linux victor calsina

218 views
188 views

Published on

Published in: Technology, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
218
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

linux victor calsina

 1. 1. LINUX VICTOR CALSINA DÍAZ
 2. 2. HISTÒRIA ● Linux és un sistema operatiu com el Windows, va ser creat inicialment com un hobbie per un estudiant jove, Linus Torvalds, a la universitat de Hèlsinki a Finlàndia a l'any 1991.
 3. 3. CARACTERISTÍQUES QUÈ ÉS EL LINUX: El Linux és un sistema operatiu lliure, d'estil UNIX, desenvolupat originalment per a PC d'arquitectura Intel, però s’ha adaptat a diverses plataformes: PowerPC, Macintosh, Amiga, Atari, etc...
 4. 4. CARACTERÍSTIQUES SISTEMA OPERATIU LLIURE: Això vol dir que no hem de pagar cap tipus de llicència a cap casa desenvolupadora de programari per l'ús del mateix.
 5. 5. CARACTERÍSTIQUES L'ESTABILITAT DE LINUX: El Linux ha estat llargament elogiat per la seva estabilitat; les màquines Linux són conegudes per funcionar durant mesos, i fins i tot anys, sense fallar, congelar-se, ni haver de ser arrencades de nou.
 6. 6. CARACTERÍSTIQUES LA VELOCITAT DE LINUX: Les màquines Linux també són conegudes per ser extremadament ràpides, perquè el sistema operatiu és molt eficient en gestionar els recursos com ara la memòria, la potència de la CPU i l'espai en disc.
 7. 7. CARACTERÍSTIQUES LA DISPONIBILITAT DE LINUX: La disponibilitat del programari de productivitat ha explotat els últims anys. El Netscape Navigator i el Communicator estan disponibles gratuïtament.
 8. 8. FUNCINS PRINCIPALS ● SISTEMA MULTITASCA: A Linux és possible executar diversos programes al mateix temps sense necessitat d'haver de parar l'execució de cada aplicació.
 9. 9. FUNCIONS PRINCIPALS ● SISTEMA MULTIUSUARI: Diversos usuaris poden accedir a les aplicacions i recursos del sistema Linux al mateix temps. I, per descomptat, cada un d'ells pot executar diversos programes al mateix temps (multitasca).
 10. 10. FUNCIONS PRINCIPALS ● SHELLS PROGRAMABLE: Un shell connecta les ordres d'un usuari amb el Kernel de Linux, i en ser programables es pot modificar per adaptar-lo a les teves necessitats. Per exemple, és molt útil per realitzar processos en segon pla.
 11. 11. FUNCIONS PRINCIPALS ● INDEPENDÈNCIA DE DISPOSITIUS: Linux admet qualsevol tipus de dispositiu gràcies al fet que cada vegada instal·lat un de nou, s'afegeix al nucli o controlador necessari amb el dispositiu, fent que el nucli i l'enllaç es fusionin. Linux té una gran adaptabilitat.
 12. 12. FUNCIONS PRINCIPALS ● COMUNICACIONS: Linux és el sistema més flexible per poder connectar-se a qualsevol ordinador. Internet es va crear i desenvolupa dins el món de Unix, i per tant Linux té les majors capacitats per navegar, ja que Unix i Linux són sistemes pràcticament idèntics.
 13. 13. PROBLEMES ● El problema pel qual Linux no és més conegut i comercial recau principalment perque l'usuari no es tan visual com els altres sistemes operatius amb els quals competeix
 14. 14. PROBLEMES ● Compatibilitat de maquinari i programari: Una de les grans inconvenients és la compatibilitat. Amb Windows assegura que tot el programari o maquinari és compatible. Amb linux tot el programari no són compatibles mercat.
 15. 15. WEBGRAFIA http://www.monografias.com/trabajos/solinux/solinux.shtml http://www.monografias.com/trabajos14/linux/linux.shtml http://es.wikipedia.org/wiki/LINUX http://microasist.com.mx/noticias/lx/achlx240904.shtml http://microasist.com.mx/noticias/lx/amllx2311.shtml http://www.espaciolinux.com/2005/11/linux-problemas-que-a-dia-de-hoy-no-ha-logrado-solucionar/

×