Retele sociale virtuale
Facebook
„Cine se aseamănă, se adună.”
• „Retelele sociale virtuale sunt ultima generatie de „spatiu public
mediat” - spatiu în car...
Argumente pro i contraș
• Comunicarea
Pro. Probabil, acest punct este principala sarcină a reţelelor sociale. Prietenii,
c...
Argumente pro i contraș
• Interesele
Pro. Unul din momentele plăcute ale reţelele sociale, este comunicarea cu
tovară ii d...
Despre Facebook
Facebook
• Facebook este o reţea socială virtuală, iar
anul 2009 este anul maturizării acestei căi
de comunicare spectacul...
Facebook
• În doar un an, Facebook si-a triplat
numărul membrilor. Cu 350 de milioane
de utilizatori pe plan mondial, Face...
Curiozită i despre Facebookț
• 30 % dintre utilizatorii Facebook sunt din SUA , restul provenind din intreaga
lume , site-...
Adevărul despre Facebook
Facebook vinde informaţii utilizatorilor cu cea mai mare oferta. Citez: "Ceea ce mulţi utilizator...
Adevărul despre Facebook
Facebook vinde informaţii utilizatorilor cu cea mai mare oferta. Citez: "Ceea ce mulţi utilizator...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Prezentare2

464 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
464
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prezentare2

 1. 1. Retele sociale virtuale Facebook
 2. 2. „Cine se aseamănă, se adună.” • „Retelele sociale virtuale sunt ultima generatie de „spatiu public mediat” - spatiu în care oamenii se pot aduna într-o zonă publică mediată de tehnologie. Într-o anumită măsură, spatiile mediate sunt similare cu cele nemediate, precum parcuri, mall-uri, parcări, cafenele, etc. Tinerii sunt acolo pentru a se conecta cu prietenii lor. Alte persoane aflate în preajmă pot participa la discuție dacă subiectul este interesant sau o pot ignora. • Spatiul public are multiple roluri în viața socială – permite indivizilor să dea un sens normelor sociale care reglementează societatea, lasă oamenii să se exprime si să învețe din reactiile celorlalti [...] să participe la experințele celorlalți (Arendt 1998). • Rețelele sociale virtuale sunt o altă formă de spatiu public”.
 3. 3. Argumente pro i contraș • Comunicarea Pro. Probabil, acest punct este principala sarcină a reţelelor sociale. Prietenii, cunoştinţele i rudele sunt adesea la mii de kilometri depărtare, colegii de clasă seș pierd, legăturile cu fo tii colegi se întrerup, iar re elele sociale sunt varianta perfectăș ț pentru păstrarea legăturii cu ei. Comunicarea virtuală vă permite să fi i mereu înț cursul evenimentelor. Cu ajutorul unor astfel de resurse de Internet, oamenii se pot găsi reciproc, după zeci de ani. De asemenea, în reţelele sociale, pute i mereu faceț cuno tin ă cu oameni interesan i, cu care, probabil, nu v-a i fi întâlnit niciodată înș ț ț ț viaţa reală. Contra. Din păcate, în ciuda avantajelor evidente, comunicarea prin Internet înlocuie te comunicarea reală. Mimica, emo iile, intonaţia, gesturile sunt înlocuite deș ț iconi e emotive sau emoticoane. Cu timpuț l, aceasta poate avea efecte negative. Dacă o persoană lucrează la domiciliu şi comunică doar prin "Odnoklassniki" sau “Facebook", va veni timpul când comunicarea "live" i se va părea dificilă şi incomodă, dar natura totuşi l-a creat pe omul să trăiască printre oameni. De asemenea, mul iț comunicând prin Internet, î i înfrumuse ează calităţile, abilităţile şi aspectul, creând oș ț imagine ideală, care se bucură de succes. E natural că, a- i scoate masca şi aș deveni un om normal deja nu li se pare atractiv, iar aceasta deja amenin ă cuț probleme psihologice serioase.
 4. 4. Argumente pro i contraș • Interesele Pro. Unul din momentele plăcute ale reţelele sociale, este comunicarea cu tovară ii de idei. Aici pute i să vă împărtă i i cu impresiile produse de noulș ț ș ț film, să da i sfaturi pentru descărcarea unui album necunoscut al unei trupeț populare, să vorbi i de avantajele şi dezavantajele unor achizi ii, să găsi iț ț ț câţiva oameni care, la fel ca dumneavoastră colec ionează tuburi de pastăț de dinţi, etc. Contra. Nu trebuie să uita i că, comunicarea exagerată cu tovară ii de ideiț ș găsi i pe Internet poate distruge prieteniile adevărate. Psihologii, din ce înț ce mai des, bat alarma cu privire la copiii care nu tiu ce înseamnă jocurileș gălăgioase în curte, dar de dimineaţă până seara, stau în fa a computerului.ț Cercetătorii i-au concentrat aten ia asupra re elelor sociale, precumș ț ț Facebook iș Twitter şi au ajuns la o concluzia fără echivoc că, comunicarea pe Internet îi face pe oameni egocentrici.
 5. 5. Despre Facebook
 6. 6. Facebook • Facebook este o reţea socială virtuală, iar anul 2009 este anul maturizării acestei căi de comunicare spectaculoase, eficiente şi nu lipsite de controverse. Lucrurile obişnuite, mărunţişurile de zi cu zi, dar şi marile evenimente se consumă cu intensitate maximă în cadrul acestei comunităţi virtuale.
 7. 7. Facebook • În doar un an, Facebook si-a triplat numărul membrilor. Cu 350 de milioane de utilizatori pe plan mondial, Facebook a ajuns astfel cea mai importantă reţea socială virtuală a lumii, detronând MySpace. Ca o comparatie, dacă Facebook ar fi o tară, ar fi a patra din lume din perspectiva populatiei!
 8. 8. Curiozită i despre Facebookț • 30 % dintre utilizatorii Facebook sunt din SUA , restul provenind din intreaga lume , site-ul fiind disponibil in 70 de limbi. • Clasamentul modial al traficului pe website-uri arata cam asa : No.1 - Google , No.2-Facebook , No.3 - YouTube , ..., No. 11 - Twitter ,..., No. 19 - MySpace. • Timp petrecut in fiecare luna pe Facebook : 8,3 miliarde de ore. • In prezent , peste 400 de milioane de oameni se logheaza pe profilul lor Facebook cel putin o data pe luna. 50 % dintre ei sunt prezenti pe acest site in fiecare zi. • In anul 2006 , Yahoo i-a oferit lui Zuckerburg, fondatorul retelei, pentru Facebook 1 miliard de dolari.In 2009, Facebook era evaluat la 4 miliarde de dolari.In prezent site-ul este evaluat la 7, 9 - 11 miliarde de dolari.
 9. 9. Adevărul despre Facebook Facebook vinde informaţii utilizatorilor cu cea mai mare oferta. Citez: "Ceea ce mulţi utilizatori nu ştiu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica" accept", practic ofera Facebook exclusiv şi perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informaţiilor şi imaginii sale publice. " De fapt, cei inscrisi, autorizeaza automat utilizarea de catre Facebook perpetuu şi transferabil, impreuna cu drepturile de distribuţie publicului si toate atasamentele de pe site-ul lor. Conditiile de utilizare arata ca Facebook isi rezerva dreptul de a acorda şi sublicenţiere cu tot "continutul paginii web a utilizatorului", pentru alte afaceri .. . Fără consimţământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comertul privat. Dintr-o data totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinaţia politica, starea de spirit, şi interesele individuale chiar si adresa de acasa, si accesibile fără permisiune miilor de utilizatori. Chiar şi atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile şi informaţiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-si reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmasii nu pot legalmente sa-i oblige sa stearga de pe Facebook date şi imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract Facebook a dat dreptul de a "menţine starea activă, în cadrul unui comemorari speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori sa posteze comentarii şi note asupra decedatului. " Utilizatorii Facebook nu ştiu că sunt participanti indiferenti ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuti il descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Intamplator devin in mod inconştient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directa la intromisia abuziva a statului în mediul afacerilor private ale cetăţenilor obişnuiţi, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: "Brave New World." sau "Happy new World" - "Fericita lume noua".
 10. 10. Adevărul despre Facebook Facebook vinde informaţii utilizatorilor cu cea mai mare oferta. Citez: "Ceea ce mulţi utilizatori nu ştiu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica" accept", practic ofera Facebook exclusiv şi perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informaţiilor şi imaginii sale publice. " De fapt, cei inscrisi, autorizeaza automat utilizarea de catre Facebook perpetuu şi transferabil, impreuna cu drepturile de distribuţie publicului si toate atasamentele de pe site-ul lor. Conditiile de utilizare arata ca Facebook isi rezerva dreptul de a acorda şi sublicenţiere cu tot "continutul paginii web a utilizatorului", pentru alte afaceri .. . Fără consimţământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comertul privat. Dintr-o data totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinaţia politica, starea de spirit, şi interesele individuale chiar si adresa de acasa, si accesibile fără permisiune miilor de utilizatori. Chiar şi atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile şi informaţiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-si reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmasii nu pot legalmente sa-i oblige sa stearga de pe Facebook date şi imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract Facebook a dat dreptul de a "menţine starea activă, în cadrul unui comemorari speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori sa posteze comentarii şi note asupra decedatului. " Utilizatorii Facebook nu ştiu că sunt participanti indiferenti ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuti il descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Intamplator devin in mod inconştient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directa la intromisia abuziva a statului în mediul afacerilor private ale cetăţenilor obişnuiţi, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: "Brave New World." sau "Happy new World" - "Fericita lume noua".

×