Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kerst uit mijn kindertijd

336 views

Published on

kerstboodschap

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Kerst uit mijn kindertijd

 1. 1. Muziek: Susan Boyle Silent Night
 2. 2. Wat waren we ongeduldig . We wachtten op de echte kerstman , niet die van de Amerikaanse Coca Cola. Maar de echte kerstman uit de
 3. 3. Toen ik een kind was bestond de elektrische versieringen “ Made in Taiwan” en de plastieken engelen uit Japan niet. We versierden de kerstboom met eenvoudige zelf gemaakte voorwerpen.
 4. 4. Trouwens zowel thuis als op school, was er een nauwe samenwerking met de kerstman. Alles werd genoteerd in een groot boek En de waarde van de geschenken werd aan de hand van dit
 5. 5. In die tijd, waren de geschenken mooie vruchten , en koekjes bestrooid met poedersuiker.
 6. 6. De meisjes kregen telkens een nieuwe pop. De jongens een nieuwe houten trein.
 7. 7. Een van onze grootste genoegens was met de houten slee van de besneeuwd e hellingen
 8. 8. Om te voldoen aan de intense kou van de winter, waren we gekleed met flanellen hemdjes en beschermd van kop tot teen.
 9. 9. Er waren geen “nintendo -speeltjes” die ons binnen hielden. Er was sneeuw ,en een prachtig landschap ,waarin we in
 10. 10. Slingers van hulst werden gemaakt. In mijn dorp was er een traditie om een krans van hulst boven de deur te hangen.
 11. 11. Toen ik een kind was bestond er bijna geen tv. Film was alleen in grote steden De magie van kerst moest thuis worden gecreëerd.
 12. 12. Kerstmis een feest vol legenden….. Zoals we altijd zongen uit volle borst “ Stille nacht,
 13. 13. Het kesrstdiner was de meest genereuze en meest luxueuze diner van het hele jaar. Bij ons was het konijn met appelmoes En als dessert lekkere zelf gebakken taart.
 14. 14. In die tijd was het kind echt het hart van Kerstmis Het was betrokken in alle festiviteiten. Kortom, kerstavond was er voor het kind , maar is Kerstmis ook niet de herdenking van de
 15. 15. Dat was onze kersttijd zo gezellig…

×