Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Alex linux

392 views

Published on

Is a description or a presentation of Linux

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Alex linux

 1. 1. GNU/Linux Alexandru Purda 1rBat- E
 2. 2. Linux Linux: és un sistema operatiu gratuït, això vol dir que no necessites comprar una llicència. Tot el seu codi font pot ser utilitzat, modificat i redistribuït lliurement per qualsevol sota els termes de la GPL (Llicència Pública General de GNU)
 3. 3. Etimologia de la paraula “linux” El nom GNU, “GNU's Not Unix”, ve de les eines bàsiques del sistema operatiu creades pel projecte GNU, iniciat per Richard Stallman el 1983 i mantingut per la FSF. El nom Linux ve del nucli Linux, inicialment escrit per Linus Torvalds en 1991.
 4. 4. Els dos creadors del Linux Richard Matthew Stallman, iniciador del projecte Linus Torvalds, creador del nucli Linux
 5. 5. La historia del Linux/GNU Va ser iniciat el 1983 per Richard Stallman, té com a objectiu el desenvolupament d'un sistema operatiu Unix complet compost totalment de programari lliure. El 1991 Linus Torvalds(creador del nucli), va començar a treballar en un reemplaçament no comercial per MINIX que més endavant acabaria sent Linux.
 6. 6. Components ● Linux, pot ser usat tan com gràfic o amb “modo consola”.
 7. 7. Components La consola és usada per servidors, mentre que la interfície gràfica està orientada a l'usuari final tant de llar com empresarial.
 8. 8. Aplicacions d'usuari Les aplicacions per a Linux es distribueixen en dos formats principalment .Deb i .Rpm, els quals van ser creats pels desenvolupadors de Debian i Red Hat respectivament.
 9. 9. Programari de codi tancat per a GNU / Linux Abans havia poques aplicacions de codi tancat per a GNU / Linux. Amb el temps es van anar portant programes no lliures al sistema GNU / Linux, entre ells Adobe Reader, Adobe Flash, Google Picasa, Opera, entre altres.
 10. 10. Les programes que usa Linux ● Adobe Reader : es un programa que obri arxius PDF. ● Adobe Flash :es us programa que que ofereix una visualització sense compromís D'Aplicacions expressives. ● Picassa : es un programa que va ser creat de Google i aquesta programa ajuda a pujar fotos a Internet.
 11. 11. Simbolos de les programes ● Adobe Reader: ● Adobe Flash: ● Picassa: ●
 12. 12. Empreses que patrocinin el SEU Ús Amb l'adopció per nombroses empreses fabricants, un bon nombre d'ordinadors es venen amb distribucions pre- instalades, i GNU / Linux ha començat a prendre el seu lloc en el vast mercat de les computadores d'escriptori.
 13. 13. Empreses que patrocinin el SEU Ús Algunes de les empreses que col.laboren en la difusió d'aquest sistema operatiu ja sigui treballant en el nucli Linux, proporcionant solucions de programari o reinstalar el sistema operatiu, són: -Intel ; -Google ; -AMD ; -Asus ; i molts mes.
 14. 14. Avantatges del Linux ● Les avantatges que hi ha respectivament a les altres sistemes operatives son: ● Que es gratis: això vol dir que la llicencia es gratuïta.
 15. 15. La meva opinió ● D'aquí pocs anys, jo crec que Linux guanyara a XP i Vista perquè les persones buscaran sistemes operatius gratuïts.

×