Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
CRUISE 19 JULI 2015 – ALLURE OF THE SEAS – ALGEMENE INFORMATIE
OVERZICHT VAN DE ROUTE
Op de samenvatting hierboven vind je de correcte uren van vertrek en aankomst.
Deze wijken lichtjes...
CREDIT CARD
Je maakt gebruik van een credit card om je uitgaven aan boord te betalen?
Mag ik je aanraden je bank er van te...
PUBLIC HEALTH QUESTIONNAIRE
Reeds enkele jaren wordt er vóór het
aan boord gaan door de rederij gevraagd
om een gezondheid...
EERSTE UREN AAN BOORD
Op het einde van de check-in ontvang je de SeaPass card.
Hiernaast vind je een afbeelding met een ve...
DRESS CODE AAN BOORD VAN HET SCHIP
Op de schepen van Royal Caribbean worden 3 dress codes gevolgd. Casual,
Smart Casual en...
EERSTE UREN AAN BOORD
Omstreeks 13 uur zijn we aan boord. Vanaf dat ogenblik zijn de kajuiten
beschikbaar en kan de handba...
WINDJAMMER – MARKETPLACE
Dit is het grootste buffet restaurant
maar soms ook wel het drukste. Het
bevindt zich op dek 16.
...
OVERZICHT
EETGELEGENHEDEN
Hiernaast vind je een
overzicht van de
locaties (met
vermelding van het
dek) waar je onder de
mi...
OVERZICHT EETGELEGENHEDEN
Zoals reeds vermeld is de Windjammer
Marketplace een buffet restaurant. Hier vind je
de uitgebre...
SHOWS RESERVEREN AAN
BOORD
Op ‘Mama Mia’ na, kan je alle
shows voor je vertrek online
reserveren.
Dit kan eveneens als je ...
EERSTE UREN AAN BOORD
De eerste dag aan boord zal er vóór het
uitvaren een ‘Guest Assembley Drill’
doorgaan. Dit wordt rui...
DE KAJUIT
Alle kajuiten zijn rookvrij (ook balkonkajuiten)
en toegankelijk vanaf 13:00, zodat je de
handbagage er kan onde...
DE KAJUIT
In de kajuit tref je een telefoontoestel aan. Indien je
naar een andere kajuit wenst te bellen dien je
gewoon he...
DINER
Op een cruiseschip geniet men van een ruim aanbod aan eetgelegenheden. Na de
totale transformatie (begin dit jaar) z...
Het water dat aan de tafel met de kan
wordt ingeschonken is gratis. Indien u
water uit een fles kiest dient hiervoor
betaa...
Voor snacks verwijs ik naar bovenstaand overzicht. Café Promenade is
24/24 open. Een stukje pizza kan je bij Sorrento’s be...
INFORMATIE AAN BOORD
Op het schip gaat men heel ver in het aanreiken van informatie. Ik vat
hieronder samen op welke wijze...
FLAT SCREEN TV OP JE KAJUIT
Naast vele tv programma’s vindt u op uw tv een menugestuurd info systeem. Ik som
even op: een ...
TOUCH SCREEN TV’S TERUG TE VINDEN OVER GANS HET SCHIP
Deze grote flat screen tv’s vind je meestal in de gangen in de buurt...
DOORSNEDE VAN HET SCHIP
Deze zijn op alle verdiepingen terug te vinden.
EXCURSIES: WAAR SPREKEN WE AF OP HET SCHIP?
DeIndien je deel neemt aan excursies dan spreken
we hiervoor af in de ‘CHAMPAG...
LAATSTE UREN AAN BOORD
De rederij vraagt om – de laatste avond - onze bagage voor 24:00 op de gang
te plaatsen. We beschik...
LAATSTE UREN AAN BOORD
Ontbijten in alle rust.
‘s Morgens dien je voor het verlaten van het schip nog te
ontbijten. Het zo...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
ISE_Newsletter_2011
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Cruise Allure of the Seas Algemene Informatie

Download to read offline

Onontbeerlijke informatie om zorgeloos op cruise te vertrekken met de Allure of the Seas.

 • Be the first to like this

Cruise Allure of the Seas Algemene Informatie

 1. 1. CRUISE 19 JULI 2015 – ALLURE OF THE SEAS – ALGEMENE INFORMATIE
 2. 2. OVERZICHT VAN DE ROUTE Op de samenvatting hierboven vind je de correcte uren van vertrek en aankomst. Deze wijken lichtjes af van de oorspronkelijke uren. We varen af om 18:00. Voor het DINER worden we in het restaurant verwacht om 18:00. De naam van het restaurant zal op onze ‘SEAPASS CARD’ staan. Tot 18:30 kan je nog het restaurant in. Indien je later met het diner wenst aan te vangen (18:30 ten laatste) spreek dan eventueel af met de andere tafelgenoten, zodat de gerechten gelijktijdig kunnen geserveerd worden.
 3. 3. CREDIT CARD Je maakt gebruik van een credit card om je uitgaven aan boord te betalen? Mag ik je aanraden je bank er van te verwittigen dat je credit card bruikbaar dient te zijn voor de Verenigde Staten. We varen immers met een Amerikaans schip. Sommige banken blokkeren uit veiligheid hun credit cards voor deze bestemming.
 4. 4. PUBLIC HEALTH QUESTIONNAIRE Reeds enkele jaren wordt er vóór het aan boord gaan door de rederij gevraagd om een gezondheidsverklaring in te vullen en af te geven bij de check-in. Hiernaast vind je een kopie van dit document. Bij het binnenkomen in de cruiseterminal in Barcelona wordt ons dit document overhandigd. Per volwassene dient deze vragenlijst ingevuld te worden met datum, naam van het schip, kajuitnummer en je naam. Er is eveneens plaats voorzien om de namen van de kinderen in te vullen (indien van toepassing) Vervolgens dien je twee maal ‘No’ aan te vinken en te ondertekenen. Even later bij de check-in dien je dit formulier af te geven.
 5. 5. EERSTE UREN AAN BOORD Op het einde van de check-in ontvang je de SeaPass card. Hiernaast vind je een afbeelding met een verklaring van de vermeldingen. 1. Datum van afvaart 2. Naam van het schip 3. Naam van de passagier 4. Naam van het hoofdrestaurant voor het diner, met vermelding van het aanvangsuur en het tafelnummer 5. D1, het nummer waar dient verzameld te worden tijdens de ’Guest Assembly Drill’ of veiligheidsoefening. 6. Het folio nr. of ID-nummer van de passagier. 7. De plaats waar de passagiers de foto’s kunnen terugvinden die tijdens de cruise van hen genomen werden door de fotografen van de rederij. 8. Het nummer van de kajuit, het eerste cijfer wordt niet vermeld. Dit cijfer komt overeen met de verdieping. 9. Het ‘membership status level’ van de passagiers bij de ‘Crown & Anchor society’. Deze kaart gebruik je om aan en van boord te gaan, de deur van uw kajuit te openen, uw aankopen aan boord te betalen.
 6. 6. DRESS CODE AAN BOORD VAN HET SCHIP Op de schepen van Royal Caribbean worden 3 dress codes gevolgd. Casual, Smart Casual en Formal. Tijdens deze cruise zullen er naar alle waarschijnlijkheid 2 formele avonden door gaan. In dergelijk geval dienen we ons op te kleden. Voor de heren komt dit neer op een Smoking , kostuum of eventueel een lange broek met vest. Een das of strik is aan te raden. De dames dienen niet ‘in het lang’ gekleed te zijn.
 7. 7. EERSTE UREN AAN BOORD Omstreeks 13 uur zijn we aan boord. Vanaf dat ogenblik zijn de kajuiten beschikbaar en kan de handbagage hier in ondergebracht worden. Hoog tijd om iets te eten. Dit kan op verschillende locaties. Op de volgende bladzijden volgen wat tips!
 8. 8. WINDJAMMER – MARKETPLACE Dit is het grootste buffet restaurant maar soms ook wel het drukste. Het bevindt zich op dek 16. Je hebt er veel keuze en een prachtig uitzicht. Probeer het uit. Als je het er te druk vindt en je houdt van een vers slaatje, soep of een croque dan kan ik je het ‘PARK CAFE’ aanraden. Dit is gelegen op dek 8 in het midden van CENTRAL PARK.
 9. 9. OVERZICHT EETGELEGENHEDEN Hiernaast vind je een overzicht van de locaties (met vermelding van het dek) waar je onder de middag - zonder toeslag - kan eten. Op de meeste van deze plaatsen staan toestellen waar je gratis koffie, water of bepaalde frisdranken kan nemen.
 10. 10. OVERZICHT EETGELEGENHEDEN Zoals reeds vermeld is de Windjammer Marketplace een buffet restaurant. Hier vind je de uitgebreidste keuze. Hou er wel rekening mee dat het er soms wel druk kan zijn. In het Park Café kan je een salade samenstellen, een soepje drinken of kiezen uit verscheidene croques. Sorrento’s richt zich voornamelijk tot de pizza liefhebbers. In het Wipe Out Café kan je terecht voor een lekkere hamburger met frietjes en andere snacks.
 11. 11. SHOWS RESERVEREN AAN BOORD Op ‘Mama Mia’ na, kan je alle shows voor je vertrek online reserveren. Dit kan eveneens als je reeds aan boord bent. Hiervoor dien je je op zondag 19 juli (1e dag) op dek 3 naar de ‘Box office’ voor ‘Studio B’ te begeven. Wens je ‘Mama Mia’ te reserveren dan dien je dit de eerste dag van de cruise te doen.
 12. 12. EERSTE UREN AAN BOORD De eerste dag aan boord zal er vóór het uitvaren een ‘Guest Assembley Drill’ doorgaan. Dit wordt ruim op voorhand aangekondigd over de luidsprekers. Vermoedelijk zal deze oefening omstreeks 17:00 doorgaan. Bij het horen van 7 korte en 1 lang signaal dienen alle passagiers zich naar hun ‘muster station’ te begeven. De bemanning toont je de weg op vertoon van je SeaPass card. Iedereen op het schip is verplicht hier aan deel te nemen. Deze oefening duurt ongeveer 20 minuten. Je dient geen reddingsvest te dragen. Op het einde komt de kapitein nog even aan het woord. Tijdens deze ‘Drill’ zijn alle bars, restaurants ed. gesloten.
 13. 13. DE KAJUIT Alle kajuiten zijn rookvrij (ook balkonkajuiten) en toegankelijk vanaf 13:00, zodat je de handbagage er kan onderbrengen. In de kajuit vind je het Cruise Compass (de Engelstalige versie). Dit krantje is eveneens beschikbaar in het Frans, Spaans, Italiaans en Duits, maar niet in het Nederlands). Aan de receptie (in de buurt van de ‘Rising Tide Bar’) op dek 5 vind je dit krantje eveneens in de verschillende talen. Waardevolle voorwerpen kan je wegbergen in de safe. Deze bevindt zich achter de schuifdeur in de kleerkast. In de kajuit beschikt u over 110 en 220 volt. Indien je verschillende toestellen dient bij te laden, dan zou een verloopstekker goed van pas komen. De stekkerblok op de foto is enkel geschikt voor Amerkaanse stekkers. Hier kan je eventueel een verloopstekker gebruiken. Onder het tafelblad vind je een stopcontact voor Europese stekkers. In de badkamer is er eveneens een stopcontact dat 110 en 220 volt levert.
 14. 14. DE KAJUIT In de kajuit tref je een telefoontoestel aan. Indien je naar een andere kajuit wenst te bellen dien je gewoon het kajuitnummer in te voeren. De naam van de persoon aan wie deze kajuit is toegewezen, verschijnt op het display van het telefoontoestel. Wordt er niet geantwoord, dan kan je een bericht inspreken. De bestemmeling zal op zijn toestel een rood lampje zien knipperen. Er bevinden zich sneltoetsen op dit toestel om een ‘wake up call’ door te geven, ‘room service’ op te bellen, ‘maintenance’ of de onderhoudsdienst te contacteren, een buitenlijn te vragen, een restaurant aan boord van het schip te reserveren, je ’stateroom attendant’ op te roepen. Naast een Flatscreen TV en een minibar bevindt er zich eveneens een haardroger op je kajuit. WiFi is over gans het schip - tegen betaling - beschikbaar.
 15. 15. DINER Op een cruiseschip geniet men van een ruim aanbod aan eetgelegenheden. Na de totale transformatie (begin dit jaar) zijn er 27 restaurants beschikbaar! Deze variëren van snacks tot speciality restaurants, met daartussenin nog enkele gradaties zoals self service restaurant en hoofdrestaurant. Op volgende pagina vind je de mogelijkheden zoals deze werden aangeboden op dag 1 tijdens een vorige cruise met de Oasis of the Seas (het zusterschip van de Allure of the Seas) . Het schip komt pas uit droogdok en er werden aanzienlijke wijzigingen uitgevoerd zodat bepaalde restaurants niet meer beschikbaar zullen zijn of er nieuwe toegevoegd werden. Het meest voor de hand liggende restaurant is de ’AMERICAN ICON GRILL’, ‘THE GRANDE’ of ‘SILK’ (resp. dek 5, 4 en 3). Deze restaurant zijn in de prijs inbegrepen en je kan er ‘a la carte’ eten. Ga op je SeaPass Card na welk van deze restaurants er op vermeld staat. In het vermelde restaurant word je om 18:00 verwacht. Je tafelnummer staat eveneens aangeduid op je SeaPass Card. De ‘dress Code’ voor deze avond is ‘Casual Attire’ of vrijetijdskledij (geen korte broek).
 16. 16. Het water dat aan de tafel met de kan wordt ingeschonken is gratis. Indien u water uit een fles kiest dient hiervoor betaald te worden. Verder kan men tijdens het diner frisdrank, bier of wijn (per glas of per fles) bekomen, eveneens tegen betaling. Wens je te dineren in één van de specialiteiten restaurants (in het rood omkaderd) dan kan ik je deze gelegen aan het ‘Central Park’ stellig aanbevelen. Solarium Bistro op dek 15 is eveneens een goede keuze. Hou er rekening mee dat je voor deze restaurants dient te reserveren. Dit kan online via de website van Royal Caribbean (idem zoals het reserveren van een show). Heeft u niet online gereserveerd, dan kan je dit aan boord nog regelen. Er wordt tevens een opleg of ‘cover charge’ aangerekend. Deze varieert afhankelijk van de door u gemaakte keuze.
 17. 17. Voor snacks verwijs ik naar bovenstaand overzicht. Café Promenade is 24/24 open. Een stukje pizza kan je bij Sorrento’s bekomen vanaf 18:00 tot 3:00 ‘s morgens.
 18. 18. INFORMATIE AAN BOORD Op het schip gaat men heel ver in het aanreiken van informatie. Ik vat hieronder samen op welke wijze u zich aan boord kan informeren. CRUISE COMPASS Dit krantje ontvangt u dagelijks met daarin een overvloed aan informatie. Neem dit zeker door als u aan boord bent.
 19. 19. FLAT SCREEN TV OP JE KAJUIT Naast vele tv programma’s vindt u op uw tv een menugestuurd info systeem. Ik som even op: een overzicht van de beschikbare plaatsen in de restaurants (groen = voldoende plaats, geel = bijna volzet, rood = volzet), beschrijving van alle bars, restaurants, sport mogelijkheden, spa, enz…, een overzicht van uw gemaakte uitgaven aan boord, reserveren van restaurants enz…
 20. 20. TOUCH SCREEN TV’S TERUG TE VINDEN OVER GANS HET SCHIP Deze grote flat screen tv’s vind je meestal in de gangen in de buurt van de trappen of liften. Je wijst op het scherm welke info u wenst. Je kan kiezen uit ‘What to do right now’, ‘room finder’, ‘cruise compass’, ‘venues around the ship’ en ‘dining’. Het gebruik is heel eenvoudig. Test dit zeker eens uit. Gebruik bv. ‘room finder’ om uw kajuit te vinden van zodra je aan boord bent.
 21. 21. DOORSNEDE VAN HET SCHIP Deze zijn op alle verdiepingen terug te vinden.
 22. 22. EXCURSIES: WAAR SPREKEN WE AF OP HET SCHIP? DeIndien je deel neemt aan excursies dan spreken we hiervoor af in de ‘CHAMPAGNE BAR’. Deze is gelegen op dek 5 en is heel eenvoudig terug te vinden. De ‘CHAMPAGNE BAR’ bevindt zich namelijk aan de ‘RISING TIDE BAR’ Uren van afspraak: 09:30 Palma de Mallorca 10:00 Marseille 09:00 La Spezia 08:30 Rome 08:30 Napels Palma en Marseille zijn in feite vrij te kiezen. Op deze locaties kan iedereen zelf uitmaken wanneer hij/zij het schip verlaat. Personen die samen met mij het schip wensen te verlaten zullen mij op het vermelde tijdstip in de ‘CHAMPAGNE BAR’ vinden.
 23. 23. LAATSTE UREN AAN BOORD De rederij vraagt om – de laatste avond - onze bagage voor 24:00 op de gang te plaatsen. We beschikken over labels die aan de bagage dienen bevestigd te worden. ‘s Morgens dienen we – afhankelijk van het soort label dat we ontvangen hebben – op een bepaalde plaats en een bepaald uur samen te komen. Op deze locatie zullen we vernemen wanneer we het schip mogen verlaten. In de terminal zal onze bagage op een band circuleren (zoals in een luchthaven). Neem je bagage van de band en verlaat de terminal via de uitgang. Ik zal er trachten voor te zorgen dat we met gans de groep over hetzelfde label beschikken zodat we samen het schip kunnen verlaten. Hou je ‘SEA PASS CARD’ klaar als je het schip verlaat. Je mag deze kaart houden als souvenir. Voor de ontscheping maakt het schip (360 meter lang) gebruik van twee terminals (B en C). Bij het vertrek in Barcelona op 19 juli zal onze groep verdeeld worden over twee terminals (B en C). Bij onze aankomst met de bus zal hiermee rekening dienen gehouden te worden.
 24. 24. LAATSTE UREN AAN BOORD Ontbijten in alle rust. ‘s Morgens dien je voor het verlaten van het schip nog te ontbijten. Het zou onhandig zijn om je handbagage mee te nemen naar het ontbijt. Spreek de dag voordien af met je ‘CABIN STEWARD’ dat je eerst gaat ontbijten en daarna terug komt om de handbagage af te halen alvorens je te begeven naar de plaats van afspraak die met je label overeenstemt. Eventueel markeer je je kajuit met het label ‘DON’T DISTURB’ (niet storen) op het ogenblik dat je naar het ontbijt vertrekt. In de WINDJAMMER zou het er wel eens druk kunnen aan toe gaan. Heb je niet veel tijd dan kan je voor een snelle hap terecht in ‘CAFE PROMMENADE’ dek 5 aan de ‘RISING TIDE BAR’. Heb je voldoende tijd dan kan je het best terecht in de ‘AMERICAN ICON GRILL’ op dek 3. Persoonlijk vind ik dit een heel goede locatie om te ontbijten gedurende de ganse duur van de cruise.

Onontbeerlijke informatie om zorgeloos op cruise te vertrekken met de Allure of the Seas.

Views

Total views

645

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

3

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×