1
I Ching heksagrammit
1. Miehinen perusvoima
- Tilanne viittaa jatkuvaan luovuuteen. Lohikäärme lentää ja mielikuvitus le...
2
17. Seuraaminen
- Kulje virran mukana pyrkimättä hangoittelemaan vastaan, sillä tie on turvattu. Hellitä otteesi
mennees...
3
34. Lempeä voima
- Pyri innokkaasti lujaan määrätietoisuuteen, niin lujaan, että se voi joskus loukata toisia.
Keskity l...
4
50. Oikeat keinot ja oikea päämäärä
- Pata korostaa mielikuvitusta, ja jos siitä otetaan kaikki hyöty irti, se tuo mukan...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Syvien vahvuuksien koulu hexagrammit

169
-1

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
169
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Syvien vahvuuksien koulu hexagrammit

  1. 1. 1 I Ching heksagrammit 1. Miehinen perusvoima - Tilanne viittaa jatkuvaan luovuuteen. Lohikäärme lentää ja mielikuvitus lentää sen mukana. 2. Naisellinen perusvoima - Tilanne merkitsee liikkumattomuutta, joka voi tuottaa hyviä tuloksia yhdistyessään harkintaan. Palveleminen voi johtaa tuloksiin. 3. Alkuvaikeudet - Menestys voitetaan hankkimalla tietoa. Punnitse tosiseikkoja ennen kuin lähdet eteenpäin. 4. Oppiminen ja opettaminen - Liikkumaton vuori ja vaarallinen vesi korostavat oppimisen tärkeyttä hankaluutta tuottavan nuoruuden kokemattomuuden vastapainona. 5. Odottaminen - Odota sopivaa aikaa ja kohtaamaan ongelmat vilpittömin mielin. 6. Kiistojen välttäminen - Menestystä, mutta vasta ristiriitojen ja vastoinkäymisten jälkeen. Ei ole näkyvissä sopusointuista aikaa, joten pysy aloillasi. 7. Johtajuus - Tarjolla on vakaata johtajuutta, sillä se voi viedä vain uusiin mahdollisuuksiin ja suurempaan menestykseen. 8. Yhteen liittyminen - Vesi yhdistyy maahan. Tutkiskele toimintatapojasi ja työtovereitasi uudelleen. Etsi itsellesi uusi uusi kumppani tai liittolainen. 9. Maltillisuus - Tuuli ja taivas yhdistyvät tummiksi pilviksi, mutta niiden tuoma sade vilkastaa mielen, ja ajatukset tuottavat aikanaan hedelmää. 10. Tahdikkuus - Ponnistele sitkeästi, pyrkimään eteenpäin vakain askelin, sillä tulokset ovat taattuja. 11. Sopusointu - Taivaan ja maan sopusointu merkitsee rauhaisaa valmistelun vaihetta, ennen kuin saat ansaitsemasi vaurauden ja menestyksen. 12. Epäsointu - Varo pysähtymästä ja siitä, että antaisit muiden pidätellä itseäsi. Vika saattaa liittyä ajatustenvaihtoon, eikä kaikki ole välttämättä miltä näyttää. 13. Toveruus - Yhteisymmärryksen tilanne neuvoo yhdistämään voimat ja ponnistelemaan muiden kanssa yhteistä päämäärää kohti. 14. Vauraus ja yltäkylläisyys - Kun vauraus ja kunnia tulevat osaksesi, osoita mielenjaloutta ja jaa omastasi. Varo menestyksen myötä tulevaa kopeutta. 15. Keskitie - Suotuisa onni jatkuu, jos olet riittävän vaatimaton ja saavutat tavoitteesi tekemällä hyvää ja ottamalla muut huomioon. 16. Onni - Ryhdy huolellisiin valmisteluihin, jotta voit tarttua tilaisuuteen, kun se osuu kohdallesi. Ja kun hetki koittaa, sinulta ei puutu mitään.
  2. 2. 2 17. Seuraaminen - Kulje virran mukana pyrkimättä hangoittelemaan vastaan, sillä tie on turvattu. Hellitä otteesi menneestä ja lähde eteenpäin kohti uusia alkuja. 18. Uusiutuminen - Voitto saadaan rappiosta, kun sen syyt on selvitetty. Tilanne takaa menestyksen. 19. Voimien kokoontuminen - Jokin lähestyy: muutos, tärkeä ihmisuhde. Suhtaudu tulevaan myönteisesti ja pidä sitä kehityksenä kohti parempaa. 20. Syvällinen ymmärys - On syvällisen harkinnan aika, jolloin luodataan tulevaisuutta. Varo hätiköityjä tekoja, punnitse kaikkia mahdollisuuksia. 21. Pakottaminen - Kohtaa pulmat suoraan. Tartu ongelmaan lujasti ja raivaa kaikki asiaankuulumaton pois tieltä, niin että näet selkeästi eteenpäin. 22. Koreus - Viehkeyttä: Ulkonäkösi tai ongelman julkituonnin pitäisi olla moitteeton. Esiinny mahdollisimman eduksesi. 23. Epävakaa perusta - Luovu entisistä ajatuksista ja yhteyksistä ennen kuin lähdet eteenpäin, sillä nyt ei ole otollinen hetki ottaa suuria riskejä tai ryhtyä merkittäviin muutoksiin. 24. Käännekohta - Uudelleen harkinnan aika, paluu alkuun, mikä tarjoaa sinulle vapauden vakiinnuttaa asemasi ja ajatuksesi uudelleen. 25. Viattoman menestys - Irtaudu hankalista tilanteista ja luota vastedes sisäiseen ääneesi. 26. Tiedon voima - Keskity päämäärääsi ja hyödynnä kykyjäsi olla muiden johtajana. 27. Ravinto - Hengen ja ruumiin ravintoa. Menestys tulee, kun annat uusien ajatusten ravita aivojasi ja terveellisen ruokavalion vahvistaa ruumistasi. 28. Sisäinen voima - Kriisitilanne, josta selviydyt jalon ja ylevän mielenlaatusi voimalla. Tartu toimeen päättäväisesti ennen kuin kaikki luhistuu ympäriltäsi. 29. Vaarallinen rotko - Saat tukea vaivaloisen pulman nujertamiseksi. Ota käyttöön kaikki puolustuskeinot äläkä hellitä ennen kuin vastus on voitettu. 30. Tasainen kirkkaus - Tuo tilanne taitavasti julki. Vaisto ohjaa luottamaan uusiin ajatuksiin, ja ne tuovat hyödyn. 31. Vuorovaikutus - Ole avoin kaikille vaikutteille niin töissä kuin vapaa-aikanakin, jotta kaikki elämän osat sulautuisivat yhteen. 32. Hellittämättömyys - Ponnistele hellittämättä ja uudistunein voimin, mutta muutos ei ole välttämättä tarpeen. Jatka kuin ennenkin päästäksesi hyviin tuloksiin. 33. Peräytyminen - Mukautumisen aika, jolloin vetäydyt syrjempään ja saat etua sivustakatsojan asemastasi.
  3. 3. 3 34. Lempeä voima - Pyri innokkaasti lujaan määrätietoisuuteen, niin lujaan, että se voi joskus loukata toisia. Keskity luoviin ideoihisi ja niiden vahvuuteen. 35. Eteneminen - Aurinko jouduttaa kasvua ja kehottaa sinua astumaan valoon ja menestymään. Auta muita ja edistä heidän aikomuksiaan. 36. Kätketty valo - Himmennä valoasi joksikin aikaa, niin että voit pohtia pulmiasi ja selkeyttää mieltäsi. 37. Perhesuhteet - Tilanne korostaa lähipiiriä niin kotona kuin työssä. Vaali hyviä ihmissuhteita perheessä ja työyhteisössä. 38. Väärinkäsitys - Jännitteitä ihmissuhteissa, joita tulisi lähestyä luovalla tavalla, jotta niistä voisi hyötyä. Pyri olemaan joustava ja avoin. 39. Vaikeuksien kohtaaminen - Este, joka viitta vaikeuksiin. Pysy tyynenä äläkä suurentele hankaluuksia; älä vatvo menneitä. 40. Ilman puhdistaminen - Pelastus tai vapautuminen, joka ei merkitse hukkaan menneitä ponnisteluja, vaan laukaisee pikemminkin jännitteitä, jotka ovat kenties kahlinneet sinua. 41. Väheneminen ja lisääntyminen - Vähennä työsitoumuksia ja irtaannu tunneselkkauksista, niin että voimia vapautuu uusien suunnitelmien tarpeisiin. 42. Sadonkorjuu - On tuloksia kaikissa pyrkimyksissä, hyödyn ja lisääntymisen aika, jolloin uudet ajatukset puhkeavat ylenpalttiseen kukoistukseen. 43. Päättäväisyys - Pyri päättäväiseen ja määrätietoiseen toimintaan. Älä toimi yltiöpäisesti, mutta jos äkkimuutoksia on tarkoitus tehdä, tämä on niille suotuisa hetki. 44. Toisen alueelle tunkeutuminen - Solmi uusia suhteita. Ota mieluusti vastaan se mitä tulee, sillä sinulla on voimia suoriutua mistä hyvänsä. 45. Onnellinen liitto - Pyri asennoitumaan ihmisryhmiin ja ihmisten yhteenkuuluvaisuuteen. Älä mene liian liian pitkälle omavaraisuudessasi, sillä joukossa saattaa olla voimaa. 46. Hidas kehittyminen - Pyri ylöspäin, lähestymään vuoren huippua, tavoitettasi, määrätietoisin askelin, sillä pääset varmasti perille. 47. Vastoinkäymiset - Ponnisteluja haittaavat vastoinkäymiset. Ne saattavat aiheutua voimien uupumisesta, joten kokoa kaikki tarmosi, jotta et jäisi niiden kahleisiin. 48. Syvä kaivo - Ikuinen kaivo eli sisäinen voima saattaa olla puhdistuksen tarpeessa. Muutu parempaan, tee hyvää, auta toisia. 49. Syvälliset muutokset - Luovu vanhasta ja uudistu. Tarkastele itseäsi ja tilannettasi uudella tavalla ja pane sitten toimeksi.
  4. 4. 4 50. Oikeat keinot ja oikea päämäärä - Pata korostaa mielikuvitusta, ja jos siitä otetaan kaikki hyöty irti, se tuo mukanaan runsaan edistyksen ja menestyksen. 51. Myllerryksen ajat - Vallalla olevia katsomuksia ravistellaan. Myllerryksen pitäisi vaikuttaa mieleen piristävästi, mutta varo häkeltymästä. Runsain määrin uusia hankkeita. 52. Tyyneys - On loppumisen ja liikkumattomuuden aika ja rajoja, jotka supistavat suunnitelmiesi tai tavoitteittesi piiriä. Aika sopii harkinnalle tai mietiskelylle. 53. Vähittäinen eteneminen - On vähittäisen etenemisen, hitaasti kiiruhtimisen aika. Älä ryntää eteenpäin kuin tilanne olisi täysin hallinnassasi. Ei se ole. 54. Paikkansa täyttäminen - Varo ottamasta tällä hetkellä vastaan sitä, mitä kohtalo tarjoaa. Älä yritä hallita tilannetta, sillä ajankohta ei ole omiaan kauaskantoisiin toimiin ryhtymiseksi. 55. Hyvinvoinnin aika - Kaikinpuolinen yltäkylläisyys sekä tunteiden että aineellisen elämän tasolla. Sitä mukaa kuin onnesi kasvaa, anna siitä auliisti muillekin. 56. Matkamies - Vaeltamista joko tunteiden tasolla tai rauhattoman matkanteon muodossa. Ole valpas ja ota hiljaa opiksesi kuin väkijoukossa kulkeva muukalainen, ja hyvä onni seuraa. 57. Asialle omistautuminen - Erittele ongelma yksityiskohtaisesti ja ole joustava ja mukautuvainen, mutta lopullista tavoitetta ei saa päästää katoamaan näkyvistä. 58. Elämästä nauttiminen - Mielihyvää etenkin vuorovaikutuksen ja ihmisuhteiden alalla. Ilmaise itsesi iloisesti. 59. Hajoaminen - Pyri pääsemään eroon väärinkäsityksistä ja henkisistä tukoksista, ja tavoittelemaan selkeyttä, joka saattaa johtaa suureen menestykseen uudessa yrityksessä. 60. Rajoitukset - Pyri harkittuun pidättyvyyteen toimissasi, se saattaa tahdittaa tekosi niin järkevästi, että ne johtavat menestykseen. 61. Vilpitön sydän - Yhdistä henkinen ja fyysinen elämäsi, mielen ja ruumiin tasapaino, niin, että siitä vapautuu elinvoimaa. 62. Kohtuus - Menestystä pikkuasioissa, vaikka korkealle kurkottavan tielle saattaa kertyä hankaluuksia; ponnistele hellittämättä. 63. Herkkä tasapaino - Kahlaat joen poikki, tapausten tiimellykseen joutuneena. Mukaudu virran juoksuun selviytyäksesi kunnialla yli tai saadaksesi tehtäväsi päätökseen. 64. Menestys käden ulottuvilla - Valmistaudut ylittämään joen, kun näköpiirissä odottaa suuri tilaisuus, mutta suunnittele huolella. Ethän halua vaipua pinnan alle.

×