Bacc Crackwoodspines; update 38 - week 14

183 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
183
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bacc Crackwoodspines; update 38 - week 14

 1. 1. Bacc Crackwoodspines Update 38 Week 14
 2. 2. Ik denk dat dit de beste start van een week is. Sinds ooit.
 3. 3. Onze ambitieuze Joost stortte zich zoals altijd helemaal in één van zijn hobby’s om de ellende naar de achtergrond te verdrijven. Ditmaal was dat de hobby conditie. Al wilde hij ook wel graag de vaardigheid lichaam maximaliseren.
 4. 4. En dat eerste is hem in elk geval gelukt.
 5. 5. Natuurlijk kan hij Sira niet teleurstellen: Hij moet de tuin gewoon blijven bijhouden. Ook nu ze er niet meer is. Eigenlijk vind Joost het niet erg om die bomen dagelijks te snoeien. Het biedt hem de gelegenheid om na te denken over een aantal zaken.
 6. 6. Hetzelfde geldt voor vissen. Of dat nu ‘s ochtends vroeg, ‘s avonds laat of overdag is. Hoewel, overdag?
 7. 7. Overdag werkt hij meestal. Al werkt hij nu aanzienlijk minder sinds hij weer promotie heeft gemaakt. En daarmee zijn levenswens heeft behaald. Jawel, dat worden in elk geval al twee platina graven van deze generatie. De nieuwe levenswens van Joost is om vijf topzaken te bezitten. Wat natuurlijk niet haalbaar is, gezien zijn leeftijd.
 8. 8. Hij stort zich liever op andere dingen. Zijn kinderen, bijvoorbeeld. Isabelle en Sjors zijn wettelijk gezien niet meer zijn kinderen. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet om ze geeft. En aangezien de tweeling nu oud genoeg is om hun ouders te mogen bezoeken – waarvan er helaas nog maar één over is – komen ze langs op een zekere middag. Wel met Isolde (je weet maar nooit).
 9. 9. Joost heeft over deze gelegenheid lang nagedacht en hij heeft er best wat moeite mee om zijn kinderen na zo’n lange tijd weer te zien. Het lijkt eeuwen geleden en ze zijn ook een stuk groter dan de laatste keer. Toch lijkt het nog wel gisteren dat hij hen voor het laatst zag. Een beetje onhandig steekt hij zijn armen uit naar Sjors, die nogal raar opkijkt van het cadeautje dat hij onder zijn neus ziet.
 10. 10. Binnen geeft Joost ook Isabelle een cadeau. Het zijn geen grote, dure dingen. Het is de laatste oogst uit de tuin.
 11. 11. Nee, het echte cadeau krijgen ze pas wanneer hun vader sterft. Want Joost mag dan wel een familiesim zijn, hij heeft als secundaire wens rijkdom. Eén ding is in elk geval zeker: de tweeling hoeft zich geen zorgen te maken voor wanneer ze, over een paar jaar, gaan studeren.
 12. 12. En met die gedachte in zijn achterhoofd geeft Joost zijn geest aan magere Hein wanneer hij die avond uit zijn werk komt. (Ik heb trouwens nooit geweten dat het zo heette, ghèhè.)
 13. 13. (En dan nog zoiets: Hoe kun je mij er nou van beschuldigen dat ik dit expres heb gedaan?)
 14. 14. Ja ja, dat was een korte update. Of niet dan? Maar zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb. Afijn, de volgende update speelt zich af bij de familie Denham. En omdat de kavel van Sira en Joost onbewoond is, beginnen we vanaf nu dan ook elke week bij de familie Denham. Tot volgende week dan maar weer! Eén opmerking: Vanaf nu ik achterin elke update een stamboom posten!

×