Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Nieuwsbrief jan2011

468 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Nieuwsbrief jan2011

  1. 1. The MARKTPLEIN/08 Times Beste lezer(es), Allereerst nog de beste wensen voor 2011. Om het jaar goed te beginnen, is er weer een nieuwsbrief van Studievereniging Marktplein/08. Dit is de januari editie, boordevol met nieuwtjes, interviews en interessante activiteiten. Welke activiteiten hebben er plaatsgevonden, wie zijn onze nieuwe actieve leden en wanneer is the ‘big party’? Lees snel onze nieuwsbrief. Heb je creatieve ideeën, leuke onderwerpen of suggesties voor de volgende nieuwsbrief, mail gerust naar Marktplein08@hszuyd.nl Veel leesplezier! Marktplein/08 presenteert: 1-jarig Jubileumfeest Datum: donderdag 27 januari 2011 Tijd: 18.00 - 18.30 ontvangst met welkomstdrankje Tijdens het jubileumfeest wordt het één jarige bestaan van Marktplein/08 gevierd. Dit zal plaatsvinden in ons thuishonk café Der Gulden Haen op de Markt in Sittard. Verder zijn er optredens van Katja Henz en duo ‘Good Dul’ en zal CM-directrice José Mastenbroek een speech geven. Verder zullen de welkomspakketten voor ieder lid van Marktplein/08 worden uitgereikt. Dit event mogen jullie natuurlijk niet missen!* Kaarten voor het jubileumfeest kosten slechts 2 euro* p/s. Uiteraard zijn niet alleen leden, maar ook CM’ers en andere introducees van harte welkom. Kaarten zijn te koop bij Henk-Jan (beheerder) op de Valkstraat. * inclusief een overheerlijk welkomstdrankje en lekkere hapjes.
  2. 2. The MARKTPLEIN/08 Times Tevreden reizigers bij de NS! NS omgaat met nieuwe productinvoeringen, de groeiambities van NS Donderdag 2 december was het vroeg in europa, en de bijzondere maar soms ook opstaan voor verschillende nieuwsgierige lastige positie die het bedrijf bekleed leden van Marktplein/08. Op het programma tussen de politiek en de samenleving. stond namelijk een bezoek aan het hoofdkan- Afsluitend was er een lunch waarbij iedereen toor van de NS in Utrecht. Na een treinreis ook nog de mogelijkheid had om persoonlijk van ongeveer anderhalf uur stapte we uit in vragen te stellen. een wit besneeuwd Utrecht. Interesse in het bijwonen van een Op het hoofdkantoor van de NS aangekomen bedrijfsbezoek? werden we opgevangen in het Trefpunt, Houd dan je mailbox in de gaten! waar warme koffie en thee al op ons stond te In week 8 en 9 zijn er excursies naar de Lotto wachten. Nadat we weer een beetje op en Solland Solar. temperatuur waren gekomen nam dhr. Fred Versfeld ons mee door deze expositieruimte waarin de NS als bedrijf wordt tentoongesteld. Nadat we een introductiefilm hadden bekeken doorliepen we een reis vanuit de huiskamer van de consument tot aan de uitcheckpoortjes voor de OV-chipkaart waarin de verschillende diensten van het spoorwegbedrijf werden uitgelegd. De rondleiding werd vervolgd door een presentatie van directeur Consumentenmarkt, Erik Beenen en directeur bedrijf/productontwikkelingen Maurice Unck. Zij wisten ons meer te vertellen over hoe de
  3. 3. The MARKTPLEIN/08 Times Eindelijk: Welkomspakketten zijn klaar Studievereniging Marktplein/08 presenteert op donderdag 27 januari, tijdens het jubileumfeest,de officiële Marktplein/08 welkomspakketten. Hier rechts zie je al een klein voorproefje. Het welkomspakket is gevuld met allemaal leuke verrassingen en nuttige dingen. Alle leden van Studievereniging Marktplein/08 krijgen dit welkomspakket. Op het jubileumfeest worden de welkomspakketten uitgedeeld. Dus zorg dat je erbij bent! Dubbel collegegeld betalen?! Mooi niet!! Jullie zullen vast allemaal op de hoogte zijn van de wetsvoorstellen vanuit het kabinet om het collegegeld te verhogen. Voor studenten die van studies zijn gewisseld of langer over hun studie doen betekent dit dat ze per verloren jaar ongeveer het dubbele moeten gaan terug betalen. Onze eigen premier heeft zelf ook langer dan 4 jaar gedaan over zijn eigen studie! Daarom is er een landelijke demonstratie georganiseerd op vrijdag 21 januari op het Malieveld in Den Haag. Omdat jullie natuurlijk ook allemaal niet dubbel willen gaan betalen roepen we jullie op om samen met ons naar deze demonstratie te gaan. De bedoeling is om tegen 12 uur bij de Haagse Hogeschool te zijn en dan verder te gaan naar het Malieveld waar een manifestatie zal plaats vinden. Wil je hieraan mee doen?? Mail ons uiterlijk voor donderdag 20 januari. 100 jaar Reclame klassiekers In Amsterdam, de beurs van Berlage, is tot 27 februari de tentoonstelling van 100 jaar reclame klassiekers te zien. Studieverenging Marktplein/08 lijkt het erg interessant en leuk om daar met z’n allen naar toe te gaan! In deze tentoonstelling zijn bijvoorbeeld de Rolo reclames te zien met de olifant, de supermarkt reclames van AH etc. De entree is €5,- Ook zijn er Happy Hour colleges. Leuke en inspirerende onderwerpen worden gedurende 45 minuten op een aansprekende manier gepresenteerd door gerenommeerde sprekers uit de reclamewereld en aanverwante vakge- bieden. Leerzaam, fun en vrij toegankelijk. Deze Happy Hour colleges worden gegeven in het aanliggende beurscafé. Studieverenging Marktplein/08 brengt een bezoek aan deze tentoonstelling. Dit bezoek zal plaatsvinden op vrijdag 11 februari. Zin om mee te gaan? Mail ons dan even voor dinsdag 1 februari!
  4. 4. The MARKTPLEIN/08 Times Voor niets gaat de zon op! Bedrijfsexcursie naar Nederlands grootste zonnecellen fabrikant: Solland Solar! Energiebehoefte is van alle tijden, het verleden heeft laten zien dat landen die hun energie het meest efficiënt weten te benutten, een economisch voordeel hebben op de rest. In tijden dat de reguliere fossiele energiebronnen schaars worden willen we geen afhankelijkheid in onze eigen energievoorziening, de vraag naar alternatieven neemt dus toe. Afgelopen jaren zijn er veel verschillende alternatieven naar voren geschoven. De een pleit voor kernenergie, de ander voor waterkracht, weer een ander vindt windenergie de oplossing of toch maar liever zonne-energie. In feite komt het natuurlijk allemaal op hetzelfde neer. We willen dichter naar de bron die ons 9000 maal zoveel energie levert als dat we met 6,5 miljard mensen behoeven. De hamvraag blijft alleen: Wat is de beste manier? Wat vormt het beste duurzame alternatief voor olie, gas en kolen? Maak kennis met één van de alternatieven in een bedrijfsexcursie bij Solland Solar op woensdag 2 maart. Houd de website van Marktplein/08 of je e-mailbox in de gaten, het moment van inschrijving nadert. Agenda 18-01 Algemene ledenvergadering 21-01 Dubbel collegegeld betalen? Mooi niet!! 27-01 Jubileum Studievereniging Marktplein/08 03-02 Introductie Februari instroom GEVRAAGD: 11-02 100 jaar Reclame Externe commissie zoekt versterking! klassiekers Is PR & Communicatie helemaal jouw ding en wil je 02-03 Bedrijfsbezoek: ervaring opdoen op het gebied van marketing? Solland Solar Dit is allemaal mogelijk binnen de externe commissie van Marktplein/08. Mail nu naar marktplein08@hszuyd.nl! Meer info? Check onze site!

×