Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pws

197 views

Published on

Published in: Business, Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Pws

  1. 2. Het probleem Voordat we begonnen om alles te gaan ontwerpen en dergelijke. Moesten we het probleem duidelijk hebben. Wij hebben het volgende probleem opgevat: Een eigenaar van een kleine winkel wil weten hoeveel mensen er in zijn winkel zijn geweest om te kijken hoeveel procent van de bezoekers iets koopt. Hij wilt een simpel systeem hebben wat op een deur van simpel formaat past. Waarom hebben we in het probleem een kleine winkelier genomen. Dit is niet omdat hier weinig mensen/klanten trekt in vergelijking tot grote winkels maar omdat in grote winkels meerdere of bredere ingangen heeft. En een kleine winkelier vaak maar 1 deur is en dat is er dan meestal ook nog eentje van een normaal formaat. Zo’n deur hebben we gekozen omdat het anders 1 het word te moeilijk. 2 dus het wordt ook te uitgebreid. En natuurlijk willen wij niet ervoor zorgen dat wij moeten tellen maar dat een systeem dat voor ons doet. Daarom is het ook makkelijker om het bij een kleinere winkel te doen, scheelt weer een extra schermpje. Aangezien we dus ook niet zo ontzettend veel tijd hebben we voor deze vorm van het probleem gekozen. Voor de oplossing moeten we eerst een pakket van eisen en een uitwerking technisch In het pakket van eisen staat waar het eindproduct aan moet voldoen, bijvoorbeeld dat het gebruiksvriendelijk moet zijn, en makkelijk in te stellen. Bij het uitwerking technisch gaan we meer in op het technische gebied van het eindproduct. Bijvoorbeeld over hoe je het veilig en beschermd kan maken.
  2. 3. De oplossing Voor de oplossing moeten we een systeem verzinnen dat voldoet aan alle eisen van het pakket van eisen en uitwerking technisch. Bij uitwerking technisch zijn alleen de opties die we hebben gekozen neergezet omdat het anders wel weer heel veel doet.
  3. 4. De oplossing     lasers en druksensoren druksensoren lasers meetsysteem Niet in te stellen door niet bevoegden niet snel mee te nemen makkelijk in te stellen Niet snel stuk te krijgen Bouw dicht bij elkaar lopen dik en dun klein en groot 2 mensen tegelijk nauwkeurigheid     min. 10 uur per dag 40 personen per minuut capaciteit   signaal na ... doorgelopen Telling live Telling op computer Resultaat   niet overheen kunnen struikelen geen schadelijke straling Niet in ogen Veiligheid   geen wachtrijen geen hindering makkelijk door heen te lopen Gebruiksvriendelijkheid Aandachtspunt 4 Aandachtspunt 3 Aandachtspunt 2 Aandachtspunt 1 aspect
  4. 5. De oplossing     3 lasers Manier van meten Teller computer Live op internet Verwerking resultaten toegang d.m.v. wachtwoord toegang d.m.v. sleutel instellen/ bediening   max. 1 sec. geen wachtrijen Snel tellen   deur 1 x 2 meter en geen uitstekende voorwerpen / max. versmalling van 10 cm voldoende toegang geven   omgebouwd door stellage Voldoende stevig staan Evt. de 2 de optie De optie Technisch aspect
  5. 6. De oplossing   We moeten dus een stellage maken die gebruiksvriendelijk is. Voor de klant(de koper) en de mensen die er doorheen moeten lopen (de klant van de koper). Voor de koper moet hij makkelijk in te stellen zijn en ook niet makkelijk mee te nemen zijn voor mensen die er niks mee te maken hebben. Voor de koper is het ook belangrijk dat er veel mensen per minuut kunnen worden geteld. Dus het snelle tellen. En je kunt het op verschillende manieren meten. Wij hadden gekozen voor de variant met 3 lasers, omdat dit het nauwkeurigste is.  Verder het systeem zelf.  Dit is ook het belangrijkste gedeelte van ons hele profielwerkstuk. Dit is namelijk de manier om te tellen en om dus te zorgen dat wij niet zelf hoeven te tellen, ook wel belangrijk. Het is lastig dat er in onze school niet geschroefd mag worden hierdoor moeten we een hele deurpost maken waardoor dit extra werk is maar ook een versmalling van de doorgang. We hebben in ons plan van eisen wel gezegd dat er een versmalling mag zijn. Maar die is niet groot. Hier moeten we dus wel rekening mee houden. Dit is ons zeker gelukt. Maar dat is niet geheel belangrijk. We hebben een deurpost gemaakt waarbij de draadjes voor netspanning door de bovenste balk lopen naar de moby. En onder de deur de draadjes voor de sensoren. Dan is er weer een lastig stukje. Het stellen van de lasers. Maar het überhaupt blijven zitten van de lasers. Dit hebben we opgelost met twee dopjes aan de open kant van de bovenste balk. De stralen lopen van boven naar beneden doordat je dan de hele deur hebt en altijd prijs. Doordat je dan altijd door een van de stralen heen moet gaan. De lichtstralen worden opgevangen door de lasers. Normaal geven ze dan het signaal 1 maar door een invertor word het signaal omgedraaid. En omgekeerd dus ook. Als er iemand door de deur loopt en de lichtstraal onderbreekt dan geeft de sensor signaal 0 en door de invertor signaal 1. Dan gaat het via verschillende & en of poorten naar de uiteindelijke teller. En zo gaan wij dus proberen om alle mensen die door de deuren heen lopen te tellen.
  6. 7. De oplossing   Dit is onze opstelling in een animatie hier kan je zien hoe alles bewerkt word. in het voorbeeld zie je 1 persoon door de deur lopen die 2 lasers doorbreekt.
  7. 8. Einde doorloop  

×