Applikasi webmathway

156 views

Published on

Applikasi webmathway

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
156
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Applikasi webmathway

  1. 1. Disediakan oleh: Azri Zulfadhli B Mohd Zaki UUM Mac 2013 Page 1Belajar menggunakan aplikasi web Mathway1. Buka pelayar (contoh: Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox).2. Taipkan URLhttp://www.mathway.com/3. Paparan laman utama MathwayTerdapat Mobile Apps untuk Mathway dan boleh dimuat turun.4. Pilih kategori permasalahan matematik yang mahu diselesaikan.
  2. 2. Disediakan oleh: Azri Zulfadhli B Mohd Zaki UUM Mac 2013 Page 25. Contoh: Pilih Basic Math dan pilih mencari masalah mengenai bentuk kiub.6. Masukkan nilai yang berkaitan dan pilih nilai yang hendak dicari. Klik Answer.
  3. 3. Disediakan oleh: Azri Zulfadhli B Mohd Zaki UUM Mac 2013 Page 37. Jawapan akan dipaparkan.Pengguna boleh membuat pilihan sama ada memasukkan masalah yang lain, edit,menghantar e-mail atau menyimpan masalah ini.8. Bagi melihat langkah-langkah kerja, pengguna perlu mendaftar dan melanggandengan cara berbayar.
  4. 4. Disediakan oleh: Azri Zulfadhli B Mohd Zaki UUM Mac 2013 Page 49. Terdapat pelbagai masalah boleh diselesaikan di Mathway mengikut kategori.10. Klik pada Logarithmic Expression and Equations.Terdapat beberapa pecahan masalah mengikut kategori. Begitu juga dengan yang lainseperti Functions, Complex Numbers and Vector Analysis dan Inequalities.
  5. 5. Disediakan oleh: Azri Zulfadhli B Mohd Zaki UUM Mac 2013 Page 511. Contoh klik pada Simplifying Logarithmic Expression. Masukkan masalah dan klikAnswer.12. Paparan jawapan.

×