Székely Miatyánk

1,549 views

Published on

Vallásos

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,549
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
38
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Székely Miatyánk

 1. 1. Előadó: Csabai János színművész-rendező Zene: Jelenik Vendel
 2. 2. Mi Atyánk!Ki a mennyekben vagy! Kitől jön élet és halál! Hívó szavunk tehozzád szárnyal És vigasszra csak ott talál!
 3. 3. Nagyobbak voltunk minden népnél S ha meghalunk is, úgy halunk, Hogy az egész Föld minden népe Megkönnyezi ravatalunk!
 4. 4. A Te neved megszenteltessék! E nép mindig Benned bízott... Te Székely Isten! Félünk Téged, Bár sújtva sújt az ostorod!
 5. 5. Atyánk!Bár itt van a halálunk, Büszke lelkünk nem kesereg, Bár sorsunk meg nem érdemeltük: Megszenteltessék a neved!
 6. 6. Oh, jöjjön el a Te országod! Add, hogy még boldogok legyünk! Add, hogy még egyszer reánk nézzen A mi Szent Hargitta hegyünk!
 7. 7. Add, hogy még egyszer legyen boldog Székelyhon minden hű fia! Add, hogy még felvirradjon egyszer Ez a bús, gyászos éjszaka!
 8. 8. A Te akaratod legyen meg! Hogyha már minket elhagytál, Ha fohászunk már meg nem hallod S ha a sorsunk egy hős halál.
 9. 9. De engedd meg,hogy kis fiunknak, Kiért a szívünk vérezett, Virradjon Erdély hegyein még Egy dicső, Székely Kikelet!
 10. 10. Ne vigy minket a kisértésbe! Ne higyjük, hogy hiába volt, Hogy annyi szörnyű ütközetben Mindig csak székely vére folyt!
 11. 11. Ne add, hogy Benned is csalódjunk! Ne add, hogy ne higyjünk Neked... Nem lehet az Istenünk, hogy Te... Cserbenhagytad a népedet!
 12. 12. Tied lesz Hatalom, Dicsőség, Ki belénk oltád a hitet, Amely belénk múltunkban bízó S jövőt szülő reményt vetett!
 13. 13. A mi lelkünk nemesebb, büszkébb? Merészebb, mint más népeké... Vállaljuk, ami lehetetlen, Mert felnézünk a nap felé!
 14. 14. Tanuljatok, Ti földi népek! Éreznétek csak egyszer azt, Ami most elgyötört lelkünkből Sír szélén is reményt fakaszt!
 15. 15. Éreznétek a Szent Hitet, mit Minden hű székely szív dobog! Éreznétek, s megértenétek, Hogy a székely csak győzni fog!
 16. 16. Győzünk! Ha nem mi: unokáink! S mi szépen, csendben meghalunk... Mert tudjuk, egyszer még felharsan Erdély szent hegyein dalunk!
 17. 17. S bár mi, szívünk szent keservével E jégvilágban megfagyunk, Hiszünk most...s hiszünk mindörökké,
 18. 18. Amen!-Mi székelyek vagyunk!

×