SlideShare a Scribd company logo
TEST BANK - Lewis Medical Surgical Nursing,
12th Edition (Harding),
Chapters 1 - 69 | All Chapters
Verified
TABLE OF CONTENTS
Chapter 01: Professional Nursing
Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. The nurse completes an admission database and explains that the plan of care and
discharge goals will be developed with the patient‘s input. The patient asks, “How is
this different from what the physician does?” Which response would the nurse
provide?
a. “The role of the nurse is to administer medications and other treatments prescribed
by your physician.”
b. “In addition to caring for you while you are sick, the nurses will help you plan to
maintain your health.”
c. “The nurse‘s job is to collect information and communicate any problems that
occur to the physician.”
d. “Nurses perform many of the same procedures as the physician, but
nurses are with the patients for a longer time than the physician.”
ANSWER: B
The American Nurses Association (ANA) definition of nursing describes the role of
nurses in promoting health. The other responses describe dependent and
collaborative functions of the nursing role but do not accurately describe the nurse‘s
unique role in the health care system.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care
Environment
2. Which statement by the nurse accurately describes the use of evidence-based
practice (EBP)?
a. “Patient care is based on clinical judgment, experience, and traditions.”
b. “Data are analyzed later to show that the patient outcomes are consistently met.”
c. “Research from all published articles are used as a guide for planning patient care.”
d. “Recommendations are based on research, clinical expertise, and patient
preferences.”
ANSWER: D
Evidence-based practice (EBP) is the use of the best research-based evidence
combined with clinician expertise and consideration of patient preferences. Clinical
judgment based on the nurse‘s clinical experience is part of EBP, but clinical
decision making should also incorporate current research and research-based
guidelines. Evaluation of patient outcomes is
important, but data analysis is not required to use EBP. All published articles do not
provide research evidence; interventions should be based on credible research,
preferably randomized controlled studies with a large number of subjects.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
3. Which statement by the nurse provides a clear explanation of the nursing process?
a. “The nursing process is a research method of diagnosing the patient‘s health care
problems.”
b. “The nursing process is used primarily to explain nursing interventions to other
health care professionals.”
c. “The nursing process is a problem-solving tool used to identify and manage the
patients‘ health care needs.”
d. “The nursing process is based on nursing theory that incorporates the
biopsychosocial nature of humans.”
ANSWER: C
The nursing process is a problem-solving approach to the identification and
treatment of patients‘ problems. Nursing process does not require research methods
for diagnosis. The primary use of the nursing process is in patient care, not to
establish nursing theory or explain nursing interventions to other health care
professionals.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process:
Evaluation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
4. A patient admitted to the hospital for surgery tells the nurse, “I do not feel
comfortable
leaving my children with my parents.” Which action would the nurse take next?
a. Reassure the patient that these feelings are common for parents.
b. Have the patient call the children to ensure that they are doing well.
c. Gather information on the patient‘s concerns about the child care arrangements.
d. Call the patient‘s parents to determine whether adequate child care
is being provided.
ANSWER: C
Because a complete assessment is necessary in order to identify a problem and
choose an appropriate intervention, the nurse‘s first action should be to obtain
more information. The other actions may be appropriate, but more assessment is
needed before the best intervention can be chosen.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
5. A patient with a bacterial infection is hypovolemic due to a fever and excessive
diaphoresis. Which expected outcome would the nurse select for this patient?
a. Patient has a balanced intake and output.
b. Patient‘s bedding is kept clean and free of moisture.
c. Patient understands the need for increased fluid intake.
d. Patient‘s skin remains cool and dry throughout hospitalization.
ANSWER: A
Balanced intake and output gives measurable data showing resolution of the problem
of deficient fluid volume. The other statements would not indicate that the problem of
hypovolemia was resolved.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity
6. Which statement describes the purpose of the evaluation phase of the nursing
process?
a. To document the nursing care plan in the progress notes of the health record
b. To determine if interventions have been effective in meeting patient outcomes
c. To decide whether the patient‘s health problems have been completely resolved
d. To establish if the patient agrees that the nursing care provided was satisfactory
ANSWER: B
Evaluation consists of determining whether the desired patient outcomes have
been met and whether the nursing interventions were appropriate. The other
responses do not describe the evaluation phase.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process:
Evaluation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
7. Which statement describes the purpose of the assessment phase of the nursing
process?
a. To teach interventions that relieve health problems
b. To use patient data to evaluate patient care outcomes
c. To obtain data to diagnose patient strengths and problems
d. To help the patient identify realistic outcomes for health problems
ANSWER: C
During the assessment phase, the nurse gathers information about the patient to
diagnose patient strengths and problems. The other responses are examples of the
planning, intervention, and evaluation phases of the nursing process.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
8. When developing the plan of care, which components would the nurse include in the
clinical problem statement?
a. The problem and the suggested patient goals or outcomes
b. The problem, its causes, and the signs and symptoms of the problem
c. The problem with the possible etiology and the planned interventions
d. The problem, its pathophysiology, and the expected outcome
ANSWER: B
When writing clinical problems or nursing diagnoses, the subjective as well as
objective data to support the problem‘s existence should be included. Goals,
outcomes, and interventions are not included in the problem statement.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process:
Diagnosis MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
9. Which patient care task would the nurse delegate to experienced assistive personnel
(AP)?
a. Instruct the patient about the need to alternate activity and rest.
b. Monitor level of shortness of breath or fatigue after ambulation.
c. Obtain the patient‘s blood pressure and pulse rate after ambulation.
d. Determine whether the patient is ready to increase the activity level.
ANSWER: C
AP education includes accurate vital sign measurement. Assessment and patient
teaching require registered nurse education and scope of practice and cannot be
delegated.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
10. A nurse is caring for a group of patients on the medical-surgical unit with the help of
one float registered nurse (RN), one assistive personnel (AP), and one licensed
practical/vocational nurse (LPN/VN). Which assignment, if delegated by the nurse,
would be outside that individual‘s scope of practice?
a. Check for the presence of bowel sounds by AP
b. Administration of oral medications by LPN/VN
c. Insulin administration by float RN from the pediatric unit
d. Measurement of a patient‘s urinary catheter output by AP
ANSWER: A
Assessment requires RN education and scope of practice so it cannot be delegated
to an LPN/VN or AP. The other assignments made by the RN are appropriate for the
role of the team member.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
11. Which task is appropriate for the nurse to delegate to a licensed
practical/vocational nurse (LPN/VN)?
a. Complete the initial admission assessment and plan of care.
b. Measure bedside blood glucose before administering insulin.
c. Document teaching completed before a diagnostic procedure.
d. Instruct a patient about low-fat, reduced sodium dietary restrictions.
ANSWER: B
The education and scope of practice of the LPN/LVN include activities such as
obtaining glucose testing using a finger stick and administering insulin. Patient
teaching and the initial assessment and development of the plan of care are nursing
actions that require registered nurse education and scope of practice.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
12. A nurse is assigned as a case manager for a hospitalized patient who has a spinal
cord injury. Which activity can the patient expect the nurse in this role to perform?
a. Care for the patient during hospitalization for the injuries.
b. Assist the patient with home care activities during recovery.
c. Coordinate the services the patient receives in the hospital and at home.
d. Determine what medical care the patient needs for optimal rehabilitation.
ANSWER: C
The role of the case manager is to coordinate the patient‘s care through multiple
settings and levels of care to allow the maximal patient benefit at the least cost. The
case manager does not provide direct care in the acute or home setting. The case
manager coordinates and advocates for care. The HCP determines what medical
care is needed.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
13. The nurse is caring for an older adult patient who needs continued nursing care and
physical therapy to improve mobility after surgery to repair a fractured hip. The
nurse would help to arrange for transfer of the patient to which type of facility?
a. A skilled care facility
b. A transitional care facility
c. A residential care facility
d. An intermediate care facility
ANSWER: B
Transitional care settings are appropriate for patients who need continued
rehabilitation before discharge to home or to long-term care settings. The patient is
no longer in need of the more continuous assessment and care given in acute care
settings. There is no indication that the patient will need the permanent and ongoing
medical and nursing services available in intermediate or skilled care. The patient is
not yet independent enough to transfer to a residential care facility.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
14. A home care nurse is planning care for a patient who has just been diagnosed
with type 2 diabetes. Which task is appropriate for the nurse to delegate to the
home health aide?
a. Assist the patient to choose appropriate foods.
b. Help the patient with a daily bath and oral care.
c. Check the patient‘s feet for signs of breakdown.
d. Teach the patient how to monitor blood glucose.
ANSWER: B
Assisting with patient hygiene is included in home health-aide education and scope
of practice. Assessment of the patient and instructing the patient in new skills, such
as diet and blood glucose monitoring, are complex skills that are included in
registered nurse education and scope of practice.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
15. The nurse is providing education to nursing staff on quality care initiatives. Which
statement is an accurate description of the impact of health care financing on
quality care?
a. “If a patient develops a catheter-related infection, the hospital receives additional
funding.”
b. “Payment for patient care is primarily based on clinical outcomes and patient
satisfaction.”
c. “Hospitals are reimbursed for all costs incurred if care is documented
electronically.”
d. “Because hospitals are accountable for overall care, it is not nursing‘s
responsibility to monitor care delivered by others.”
ANSWER: B
Payment for health care services programs reimburses hospitals for their
performance on overall quality-of-care measures. These measures include
clinical outcomes and patient satisfaction. Nurses are responsible for
coordinating complex aspects of patient care, including the care delivered by
others, and identifying issues that are associated with poor quality care. Payment
for care can be withheld if something happens to the patient that is considered
preventable (e.g., acquiring a catheter-related urinary tract infection).
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
16. The nurse documenting the patient‘s progress in the electronic health record is
demonstrating competency in which area?
a. Patient-centered care
b. Evidence-based practice
c. Quality improvement
d. Informatics and technology
ANSWER: D
The nurse is displaying competency in informatics and technology. Using a
computerized information system to document patient needs and progress and
communicate vital information about the patient with the interprofessional care team
members provides evidence that nursing practice standards related to the nursing
process have been maintained during the care of the patient.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
MULTIPLE RESPONSE
1. Which information will the nurse consider when deciding what nursing actions to
delegate to a licensed practical/vocational nurse (LPN/VN) who is working on a
medical-surgical unit? (Select all that apply.)
a. Agency policies
b. Stability of the patients
c. State nurse practice act
d. LPN/VN teaching abilities
e. Experience of the LPN/VN
ANSWER: A, B, C, E
The nurse should assess the experience of LPN/VNs when delegating. In addition,
state nurse practice acts and agency policies must be considered. In general, while
the LPN/VN scope of practice includes caring for patients who are stable, registered
nurses should provide most of the care for unstable patients. Because the LPN/VN
scope of practice does not include patient education, this will not be part of the
delegation process.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
2. Which actions by the nurse administering medications are consistent with
promoting safe delivery of patient care? (Select all that apply.)
a. Discards a medication that is not labeled.
b. Uses hand sanitizer before preparing a medication.
c. Identifies the patient by the room number on the door.
d. Checks laboratory test results before administering a diuretic.
e. Gives the patient a list of current medications upon discharge.
ANSWER: A, B, D, E
National Patient Safety Goals have been established to promote safe delivery of care.
The nurse should use at least 2 reliable ways to identify the patient such as asking
the patient‘s full name and date of birth before medication administration. Other
actions that improve patient safety include performing hand hygiene, disposing of
unlabeled medications, completing appropriate assessments before administering
medications, and giving a list of the current medicines to the patient and caregiver
before discharge.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
3. Which actions by a nurse would demonstrate an aspect of nursing clinical
judgment? (Select all that apply.)
a. Identifying priority problems
b. Noticing a change in patient status
c. Memorizing the steps of a procedure
d. Assessing data about a patient situation
e. Generating possible solutions to a patient problem
f. Making decisions based on the implications of a patient‘s situation
ANSWER: A, B, D, E, F
Clinical judgment is evident when the nurse assesses data or situations, notices a
change in a patient‘s status, identifies priority problems, generates the best possible
solutions, and makes decisions about patient care based on analysis of the situation.
Clinical judgment is not memorizing a list of facts or the steps of a procedure.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
Chapter 02: Social Determinants of Health
Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Which data from the patient‘s health history would be the nurse‘s focus for patient
teaching?
a. Family history
b. Age and gender
c. Dietary fat intake
d. Race and ethnicity
ANSWER: C
Behaviors are strongly linked to many health care problems. The patient‘s fat intake
is a behavior that the patient can change. The other information will be useful as the
nurse develops an individualized plan for improving the patient‘s health but will not
be the focus of patient teaching for behavior change.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
2. The nurse works in a clinic located in a community where many of the residents are
Hispanic. Which strategy, if implemented by the nurse, would decrease health care
disparities and promote health equity for this community?
a. Improve public transportation to the clinic.
b. Update equipment and supplies at the clinic.
c. Teach clinic staff about cultural health beliefs.
d. Obtain low-cost medications for clinic patients.
ANSWER: C
Health care disparities are caused by stereotyping, biases, and prejudice of health
care providers. The nurse can decrease these through staff education. The other
strategies may also be addressed by the nurse but will not directly impact health
disparities.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
3. Which information would the nurse collect as a measure of community health?
a. Air pollution levels
b. Number of healthy food stores
c. Most common causes of death
d. Education level of the individuals
ANSWER: C
Health status measures of a community include birth and death rates, life
expectancy, access to care, and morbidity and mortality rates related to disease and
injury. Although air pollution, access to health food stores, and education level are
factors that affect a community‘s health status, they are not health measures.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
4. The nurse is caring for a patient who has traditional Native American beliefs about
health and illness. Which action by the nurse would demonstrate cultural
competence?
a. Explain the hospital schedule for meal times, care, and family visits.
b. Ask the patient whether it is important that a cultural healer is contacted.
c. Avoid asking health questions unless the patient initiates the conversation.
d. Obtain information about the patient‘s cultural beliefs from a family member.
ANSWER: B
Because the patient has traditional health care beliefs, it is appropriate for the nurse to
ask
whether the patient would like a visit by cultural healer. There is no cultural reason
for the nurse to avoid asking the patient questions because these questions are
necessary to obtain health information. The patient (rather than the family) should
be consulted first about personal cultural beliefs. The hospital routines for meals,
care, and visits should be adapted to the patient‘s preferences rather than
expecting the patient to adapt to the hospital schedule.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
5. The nurse is caring for a patient being admitted to the hospital who is Asian.
Which action would be respectful for the nurse to take when interviewing this
patient?
a. Avoid any eye contact with the patient.
b. Look directly at the patient when interacting.
c. Observe and follow the patient‘s use of eye contact.
d. Ask a family member about the patient‘s cultural beliefs.
ANSWER: C
Observation of the patient‘s use of eye contact will be most useful in determining the
best way to communicate effectively with the patient. Looking directly at the patient
or avoiding eye contact may be appropriate, depending on the patient‘s individual
cultural beliefs. The nurse should assess the patient, rather than asking family
members about the patient‘s beliefs.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
6. The nurse is caring for a patient who speaks a different language. If an
interpreter or interpretation phone service is not available, which action
would the nurse take?
a. Talk slowly so that each word is clearly heard.
b. Use gestures or pictures to demonstrate meaning.
c. Speak loudly in close proximity to the patient‘s ears.
d. Repeat important words so that the patient will recognize them.
ANSWER: B
The use of gestures or pictures will enable some information to be communicated to
the patient. The other actions will not improve communication with the patient.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
7. Which action would the nurse include in the plan of care for a hospitalized patient
who uses culturally based treatments?
a. Encourage the use of additional diagnostic procedures.
b. Teach the patient that folk remedies will interfere with prescribed orders.
c. Ask the patient to discontinue the cultural treatments during hospitalization.
d. Coordinate the use of requested treatments with prescribed medical therapies.
ANSWER: D
Many culturally based therapies can be accommodated along with the use of
Western treatments and medications. The nurse should attempt to use both
traditional folk treatments and the ordered Western therapies when possible. Some
culturally based treatments can be effective in treating “Western” diseases. Not all
folk remedies interfere with Western therapies. It may be appropriate for the patient
to continue some culturally based treatments while he or she is hospitalized.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
8. The nurse is caring for a newly admitted patient. Which intervention is considered
appropriate across most cultures?
a. Maintain a personal space of at least 2 ft when assessing the patient.
b. Insist that family members provide most of the patient‘s personal care.
c. Ask permission before touching a patient during the physical assessment.
d. Consider the patient‘s ethnicity as the most important factor in planning care.
ANSWER: C
Many cultures consider it disrespectful to touch a patient without asking permission,
so asking a patient for permission is always culturally appropriate. The other actions
may be appropriate for some patients but are not appropriate across most cultural
groups or for most individual patients. Ethnicity may not be the most important factor
in planning care, especially if the patient has urgent physiologic problems.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
9. A staff nurse expresses frustration that a patient who is Native American always
has several family members at the bedside. Which action would the charge nurse
take?
a. Request that family members leave until a different nurse can be assigned.
b. Ask about the nurse‘s beliefs regarding family support during hospitalization.
c. Have the nurse explain to the family that too many visitors will tire the patient.
d. Suggest that the nurse ask family members to leave the room during patient care.
ANSWER: B
The first step in providing culturally competent care is to understand one‘s own beliefs
and values related to health and health care. Asking the nurse about personal
beliefs will help achieve this step. Asking family members to leave the room or
explaining that too many visitors will tire the patient are not culturally appropriate for
this patient.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
10. An older patient who is Asian American tells the nurse that she has lived in the
United States for 50 years. The patient speaks English and lives in a predominantly
Asian neighborhood. Which initial action would the nurse take?
a. Include a shaman when planning the patient‘s care.
b. Avoid direct eye contact with the patient during care.
c. Ask the patient about any special cultural beliefs or practices.
d. Involve the patient‘s oldest son to assist with health care decisions.
ANSWER: C
Further assessment of the patient‘s health care preferences is needed before
making further plans for culturally appropriate care. The other responses indicate
stereotyping of the patient based on ethnicity and would not be appropriate initial
actions.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
11. The nurse plans health care for a community with a large number of recent
immigrants from Vietnam. Which intervention would the nurse plan to implement?
a. Hepatitis testing
b. Tuberculosis screening
c. Contraceptive teaching
d. Colonoscopy information
ANSWER: B
Tuberculosis (TB) is endemic in many parts of Asia, and the incidence of TB is
much higher in immigrants from Vietnam than in the general U.S. population.
Teaching about contraceptive use, colonoscopy, and testing for hepatitis may also
be appropriate for some patients but is not generally indicated for all members of
this community.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity
12. During an admission assessment, the nurse notices that the patient pauses before
answering each question about the health history. Which action would the nurse
take?
a. Wait for the patient to answer the questions.
b. Give the patient an assessment form and a pen.
c. Interview a family member instead of the patient.
d. Remind the patient that other patients also need care.
ANSWER: A
Patients from some cultures take time to consider a question carefully before
answering. The nurse will show respect for the patient and help develop a trusting
relationship by allowing the patient time to give a thoughtful answer. Interviewing
family members, shaming the patient by referring to the needs of other patients or
handing the patient a form indicate that the nurse does not have time for the patient.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
13. Which strategy would the nurse prioritize when planning care for a patient with
diabetes who is uninsured?
a. Obtain the least expensive medications.
b. Follow evidence-based practice guidelines.
c. Assist with dietary changes as the first action.
d. Teach about the impact of exercise on diabetes.
ANSWER: B
The use of standardized evidence-based guidelines will reduce the incidence of
health care disparities among various socioeconomic groups. The other strategies
may also be appropriate, but the priority concern should be that the patient
receives care that meets the accepted standard.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
14. The nurse performs a cultural assessment with a patient from a different culture.
Which action would the nurse take first?
a. Request an interpreter before interviewing the patient.
b. Wait until a family member is available to help with the assessment.
c. Ask the patient about any affiliation with a particular cultural group.
d. Tell the patient what the nurse already knows about the patient‘s culture.
ANSWER: C
An early step in performing a cultural assessment is to determine whether the patient
feels an affiliation with any cultural group. The other actions may be appropriate if the
patient does identify with a particular culture or speak another language.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
15. The nurse working in a clinic in a primarily black community notes a higher
incidence of uncontrolled hypertension in the patients. To address this health
disparity and promote health equity, which action would the nurse take first?
a. Initiate a regular home-visit program by nurses working at the clinic.
b. Schedule teaching sessions about low-salt diets at community events.
c. Assess the perceptions of community members about the care at the clinic.
d. Obtain low-cost antihypertensive drugs using funding from government grants.
ANSWER: C
Before other actions are taken, additional assessment data are needed to determine
the reason for the disparity. The other actions also may be appropriate, but
additional assessment is needed before the next action is selected.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
MULTIPLE RESPONSE
1. The nurse is performing an admission assessment for a patient from China who does
not speak English. Which actions by the nurse would enhance communication?
(Select all that apply.)
a. Ask the patient‘s young child to interpret.
b. Use a telephone-based medical interpreter.
c. Wait until an agency interpreter is available.
d. Use exaggerated gestures to convey information.
e. Use an electronic translation software application.
ANSWER: B, C, E
Electronic translation applications, telephone-based interpreters, and agency
interpreters are all appropriate to use to communicate with non–English-speaking
patients. When no interpreter is available, family members may be considered, but
some information that will be needed in an admission assessment may be
misunderstood or not shared if a child is used as the interpreter. Gestures are
appropriate to use for some information, but exaggeration of the gestures is not
needed.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
Chapter 03: Health History and Physical Examination
Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. A patient who is actively bleeding is admitted to the emergency department. Which
approach would the nurse use to obtain an accurate health history?
a. Briefly interview the patient while obtaining vital signs.
b. Obtain subjective data about the patient from family members.
c. Omit subjective data collection and obtain the physical examination.
d. Use the health care provider‘s medical history to obtain subjective data.
ANSWER: A
In an emergency situation, the nurse may need to ask only the most pertinent
questions for a specific problem and obtain more information later. A complete
health history will include subjective information that is not available in the health
care provider‘s medical history.
Family members may be able to provide some data, but only the patient will be able
to give subjective information about the bleeding. Because the subjective data about
the cause of the patient‘s bleeding will be essential, obtaining the physical
examination alone will not provide sufficient information.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
2. Immediate surgery is planned for a patient with acute abdominal pain. Which question
by the
nurse will elicit direct information about the patient‘s coping–stress tolerance pattern?
a. “Can you rate your pain on a 0 to 10 scale?”
b. “What do you think caused this abdominal pain?”
c. “Are there other problems or concerns right now?”
d. “How do you feel about yourself and being hospitalized?”
ANSWER: C
The coping–stress tolerance pattern includes information about other major
stressors confronting the patient. The health perception–health management
pattern includes information about the patient‘s ideas about risk factors. Feelings
about self and the hospitalization are assessed in the self-perception–self-concept
pattern. Intensity of pain is part of the cognitive–perceptual pattern.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
3. During the health history interview, a patient tells the nurse about periodic fainting
spells. Which question would the nurse ask to elicit any associated clinical
manifestations?
a. “How frequently do you have the fainting spells?”
b. “Do the spells occur at any particular time of day?”
c. “Where are you when you have the fainting spells?”
d. “Do you have other symptoms along with the spells?”
ANSWER: D
Asking about other associated symptoms will provide the nurse more information about
all the clinical manifestations related to the fainting spells. Information about the
setting is obtained
by asking where the patient was and what the patient was doing when the symptom
occurred. The other questions from the nurse are appropriate for obtaining
information about chronology and frequency.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
4. The nurse records the following general survey: “The patient is a 50-year-old Asian
female accompanied by her husband and two daughters. Alert and oriented. Does
not make eye contact with the nurse and responds slowly, but appropriately, to
questions. No apparent disabilities or distinguishing features.” What additional
information should the nurse add to this general survey?
a. Nutritional status
b. Intake and output
c. Reasons for contact with the health care system
d. Comments of family members about the condition
ANSWER: A
The general survey also describes the patient‘s general nutritional status. The other
information will be obtained when doing the complete nursing history and
examination but is not obtained through the initial scanning of a patient.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
5. A nurse performs a health history and physical examination with a patient who has a
right leg fracture. Which data would be a pertinent negative finding?
a. Patient has several bruised and swollen areas on the right leg.
b. Patient states that there have been no other recent health problems.
c. Patient refuses to bend the right knee because of the associated pain.
d. Patient denies having pain when the area over the fracture is palpated.
ANSWER: D
The nurse expects that a patient with a leg fracture will have pain over the fractured
area. The bruising and swelling and pain with bending are positive findings. Having
no other recent health problems is neither a positive nor a negative finding with
regard to a leg fracture.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
6. The nurse asks an older adult patient with rectal bleeding, “Have you ever had a
colonoscopy?” Which type of assessment is the nurse performing?
a. Focused assessment
b. Emergency assessment
c. Detailed health assessment
d. Comprehensive assessment
ANSWER: A
A focused assessment is an abbreviated assessment used to evaluate the status of
previously identified problems and monitor for signs of new problems. It can be
done when a specific problem is identified. An emergency assessment is done
when the nurse needs to obtain information about life-threatening problems
quickly while simultaneously taking action to maintain vital function. A
comprehensive assessment includes a detailed health history and physical
examination of one body system or many body systems. It is typically done on
admission to the hospital or onset of care in a primary care setting.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
7. The nurse is preparing to perform a focused assessment for a patient reporting
shortness of breath. Which equipment will be needed?
a. Flashlight
b. Stethoscope
c. Tongue blades
d. Percussion hammer
ANSWER: B
A stethoscope is used to auscultate breath sounds. The other equipment may be
used for a comprehensive assessment but will not be needed for a focused
respiratory assessment.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
8. Which adaptation to the physical examination technique would the nurse include for
an alert older adult patient?
a. Avoid the use of touch as much as possible.
b. Use slightly more pressure for palpation of the liver.
c. Organize the sequence to minimize position changes.
d. Speak softly and slowly when talking with the patient.
ANSWER: C
Older patients may have age-related changes in mobility that make it more difficult to
change position. There is no need to avoid the use of touch when examining older
patients. Less pressure should be used over the liver. Because the patient is alert,
there is no indication that there is any age-related difficulty in understanding
directions from the nurse.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
9. While the nurse is taking the health history, a patient states, “My mother and sister
both had double mastectomies and were unable to exercise for weeks.” Which
functional health pattern is represented by this patient‘s statement?
a. Activity–exercise
b. Cognitive–perceptual
c. Coping–stress tolerance
d. Health perception–health management
ANSWER: D
The information in the patient statement relates to risk factors and important
information about the family history. Identification of risk factors falls into the health
perception–health
maintenance pattern.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
10. A patient has arrived at the hospital with severe abdominal pain and hypotension.
Which type of assessment would the nurse do at this time?
a. Focused assessment
b. Subjective assessment
c. Emergency assessment
d. Comprehensive assessment
ANSWER: C
Because the patient is hemodynamically unstable, an emergency assessment is
needed. Comprehensive and focused assessments may be needed after the patient
is stabilized. Subjective information is needed, but objective data such as vital signs
are essential for the unstable patient.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
11. The registered nurse (RN) cares for a patient who was admitted a few hours
previously with back pain after a fall. Which action can the RN delegate to
assistive personnel (AP)?
a. Determine the patient‘s priority problems.
b. Finish documenting the admission assessment.
c. Obtain the health history from the patient‘s caregiver.
d. Take the patient‘s temperature, pulse, and blood pressure.
ANSWER: D
The RN may delegate vital signs to the AP. Obtaining the health history,
documenting the admission assessment, and determining priority problems require
the education and scope of practice of the RN.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
12. Which action would the nurse take first to assess for a possible blood clot in a
patient‘s lower leg?
a. Visually inspect the leg.
b. Feel the leg temperature.
c. Check the patient‘s pedal pulses using the fingertips.
d. Compress the nail beds to determine capillary refill time.
ANSWER: A
Inspection is the first of the major techniques used in the physical examination.
Palpation and auscultation are then used later in the examination.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
13. Which physical assessment action should the nurse take after inspecting a patient‘s
abdomen?
a. Feel for any masses.
b. Palpate the abdomen.
c. Listen for bowel sounds.
d. Percuss the liver borders.
ANSWER: C
When assessing the abdomen, auscultation is done before palpation or percussion
because palpation and percussion can cause changes in bowel sounds and alter the
findings. All of the techniques are appropriate, but auscultation should be done first.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
14. When admitting a patient who has just arrived on the unit with a severe
headache, which action would the nurse take?
a. Complete a review of functional health patterns before addressing the patient‘s
pain.
b. Take vital signs and then address the headache before completing
the health history.
c. Medicate the patient for the headache before collecting any physical
assessment data.
d. Inform the patient that the headache can be treated as soon as the health
history is completed.
ANSWER: B
Obtaining information about vital signs is essential before using either pharmacologic
or nonpharmacologic therapies for pain control. The vital signs may indicate
hemodynamic instability that would need to be addressed immediately. The next
patient priority in this situation will be to decrease the pain level because the patient
will be unlikely to cooperate in providing detailed health data or the health history until
the nurse addresses the pain.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity
Chapter 04: Patient and Caregiver Teaching
Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. The nurse has assessed that a patient does not have basic knowledge about
their newly diagnosed colon cancer. Which learning goal would the nurse
focus on initially for this patient?
a. The patient will state ways of preventing cancer recurrence.
b. The patient will explore and select an appropriate cancer therapy.
c. The patient will demonstrate coping skills needed to manage the disease.
d. The patient will choose methods to minimize adverse effects of treatment.
ANSWER: B
Adults learn best when given information that can be used immediately. The first
action the patient will need to take after a cancer diagnosis is to explore and
choose a treatment option. The other goals may be appropriate as treatment
progresses.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
2. After the nurse provides diet instructions for a patient with diabetes, the patient can
restate the information but does not make the recommended diet changes. How
would the nurse evaluate this outcome?
a. Learning did not occur because the patient‘s behavior did not change.
b. Choosing not to follow the diet is the behavior that resulted from learning.
c. The nurse‘s responsibility for helping the patient make diet changes is finished.
d. The teaching methods were ineffective in helping the patient learn about the diet.
ANSWER: B
Although the patient behavior has not changed, the patient‘s ability to restate the
information indicates that learning has occurred, and the patient is choosing at this
time not to change the diet. The patient may be in the contemplation or preparation
stage in the transtheoretical model. The nurse should reinforce the need for change
and continue to provide information and assistance with planning for change.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Evaluation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
3. A patient is diagnosed with heart failure after being admitted to the hospital for
shortness of breath and fatigue. Which teaching strategy, if implemented by the
nurse, is likely to be effective?
a. Assure the patient that the nurse is an expert on management of heart failure.
b. Delay teaching until the patient is seen by a home health nurse after discharge.
c. Discuss the importance of medication control to avoid long-term complications.
d. Explain to the patient at each meal about the amounts of sodium in various foods.
ANSWER: D
Principles of adult education indicate that readiness and motivation to learn are high
when facing new tasks (e.g., learning about the sodium amounts in various food
items) and when demonstration and practice of skills are available. Although a home
health referral may be needed for this patient, teaching should not be postponed
until discharge. Adult learners are independent. The nurse should act as a facilitator
for learning, rather than as the expert. Adults learn best when the topic is of
immediate usefulness. Long-term goals may not be very motivating.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
4. A patient who was admitted to the hospital with hyperglycemia and newly diagnosed
diabetes is scheduled for discharge the second day after admission. Which action is
the priority for the nurse?
a. Provide detailed information about dietary control of glucose.
b. Demonstrate blood glucose monitoring and insulin administration.
c. Give information about the effects of exercise on glucose control.
d. Instruct about the risk for cardiovascular disease with hyperglycemia.
ANSWER: B
When time is limited, the nurse should focus on the priorities of teaching. In this
situation, the
patient should know how to test blood glucose and administer insulin to control
glucose levels. The patient will need further teaching about the role of diet,
exercise, various medications, and the many potential complications of diabetes,
but these topics can be addressed through planning for appropriate referrals.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
5. A patient states, “I told my husband I will go the grocery store to buy fresh fruit,
vegetables, and whole grains instead of prepared food snacks.” Which stage of the
Transtheoretical Model of Health Behavior Change would the nurse identify based on
this statement?
a. Preparation
b. Termination
c. Maintenance
d. Contemplation
ANSWER: A
The patient‘s statement indicating that the plan for change is being shared with
someone else indicates that the preparation stage has been achieved.
Contemplation of a change would be indicated by a statement like “I know I should
exercise.” Maintenance of a change occurs when the patient practices the
behavior regularly. Termination would be indicated when the change is a
permanent part of the lifestyle.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
6. While admitting a patient to the medical unit, the nurse determines that the patient
has a hearing impairment. How would the nurse use this information to plan
teaching and learning strategies?
a. Expect that motivation and readiness to learn will be impaired.
b. Determine that the family must be included in the teaching process.
c. Expect that the patient will have problems understanding information.
d. Arrange that written materials will be provided with verbal instructions.
ANSWER: D
The information that the patient has a hearing impairment indicates that the nurse
should use written and verbal materials in teaching along with other strategies. The
patient does not indicate a lack of motivation or an inability to understand new
information. The patient‘s decreased hearing does not necessarily imply that the
family must be included in the teaching process.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
7. A patient who is obese states, “I‘ve recently decreased my fat intake, and I‘ve stopped
smoking.” Which initial response would the nurse make?
a. “Although those are important, it is essential that you make other changes.”
b. “You have accomplished changes that are important for the health of your heart.”
c. “Are you having any difficulty in maintaining the changes you have already
made?”
d. “Which additional changes in your lifestyle would you like to implement at this
time?”
ANSWER: B
Positive reinforcement of the learner‘s achievements is critical in making lifestyle
changes. This patient is in the action stage of the Transtheoretical Model when
reinforcement of the changes being made is an important nursing intervention. The
other responses are also appropriate in a follow-up discussion but are not the best
initial response because they do not provide reinforcement for the changes made.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
8. The nurse is planning a teaching session with a patient who is newly diagnosed with
migraine headaches. To assess the patient‘s readiness to learn, which question
should the nurse ask first?
a. “What kind of work and leisure activities do you do?”
b. “What information do you think you need right now?”
c. “Can you describe the types of activities that help you learn new information?”
d. “Do you have any cultural beliefs that are inconsistent with the planned
treatment?”
ANSWER: B
Motivation and readiness to learn depend on what the patient values and perceives
as important. The other questions are also important in developing the teaching
plan, but do not address what information most interests the patient at present.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
9. A patient with diabetic neuropathy requires teaching about foot care. Which
learning goal would the nurse include in the teaching plan?
a. The nurse will demonstrate the proper technique for trimming toenails.
b. The patient will list three ways to protect the feet from injury by discharge.
c. The nurse will instruct the patient on appropriate foot care before discharge.
d. The patient will understand the rationale for proper foot care after instruction.
ANSWER: B
Learning goals should state clear, measurable outcomes of the learning process.
Demonstrating technique for trimming toenails and providing instructions on foot
care are actions that the nurse will take rather than behaviors that indicate that
patient learning has occurred. A learning goal that states that the patient will
understand the rationale for proper foot care is too vague and nonspecific to
measure whether learning has occurred.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
10. Which teaching strategy would be most effective for a patient who needs to
learn how to instill eyedrops?
a. Peer teaching
b. Lecture-discussion
c. Printed instructions
d. Return demonstration
ANSWER: D
Demonstration with return demonstration (show back) is best used to teach a
patient how to learn to perform a skill. Lecture-discussion, peer teaching, and
printed materials are more useful for other learning needs.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
11. The nurse and the patient who is diagnosed with hypertension develop this goal:
“The patient will select a 2-g sodium diet from the hospital menu for 3 days.” Which
evaluation method will the nurse use to determine whether teaching was effective?
a. Have the patient list substitutes for favorite foods that are high in sodium.
b. Check the sodium content of the patient‘s menu choices over the next 3 days.
c. Compare the patient‘s sodium intake before and after the
teaching was implemented.
d. Ask the patient to identify which foods on the hospital menus are high in
sodium for 3 days in a row.
ANSWER: B
The desired patient behaviors in the learning objective are most clearly addressed
by evaluating the sodium content of the patient‘s menu choices. Other answers
address the patient‘s sodium intake but not the specific goal.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Evaluation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
12. The nurse is preparing written handouts as part of the standardized teaching plan
for patients newly diagnosed with diabetes. Which statement is written at a level
appropriate to include in the handouts?
a. Polyphagia, polydipsia, and polyuria are common symptoms of diabetes.
b. Eating the right foods can help keep blood glucose at a near-normal level.
c. Some patients with diabetes control blood glucose with oral
medications, injections, or dietary interventions.
d. Diabetes is characterized by chronic hyperglycemia and the associated
symptoms that can lead to long-term complications.
ANSWER: B
The reading level for patient teaching materials should be at the fifth-grade level. The
other responses have words with three or more syllables, use many medical terms, or
are too long.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
13. The hospital nurse implements a teaching plan to assist an older patient who lives
alone to independently accomplish daily activities. How would the nurse
evaluate the patient‘s long-term response to the teaching?
a. Make a referral to the home health nursing agency for home visit assessments.
b. Have the patient demonstrate the learned skills at the end of the teaching session.
c. Arrange a physical therapy visit before the patient is discharged from the hospital.
d. Check the patient‘s ability to bathe and get dressed without assistance the next
day.
ANSWER: A
A home health referral would allow for the assessment of the patient‘s long-term
response after discharge. The other actions allow evaluation of the patient‘s
short-term response to teaching.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Evaluation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
14. A patient who smokes a pack of cigarettes per day tells the nurse, “I enjoy smoking
and have no plans to quit.” Which stage of the Transtheoretical Model of Health
Behavior Change would the nurse identify based on this statement?
a. Precontemplation
b. Contemplation
c. Maintenance
d. Termination
ANSWER: A
The patient‘s statement shows that he or she is not considering smoking cessation.
In the precontemplation stage, patients are not concerned about their cigarette
smoking and are not considering changing their behavior.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
15. An older Asian patient seen at the health clinic is diagnosed with protein malnutrition.
Which action would the nurse plan to implement first?
a. Suggest the use of liquid supplements as a way to increase protein intake.
b. Encourage the patient to increase the dietary intake of meat, cheese, and milk.
c. Ask the patient to record the intake of all foods and beverages for a 3-day period.
d. Focus on the use of combinations of beans and rice to improve daily protein
intake.
ANSWER: C
Assessment is the first step in assisting a patient with health changes. The other
interventions may be appropriate for the patient, but the nurse will not be able to
determine this until the assessment of the patient is complete.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
16. A middle-aged patient with diabetes tells the nurse, “I want to know how to give
my own insulin so I don‘t have to bother my wife all the time.” Which action would
the nurse take?
a. Demonstrate how to draw up and administer insulin.
b. Discuss the use of exercise to decrease insulin needs.
c. Teach about differences between the various types of insulin.
d. Provide handouts about therapeutic and adverse effects of insulin.
ANSWER: A
Adult education is most effective when focused on information that the patient thinks
is needed right now. Teaching will be most effective if the nurse starts with the
patient‘s stated priority topic, which is administering insulin. Other pertinent
information can be included when planning additional teaching for this patient.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and
Maintenance
17. The nurse plans to teach a patient and the caregiver how to manage high blood
pressure. Which action would the nurse take first?
a. Teach the caregiver how to use a manual blood pressure cuff.
b. Ask the patient to select information from a list of related topics.
c. Give the patient and caregiver written information about hypertension
d. Have the dietitian meet with the patient and caregiver to discuss a low-sodium
diet
ANSWER: B
Because adults learn best when given information that they view as being needed
immediately, asking the caregiver and patient to prioritize learning needs is likely to
be the most successful approach to home management of health problems. The
other actions may also be appropriate, depending on what learning needs the
caregiver and patient have, but the initial action should be to assess what the
learners feel is important.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
18. Which actions included in the discharge teaching plan can the nurse delegate to
assistive personnel (AP)?
a. Evaluate whether the patient and caregiver understand the teaching.
b. Give the patient a pamphlet that reinforces teaching done by the nurse.
c. Plan topics for the discharge teaching session with the patient and caregiver.
d. Show the caregiver how to check the patient‘s temperature and blood pressure.
ANSWER: B
Providing a pamphlet to a patient to reinforce previously taught material does not
require nursing judgment and can safely be delegated to AP. Demonstrating how to
take a temperature and blood pressure, determining the best time for teaching, and
evaluating the success of patient teaching require judgment and critical thinking and
should be done by the registered nurse.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process:
Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
MULTIPLE RESPONSE
1. The nurse plans to provide instructions about diabetes to a patient who has a
low literacy level. Which teaching strategies would the nurse use? (Select all
that apply.)
a. Discourage use of the Internet as a source of health information.
b. Avoid asking the patient about reading ability and level of education.
c. Show illustrations and photographs of various types of insulin.
d. Schedule one-to-one teaching sessions to practice insulin administration.
e. Provide videorecordings showing how to perform blood glucose testing.
ANSWER: C, D, E
For patients with low literacy, visual and hands-on learning techniques are most
appropriate. The nurse will need to obtain as much information as possible about
the patient‘s reading level in order to provide appropriate learning materials. The
nurse should guide the patient to
Internet sites established by reputable heath care organizations such as the American
Diabetes Association.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
Chapter 05: Chronic Illness and Older Adults
Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. When caring for an older patient with hypertension who has been hospitalized after a
transient ischemic (TIA), which topic is the priority important for the nurse to include
in the discharge teaching?
a. Mechanism of action of anticoagulant therapy
b. Effect of atherosclerosis on cerebral blood vessels
c. Symptoms indicating that the patient should contact the health care provider
d. Impact of the patient‘s family history on likelihood of developing a serious stroke
ANSWER: C
One of the priority tasks for patients with chronic illnesses is to prevent and manage
a crisis. To maintain safety, the patient needs instruction on recognizing symptoms
of concern and appropriate actions to take if these symptoms occur. The other
information may also be included in patient teaching but is not as essential in the
patient‘s safe self-management of the illness.
DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis)
TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Physiological Integrity
2. The nurse performs a comprehensive assessment of an older patient who is
considering admission to an assisted living facility. Which question would help
the nurse assess the patient‘s level of daily functioning?
a. “Have you had any recent infections?”
b. “How frequently do you see a doctor?”
c. “Do you have a history of heart disease?”
d. “Are you able to prepare your own meals?”
ANSWER: D
The patient‘s functional abilities such as using a phone, shopping, preparing food,
housekeeping, doing laundry, arranging transportation, taking medications, and
handling finances are useful in determining how well the patient might adapt to an
assisted living situation. The other questions will also provide helpful information but
do not directly address aspects of daily functioning.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
3. An alert older patient who takes multiple medications for chronic cardiac and
pulmonary diseases lives with a daughter who works during the day. During a clinic
visit, the patient tells the nurse that she has a strained relationship with her daughter
and does not enjoy being alone all day. In planning care for this patient, which
problem should the nurse consider as the
IF YOU WANT THIS TEST BANK OR
SOLUTION MANUAL EMAIL ME
donc8246@gmail.com TO RECEIVE ALL
CHAPTERS IN PDF FORMAT
IF YOU WANT THIS TEST BANK OR
SOLUTION MANUAL EMAIL ME
donc8246@gmail.com TO RECEIVE ALL
CHAPTERS IN PDF FORMAT
Test bank for Lewis's medical surgical nursing 12th edition by Mariann M. Harding Jeff.pdf

More Related Content

What's hot

Aturcara bengkel ppp
Aturcara bengkel pppAturcara bengkel ppp
Aturcara bengkel ppppergigianwpkl
 
Ucapan alu aluan majlis pengetua
Ucapan alu aluan majlis pengetuaUcapan alu aluan majlis pengetua
Ucapan alu aluan majlis pengetua
Zubaidah Seman
 
Cara Basuh Tangan Yang Betul
Cara Basuh Tangan Yang BetulCara Basuh Tangan Yang Betul
Cara Basuh Tangan Yang Betul
innet
 
Projek akhir
Projek akhirProjek akhir
Projek akhir
AUDREY CHIN LEE PENG
 
Polisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melin
Polisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melinPolisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melin
Polisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melinLee Oi Wah
 
Ahli jawatankuasa akurjanji 2017
Ahli jawatankuasa akurjanji 2017Ahli jawatankuasa akurjanji 2017
Ahli jawatankuasa akurjanji 2017
amani mat nor
 
KERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docx
KERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docxKERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docx
KERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docx
najwahDawami1
 
Kertas kerja kpca__kpcl
Kertas kerja kpca__kpclKertas kerja kpca__kpcl
Kertas kerja kpca__kpcl
Auroral Flame
 

What's hot (9)

Aturcara bengkel ppp
Aturcara bengkel pppAturcara bengkel ppp
Aturcara bengkel ppp
 
Ucapan alu aluan majlis pengetua
Ucapan alu aluan majlis pengetuaUcapan alu aluan majlis pengetua
Ucapan alu aluan majlis pengetua
 
Cara Basuh Tangan Yang Betul
Cara Basuh Tangan Yang BetulCara Basuh Tangan Yang Betul
Cara Basuh Tangan Yang Betul
 
Projek akhir
Projek akhirProjek akhir
Projek akhir
 
Polisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melin
Polisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melinPolisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melin
Polisi inisiatif keselamatan pesakit hospital changkat melin
 
Ahli jawatankuasa akurjanji 2017
Ahli jawatankuasa akurjanji 2017Ahli jawatankuasa akurjanji 2017
Ahli jawatankuasa akurjanji 2017
 
KERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docx
KERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docxKERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docx
KERTAS KERJA HARI APREASIASI 2022.docx
 
Kertas kerja kpca__kpcl
Kertas kerja kpca__kpclKertas kerja kpca__kpcl
Kertas kerja kpca__kpcl
 
Kertas kerja kem pengawas
Kertas kerja kem pengawasKertas kerja kem pengawas
Kertas kerja kem pengawas
 

Similar to Test bank for Lewis's medical surgical nursing 12th edition by Mariann M. Harding Jeff.pdf

Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...
Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...
Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...
nursing premium
 
TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...
TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...
TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...
ssifa0344
 
Test Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdf
Test Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdfTest Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdf
Test Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdf
Donc Test
 
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
nursing premium
 
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
nursing premium
 
Test bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdf
Test bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdfTest bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdf
Test bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdf
rightmanforbloodline
 
TEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdf
TEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdfTEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdf
TEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdf
nursing premium
 
Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...
Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...
Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...
nursing premium
 
TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...
TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...
TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...
rightmanforbloodline
 
Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...
Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...
Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...
nursing premium
 
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdfTest Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Donc Test
 
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...
Donc Test
 
TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...
TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...
TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...
ssifa0344
 
Test bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdf
Test bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdfTest bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdf
Test bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdf
Donc Test
 
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...
ssifa0344
 
Introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank
Introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bankIntroductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank
Introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank
DennisMburu10
 
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdfTest Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
nursing premium
 
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdfTest Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
nursing premium
 
Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...
Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...
Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...
Donc Test
 
TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...
TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...
TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...
robinsonayot
 

Similar to Test bank for Lewis's medical surgical nursing 12th edition by Mariann M. Harding Jeff.pdf (20)

Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...
Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...
Test Bank For Lewis's Medical- Surgical Nursing, 12th Edition by Mariann M. H...
 
TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...
TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...
TEST BANK For Physical Examination and Health Assessment 8th Edition, by Caro...
 
Test Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdf
Test Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdfTest Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdf
Test Bank for Physical Examination and Health Assessment 9th Edition.pdf
 
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
 
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
Test bank for Physical Examination and Health Assessment 8th Edition by Carol...
 
Test bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdf
Test bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdfTest bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdf
Test bank for medical surgical nursing 7th edition by linton.pdf
 
TEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdf
TEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdfTEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdf
TEST BANK FOR Old's Maternal-Newborn Nursing and Women's Health,.pdf
 
Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...
Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...
Test Bank For Davis Advantage for Medical Surgical Nursing Making Connections...
 
TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...
TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...
TEST BANKS For Family Practice Guidelines, 6th Edition by Jill C. Cash; Chery...
 
Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...
Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...
Test Bank For Canadian Physical Examination and Health Assessment 3rd Edition...
 
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdfTest Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
Test Bank For Clinical Nursing Skills and Techniques 10th Edition (1).pdf
 
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 4th Edition by Jane...
 
TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...
TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...
TEST BANK For Varcarolis Essentials of Psychiatric Mental Health Nursing, 5th...
 
Test bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdf
Test bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdfTest bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdf
Test bank medical surgical nursing in canada 5th edition lewi.pdf
 
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...
TEST BANK For Lewis's Medical Surgical Nursing in Canada, 5th Edition by Jane...
 
Introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank
Introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bankIntroductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank
Introductory maternity and pediatric nursing 4th edition hatfield test bank
 
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdfTest Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
 
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdfTest Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
Test Bank 

For Medical Surgical Nursing 5th Edition By Holly K. Stromberg.pdf
 
Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...
Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...
Test Bank for Critical Care Nursing Diagnosis and Management 9th Edition by L...
 
TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...
TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...
TEST BANK For Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgment A ...
 

More from Donc Test

TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...
TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...
TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...
Donc Test
 
TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...
TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...
TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...
Donc Test
 
TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner Verified Chapter's...
TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner  Verified Chapter's...TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner  Verified Chapter's...
TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner Verified Chapter's...
Donc Test
 
Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...
Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...
Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...
Donc Test
 
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Donc Test
 
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Donc Test
 
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e BartolTest bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Donc Test
 
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
Donc Test
 
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
Donc Test
 
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Donc Test
 
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Donc Test
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
Donc Test
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
Donc Test
 
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
Donc Test
 
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
Donc Test
 
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
Donc Test
 
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
Donc Test
 
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
Donc Test
 
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Donc Test
 
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdfTest Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Donc Test
 

More from Donc Test (20)

TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...
TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...
TEST BANK For Bontrager's Textbook of Radiographic Positioning and Related An...
 
TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...
TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...
TEST BANK For Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing, 14...
 
TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner Verified Chapter's...
TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner  Verified Chapter's...TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner  Verified Chapter's...
TEST BANK For Gerontologic Nursing, 6th Edition By Meiner Verified Chapter's...
 
Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...
Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...
Test Bank For Anatomy and Physiology 2nd Edition by OpenStax Verified Chapter...
 
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 8th Edition 2024 by...
 
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
Solution Manual For Fundamentals of Financial Accounting, 7th Edition by Fred...
 
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e BartolTest bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
Test bank Criminal Behavior a Psychological Approach 12e Bartol
 
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
TEST BANK Principles of cost accounting 17th edition edward j vanderbeck mari...
 
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
TEST BANK For Microbiology Fundamentals A Clinical Approach, 4th Edition by M...
 
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
Libby/Libby/Hodge Financial Accounting 11th Edition TEST BANK & SOLUTION MANU...
 
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
Solution Manual For Financial Accounting, 8th Canadian Edition 2024, by Libby...
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 4th...
 
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
TEST BANK For Community and Public Health Nursing: Evidence for Practice, 3rd...
 
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
TEST BANK For Community Health Nursing A Canadian Perspective, 5th Edition by...
 
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
TEST BANK For CURRENT Diagnosis & Treatment Pediatrics, 26th Edition by Maya ...
 
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
TEST BANK For Current Medical Diagnosis And Treatment 2024, 63rd Edition By M...
 
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
TEST BANK For Davis Advantage for Pathophysiology Introductory Concepts and C...
 
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
TEST BANK For Discovering the Life Span, 5th Edition Robert S. Feldman, Verif...
 
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
Test Bank - Karch Focus on Nursing Pharmacology 9th Edition by Rebecca Tucker...
 
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdfTest Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
Test Bank for Anatomy of Oriented Structure 8th edition.pdf
 

Recently uploaded

Giloy in Ayurveda - Classical Categorization and Synonyms
Giloy in Ayurveda - Classical Categorization and SynonymsGiloy in Ayurveda - Classical Categorization and Synonyms
Giloy in Ayurveda - Classical Categorization and Synonyms
Planet Ayurveda
 
Know the difference between Endodontics and Orthodontics.
Know the difference between Endodontics and Orthodontics.Know the difference between Endodontics and Orthodontics.
Know the difference between Endodontics and Orthodontics.
Gokuldas Hospital
 
SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.
SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.
SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.
KULDEEP VYAS
 
Top Travel Vaccinations in Manchester
Top Travel Vaccinations in ManchesterTop Travel Vaccinations in Manchester
Top Travel Vaccinations in Manchester
NX Healthcare
 
Local anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdf
Local anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdfLocal anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdf
Local anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdf
NarminHamaaminHussen
 
acne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticals
acne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticalsacne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticals
acne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticals
MuskanShingari
 
Osvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdf
Osvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdfOsvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdf
Osvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdf
Osvaldo Bernardo Muchanga
 
How to choose the best dermatologists in Indore.
How to choose the best dermatologists in Indore.How to choose the best dermatologists in Indore.
How to choose the best dermatologists in Indore.
Gokuldas Hospital
 
Acute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdf
Acute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdfAcute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdf
Acute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdf
Jim Jacob Roy
 
NAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdf
NAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdfNAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdf
NAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdf
Rahul Sen
 
NARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USE
NARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USENARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USE
NARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USE
Dr. Ahana Haroon
 
Nano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory project
Nano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory projectNano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory project
Nano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory project
SIVAVINAYAKPK
 
Ageing, the Elderly, Gerontology and Public Health
Ageing, the Elderly, Gerontology and Public HealthAgeing, the Elderly, Gerontology and Public Health
Ageing, the Elderly, Gerontology and Public Health
phuakl
 
STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7
STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7
STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7
shruti jagirdar
 
Patellar Instability: Diagnosis Management
Patellar Instability: Diagnosis  ManagementPatellar Instability: Diagnosis  Management
Patellar Instability: Diagnosis Management
Dr Nitin Tyagi
 
Breast cancer: Post menopausal endocrine therapy
Breast cancer: Post menopausal endocrine therapyBreast cancer: Post menopausal endocrine therapy
Breast cancer: Post menopausal endocrine therapy
Dr. Sumit KUMAR
 
PGx Analysis in VarSeq: A User’s Perspective
PGx Analysis in VarSeq: A User’s PerspectivePGx Analysis in VarSeq: A User’s Perspective
PGx Analysis in VarSeq: A User’s Perspective
Golden Helix
 
Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024
Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024
Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024
Torstein Dalen-Lorentsen
 
biomechanics of running. Dr.dhwani.pptx
biomechanics of running.   Dr.dhwani.pptxbiomechanics of running.   Dr.dhwani.pptx
biomechanics of running. Dr.dhwani.pptx
Dr. Dhwani kawedia
 
PARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptx
PARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptxPARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptx
PARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptx
MwambaChikonde1
 

Recently uploaded (20)

Giloy in Ayurveda - Classical Categorization and Synonyms
Giloy in Ayurveda - Classical Categorization and SynonymsGiloy in Ayurveda - Classical Categorization and Synonyms
Giloy in Ayurveda - Classical Categorization and Synonyms
 
Know the difference between Endodontics and Orthodontics.
Know the difference between Endodontics and Orthodontics.Know the difference between Endodontics and Orthodontics.
Know the difference between Endodontics and Orthodontics.
 
SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.
SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.
SENSORY NEEDS B.SC. NURSING SEMESTER II.
 
Top Travel Vaccinations in Manchester
Top Travel Vaccinations in ManchesterTop Travel Vaccinations in Manchester
Top Travel Vaccinations in Manchester
 
Local anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdf
Local anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdfLocal anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdf
Local anesthetics 2024/ Medicinal Chemistry pdf
 
acne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticals
acne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticalsacne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticals
acne vulgaris -Mpharm (2nd semester) Cosmetics and cosmeceuticals
 
Osvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdf
Osvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdfOsvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdf
Osvaldo Bernardo Muchanga-GASTROINTESTINAL INFECTIONS AND GASTRITIS-2024.pdf
 
How to choose the best dermatologists in Indore.
How to choose the best dermatologists in Indore.How to choose the best dermatologists in Indore.
How to choose the best dermatologists in Indore.
 
Acute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdf
Acute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdfAcute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdf
Acute Gout Care & Urate Lowering Therapy .pdf
 
NAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdf
NAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdfNAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdf
NAVIGATING THE HORIZONS OF TIME LAPSE EMBRYO MONITORING.pdf
 
NARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USE
NARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USENARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USE
NARCOTICS- POLICY AND PROCEDURES FOR ITS USE
 
Nano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory project
Nano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory projectNano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory project
Nano-gold for Cancer Therapy chemistry investigatory project
 
Ageing, the Elderly, Gerontology and Public Health
Ageing, the Elderly, Gerontology and Public HealthAgeing, the Elderly, Gerontology and Public Health
Ageing, the Elderly, Gerontology and Public Health
 
STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7
STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7
STUDIES IN SUPPORT OF SPECIAL POPULATIONS: GERIATRICS E7
 
Patellar Instability: Diagnosis Management
Patellar Instability: Diagnosis  ManagementPatellar Instability: Diagnosis  Management
Patellar Instability: Diagnosis Management
 
Breast cancer: Post menopausal endocrine therapy
Breast cancer: Post menopausal endocrine therapyBreast cancer: Post menopausal endocrine therapy
Breast cancer: Post menopausal endocrine therapy
 
PGx Analysis in VarSeq: A User’s Perspective
PGx Analysis in VarSeq: A User’s PerspectivePGx Analysis in VarSeq: A User’s Perspective
PGx Analysis in VarSeq: A User’s Perspective
 
Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024
Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024
Physical demands in sports - WCSPT Oslo 2024
 
biomechanics of running. Dr.dhwani.pptx
biomechanics of running.   Dr.dhwani.pptxbiomechanics of running.   Dr.dhwani.pptx
biomechanics of running. Dr.dhwani.pptx
 
PARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptx
PARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptxPARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptx
PARASITIC INFECTIONS IN CHILDREN peads.pptx
 

Test bank for Lewis's medical surgical nursing 12th edition by Mariann M. Harding Jeff.pdf

  • 1. TEST BANK - Lewis Medical Surgical Nursing, 12th Edition (Harding), Chapters 1 - 69 | All Chapters Verified
  • 3.
  • 4. Chapter 01: Professional Nursing Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition MULTIPLE CHOICE 1. The nurse completes an admission database and explains that the plan of care and discharge goals will be developed with the patient‘s input. The patient asks, “How is this different from what the physician does?” Which response would the nurse provide? a. “The role of the nurse is to administer medications and other treatments prescribed by your physician.” b. “In addition to caring for you while you are sick, the nurses will help you plan to maintain your health.” c. “The nurse‘s job is to collect information and communicate any problems that occur to the physician.” d. “Nurses perform many of the same procedures as the physician, but nurses are with the patients for a longer time than the physician.” ANSWER: B The American Nurses Association (ANA) definition of nursing describes the role of nurses in promoting health. The other responses describe dependent and collaborative functions of the nursing role but do not accurately describe the nurse‘s unique role in the health care system. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 2. Which statement by the nurse accurately describes the use of evidence-based practice (EBP)? a. “Patient care is based on clinical judgment, experience, and traditions.” b. “Data are analyzed later to show that the patient outcomes are consistently met.” c. “Research from all published articles are used as a guide for planning patient care.” d. “Recommendations are based on research, clinical expertise, and patient preferences.” ANSWER: D Evidence-based practice (EBP) is the use of the best research-based evidence combined with clinician expertise and consideration of patient preferences. Clinical
  • 5. judgment based on the nurse‘s clinical experience is part of EBP, but clinical decision making should also incorporate current research and research-based guidelines. Evaluation of patient outcomes is
  • 6. important, but data analysis is not required to use EBP. All published articles do not provide research evidence; interventions should be based on credible research, preferably randomized controlled studies with a large number of subjects. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 3. Which statement by the nurse provides a clear explanation of the nursing process? a. “The nursing process is a research method of diagnosing the patient‘s health care problems.” b. “The nursing process is used primarily to explain nursing interventions to other health care professionals.” c. “The nursing process is a problem-solving tool used to identify and manage the
  • 7. patients‘ health care needs.” d. “The nursing process is based on nursing theory that incorporates the biopsychosocial nature of humans.” ANSWER: C The nursing process is a problem-solving approach to the identification and treatment of patients‘ problems. Nursing process does not require research methods for diagnosis. The primary use of the nursing process is in patient care, not to establish nursing theory or explain nursing interventions to other health care professionals. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Evaluation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 4. A patient admitted to the hospital for surgery tells the nurse, “I do not feel comfortable leaving my children with my parents.” Which action would the nurse take next? a. Reassure the patient that these feelings are common for parents. b. Have the patient call the children to ensure that they are doing well. c. Gather information on the patient‘s concerns about the child care arrangements. d. Call the patient‘s parents to determine whether adequate child care is being provided. ANSWER: C Because a complete assessment is necessary in order to identify a problem and choose an appropriate intervention, the nurse‘s first action should be to obtain more information. The other actions may be appropriate, but more assessment is needed before the best intervention can be chosen. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 5. A patient with a bacterial infection is hypovolemic due to a fever and excessive diaphoresis. Which expected outcome would the nurse select for this patient? a. Patient has a balanced intake and output. b. Patient‘s bedding is kept clean and free of moisture. c. Patient understands the need for increased fluid intake. d. Patient‘s skin remains cool and dry throughout hospitalization. ANSWER: A Balanced intake and output gives measurable data showing resolution of the problem of deficient fluid volume. The other statements would not indicate that the problem of
  • 9. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity 6. Which statement describes the purpose of the evaluation phase of the nursing process? a. To document the nursing care plan in the progress notes of the health record b. To determine if interventions have been effective in meeting patient outcomes c. To decide whether the patient‘s health problems have been completely resolved d. To establish if the patient agrees that the nursing care provided was satisfactory ANSWER: B
  • 10. Evaluation consists of determining whether the desired patient outcomes have been met and whether the nursing interventions were appropriate. The other responses do not describe the evaluation phase. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Evaluation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 7. Which statement describes the purpose of the assessment phase of the nursing process? a. To teach interventions that relieve health problems b. To use patient data to evaluate patient care outcomes c. To obtain data to diagnose patient strengths and problems d. To help the patient identify realistic outcomes for health problems ANSWER: C During the assessment phase, the nurse gathers information about the patient to diagnose patient strengths and problems. The other responses are examples of the planning, intervention, and evaluation phases of the nursing process. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 8. When developing the plan of care, which components would the nurse include in the clinical problem statement? a. The problem and the suggested patient goals or outcomes b. The problem, its causes, and the signs and symptoms of the problem c. The problem with the possible etiology and the planned interventions d. The problem, its pathophysiology, and the expected outcome ANSWER: B When writing clinical problems or nursing diagnoses, the subjective as well as objective data to support the problem‘s existence should be included. Goals, outcomes, and interventions are not included in the problem statement. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Diagnosis MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 9. Which patient care task would the nurse delegate to experienced assistive personnel (AP)? a. Instruct the patient about the need to alternate activity and rest. b. Monitor level of shortness of breath or fatigue after ambulation. c. Obtain the patient‘s blood pressure and pulse rate after ambulation.
  • 11. d. Determine whether the patient is ready to increase the activity level.
  • 12. ANSWER: C AP education includes accurate vital sign measurement. Assessment and patient teaching require registered nurse education and scope of practice and cannot be delegated. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
  • 13. 10. A nurse is caring for a group of patients on the medical-surgical unit with the help of one float registered nurse (RN), one assistive personnel (AP), and one licensed practical/vocational nurse (LPN/VN). Which assignment, if delegated by the nurse, would be outside that individual‘s scope of practice? a. Check for the presence of bowel sounds by AP b. Administration of oral medications by LPN/VN c. Insulin administration by float RN from the pediatric unit d. Measurement of a patient‘s urinary catheter output by AP ANSWER: A Assessment requires RN education and scope of practice so it cannot be delegated to an LPN/VN or AP. The other assignments made by the RN are appropriate for the role of the team member. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 11. Which task is appropriate for the nurse to delegate to a licensed practical/vocational nurse (LPN/VN)? a. Complete the initial admission assessment and plan of care. b. Measure bedside blood glucose before administering insulin. c. Document teaching completed before a diagnostic procedure. d. Instruct a patient about low-fat, reduced sodium dietary restrictions. ANSWER: B The education and scope of practice of the LPN/LVN include activities such as obtaining glucose testing using a finger stick and administering insulin. Patient teaching and the initial assessment and development of the plan of care are nursing actions that require registered nurse education and scope of practice. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 12. A nurse is assigned as a case manager for a hospitalized patient who has a spinal cord injury. Which activity can the patient expect the nurse in this role to perform? a. Care for the patient during hospitalization for the injuries. b. Assist the patient with home care activities during recovery. c. Coordinate the services the patient receives in the hospital and at home. d. Determine what medical care the patient needs for optimal rehabilitation. ANSWER: C
  • 14. The role of the case manager is to coordinate the patient‘s care through multiple settings and levels of care to allow the maximal patient benefit at the least cost. The case manager does not provide direct care in the acute or home setting. The case manager coordinates and advocates for care. The HCP determines what medical care is needed. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 13. The nurse is caring for an older adult patient who needs continued nursing care and physical therapy to improve mobility after surgery to repair a fractured hip. The nurse would help to arrange for transfer of the patient to which type of facility?
  • 15. a. A skilled care facility b. A transitional care facility c. A residential care facility d. An intermediate care facility ANSWER: B Transitional care settings are appropriate for patients who need continued rehabilitation before discharge to home or to long-term care settings. The patient is no longer in need of the more continuous assessment and care given in acute care settings. There is no indication that the patient will need the permanent and ongoing medical and nursing services available in intermediate or skilled care. The patient is not yet independent enough to transfer to a residential care facility. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 14. A home care nurse is planning care for a patient who has just been diagnosed with type 2 diabetes. Which task is appropriate for the nurse to delegate to the home health aide? a. Assist the patient to choose appropriate foods. b. Help the patient with a daily bath and oral care. c. Check the patient‘s feet for signs of breakdown. d. Teach the patient how to monitor blood glucose. ANSWER: B Assisting with patient hygiene is included in home health-aide education and scope of practice. Assessment of the patient and instructing the patient in new skills, such as diet and blood glucose monitoring, are complex skills that are included in registered nurse education and scope of practice. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 15. The nurse is providing education to nursing staff on quality care initiatives. Which statement is an accurate description of the impact of health care financing on quality care? a. “If a patient develops a catheter-related infection, the hospital receives additional funding.” b. “Payment for patient care is primarily based on clinical outcomes and patient satisfaction.” c. “Hospitals are reimbursed for all costs incurred if care is documented
  • 17. d. “Because hospitals are accountable for overall care, it is not nursing‘s responsibility to monitor care delivered by others.” ANSWER: B Payment for health care services programs reimburses hospitals for their performance on overall quality-of-care measures. These measures include clinical outcomes and patient satisfaction. Nurses are responsible for coordinating complex aspects of patient care, including the care delivered by others, and identifying issues that are associated with poor quality care. Payment for care can be withheld if something happens to the patient that is considered preventable (e.g., acquiring a catheter-related urinary tract infection).
  • 18. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 16. The nurse documenting the patient‘s progress in the electronic health record is demonstrating competency in which area? a. Patient-centered care b. Evidence-based practice c. Quality improvement d. Informatics and technology ANSWER: D The nurse is displaying competency in informatics and technology. Using a computerized information system to document patient needs and progress and communicate vital information about the patient with the interprofessional care team members provides evidence that nursing practice standards related to the nursing process have been maintained during the care of the patient. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment MULTIPLE RESPONSE 1. Which information will the nurse consider when deciding what nursing actions to delegate to a licensed practical/vocational nurse (LPN/VN) who is working on a medical-surgical unit? (Select all that apply.) a. Agency policies b. Stability of the patients c. State nurse practice act d. LPN/VN teaching abilities e. Experience of the LPN/VN ANSWER: A, B, C, E The nurse should assess the experience of LPN/VNs when delegating. In addition, state nurse practice acts and agency policies must be considered. In general, while the LPN/VN scope of practice includes caring for patients who are stable, registered nurses should provide most of the care for unstable patients. Because the LPN/VN scope of practice does not include patient education, this will not be part of the delegation process. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
  • 19. 2. Which actions by the nurse administering medications are consistent with promoting safe delivery of patient care? (Select all that apply.) a. Discards a medication that is not labeled. b. Uses hand sanitizer before preparing a medication. c. Identifies the patient by the room number on the door. d. Checks laboratory test results before administering a diuretic. e. Gives the patient a list of current medications upon discharge. ANSWER: A, B, D, E
  • 20. National Patient Safety Goals have been established to promote safe delivery of care. The nurse should use at least 2 reliable ways to identify the patient such as asking the patient‘s full name and date of birth before medication administration. Other actions that improve patient safety include performing hand hygiene, disposing of unlabeled medications, completing appropriate assessments before administering medications, and giving a list of the current medicines to the patient and caregiver before discharge. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 3. Which actions by a nurse would demonstrate an aspect of nursing clinical judgment? (Select all that apply.) a. Identifying priority problems b. Noticing a change in patient status c. Memorizing the steps of a procedure d. Assessing data about a patient situation e. Generating possible solutions to a patient problem f. Making decisions based on the implications of a patient‘s situation ANSWER: A, B, D, E, F Clinical judgment is evident when the nurse assesses data or situations, notices a change in a patient‘s status, identifies priority problems, generates the best possible solutions, and makes decisions about patient care based on analysis of the situation. Clinical judgment is not memorizing a list of facts or the steps of a procedure. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment Chapter 02: Social Determinants of Health Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition MULTIPLE CHOICE 1. Which data from the patient‘s health history would be the nurse‘s focus for patient teaching? a. Family history b. Age and gender c. Dietary fat intake d. Race and ethnicity
  • 21. ANSWER: C Behaviors are strongly linked to many health care problems. The patient‘s fat intake is a behavior that the patient can change. The other information will be useful as the nurse develops an individualized plan for improving the patient‘s health but will not be the focus of patient teaching for behavior change. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
  • 22. 2. The nurse works in a clinic located in a community where many of the residents are Hispanic. Which strategy, if implemented by the nurse, would decrease health care disparities and promote health equity for this community? a. Improve public transportation to the clinic. b. Update equipment and supplies at the clinic. c. Teach clinic staff about cultural health beliefs. d. Obtain low-cost medications for clinic patients. ANSWER: C Health care disparities are caused by stereotyping, biases, and prejudice of health care providers. The nurse can decrease these through staff education. The other strategies may also be addressed by the nurse but will not directly impact health disparities. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 3. Which information would the nurse collect as a measure of community health? a. Air pollution levels b. Number of healthy food stores c. Most common causes of death d. Education level of the individuals ANSWER: C Health status measures of a community include birth and death rates, life expectancy, access to care, and morbidity and mortality rates related to disease and injury. Although air pollution, access to health food stores, and education level are factors that affect a community‘s health status, they are not health measures. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 4. The nurse is caring for a patient who has traditional Native American beliefs about health and illness. Which action by the nurse would demonstrate cultural competence? a. Explain the hospital schedule for meal times, care, and family visits. b. Ask the patient whether it is important that a cultural healer is contacted. c. Avoid asking health questions unless the patient initiates the conversation. d. Obtain information about the patient‘s cultural beliefs from a family member. ANSWER: B
  • 23. Because the patient has traditional health care beliefs, it is appropriate for the nurse to ask
  • 24. whether the patient would like a visit by cultural healer. There is no cultural reason for the nurse to avoid asking the patient questions because these questions are necessary to obtain health information. The patient (rather than the family) should be consulted first about personal cultural beliefs. The hospital routines for meals, care, and visits should be adapted to the patient‘s preferences rather than expecting the patient to adapt to the hospital schedule. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 5. The nurse is caring for a patient being admitted to the hospital who is Asian. Which action would be respectful for the nurse to take when interviewing this patient? a. Avoid any eye contact with the patient.
  • 25. b. Look directly at the patient when interacting. c. Observe and follow the patient‘s use of eye contact. d. Ask a family member about the patient‘s cultural beliefs. ANSWER: C Observation of the patient‘s use of eye contact will be most useful in determining the best way to communicate effectively with the patient. Looking directly at the patient or avoiding eye contact may be appropriate, depending on the patient‘s individual cultural beliefs. The nurse should assess the patient, rather than asking family members about the patient‘s beliefs. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 6. The nurse is caring for a patient who speaks a different language. If an interpreter or interpretation phone service is not available, which action would the nurse take? a. Talk slowly so that each word is clearly heard. b. Use gestures or pictures to demonstrate meaning. c. Speak loudly in close proximity to the patient‘s ears. d. Repeat important words so that the patient will recognize them. ANSWER: B The use of gestures or pictures will enable some information to be communicated to the patient. The other actions will not improve communication with the patient. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 7. Which action would the nurse include in the plan of care for a hospitalized patient who uses culturally based treatments? a. Encourage the use of additional diagnostic procedures. b. Teach the patient that folk remedies will interfere with prescribed orders. c. Ask the patient to discontinue the cultural treatments during hospitalization. d. Coordinate the use of requested treatments with prescribed medical therapies. ANSWER: D Many culturally based therapies can be accommodated along with the use of Western treatments and medications. The nurse should attempt to use both traditional folk treatments and the ordered Western therapies when possible. Some culturally based treatments can be effective in treating “Western” diseases. Not all folk remedies interfere with Western therapies. It may be appropriate for the patient
  • 26. to continue some culturally based treatments while he or she is hospitalized.
  • 27. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 8. The nurse is caring for a newly admitted patient. Which intervention is considered appropriate across most cultures? a. Maintain a personal space of at least 2 ft when assessing the patient. b. Insist that family members provide most of the patient‘s personal care. c. Ask permission before touching a patient during the physical assessment. d. Consider the patient‘s ethnicity as the most important factor in planning care.
  • 28. ANSWER: C Many cultures consider it disrespectful to touch a patient without asking permission, so asking a patient for permission is always culturally appropriate. The other actions may be appropriate for some patients but are not appropriate across most cultural groups or for most individual patients. Ethnicity may not be the most important factor in planning care, especially if the patient has urgent physiologic problems. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 9. A staff nurse expresses frustration that a patient who is Native American always has several family members at the bedside. Which action would the charge nurse take? a. Request that family members leave until a different nurse can be assigned. b. Ask about the nurse‘s beliefs regarding family support during hospitalization. c. Have the nurse explain to the family that too many visitors will tire the patient. d. Suggest that the nurse ask family members to leave the room during patient care. ANSWER: B The first step in providing culturally competent care is to understand one‘s own beliefs and values related to health and health care. Asking the nurse about personal beliefs will help achieve this step. Asking family members to leave the room or explaining that too many visitors will tire the patient are not culturally appropriate for this patient. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 10. An older patient who is Asian American tells the nurse that she has lived in the United States for 50 years. The patient speaks English and lives in a predominantly Asian neighborhood. Which initial action would the nurse take? a. Include a shaman when planning the patient‘s care. b. Avoid direct eye contact with the patient during care. c. Ask the patient about any special cultural beliefs or practices. d. Involve the patient‘s oldest son to assist with health care decisions. ANSWER: C Further assessment of the patient‘s health care preferences is needed before making further plans for culturally appropriate care. The other responses indicate stereotyping of the patient based on ethnicity and would not be appropriate initial actions.
  • 29. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
  • 30. 11. The nurse plans health care for a community with a large number of recent immigrants from Vietnam. Which intervention would the nurse plan to implement? a. Hepatitis testing b. Tuberculosis screening c. Contraceptive teaching d. Colonoscopy information ANSWER: B
  • 31. Tuberculosis (TB) is endemic in many parts of Asia, and the incidence of TB is much higher in immigrants from Vietnam than in the general U.S. population. Teaching about contraceptive use, colonoscopy, and testing for hepatitis may also be appropriate for some patients but is not generally indicated for all members of this community. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Physiological Integrity 12. During an admission assessment, the nurse notices that the patient pauses before answering each question about the health history. Which action would the nurse take? a. Wait for the patient to answer the questions. b. Give the patient an assessment form and a pen. c. Interview a family member instead of the patient. d. Remind the patient that other patients also need care. ANSWER: A Patients from some cultures take time to consider a question carefully before answering. The nurse will show respect for the patient and help develop a trusting relationship by allowing the patient time to give a thoughtful answer. Interviewing family members, shaming the patient by referring to the needs of other patients or handing the patient a form indicate that the nurse does not have time for the patient. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 13. Which strategy would the nurse prioritize when planning care for a patient with diabetes who is uninsured? a. Obtain the least expensive medications. b. Follow evidence-based practice guidelines. c. Assist with dietary changes as the first action. d. Teach about the impact of exercise on diabetes. ANSWER: B The use of standardized evidence-based guidelines will reduce the incidence of health care disparities among various socioeconomic groups. The other strategies may also be appropriate, but the priority concern should be that the patient receives care that meets the accepted standard. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process:
  • 32. Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
  • 33. 14. The nurse performs a cultural assessment with a patient from a different culture. Which action would the nurse take first? a. Request an interpreter before interviewing the patient. b. Wait until a family member is available to help with the assessment. c. Ask the patient about any affiliation with a particular cultural group. d. Tell the patient what the nurse already knows about the patient‘s culture. ANSWER: C An early step in performing a cultural assessment is to determine whether the patient feels an affiliation with any cultural group. The other actions may be appropriate if the patient does identify with a particular culture or speak another language.
  • 34. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 15. The nurse working in a clinic in a primarily black community notes a higher incidence of uncontrolled hypertension in the patients. To address this health disparity and promote health equity, which action would the nurse take first? a. Initiate a regular home-visit program by nurses working at the clinic. b. Schedule teaching sessions about low-salt diets at community events. c. Assess the perceptions of community members about the care at the clinic. d. Obtain low-cost antihypertensive drugs using funding from government grants. ANSWER: C Before other actions are taken, additional assessment data are needed to determine the reason for the disparity. The other actions also may be appropriate, but additional assessment is needed before the next action is selected. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance MULTIPLE RESPONSE 1. The nurse is performing an admission assessment for a patient from China who does not speak English. Which actions by the nurse would enhance communication? (Select all that apply.) a. Ask the patient‘s young child to interpret. b. Use a telephone-based medical interpreter. c. Wait until an agency interpreter is available. d. Use exaggerated gestures to convey information. e. Use an electronic translation software application. ANSWER: B, C, E Electronic translation applications, telephone-based interpreters, and agency interpreters are all appropriate to use to communicate with non–English-speaking patients. When no interpreter is available, family members may be considered, but some information that will be needed in an admission assessment may be misunderstood or not shared if a child is used as the interpreter. Gestures are appropriate to use for some information, but exaggeration of the gestures is not needed. DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
  • 35. TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity
  • 36. Chapter 03: Health History and Physical Examination Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition MULTIPLE CHOICE 1. A patient who is actively bleeding is admitted to the emergency department. Which approach would the nurse use to obtain an accurate health history? a. Briefly interview the patient while obtaining vital signs. b. Obtain subjective data about the patient from family members. c. Omit subjective data collection and obtain the physical examination.
  • 37. d. Use the health care provider‘s medical history to obtain subjective data. ANSWER: A In an emergency situation, the nurse may need to ask only the most pertinent questions for a specific problem and obtain more information later. A complete health history will include subjective information that is not available in the health care provider‘s medical history. Family members may be able to provide some data, but only the patient will be able to give subjective information about the bleeding. Because the subjective data about the cause of the patient‘s bleeding will be essential, obtaining the physical examination alone will not provide sufficient information. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 2. Immediate surgery is planned for a patient with acute abdominal pain. Which question by the nurse will elicit direct information about the patient‘s coping–stress tolerance pattern? a. “Can you rate your pain on a 0 to 10 scale?” b. “What do you think caused this abdominal pain?” c. “Are there other problems or concerns right now?” d. “How do you feel about yourself and being hospitalized?” ANSWER: C The coping–stress tolerance pattern includes information about other major stressors confronting the patient. The health perception–health management pattern includes information about the patient‘s ideas about risk factors. Feelings about self and the hospitalization are assessed in the self-perception–self-concept pattern. Intensity of pain is part of the cognitive–perceptual pattern. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity 3. During the health history interview, a patient tells the nurse about periodic fainting spells. Which question would the nurse ask to elicit any associated clinical manifestations? a. “How frequently do you have the fainting spells?” b. “Do the spells occur at any particular time of day?” c. “Where are you when you have the fainting spells?” d. “Do you have other symptoms along with the spells?” ANSWER: D
  • 38. Asking about other associated symptoms will provide the nurse more information about all the clinical manifestations related to the fainting spells. Information about the setting is obtained
  • 39. by asking where the patient was and what the patient was doing when the symptom occurred. The other questions from the nurse are appropriate for obtaining information about chronology and frequency. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
  • 40. 4. The nurse records the following general survey: “The patient is a 50-year-old Asian female accompanied by her husband and two daughters. Alert and oriented. Does not make eye contact with the nurse and responds slowly, but appropriately, to questions. No apparent disabilities or distinguishing features.” What additional information should the nurse add to this general survey? a. Nutritional status b. Intake and output c. Reasons for contact with the health care system d. Comments of family members about the condition ANSWER: A The general survey also describes the patient‘s general nutritional status. The other information will be obtained when doing the complete nursing history and examination but is not obtained through the initial scanning of a patient. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 5. A nurse performs a health history and physical examination with a patient who has a right leg fracture. Which data would be a pertinent negative finding? a. Patient has several bruised and swollen areas on the right leg. b. Patient states that there have been no other recent health problems. c. Patient refuses to bend the right knee because of the associated pain. d. Patient denies having pain when the area over the fracture is palpated. ANSWER: D The nurse expects that a patient with a leg fracture will have pain over the fractured area. The bruising and swelling and pain with bending are positive findings. Having no other recent health problems is neither a positive nor a negative finding with regard to a leg fracture. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 6. The nurse asks an older adult patient with rectal bleeding, “Have you ever had a colonoscopy?” Which type of assessment is the nurse performing? a. Focused assessment b. Emergency assessment c. Detailed health assessment d. Comprehensive assessment ANSWER: A
  • 41. A focused assessment is an abbreviated assessment used to evaluate the status of previously identified problems and monitor for signs of new problems. It can be done when a specific problem is identified. An emergency assessment is done when the nurse needs to obtain information about life-threatening problems quickly while simultaneously taking action to maintain vital function. A comprehensive assessment includes a detailed health history and physical examination of one body system or many body systems. It is typically done on admission to the hospital or onset of care in a primary care setting. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
  • 42. 7. The nurse is preparing to perform a focused assessment for a patient reporting shortness of breath. Which equipment will be needed? a. Flashlight b. Stethoscope c. Tongue blades d. Percussion hammer ANSWER: B A stethoscope is used to auscultate breath sounds. The other equipment may be used for a comprehensive assessment but will not be needed for a focused respiratory assessment. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 8. Which adaptation to the physical examination technique would the nurse include for an alert older adult patient? a. Avoid the use of touch as much as possible. b. Use slightly more pressure for palpation of the liver. c. Organize the sequence to minimize position changes. d. Speak softly and slowly when talking with the patient. ANSWER: C Older patients may have age-related changes in mobility that make it more difficult to change position. There is no need to avoid the use of touch when examining older patients. Less pressure should be used over the liver. Because the patient is alert, there is no indication that there is any age-related difficulty in understanding directions from the nurse. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 9. While the nurse is taking the health history, a patient states, “My mother and sister both had double mastectomies and were unable to exercise for weeks.” Which functional health pattern is represented by this patient‘s statement? a. Activity–exercise b. Cognitive–perceptual c. Coping–stress tolerance d. Health perception–health management ANSWER: D The information in the patient statement relates to risk factors and important
  • 43. information about the family history. Identification of risk factors falls into the health perception–health
  • 44. maintenance pattern. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 10. A patient has arrived at the hospital with severe abdominal pain and hypotension. Which type of assessment would the nurse do at this time? a. Focused assessment b. Subjective assessment c. Emergency assessment d. Comprehensive assessment
  • 45. ANSWER: C Because the patient is hemodynamically unstable, an emergency assessment is needed. Comprehensive and focused assessments may be needed after the patient is stabilized. Subjective information is needed, but objective data such as vital signs are essential for the unstable patient. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 11. The registered nurse (RN) cares for a patient who was admitted a few hours previously with back pain after a fall. Which action can the RN delegate to assistive personnel (AP)? a. Determine the patient‘s priority problems. b. Finish documenting the admission assessment. c. Obtain the health history from the patient‘s caregiver. d. Take the patient‘s temperature, pulse, and blood pressure. ANSWER: D The RN may delegate vital signs to the AP. Obtaining the health history, documenting the admission assessment, and determining priority problems require the education and scope of practice of the RN. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment 12. Which action would the nurse take first to assess for a possible blood clot in a patient‘s lower leg? a. Visually inspect the leg. b. Feel the leg temperature. c. Check the patient‘s pedal pulses using the fingertips. d. Compress the nail beds to determine capillary refill time. ANSWER: A Inspection is the first of the major techniques used in the physical examination. Palpation and auscultation are then used later in the examination. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 13. Which physical assessment action should the nurse take after inspecting a patient‘s abdomen? a. Feel for any masses.
  • 46. b. Palpate the abdomen.
  • 47. c. Listen for bowel sounds. d. Percuss the liver borders. ANSWER: C When assessing the abdomen, auscultation is done before palpation or percussion because palpation and percussion can cause changes in bowel sounds and alter the findings. All of the techniques are appropriate, but auscultation should be done first. DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
  • 48. 14. When admitting a patient who has just arrived on the unit with a severe headache, which action would the nurse take? a. Complete a review of functional health patterns before addressing the patient‘s pain. b. Take vital signs and then address the headache before completing the health history. c. Medicate the patient for the headache before collecting any physical assessment data. d. Inform the patient that the headache can be treated as soon as the health history is completed. ANSWER: B Obtaining information about vital signs is essential before using either pharmacologic or nonpharmacologic therapies for pain control. The vital signs may indicate hemodynamic instability that would need to be addressed immediately. The next patient priority in this situation will be to decrease the pain level because the patient will be unlikely to cooperate in providing detailed health data or the health history until the nurse addresses the pain. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity Chapter 04: Patient and Caregiver Teaching Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition MULTIPLE CHOICE 1. The nurse has assessed that a patient does not have basic knowledge about their newly diagnosed colon cancer. Which learning goal would the nurse focus on initially for this patient? a. The patient will state ways of preventing cancer recurrence. b. The patient will explore and select an appropriate cancer therapy. c. The patient will demonstrate coping skills needed to manage the disease. d. The patient will choose methods to minimize adverse effects of treatment. ANSWER: B Adults learn best when given information that can be used immediately. The first action the patient will need to take after a cancer diagnosis is to explore and choose a treatment option. The other goals may be appropriate as treatment
  • 50. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 2. After the nurse provides diet instructions for a patient with diabetes, the patient can restate the information but does not make the recommended diet changes. How would the nurse evaluate this outcome? a. Learning did not occur because the patient‘s behavior did not change. b. Choosing not to follow the diet is the behavior that resulted from learning. c. The nurse‘s responsibility for helping the patient make diet changes is finished. d. The teaching methods were ineffective in helping the patient learn about the diet.
  • 51. ANSWER: B Although the patient behavior has not changed, the patient‘s ability to restate the information indicates that learning has occurred, and the patient is choosing at this time not to change the diet. The patient may be in the contemplation or preparation stage in the transtheoretical model. The nurse should reinforce the need for change and continue to provide information and assistance with planning for change. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Evaluation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 3. A patient is diagnosed with heart failure after being admitted to the hospital for shortness of breath and fatigue. Which teaching strategy, if implemented by the nurse, is likely to be effective? a. Assure the patient that the nurse is an expert on management of heart failure. b. Delay teaching until the patient is seen by a home health nurse after discharge. c. Discuss the importance of medication control to avoid long-term complications. d. Explain to the patient at each meal about the amounts of sodium in various foods. ANSWER: D Principles of adult education indicate that readiness and motivation to learn are high when facing new tasks (e.g., learning about the sodium amounts in various food items) and when demonstration and practice of skills are available. Although a home health referral may be needed for this patient, teaching should not be postponed until discharge. Adult learners are independent. The nurse should act as a facilitator for learning, rather than as the expert. Adults learn best when the topic is of immediate usefulness. Long-term goals may not be very motivating. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 4. A patient who was admitted to the hospital with hyperglycemia and newly diagnosed diabetes is scheduled for discharge the second day after admission. Which action is the priority for the nurse? a. Provide detailed information about dietary control of glucose. b. Demonstrate blood glucose monitoring and insulin administration. c. Give information about the effects of exercise on glucose control. d. Instruct about the risk for cardiovascular disease with hyperglycemia. ANSWER: B When time is limited, the nurse should focus on the priorities of teaching. In this situation, the
  • 52. patient should know how to test blood glucose and administer insulin to control glucose levels. The patient will need further teaching about the role of diet, exercise, various medications, and the many potential complications of diabetes, but these topics can be addressed through planning for appropriate referrals. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 5. A patient states, “I told my husband I will go the grocery store to buy fresh fruit, vegetables, and whole grains instead of prepared food snacks.” Which stage of the Transtheoretical Model of Health Behavior Change would the nurse identify based on this statement?
  • 53. a. Preparation b. Termination c. Maintenance d. Contemplation ANSWER: A The patient‘s statement indicating that the plan for change is being shared with someone else indicates that the preparation stage has been achieved. Contemplation of a change would be indicated by a statement like “I know I should exercise.” Maintenance of a change occurs when the patient practices the behavior regularly. Termination would be indicated when the change is a permanent part of the lifestyle. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 6. While admitting a patient to the medical unit, the nurse determines that the patient has a hearing impairment. How would the nurse use this information to plan teaching and learning strategies? a. Expect that motivation and readiness to learn will be impaired. b. Determine that the family must be included in the teaching process. c. Expect that the patient will have problems understanding information. d. Arrange that written materials will be provided with verbal instructions. ANSWER: D The information that the patient has a hearing impairment indicates that the nurse should use written and verbal materials in teaching along with other strategies. The patient does not indicate a lack of motivation or an inability to understand new information. The patient‘s decreased hearing does not necessarily imply that the family must be included in the teaching process. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 7. A patient who is obese states, “I‘ve recently decreased my fat intake, and I‘ve stopped smoking.” Which initial response would the nurse make? a. “Although those are important, it is essential that you make other changes.” b. “You have accomplished changes that are important for the health of your heart.” c. “Are you having any difficulty in maintaining the changes you have already made?” d. “Which additional changes in your lifestyle would you like to implement at this
  • 54. time?” ANSWER: B Positive reinforcement of the learner‘s achievements is critical in making lifestyle changes. This patient is in the action stage of the Transtheoretical Model when reinforcement of the changes being made is an important nursing intervention. The other responses are also appropriate in a follow-up discussion but are not the best initial response because they do not provide reinforcement for the changes made. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
  • 55. 8. The nurse is planning a teaching session with a patient who is newly diagnosed with migraine headaches. To assess the patient‘s readiness to learn, which question should the nurse ask first? a. “What kind of work and leisure activities do you do?” b. “What information do you think you need right now?” c. “Can you describe the types of activities that help you learn new information?” d. “Do you have any cultural beliefs that are inconsistent with the planned treatment?” ANSWER: B Motivation and readiness to learn depend on what the patient values and perceives as important. The other questions are also important in developing the teaching plan, but do not address what information most interests the patient at present. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 9. A patient with diabetic neuropathy requires teaching about foot care. Which learning goal would the nurse include in the teaching plan? a. The nurse will demonstrate the proper technique for trimming toenails. b. The patient will list three ways to protect the feet from injury by discharge. c. The nurse will instruct the patient on appropriate foot care before discharge. d. The patient will understand the rationale for proper foot care after instruction. ANSWER: B Learning goals should state clear, measurable outcomes of the learning process. Demonstrating technique for trimming toenails and providing instructions on foot care are actions that the nurse will take rather than behaviors that indicate that patient learning has occurred. A learning goal that states that the patient will understand the rationale for proper foot care is too vague and nonspecific to measure whether learning has occurred. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 10. Which teaching strategy would be most effective for a patient who needs to learn how to instill eyedrops? a. Peer teaching b. Lecture-discussion c. Printed instructions d. Return demonstration
  • 56. ANSWER: D Demonstration with return demonstration (show back) is best used to teach a patient how to learn to perform a skill. Lecture-discussion, peer teaching, and printed materials are more useful for other learning needs. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 11. The nurse and the patient who is diagnosed with hypertension develop this goal: “The patient will select a 2-g sodium diet from the hospital menu for 3 days.” Which evaluation method will the nurse use to determine whether teaching was effective?
  • 57. a. Have the patient list substitutes for favorite foods that are high in sodium. b. Check the sodium content of the patient‘s menu choices over the next 3 days. c. Compare the patient‘s sodium intake before and after the teaching was implemented. d. Ask the patient to identify which foods on the hospital menus are high in sodium for 3 days in a row. ANSWER: B The desired patient behaviors in the learning objective are most clearly addressed by evaluating the sodium content of the patient‘s menu choices. Other answers address the patient‘s sodium intake but not the specific goal. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Evaluation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 12. The nurse is preparing written handouts as part of the standardized teaching plan for patients newly diagnosed with diabetes. Which statement is written at a level appropriate to include in the handouts? a. Polyphagia, polydipsia, and polyuria are common symptoms of diabetes. b. Eating the right foods can help keep blood glucose at a near-normal level. c. Some patients with diabetes control blood glucose with oral medications, injections, or dietary interventions. d. Diabetes is characterized by chronic hyperglycemia and the associated symptoms that can lead to long-term complications. ANSWER: B The reading level for patient teaching materials should be at the fifth-grade level. The other responses have words with three or more syllables, use many medical terms, or are too long. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 13. The hospital nurse implements a teaching plan to assist an older patient who lives alone to independently accomplish daily activities. How would the nurse evaluate the patient‘s long-term response to the teaching? a. Make a referral to the home health nursing agency for home visit assessments. b. Have the patient demonstrate the learned skills at the end of the teaching session. c. Arrange a physical therapy visit before the patient is discharged from the hospital. d. Check the patient‘s ability to bathe and get dressed without assistance the next day.
  • 59. A home health referral would allow for the assessment of the patient‘s long-term response after discharge. The other actions allow evaluation of the patient‘s short-term response to teaching. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Evaluation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 14. A patient who smokes a pack of cigarettes per day tells the nurse, “I enjoy smoking and have no plans to quit.” Which stage of the Transtheoretical Model of Health Behavior Change would the nurse identify based on this statement? a. Precontemplation
  • 60. b. Contemplation c. Maintenance d. Termination ANSWER: A The patient‘s statement shows that he or she is not considering smoking cessation. In the precontemplation stage, patients are not concerned about their cigarette smoking and are not considering changing their behavior. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 15. An older Asian patient seen at the health clinic is diagnosed with protein malnutrition. Which action would the nurse plan to implement first? a. Suggest the use of liquid supplements as a way to increase protein intake. b. Encourage the patient to increase the dietary intake of meat, cheese, and milk. c. Ask the patient to record the intake of all foods and beverages for a 3-day period. d. Focus on the use of combinations of beans and rice to improve daily protein intake. ANSWER: C Assessment is the first step in assisting a patient with health changes. The other interventions may be appropriate for the patient, but the nurse will not be able to determine this until the assessment of the patient is complete. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 16. A middle-aged patient with diabetes tells the nurse, “I want to know how to give my own insulin so I don‘t have to bother my wife all the time.” Which action would the nurse take? a. Demonstrate how to draw up and administer insulin. b. Discuss the use of exercise to decrease insulin needs. c. Teach about differences between the various types of insulin. d. Provide handouts about therapeutic and adverse effects of insulin. ANSWER: A Adult education is most effective when focused on information that the patient thinks is needed right now. Teaching will be most effective if the nurse starts with the patient‘s stated priority topic, which is administering insulin. Other pertinent information can be included when planning additional teaching for this patient. DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
  • 61. TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 17. The nurse plans to teach a patient and the caregiver how to manage high blood pressure. Which action would the nurse take first? a. Teach the caregiver how to use a manual blood pressure cuff. b. Ask the patient to select information from a list of related topics. c. Give the patient and caregiver written information about hypertension d. Have the dietitian meet with the patient and caregiver to discuss a low-sodium diet ANSWER: B
  • 62. Because adults learn best when given information that they view as being needed immediately, asking the caregiver and patient to prioritize learning needs is likely to be the most successful approach to home management of health problems. The other actions may also be appropriate, depending on what learning needs the caregiver and patient have, but the initial action should be to assess what the learners feel is important. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 18. Which actions included in the discharge teaching plan can the nurse delegate to assistive personnel (AP)? a. Evaluate whether the patient and caregiver understand the teaching. b. Give the patient a pamphlet that reinforces teaching done by the nurse. c. Plan topics for the discharge teaching session with the patient and caregiver. d. Show the caregiver how to check the patient‘s temperature and blood pressure. ANSWER: B Providing a pamphlet to a patient to reinforce previously taught material does not require nursing judgment and can safely be delegated to AP. Demonstrating how to take a temperature and blood pressure, determining the best time for teaching, and evaluating the success of patient teaching require judgment and critical thinking and should be done by the registered nurse. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment MULTIPLE RESPONSE 1. The nurse plans to provide instructions about diabetes to a patient who has a low literacy level. Which teaching strategies would the nurse use? (Select all that apply.) a. Discourage use of the Internet as a source of health information. b. Avoid asking the patient about reading ability and level of education. c. Show illustrations and photographs of various types of insulin. d. Schedule one-to-one teaching sessions to practice insulin administration. e. Provide videorecordings showing how to perform blood glucose testing. ANSWER: C, D, E For patients with low literacy, visual and hands-on learning techniques are most appropriate. The nurse will need to obtain as much information as possible about
  • 63. the patient‘s reading level in order to provide appropriate learning materials. The nurse should guide the patient to
  • 64. Internet sites established by reputable heath care organizations such as the American Diabetes Association. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance Chapter 05: Chronic Illness and Older Adults Harding: Lewis’s Medical-Surgical Nursing, 12th Edition MULTIPLE CHOICE
  • 65. 1. When caring for an older patient with hypertension who has been hospitalized after a transient ischemic (TIA), which topic is the priority important for the nurse to include in the discharge teaching? a. Mechanism of action of anticoagulant therapy b. Effect of atherosclerosis on cerebral blood vessels c. Symptoms indicating that the patient should contact the health care provider d. Impact of the patient‘s family history on likelihood of developing a serious stroke ANSWER: C One of the priority tasks for patients with chronic illnesses is to prevent and manage a crisis. To maintain safety, the patient needs instruction on recognizing symptoms of concern and appropriate actions to take if these symptoms occur. The other information may also be included in patient teaching but is not as essential in the patient‘s safe self-management of the illness. DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TOP: Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX: Physiological Integrity 2. The nurse performs a comprehensive assessment of an older patient who is considering admission to an assisted living facility. Which question would help the nurse assess the patient‘s level of daily functioning? a. “Have you had any recent infections?” b. “How frequently do you see a doctor?” c. “Do you have a history of heart disease?” d. “Are you able to prepare your own meals?” ANSWER: D The patient‘s functional abilities such as using a phone, shopping, preparing food, housekeeping, doing laundry, arranging transportation, taking medications, and handling finances are useful in determining how well the patient might adapt to an assisted living situation. The other questions will also provide helpful information but do not directly address aspects of daily functioning. DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance 3. An alert older patient who takes multiple medications for chronic cardiac and pulmonary diseases lives with a daughter who works during the day. During a clinic visit, the patient tells the nurse that she has a strained relationship with her daughter and does not enjoy being alone all day. In planning care for this patient, which problem should the nurse consider as the
  • 66. IF YOU WANT THIS TEST BANK OR SOLUTION MANUAL EMAIL ME donc8246@gmail.com TO RECEIVE ALL CHAPTERS IN PDF FORMAT IF YOU WANT THIS TEST BANK OR SOLUTION MANUAL EMAIL ME donc8246@gmail.com TO RECEIVE ALL CHAPTERS IN PDF FORMAT