Presentation av Sik 3

478 views

Published on

Published in: Education, Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
478
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentation av Sik 3

 1. 1. Sik
 2. 2. Det här är Joakim Wik. Det är han som äger gården. Han jobbar ca 60 timmar i veckan där. Ibland kan jag faktiskt jobba mer än så!
 3. 3. Gårdens historia Joakims farfar köpte gården under andra världskriget. Efter Joakims farfar tog hans pappa över, men överlät den sen till hans bror, Joakims farbror som sedan gav gården till Joakim. Men han hoppas på att Max får upp intresset vid 20-års åldern som han själv. Men Joakim är orolig över nästa generation som ska ha gården eftersom hans som inte är så intresserad.
 4. 4. Anställda När vi var där var det två stycken som jobbade där. Joakim och Dennis. Dennis är ny och började här för ca ett år sedan. Förra året var första gången Joakim haft semester. Då hade han ledigt i en vecka. Det tyckte han var skönt.
 5. 5. Maskinerna Joakim har ganska många maskiner. Det har han bredvid ladan i maskinhallen. De köper han från Lantmännen i Skänninge som har bra priser och kvalité.
 6. 6. Joakim har inte några planer på att låta företaget växa eller på att bli ekologiskt. När man ska vara ekologisk måste man ha mycket mer mark än vad han har och korna måste vara ute minst 6 månader på grönbete och Joakims kossor är ute i 3 månader Joakims funderingar Besprutningsmaskin
 7. 7. Sik är den enda av gårdarna som vi har besökt, som har en mjölkrobot. Korna går in när dom känner för det, dvs när dom är hungriga, då mjölkas dom samtidigt som dom äter. En ko mjölkar ca 30 liter per dag. Priset ligger på 2,45 kr/l. Han får ihop till ca 15000 liter mjölk per dag och mjölkbilen kommer varannan dag.
 8. 8. Joakim har ca 50 kor. Han köper inte in kor utan föder upp dom själv. En fin ko kan kosta ca 9 -10 000, medan en fin ko förra året kunde kosta upp till 14 000 då mjölkpriset var högt.
 9. 9. Gjort av: <ul><li>Caroline Molin </li></ul>

×