Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Www.nicepps.ro 6558 prezentare facebook

220 views

Published on

prezentare facebook

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Www.nicepps.ro 6558 prezentare facebook

 1. 1. Facebook este, prin definiție, un catalizator al discuțiilor. Oameni care abia se cunosc devin prieteni instantaneu și își împărtășesc idei, linkuri și "like-uri". Facebook a fost creat de către Mark Zuckerberg pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate sau/și necunoscute.
 2. 2. În februarie 2004 Mark Zuckerberg a fondat rețeaua „The Facebook ”, având la început denumirea „thefacebook.com”. Facebook , lansată inițial ca o rețea universitară, a fost extinsă mai târziu la firme ca Apple și Microsoft.
 3. 3. Creat inițial la Harvard, SUA, Facebo ok era la origine o rețea socială închisă a studenților acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poșta electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată,
 4. 4. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite re ele sociale ț din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet contra unei parole, stabilite inițial odată cu completarea unui formular de înscriere conținând o serie întreagă de date personale. Apreciat a fi al doilea site social mondial după numărul de vizite după google.com, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0. În prezent (iunie 2010), situl facebook este vizitat lunar de circa 540 de milioane de persoane, aceasta însemnând ceva mai mult de 35 % dintre internauți.
 5. 5. Utilizatorii înregistra i au ț posibilitatea să-și găsească prietenii, dar și pe orice alți utilizatori din toată lumea, nu numai din țara în care se află. Utilizatorii își pot crea și modifica propriul profil ori de câte ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de către alți utilizatori, dar profilele personale nu pot fi blocate de aceștia. Conform datelor furnizate de către compania.comScore, facebook primește majoritatea vizitatorilor săi de la Google, Microsoft și într-o măsura mai mică prin Yahoo!. Una dintre cele mai importante și populare caracteristici ale acestei rețele de tip social o reprezintă posibilitatea postării de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recreea cu diferite jocuri online precum Farmvile.
 6. 6. Despre creatorul Facebook Fondatorul reţelei de socializare Facebook, americanul Mark Zuckerberg, a fost desemnat de revista Vanity Fair cel mai influent om din lume în 2010. „Zuck este noul Cezar al clasamentului Vanity Fair. Tânărul în hanorac, fan al Iliadei lui Homer, a înregistrat un succes ameţitor în ultimii doi ani, când Facebook-ul său a crescut de la 100 de milioane la 500 de milioane de utilizatori. Este un colos", îşi nuanţează hotărârea revista americană.
 7. 7. N ăscut pe 14 mai 1986, în White Plains, New York, din părinţi evrei, Mark a început programarea când era la şcoala generală. Îl atrăgeau în special aplicaţiile utilitare şi jocurile. Apoi, la liceu, a arătat primele semne ale vocaţiei spre interconectivitate când a creat un program care să-i ajute pe colegii de birou ai tatălui său să comunice prin intermediul computerului. Nu s-a oprit aici. A primit calificativul 3 din 5 în revista PC Magazine pentru player-ul audio pe care l-a elaborat. Synapse Media Player folosea inteligenţa artificială pentru a învăţa tabieturile muzicale ale utilizatorilor. A fost momentul în care Microsoft şi furnizorul de internet AOL au încercat să-i cumpere inven ţia şi să-l recruteze. Zuc kerberg a refuzat însă şi a decis să urmeze Universitatea Harvard, unde a fost acceptat în 2002 , acolo el finalizează proiectul Fcebook în 2004.
 8. 8. Investiția inițială pentru facebook a fost . de 500.000 $ în anul 2004 de la co-fondatorul Peter Thiel. Aceasta a fost urmată de o investiție făcută de către compania Acel Parteners cu suma de 12,7 milioane dolari. În anul 2006 au avut loc convorbiri între Yahoo! și facebook pentru preluarea celei din urmă, dar aceasta nu s-a concretizat
 9. 9. De la crearea sa, facebook a făcut obiectul unei controverse privind respectul vieții private a utilizatorilor. Aplicația utilizează informațiile personale ale utilizatorilor cu scopul de a introduce anunțuri publicitare adaptate profilului fiecărui utilizator în parte și chiar de a vinde aceste informații unor intreprinderi private, așa cum și este menționat în carta facebook cu privire la viața privată. Acastă cartă indică pe de altă parte că facebook poate recolta informații despre membrii săi și din surse exterioare rețelei, cum ar fi ziarele, bloguri sau orice alte surse din cuprinsul Internetului.
 10. 10. În mai 2007 facebook a lansat o platformă care interacționează cu celelalte pagini web. În același sens s-au lansat și numeroase aplicații prin care utilizatorii pot trimite diferite mesaje celorlalți utilizatori. La câteva luni . după lansarea lui facebook a fost inițiată și o aplicație contra mesajelor de tip spam. Varianta „facebook iPhone” a fost lansată în august 2007, iar un an mai târziu în iulie 2008 existau în total aproximativ 15 milioane de utilizatori. În iulie 2009 se pare că numărul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de persoane.
 11. 11. Informa țiile despre utilizatori sunt colectate de către facebook pentru amelioarea continuă a bazei sale de date și pentru a permite clienților săi (plătitori) să adreseze mesajele lor publicitare cu mai mult succes, cunoscând comportamentul de consum al utilizatorilor. Grație reclamelor de la facebook siturile terților pot folosi informațiile adunate de facebook pentru a trimite publicitate țintită în funcție de profilul utilizatorului: aceste mesaje pot face uz, de exemplu, de date despre sexualitatea, nivelul studiilor, opiniile politice, religia, locurile de muncă sau posturile ocupate de utilizator
 12. 12. Re eaua ț de socializare - filmul Reţeaua de socializare este despre oameni care se ceartă. Aceia şi oameni datorită (sau din cauza) cărora ne "împrietenim" astăzi pe Facebook. Zorii celebrei reţele de socializare sunt exploraţi de David Fincher într-un film despre ambiţie, prietenie, trădare, idei geniale (sau "accidental" geniale şi, într-o mai mică măsură, site-ul care a ajuns să ne facă să ne regândim viaţa socială.
 13. 13. "Reteaua de socializare" prezinta modul in care a luat fiinta si a evoluat una dintre cele mai populare retele de socializare de pe glob: Facebook. In anul 2004, un student in anul II la prestigioasa universitate Harvard pe nume Mark Zuckerberg a avut ideea geniala de a pune bazele unei retele sociale inchise, care sa ii reuneasca pe toti discipolii respectivei institutii de invatamant superior. Dupa doi ani, reteaua Facebook s-a extins si i-a inglobat pe studentii altor universitati, iar in iunie 2010 a reusit performanta de a fi frecventata de aproximativ 540 milioane de persoane in fiecare luna. Oricat ar parea de bizar, la originea acestei adevarate senzatii din domeniul internetului a stat o idee nascuta intr-o camera de camin in mintea studentilor Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin si Sean Parker, care s-au transformat in mai putin de 6 ani in miliardari in dolari. Filmul nu abunda in actori celebri,în afară de Justin Timberlake(Sean Parker), actorul principal este Jesse Eisenberg care îl interpretează pe Mark Zugerberg fondatorul Facebook. Jesse Eisenberg Justin Timberlake
 14. 14. Curiozităţi despre Facebook la locul de muncă Cea mai cunoscută reţea de socializare din lume este şi preferata angajaţilor, care pierd mult timp pe Facebook la locul de muncă. E bine sau e rău? Părerile sunt împărţite. Cea mai populară reţea socială din lume este la fel de populară şi la locul de muncă, fapt care pentru unii înseamnă pierderi de productivitate, în timp ce pentru alţii este o formă de creştere a randamentului la muncă şi a posibilităţilor de afaceri. Acestea sunt câteva dintre datele adunate de eweekeurope, care vor alimenta dezbaterea pe această temă.
 15. 15. 1. Microsoft este compania cu cei mai mulţi utilizatori înregistrați și cu cea mai mare frecvenţă de utilizare a reţelei sociale Facebook dintre toate companiile de pe lista Fortune 1000. 2. Mai mult de o treime din angajatori găsesc conţinut pe Facebook pe care apoi îl utilizează în căutarea de solicitanţi de locuri de muncă. 3. Publicarea de fotografii şi informaţii inadecvate pe Facebook de către utilizatorii interesaţi de un job poate ajunge să le prejudicieze aspiraţiile la un post.
 16. 16. 4. 77% din angajaţii care au cont de Facebook se conectează la reţeaua socială în timpul programului de muncă, conform unui studiu al Nucleus Reasearch. 5. 54% dintre companiile din Statele Unite ale Americii susţin că au blocat accesul angajaţilor la Facebook, conform unui sondaj al Robert Half Technology.
 17. 17. Partea mai puțin bună la Facebook Psihologii sustin ca reteaua de socializare Facebook merge mana in mana cu narcisismul, mai ales in cazul adolescentilor, care o folosesc pentru a-si vinde cat mai bine imaginea. Rezultatele unui studiu efectuat pe 100 de tineri au aratat ca acestia prezinta trasaturi de personalitate narcisista. In cazul tuturor, s-a constatat ca pe pagina personala de Facebook au sectiuni cu fotografii si date despre propria inteligenta si imagine, prin care doresc sa se puna in evidenta.
 18. 18. Prezentare de Stefan Marian

×