Successfully reported this slideshow.

ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ HIFU

0

Share

Loading in …3
×
1 of 14
1 of 14

ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ HIFU

0

Share

Download to read offline

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει μια εντελώς μη-επεμβατική θεραπεία των ινοαδενωμάτων με τη χρήση Εστιασμένο Υπέρηχο Υψηλής Έντασης (HIFU).

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει μια εντελώς μη-επεμβατική θεραπεία των ινοαδενωμάτων με τη χρήση Εστιασμένο Υπέρηχο Υψηλής Έντασης (HIFU).

More Related Content

Related Books

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ HIFU

 1. 1. Η πιο σύγχρονη μη-επεμβατική θεραπεία με τη χρήση Εστιασμένο Υπέρηχο Υψηλής Έντασης (HIFU).
 2. 2. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν την σύγχρονη γυναίκα είναι η ξαφνική παρουσία ενός ογκιδίου στον μαστό της. Γεγονός που αιφνίδια εισβάλλει στην καθημερινή ζωή της και αποτελεί πηγή ποικίλλων συναισθημάτων, κυρίως πανικού και φόβου.
 3. 3. Είναι όμως ενθαρρυντικό να ξέρεις ότι 90% των όγκων που αναπτύσσονται στους μαστούς είναι καλοήθεις. Η αιτία δεν είναι γνωστή. Τα ινοαδενώμτα παρατηρούνται πιο συχνά κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας και μεγαλώνουν κατά την εγκυμοσύνη. Έχουν την τάση να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
 4. 4. Το ινοαδένωμα είναι ο πιο κοινός καλοήθης όγκος του μαστού και ο πιο κοινός όγκος μαστών στις γυναίκες κάτω από την ηλικία των 30. Τα ινοαδενώνατα βρίσκονται συνήθως ως μεμονωμένοι σβώλοι, αλλά περίπου 10 - 15% των γυναικών εμφανίζουν διάφορα ογκίδια που μπορούν να έχουν επιπτώσεις και στους δυο μαστούς.
 5. 5. Οι μαύρες γυναίκες τείνουν να αναπτύξουν ινοαδενώματα συχνότερα και σε πιο νεαρή ηλικία από τις λευκές γυναίκες.
 6. 6. Συνήθως τα ινοαδενώματα έχουν διάμετρο 2 έως 3 εκατοστά. Είναι στρογγυλά, ευκίνητα και συμπαγή στην ψηλάφηση. Στη μαστογραφία και στο υπερηχογράφημα, εμφανίζουν ομαλό περίγραμμα.
 7. 7. Από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί η διάγνωση, τότε για την ασθενή υπάρχουν οι εξής επιλογές:  Παρακολούθηση του μεγέθους του ινοαδενώματος ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Δεν είναι σπάνιο κάποια ινοαδενώματα να μικρύνουν ή και να εξαλειφθούν από μόνα τους.
 8. 8.  Η «παραδοσιακή» θεραπεία του ινοαδενώματος είναι η χειρουργική αφαίρεσή του διαμέσου μικρής τομής στο δέρμα. Αυτή ενδείκνυται κυρίως αν η γυναίκα επιθυμεί την απομάκρυνση τέτοιου μορφώματος από τον μαστό της. Και είναι απαραίτητο επίσης όταν υπάρχει ταχεία ανάπτυξη του όγκου . Το μόρφωμα που αφαιρείται στέλνεται πάντα για ιστολογική εξέταση, κατοχυρώνοντας τη διάγνωση.
 9. 9.  Υπάρχει διαθέσιμη, στις μέρες μας, εναλλακτική θεραπεία με laser. Ο ακτινολόγος τοποθετεί μια ειδική βελόνα μέσα στο ινοαδένωμα, διαμέσου της οποίας μια δέσμη laser καταστρέφει τον πυρήνα του ινοαδενώματος. Σταδιακά, το ινοαδένωμα αρχίζει και μικραίνει τους πρώτους μήνες μετά τη θεραπεία και μπορεί να μην ψηλαφάται πια μετά από περίπου 1 χρόνο. Το προσόν αυτής τη θεραπείας είναι ότι αποφεύγεται μια μικρή επέμβαση και, ενδεχομένως, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο (δεν γίνεται τομή). Από την άλλη μεριά, πρέπει να έχει ήδη επιβεβαιωθεί η διάγνωση του ινοαδενώματος με βιοψία, πριν προχωρήσει κανείς σε θεραπεία με laser.
 10. 10.  Θεραπεία HIFU Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει μια εντελώς μη-επεμβατική θεραπεία των ινοαδενωμάτων με τη χρήση Εστιασμένο Υπέρηχο Υψηλής Έντασης (HIFU).
 11. 11.  100% μη-επεμβατική  χωρίς τομές και ουλές  δεν οδηγεί σε παραμόρφωση του στήθους  χωρίς αναισθησία  χωρίς απώλεια αίματος και χωρίς κίνδυνο μόλυνσης  εντελώς ακίνδυνη (μη-ιονίζουσα)  δεν χρειάζεται νοσηλεία
 12. 12. Διαθέσιμα HIFU-κέντρα στην Ευρώπη  δύο στο Churchil Hospital στην Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο  πέντε στην Ιταλία  δύο στην Ισπανία  ένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης, Γερμανίας  ένα στην Βουλγαρία
 13. 13. Η HURSAMED, Ltd είναι μία εταιρεία η οποία ασχολείται με Ιατρικό τουρισμό και συνεργάζεται στενά με τη HIFU Κλινική Βουλγαρίας. Υπάρχει εξειδικευμένο πρόσωπο που θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας και θα φρονδίσει όλα τα σχετικά με τη θεραπεία σας:  Θα προετοιμάσει τα χαρτιά σας  Θα κλίσει ραντεβού με τους ειδικούς (από απόσταση και από κοντά)  Οργάνωση του ταξιδιού σας  Ξενοδοχείο  Συνοδό/διερμηνέα για όλη τη διάρκεια  Μεταφορικό μέσον από αεροδρόμιο μέχρι τη κλινική και πίσω  Τουρισμό μετά τη θεραπεία (αν το επιθυμείτε)
 14. 14. http://hifu.hursamed.com/ BG +359 897745134 GR +030 6985017387 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: HURSAMED, Ltd hifumedgr@gmail.com hursamedhifu@gmail.com

×