GJORD AV OLIVER 7G KÄLLOR: WIKEPEDIA PAPRET VI FICK AV Tobbe

×