Klimaatverandering

336 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
336
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Klimaatverandering

  1. 1. Het klimaat verandert en de aarde warmt opals gevolg van ons energiegebruik. Als we nietsdoen, dan wordt nog deze eeuw een derde vanalle plant- en diersoorten met uitstervenbedreigd.
  2. 2. 1.Antarctica2.Arctisch Programma3.Ganges: Van bron tot monding4.Koraaldriehoek
  3. 3. De Zuidpool is één van ’s werelds grootste,meest ongerepte maar ook meest kwetsbarenatuurregio’s. Het is het gebied van pinguïns,walvissen en zeehonden. Maar ook vanoverbevissing, walvisjacht en klimaatveranenwil wereldwijde aandacht vragen voor dedrastische gevolgen vedering. Het WereldNatuur Fonds werkt hard aan het weerbaardermaken van de natuur zodat deze bestand istegen de gevolgen van klimaatverandering ande opwarming van Antarctica.
  4. 4. Door smeltende ijskappen als gevolg vanklimaatverandering en door toenemendeeconomische activiteiten, neemt hetleefgebied van de diersoorten die op deNoordpool leven snel af.Het WNF werkt er hard aan om te zorgen datde beschermde gebieden op de Noordpoolgroter worden om zo de ernstige bedreigingenvoor pooldieren als de ijsbeer terug te dringen.
  5. 5. De Ganges ontspringt in het sneeuwrijkehooggebergte van de Himalaya. De Himalaya heeft,na de poolregio, de grootste concentratie vangletsjers ter wereld. Zij voorzien de zeven groterivieren van Azië, waaronder de Ganges, van eencontinue watertoevoer. Daarom worden deHimalaya’s ook wel de watertorens van Aziëgenoemd. Door klimaatverandering dreigen dezebelangrijke watertorens weg te smelten. Op kortetermijn leidt dit tot verwoestende overstromingenen op langere termijn dreigt het gevaar van enormewatertekorten in de hele regio die zowel mensen alsdieren en de natuur in het algemeen treffen.Het programma “Ganges: Van bron tot monding”speelt zich af op verschillende locaties in hetstroomgebied van de Ganges. Het project voor degangesdolfijn is actief in de bovenstroom van hetcentrale gedeelte van de rivier.
  6. 6. De Koraaldriehoek wordt ook wel dekraamkamer van de wereldzeeën genoemd, zórijk is het gebied aan planten en dieren. Helaasis dit zeeparadijs in gevaar, ondermeer dooronverantwoorde visserij, vervuiling enklimaatverandering. Het Wereld Natuur Fondswerkt hard aan het behoud van deKoraaldriehoek, waar niet alleen zeeleven,maar ook miljoenen mensen van afhankelijkzijn.
  7. 7. www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/klimaat/wat_zijn_de_gevolgen/gevolgen_klimaatverandering_thermometer/

×