Protecció

427 views

Published on

Published in: Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
427
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Protecció

 1. 1. SOFTWARE MALICIÓS I FRAUS EN LÍNIA. PROTECCIÓ Informàtica 4t eso
 2. 2. <ul><li> Què és el sotware maliciós? </li></ul><ul><li>Exemples d’aquest tipus de sotfware </li></ul><ul><li>Danys que causa aquest software </li></ul><ul><li>Solucions de protecció </li></ul><ul><li>Recomanacions </li></ul><ul><li>Tècniques utilitzades </li></ul>INDEX
 3. 3. S’entén per software maliciós qualsevol programa, document o missatge que pot ser perjudicial per el nostre ordinador, tant per la pèrdua de dades que ens pugui ocasionar, com per la reducció de rendiment de l’equip i l’ús il·legal que se’n pugui fer.
 4. 4. Alguns exemples d’aquest tipus de software són:  Virus : programes que s’introdueixen a l’ordinador amb discos, internet o missatges de correu electrònic i que es reprodueixen infectant altres fitxers. Quan s’executen, porten a terme accions perjudicials o molestes a l’ordinador.  Portes del darrere : programes que s’introdueixen a l’ordinador, des de l’exterior. Poden modificar i eliminar el contingut dels discos durs, i també poden obtenir-ne informació confidencial.  Cavalls de Troia : s’introdueixen a l’ordinador en instal·lar altres programes, cosa que permet capturar dades i permet l’atac a l’ordinador infectat.
 5. 5.  cucs : similars als virus que es propaguen mitjançant el correu electrònic. Congestionen la major part de les xarxes en les quals s’infiltren  programes espia : recopilen dades sobre les preferències, gustos i costums de navegació dels usuaris a internet per el seu ús posterior  programari de publicitat: s’instal·len a l’equip i mostren publicitat de diversos productes mitjançant finestres emergents, bàners, etc.  dialers: utilitzen la línia telefònica per fer trucades a números de tarifes especials la quals cosa engreixa la factura final de l’empresa de telefonia que ens ofereix el servei.
 6. 6.  phishing: missatges que intenten aconseguir que l’usuari proporcioni les seves contrasenyes fent-se passar per l’empresa que ofereix el servei.  Spam: correus electrònics no sol·licitats, generalment de tipus publicitari.
 7. 7. DANYS QUE CAUSEN + Robatori d’informació personal. + Pèrdua de la privacitat. + Robatori de contrasenyes d’accés a banca electrònica, amb les pèrdues econòmiques consegüents. + Suplantació d’identitat. + Espionatge + Sabotatge.
 8. 8. SOLUCIONS DE PROTECCIÓ  Antivirus.  Programes antiespia.  Tallafocs.  Antiphishing.  Tecnologies proactives que detectin el software maliciós desconegut.
 9. 9. RECOMANACIONS  Mantenir l’equip actualitzat, tant els programes de protecció com el sistema operatiu.  Mantenir-se informat amb notícies relacionades amb el software maliciós.  Utilitzar el sentit comú i ser cauts.
 10. 10. TÈCNIQUES UTILIITZADES  Compres per internet: pàgines web que ofereixen productes que, una vegada pagats, no arriben mai a casa. Cal comprovar l’existència de l’empresa i obtenir-ne informació legal.  Loteries falses: es notifica l’existència d’un premi que és fals i es demanen dades de comptes bancaris per, teòricament, portar a terme l’ingrés dels diners. Moltes vegades, a més, cal enviar per endavant diners a un compte de l’estranger per cobrar el premi.  Pharming: tècnica per portar a terme estafes consistent a manipular les adreces de DNS (Adreces dels Servidors de Noms) que utilitza l’usuari amb l’objectiu d’enganyar-lo i aconsseguir que les pàgines web que visiti no sigui realment originals  Pesca (phising) : utilitzat per el robatori d’informació. Sol utilitzar noms vàlids d’empreses, adreces web aparentement correctes, per, vulnerabilitats del lloc web o del navegador, etc.  Scam: captació de persones per diferents mitjans (correu electrònic, xats, etc). Per la realització de treballs des de casa ben remunerats que, finalment, son utilitzats per blanquejar diners d’estafes.  Web falses: pàgines web en les cuals s’aconssegueix informació personal.
 11. 11. ADRECES ÚTILS  http :// www . upseros .net/ portscan / portscan . php pàgina que permet comprovar si és possible accedir al teu equip des de la xarxa  http :// www . pandasoftware .es/ activescan per fer revisions en línia de l’equip  www . inteco .es Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació, podeu trobar una llista de recomanacions que s’han de tenir en compte en utilitzar Internet.
 12. 12. SANDRA ROCA SUSANNA FERRER

×