Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Presentatie Hoteltech 2017 Een voller hotel? Welke hotelier wil dat niet?

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 15 Ad

Presentatie Hoteltech 2017 Een voller hotel? Welke hotelier wil dat niet?

Download to read offline

Presentatie tijdens de powertalks van de Hoteltech van 20 november 2017.
Hoe doe je dat een voller hotel krijgen?
Door 1 op 1 marketing: het verzamelen en begrijpen van gasten- en klantdata. Van boekingsengine tot emailcampagnes, alles draait om het verzamelen en begrijpen van gasten en de klantdata.

Presentatie tijdens de powertalks van de Hoteltech van 20 november 2017.
Hoe doe je dat een voller hotel krijgen?
Door 1 op 1 marketing: het verzamelen en begrijpen van gasten- en klantdata. Van boekingsengine tot emailcampagnes, alles draait om het verzamelen en begrijpen van gasten en de klantdata.

Advertisement
Advertisement

More Related Content

Recently uploaded (20)

Advertisement

Presentatie Hoteltech 2017 Een voller hotel? Welke hotelier wil dat niet?

 1. 1. Hielko van der Molen EEN VOLLER HOTEL! 🏨 WELKE HOTELIER WIL DAT NIET?
 2. 2. Digitaal vakman sinds 1997 Marketeer & techniek Interim manager Trainer . 🤗Even voorstellen
 3. 3. Hoe kijk ik als marketeer naar hospitality? Productgericht Food & Beverage Kamers Comfort Luxe Service Genieten Maar bovenal gastvrijheid!
 4. 4. Maar ook …😤 Heel veel spelers die zelf geen gastvrijheid bieden. Maar wel geld verdienen met marketing! 🏨
 5. 5. 🛑 Product focus leidt tot vastlopen in digitale wereld Waarom laten jullie hotieliers dat aan derden over? Nagenieten wordt ook vergeten! Focus ligt op het moment (product) zelf! Klantgedrag verandert. Genieten van gastvrijheid begint bij het zoeken naar hotel
 6. 6. In tegenstelling tot in een winkel 🏬 Is een gast: 1. > 8 uur in jullie “winkel” 2. Komt de gast 2 keer langs de “kassa” Waarom verzamel je dan niet alle gegevens van een gast? Hier likkenbaarden marketeers van!
 7. 7. Dus maak die marketing shift! 🛑 verzam Hoteliers jullie weten altijd meer van je gasten dan een Booking of AirBNB! Niet alleen wat ze boeken, maar vooral waar ze van genieten! Leg dit vast in CRM tool! + gebruik het! Verkopen aan klanten die je kent is makkelijker!
 8. 8. Steek je kop niet in het zand, maar kom in actie! Hielko van der Molen Ja! .. ook ik heb het gedaan :) #kopintzand 😬
 9. 9. Marketing is geen Rocketscience 🛑 Jullie als gastvrouw / gastheer kennen de gasten en hun wensen als beste. Iemand die romantisch diner heeft genoten moet je het aanbod doen van romantisch weekendje weg.. Daarop inspelen, dat is de essentie van digital marketing Mooie bijvangst, geen commissie.. Directe boekingen dus!
 10. 10. Email is het beste medium! In marketing automation anno 2017 Succes draait om kennis van de doelgroep! Succesvolle e-commerce partijen doen dat Gerichte en gepersonaliseerde e-mail scoort Koppel gastprofiel aan hun PMS data
 11. 11. Intelligent e-mail biedt snel veel kansen 🛑 Wat? Dus alleen jij kan gasten gericht weer uitnodigen. Hoe? Door boekingsgedrag te koppelen aan het klantprofiel. Wanneer? Dat is nog de uitdaging, oplossing zo vaker, vaker en vaker. Wel response? Val op in de mailbox!
 12. 12. Dat is digitale gastvrijheid door verleiden 🤘 Zorg voor goed profiel van je gast (en leg dat vast) Personaliseer het aanbod op dit profiel Niet wachten… 😬 Begin vandaag met beschikbare gastdata en mail Scroom niet en stuur vaker! + val op in 📱 inbox
 13. 13. Hotelier, het vakmanschap van (digitale) gastvrijheid? Het is een proces Dat jullie moeten opstarten Neem ze mee en creëer fans! Verleiden is fun!!
 14. 14. Begin morgen met een voller hotel als resultaat! 📧 Hielko@hielko.nl 📱 06-51015897 #hulplijn www.hielko.nl
 15. 15. Thanks 😊

Editor's Notes

 • Binnen de hotel industrie zie ik veel mensen die zeer goed instaat zijn het product te leveren. Het zijn door de hotelschool zeer goed opgeleide dienstverleners.
  Alleen met betrekking tot de marketing is m.i. nog een inhaalslag te maken en vooral digitaal zijn er nog veel verbeterslagen te maken.

 • Veel andere bedrijfstakken waren vroeger ook productgericht. Neem de schoenenindustrie. Je maakte zelf mooie schoenen en ging die verkopen.
  Tot er marketeers kwamen. Die begonnen bij de klant, wat voor schoenen wilde de klant hebben en hoe kunnen we ze het best bereiken etc. Daar lag hun focus. Vervolgens zochten ze een fabrikant die die schoenen voor ze kon maken. Zo is bijvoorbeeld Nike ontstaan.
 • Alleen met betrekking tot de marketing is m.i. nog een forse inhaalslag te maken en vooral digitaal zijn er nog veel verbeterslagen te maken.
 • Als marketeer maar zeker ook door mijn school binnen het succesvolle Fletcher, met 80 hotels nu de grootste van ons land, ben ik er van overtuigd dat de marketing van het hotel product te vergelijken is met de marketing van de retail.
 • En dat is actie> Reactie, meten en weer bijsturen. Een continue proces.
  Concreet: De belangrijkste doelgroep zijn de mensen die bij jou als een hebben gekocht. Je klanten die je kennen daar verkoop je gemakkelijker aan en met minder kosten dan het vinden van nieuwe klanten.
 • Dus wil je die (oud) gasten vastleggen in een CRM database, en wil je ze profileren.
  En die mensen wil je steeds weer proberen digitaal te verleiden tot nieuwe boekingen. Dat doe je met email het meest efficiënt en betaalbaar.
 • We zien dat de OTA’s miljoenen emails per maand verzenden, de Bookings.com, maar ook deze digitale bedrijven, zijn uiterst succesvol.In de hal staat bijvoorbeeld iConneqt die verzenden voor hotels en OTA alleen al meer dan 100.miljoen soms slimme persoonlijke emails per maand. In nederland. En echt het werkt.Dat kan ik garanderen
 • . Inteligent mailen.De gastvroouw/gastheer ken je je gasten, dus nodig je ze gericht weer uit. Dus zorg dat je het boekingsgedrag heb gekoppelt aan het klantprofiel. Dan kun je gericht mailen, het kost minder, en je gaat bijvoorbeeld geen senioren uitnodigen om te gaan waterskiën bij je hotel.
 • DIRECT BOOKINGS. Boeken doet men vooral digitaal. Natuurlijk zeer veel via de OTA’s. Die zijn belangrijk, maar je kunt ook natuurlijk een belangrijk deel direct laten boeken, spaart je veel geld.
  Integreer je boekingssite met je CRM database. Zorg dat bezoekers van je site minimaal hun emailadres achterlaten. Probeer een start te maken van een mogelijke relatie. (onderzoek geeft aan dat men via een OTA bijvoorbeeld jou heeft gevonden, dus daar digitaal rond kijkt , om vervolgens te boeken bij de OTA. )
  Daar zijn mooie digitale technieken voor beschikbaar. o.a. Exit intent)
 • Jullie DNA
  Daar zijn mooie digitale technieken voor beschikbaar. o.a. Exit intent)
  Mail flow na boeken...(pre-arival...feest, voorpret, , etc.
  Nog even  belang van de smartpone?

×