Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De Tijd - Belgische start-up sleutelt aan ultieme verkoopassistent - 26 Aug 2015

619 views

Published on

Belgische start-up sleutelt aan ultieme verkoopassistent

Om meer omzet te draaien moet je zorgen dat je salesteam kan doen waar het goed in is: verkopen. Dat is het uitgangspunt van Salesflare, software die de job van verkopers wil vereenvoudigen.

Een artificieel intelligente assistent voor je verkoopteam. Dat is de ambitie van Salesflare, de start-up van de jonge ondernemers Jeroen Corthout en Lieven Janssen.

Salesflare zag het levenslicht uit noodzaak. 'Lieven en ik bezochten in onze vorige job ooit een grote vakbeurs in Las Vegas. We legden er een hoop contacten en realiseerden heel wat 'leads' voor verkopen. Maar toen we op zoek gingen naar degelijke software om die potentiële orders op te volgen, vonden we niets', vertelt Corthout. En dus ging hij met Janssen aan de slag.

Software voor salesmensen zoeken en niets vinden, het klinkt wat vreemd. Want elk salesteam ter wereld werkt intussen met een vorm van software voor Customer Relationship Management (CRM). Reuzen als Salesforce.com verkopen zichzelf als dé eindoplossing voor elk verkoopteam, waarmee leads sneller, efficiënter en gemakkelijker op te volgen zijn.

Corthout glimlacht als we de nood aan een nieuwe oplossing in twijfel trekken. 'Heb je ooit met CRM-software moeten werken? Die heeft zeker haar nut, maar vooral voor de bedrijfsleiding. Om het overzicht te houden, coaching te kunnen organiseren, enzovoort. Maar verkopers verliezen er veel tijd mee om alles in zo'n systeem in te voeren, zonder dat het hun iets oplevert. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat salesmensen gemiddeld maar een derde van hun tijd spenderen aan datgene waar ze het best in zijn: interacties met mensen. De rest van hun tijd gaat naar administratie en organisatie.'

Daar wil Salesflare iets aan doen. In een notendop wil de software alles wat een computer beter kan overnemen van de verkoper, zodat die meer tijd krijgt om zijn werk te doen. 'Een artificieel intelligente assistent voor salesmensen', vat Corthout het samen.

Salesflare verzamelt, bundelt en analyseert alles wat met een klant of potentiële klant te maken heeft. Een voorbeeld: ter voorbereiding van dit stuk mailden we enkele keren met Corthout en wisselden we documenten uit. Toen de ondernemer daarna op de zoekterm 'Tijd' zocht, vond hij niet alleen onze mailconversatie, maar ook onze contactgegevens - die Salesflare automatisch uit de e-mailhandtekening had getrokken - en alle uitgewisselde documenten op een rij. Zonder dat hij zelf iets had ingevuld of georganiseerd.

De software doet intussen ook aanbevelingen. In een overzichtelijk homescreen zie je welke 'leads' opvolging verdienen of 'koud' aan het worden zijn. De bedoeling is nu dat steeds meer te verrijken met artificiële intelligentie, om Salesflare nog nuttiger te maken als assistent. 'We werken aan een algoritme dat kan herkennen of een mail een antwoord van jou nodig heeft of niet', zegt Corthout. 'Staan er vraagtekens in? Bepaalde woorden? ... More in the article

Published in: Technology
  • Be the first to comment

×