Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Canada powerpoint

295 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Canada powerpoint

  1. 1. Canada Powerpoint 1. Dia – Etusivu 2. Dia - Yleistä kanadasta Kanada sijaitsee Pohjois-Amerikassa. Pääkaupunki on Ottawa. Suurin osa kanadalaisista on eurooppalaista alkuperää: o 28% brittiläistä, o 23% ranskalaista, o 15% muuta eurooppalaista, o 2% amerikan-intiaaneja, ja loput sekalaista alkuperää. Uskonto: o Suurin kirkko Roomalaiskatollinen (42,6%) kaikista kanadalaisista. o Toiseksi suurin on protestanttinen kirkko, 23.3% osuudellaan. o Muslimeita Kanadassa on n. 2% kaikista kanadalaisista. Kanada on 2 kielinen maa, ja siellä puhutaan sekä englantia, että ranskaa. 3. Dia – Kulttuurit Kanadassa erilaiset kulttuurit ovat hyvin edustettuina johtuen avoimesta maahanmuuttopolitiikasta. Ihmisiä on myös kannustettu säilyttämään omaa kulttuurillista perintöään. Suhtautuminen erilaiseen kulttuurin eroaa hieman aluekohtaisesti. o Idässä, Atlantin provinssissa, ihmiset ovat konservatiivisia o Toisin kuin Läntisessä Kanadassa ja Brittiläisessä Kolumbiassa, jossa ihmiset ovat avoimempia. o Quebecissä ihmiset ovat itsenäisiä. Kanadalaiset ovat jakaantuneet kahtia, anglofoonisiin ja francofoonisiin. o Anglofooniset ovat englanninkieltä puhuva osa ja Francofooniset ranskaa puhuva. o Francofooniset eivät ole aivan yhtä varautuneita kuin anglofoonit. He elehtivät enemmän puheessaan ja puhuvat lähempänä. Kanadalainen kulttuuri on lähes samanlaista kuin Suomessa, mutta muutamia eroavaisuuksia löytyy, joissa kannattaa olla tarkkana. Quebec eroaa lopusta Kanadasta hiukan Ranskalaisen kulttuurin johdosta.
  2. 2. 4. Dia – Kulttuurit TERVEHTIMINEN JA TAPAAMINEN Yleisin tervehtimistapa on kättely. Käden puristuksen tulisi olla jämäkkä ja kättelijöiden tulisi katsoa toisiaan silmiin. Kanadan-Ranskalaiset saattavat tervehtiä myös poskisuudelmin, joka suoritetaan antamalla kevyt suukko ensin vasempaan ja sitten oikeaan poskeen. LAHJAT Kanadalaiset antavat lahjoja toisilleen pääasiassa aina jouluisin ja toistensa syntymäpäivinä. Lahjat avataan aina yleensä vastaanottamisen yhteydessä. Rahalahjojen antamista kannattaisi välttää. Esimerkki: Jos saa kutsun päivälliselle, voi viedä mahdollisesti kukkia tai suklaata lahjaksi mukanaan päivällisen järjestäjälle.5. Dia – Kulttuuri KOMMUNIKOINTI On vaikeaa määrittää mitään tyypillistä Kanadalaista kommunikointi tyyliä johtuen suurista kulttuurillisesta ja alueellisesta jakutumisesta. Muutamia tiettyjä yleishyödyllisiä sääntöjä voidaan kuitenkin soveltaa koko Kanadassa. o He tykkäävät käydä heti suoraan asiaan ilman kiertelyitä ja olettavat, että esitettäessä omia argumentteja niille annetaan myös hyvät perustelut. o Kanadalaiset pyrkivät ilmaisemaan selkeästi mikäli ovat erimieltä jostakin asiasta. o Kommunikointi tyyli on käytännöllistä ja perustuu maalaisjärkeen. o Vaikka puhutaankin suoraan ja ilmaistaan selkeästi oma kanta, täytyy muistaa ettei vaikuta liian päälle käyvältä Kommunikointi tyylit eroavat eniten Anglofoonien ja Francofoonien välillä. o Francofoonit eivät ole niin suorasukaisia kuin anglofoonit. He ovat myös elämäniloisempia kuin anglofoonit. o Anglofoonit eivät keskeytä toisen puhumista. He pitävät sitä töykeänä, mikäli toisen puheen keskeyttää. o Francofoonien tapana on yleisemmin keskeyttää toisen puheita. o Anglofoonit kommunikoivat enemmän sanotuilla sanoilla kuin niin sanotulla kehonkielellä. He arvostavat omaa tilaa. Eli eivät tule iholle kiinni puhuessaan vaan noin käden mitan päähän, aivan kuten Suomessa.
  3. 3. 6. Dia – Hyvä tietää Kanadalaisesta Business- maailmasta Kanadalaiset ovat täsmällisiä, joten esimerkiksi sovituissa tapaamisissa olisi syytä olla aina ajoissa paikalla. Kaikesta kirjallisesta materiaalista olisi hyvä olla myös ranskankieliset versiot, erityisesti Quebecissä. Myös käyntikortissa olisi hyvä olla sekä englannin- että ranskankielinen teksti. Jos tarvitsee erityisesti osoittaa jotakin, sen voi tehdä aivan normaalisti osoittamalla kohdetta sormella, mutta tätä pidetään mahdollisesta hieman töykeänä. Mikäli jotakin henkilöä puhuttelee, pitäisi häntä puhutella aluksi sukunimellä. Myös titteli nimityksiä olisi syytä käyttää, mikäli puhuteltava henkilö tälläisiä omaa, esimerkkinä tohtori tai professori. Business-ruokailut ovat yleisesti käytännöllisiä, mutta alkoholia olisi syytä välttää. Hyvästä palvelusta voi antaa tippiä ruokailun päätteeksi. Hyvä tipin määrä on noin 15% hinnasta.7. Dia – Keskustelu Kanadalaiset ovat yleisesti hyvin avoimia, mutta muutamista asioista he eivät välttämättä tykkää keskustella o HYVIÄ AIHEITA OVAT MM:  Matkustelu, erityisesti kansainväliset matkat  suositut urheilulajit, kuten jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, koripallo, tennis ja golffi  kulttuuri  shoppailu ja muoti  maantiede, Kanada on kaunis maa isoine vuorineen ja metsineen o HUONOJA AIHEITA OVAT MM:  Vertailu USA:han  Quebecin eroavaisuudet muuhun Kanadaan verrattuna  Uskonto, tosin yleisisti voidaan todeta, että Kanadalaiset ovat hyvin suvaitsevia muita uskontoja kohtaan
  4. 4. 8. Dia – Pukeutuminen Business-miehet pitävät päällään yleensä tummaa pukua. Perinteiset tyylit ovat suosittuja. Värien olisi hyvä olla hillittyjä. Business-naisten olisi syytä pitää pukua tai mekkoa. Klassiset tyylit ovat suosittuja. Uudet ja trendikkäät tyylit eivät välttämättä ole hyvä vaihtoehto. Kanadalaiset ovat yleisesti ottaen konservatiivisia pukeutumisen suhteen.

×