Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentatie Hoteltech 2017 Een voller hotel? Welke hotelier wil dat niet?

498 views

Published on

Presentatie tijdens de powertalks van de Hoteltech van 20 november 2017.
Hoe doe je dat een voller hotel krijgen?
Door 1 op 1 marketing: het verzamelen en begrijpen van gasten- en klantdata. Van boekingsengine tot emailcampagnes, alles draait om het verzamelen en begrijpen van gasten en de klantdata.

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Presentatie Hoteltech 2017 Een voller hotel? Welke hotelier wil dat niet?

 1. 1. Hielko van der Molen EEN VOLLER HOTEL! 🏨 WELKE HOTELIER WIL DAT NIET?
 2. 2. Digitaal vakman sinds 1997 Marketeer & techniek Interim manager Trainer . 🤗Even voorstellen
 3. 3. Hoe kijk ik als marketeer naar hospitality? Productgericht Food & Beverage Kamers Comfort Luxe Service Genieten Maar bovenal gastvrijheid!
 4. 4. Maar ook …😤 Heel veel spelers die zelf geen gastvrijheid bieden. Maar wel geld verdienen met marketing! 🏨
 5. 5. 🛑 Product focus leidt tot vastlopen in digitale wereld Waarom laten jullie hotieliers dat aan derden over? Nagenieten wordt ook vergeten! Focus ligt op het moment (product) zelf! Klantgedrag verandert. Genieten van gastvrijheid begint bij het zoeken naar hotel
 6. 6. In tegenstelling tot in een winkel 🏬 Is een gast: 1. > 8 uur in jullie “winkel” 2. Komt de gast 2 keer langs de “kassa” Waarom verzamel je dan niet alle gegevens van een gast? Hier likkenbaarden marketeers van!
 7. 7. Dus maak die marketing shift! 🛑 verzam Hoteliers jullie weten altijd meer van je gasten dan een Booking of AirBNB! Niet alleen wat ze boeken, maar vooral waar ze van genieten! Leg dit vast in CRM tool! + gebruik het! Verkopen aan klanten die je kent is makkelijker!
 8. 8. Steek je kop niet in het zand, maar kom in actie! Hielko van der Molen Ja! .. ook ik heb het gedaan :) #kopintzand 😬
 9. 9. Marketing is geen Rocketscience 🛑 Jullie als gastvrouw / gastheer kennen de gasten en hun wensen als beste. Iemand die romantisch diner heeft genoten moet je het aanbod doen van romantisch weekendje weg.. Daarop inspelen, dat is de essentie van digital marketing Mooie bijvangst, geen commissie.. Directe boekingen dus!
 10. 10. Email is het beste medium! In marketing automation anno 2017 Succes draait om kennis van de doelgroep! Succesvolle e-commerce partijen doen dat Gerichte en gepersonaliseerde e-mail scoort Koppel gastprofiel aan hun PMS data
 11. 11. Intelligent e-mail biedt snel veel kansen 🛑 Wat? Dus alleen jij kan gasten gericht weer uitnodigen. Hoe? Door boekingsgedrag te koppelen aan het klantprofiel. Wanneer? Dat is nog de uitdaging, oplossing zo vaker, vaker en vaker. Wel response? Val op in de mailbox!
 12. 12. Dat is digitale gastvrijheid door verleiden 🤘 Zorg voor goed profiel van je gast (en leg dat vast) Personaliseer het aanbod op dit profiel Niet wachten… 😬 Begin vandaag met beschikbare gastdata en mail Scroom niet en stuur vaker! + val op in 📱 inbox
 13. 13. Hotelier, het vakmanschap van (digitale) gastvrijheid? Het is een proces Dat jullie moeten opstarten Neem ze mee en creëer fans! Verleiden is fun!!
 14. 14. Begin morgen met een voller hotel als resultaat! 📧 Hielko@hielko.nl 📱 06-51015897 #hulplijn www.hielko.nl
 15. 15. Thanks 😊

×