2009 09 03 Wordle

676 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
676
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2009 09 03 Wordle

  1. 1. WORDLE Promotieronde / Verkenningsronde
  2. 2. www.wordle.net
  3. 3. Wat is Wordle? <ul><li>Wordle is een webapplicatie waarmee je je eigen tekst kan omvormen tot een woordenwolk. Woorden die vaker voorkomen in je tekst, komen groter in je woordenwolk te staan. </li></ul><ul><li>Eerst typ je je tekst uit in Word en vervolgens plak je hem in de Wordle-applicatie. </li></ul>
  4. 4. Wat is Wordle? <ul><li>Je kan de wolken aanpassen met verschillende lettertypes, opmaak en kleurschema’s. </li></ul><ul><li>De woordenwolken die je maakt met Wordle kan je printen of opslaan in de Wordle gallerij om met je vrienden te delen. </li></ul>
  5. 5. Wordle in de klas <ul><li>Schrijf een tekst over je toekomst, over je favoriete beroep, over je studierichting, over je hobbies, over je talenten en uitdagingen … Maak er een woordenwolk van om de tekst te presenteren aan je vrienden, ouders, leerkrachten …. </li></ul><ul><li>Dit kan een mogelijk resultaat zijn voor je deadline van de verkenningsronde. </li></ul>
  6. 7. WWW.GEMOTIVEERD.BE Auteur: Geertrui Van den Berghe

×