Successfully reported this slideshow.

Judaisme b

8,624 views

Published on

Published in: Travel, Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Judaisme b

 1. 1. ELJUDAISME<br />
 2. 2. INDEX:<br />1-ORÍGEN<br />2-EN QUIN/S DÉU/S CREUEN<br />3-DOCUMENTS SAGRATS <br />4-SÍMBOLS <br />5-CELEBRACIONS I FESTES<br />6-LLOCS SAGRATS ,TEMPLES<br />7-MAPA:SITUACIÓ GEOGRÀFICA DE <br />L’ORIGEN I LA SEVA EXTENCIÓ <br />
 3. 3. ORÍGEN<br />Els pares del poble d’ Israel són:<br /><ul><li>Abraham
 4. 4. Isaac
 5. 5. Jacob</li></ul>El judaisme és la religió del poble jueu. És la més antiga de les tres religions monoteistes majoritàries i una de les tradicions religioses més antigues que encara es practiquen.<br />
 6. 6. EN QUIN/S DÉU/S CREUEN<br /><ul><li>El Judaisme és una religió monoteista .Els jueus només adoren a un sol Déu: l’anomenen Jahvè (l´etern o el beneït).
 7. 7. El seu nom representa «el nom impronunciable de Déu».
 8. 8. Ningú sap com és Jahve.</li></li></ul><li>DOCUMENTS SAGRATS<br /><ul><li>En el judaisme hi ha un document sagrat anomenat Pentateuc o Torà .
 9. 9. Són els cinc primers llibres de la Bíblia o de la Tanakh.
 10. 10. Corresponen a l'Antic Testament cristià.</li></li></ul><li>SÍMBOLS<br /><ul><li>En el judaisme hi han una sèrie de símbols:
 11. 11. Quipà: És un casquet utilitzat pels homes jueus
 12. 12. Tal·lit: És un xal ritual amb el que es cobreix diàriament l´home jueu en les seves oracions.
 13. 13. Tefil·lín: Són dues capses de cuir negre que contenen inscrits en un pergamí quatre passatges de la Torà
 14. 14. Mezuzà: Estoig que conté un pergamí on es recorda que Déu és omnipresent i vigila tots els actes dels homes
 15. 15. Menorà: és un canelobre de set braços
 16. 16. Estrella de David: És un símbol consistent en una estrella de sis puntes formades per dos triangles superposats</li></li></ul><li><ul><li>EL XABAT: Dia de la setmana dedicat al senyor es descansa i es prega, recordant el setè dia de la creació.
 17. 17. PÈSAH: Festa de l’alliberament del poble</li></ul> d’Israel, que estava esclavitzat recorda la <br /> sortida d’Egipte.<br /><ul><li>ROIX HA-XANÀ: Recorda l’aniversari de la creació. Es fan felicitacions i es comparteix bons desigs.
 18. 18. IOM KIPUR: És un moment d’ avaluació i es demana el perdó de Déu. Es fa en dejuni. </li></ul>CELEBRACIONS I FESTES <br />
 19. 19. LLOCS SAGRATS I TEMPLES<br /><ul><li>Els espais sagrats dels jueus són les sinagogues, que són llocs de reunió, estudi i oració.
 20. 20. L’ oració diària la fan al matí, a la tarda i a la nit, i serveix per reflexionar.</li></li></ul><li>MAPA:SITUACIÓ GEOGRAFICA DE L’ORIGEN I LA SEVA EXTENCIÓ <br /><ul><li>El judaisme és la part tronjadel mapa</li>

×