Inwise opas

239 views
186 views

Published on

Tämä on inwise sähköpostimarkkinointi ohjelman perusopas alkukäyttäjälle jolla ei ole vielä kokemusta miten ohjelmaa käytetään.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
239
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Inwise opas

 1. 1. Peruskäyttöopasinwise Direct Digital Marketing Solutions
 2. 2. Tämä käyttöopas näyttää yksinkertaisen mallin toimintaanTärkeintä on että muistat:a. Osoitteenb. Käyttäjänimesic. salasanasi
 3. 3. Sisäänpääsyn jälkeen tärkeimmät asiatovat asiakasosoitteet (Contacts), viestisi(campaigns) ja viestiesi analytiikka(analytics) ja tottakai uuden viestintekeminen ja lähettäminen.Ihan aluksi sinun on tuotava asiakkaidensähköpostiosoitteet joko käsin tai csv-tiedostona (pilkkuerotteinen tiedosto) jatehtävä niistä ryhmiä, joille sitten alatlähettään viestejä klikkaamalla tuotaCreate an Email campaign kohtaa.
 4. 4. Asiakastietojen tuontiin on kolme päätapaa:Lisäät itse (add new contacts)Luot ryhmän (create a new group)Tai luot lomakkeen kotisivuillesi (Create asign-up form)Tässä esimerkissä minulla on yhteensälähes 16000 kontaktietoa joista 516 onilmoittanut että etteivät halua minultapostia ja 211 osoitetta on vääriä (olenlaiska kun en ole putsannut niitä pois).Ja olen jaotellut nuo 16000 osoitetta 69eri ryhmään, joille siis tasaiseen tahtiinlähetän postia.l
 5. 5. Asiakastietojen tuominen onhelppoa.Klikkaa Contacts kohtaa ja tämäaukeaa.Jos lisäät vain sähkpostiosoitteitakäsin, klikkaa tuota ensimmäistäkuvaa vasemmalta. Ja jos haluatkäsin täytellä enemmän tietoaasiakkaista klikkaa keskimmäistäkuvaa ja jos sinulla on asiakastietocsv-tiedostona, voit tuoda kaikkikerralla oikeaan ryhmään (taisamalla luoda ryhmän) tuollaoikean puoleisella import- elituonti toiminnolla.Rajoituksena on maksamasilisenssin käyttäjämäärät.
 6. 6. Klikkaamalla Campaign vaihtoehtoapääset selailemaan lähettämiesi viestienlistoja.Esimerkikssä näkyy tili, jolta olenlähettänyt 1000-6000 viestiä kuukaudessaja yhteensä 154 kampanjaa, joistajokainen on siis nähtävillä oikealla alhaallalistattuna.Täältäkin pääsen aloittamaan uudenkampanjan (create)….. Ja uudessakampanjassa voi käyttää mitä tahansavanhaa kampanjaasi pohjana.
 7. 7. Analytics osio kertoo sitten tarkemminmitä viesteillesi on tapahtunut.Tässä etusivun näkymässä näet 5 edellistäkampanjaa ja tällä tilillä kampanjat ovatolleet pieniä noin 100 vastaanottajankampanjoita ja ne on luettu yleensäkohtuu hyvin (yli 30%) – tärkeintä olisikuitenkin tehdä sellaisia kampanjoita,jotka aikaansaavat vastaanottajissa tekojaeli Unique Clicks – vastaanottajat ovatklikanneet linkkejä/kuvia/ mitä oletteviesteihin laittaneet ja esim tuossa listassatuo kampanja ”nummela” on tuottanuthyvän klikkausarvon (CTR) 0,1.
 8. 8. Tärkein asia eli uuden kampanjan luominen….Uuden viestin aloittaminen alkaa kun silleannetaan sisäinen arkistonimi ja nimi jokanäkyy vastaanottajan sähköpostinotsikkokentässä (TÄMÄ ON TÄRKEIN).Lisäksi kohdasta More settings voimääritellä näkyville tulevan lähettäjännimen sekä sähköpostiosoitteen minnevastaukset menevät….
 9. 9. Toisessa vaiheessa valitaan pohja viestillesi. Sinulla voi olla valmis pohjamalli(Legacy Editor) tai voit käyttää jotain vanhaa kampanjaasi pohjana (Copy thismessage) tai voit tuoda/luoda suoraan HTML pohjaisen uuden viestipohjan.Yleisin tapa on teettää 2-3 pohjamallia tuonne ensimmäiseen vaihtoehtoon jasitten käyttää niitä vähitellen kehittyen tuon Copy this message vaihtoehdonkautta.
 10. 10. Legacy Editorin alta löytyy pohjamalleja.Tänne voit siis tilata palvelumme kauttateidän näköisiä ja oloisia pohjia tai voitteitse lähteä muokkaamaan näitä valmiitapohjamalleja
 11. 11. Pohjamallin tai vanhan viestinmuokkaaminen tapahtuu graafisessakäyttöliittymässä, jossa työvälineitä on:Vasemmalta oikealle:Tekstin muokkausTekstin kirjasinTekstin kokoTekstin väriPohjan väriTuonti toisesta tekstieditoristaLinkin lisääminen (”maalaa” sana jaklikkaa tästä ja lisää URL)Kuva lisääminenTaulukon lisääminenAdvanced kohdasta tulee vielä lisäävaihtoehtoja mutta jo näillä pääseepitkälle.Voit tuoda kuvia omalta koneeltasipalvelimelle tai käyttää netissä oleviakuvia, joihin sinulla on käyttöoikeus sekätiedät niiden URL osoitteen.
 12. 12. Kun viestis on mielestäsi valmis. Lähetä se testiin (send to test) eliyleensä itsellesi ja jollekin valitsemallesi henkilölle/henkilöille. Voitedetä myös suoraan NEXT vaiheeseen eli valitsemaan viestisikohderyhmän/kohderyhmät.
 13. 13. Lähestymme viestinoikeata lähettämistä elinyt olemme tehneetviestimme ja nytvalitsemme ryhmätkenelle lähetämmeviestin. Voit lähettääviestin kaikille taivalitsemillesi ryhmille.Loppujen lopuksi onkyse oman tilaamasilisenssinkäyttöoikeusmääristä,kuinka paljon viestejäsaat lähettää.
 14. 14. Nyt oletNimennytOtsikoinutMuokannutValinnut kohteetNiin nyt valitset lähetätköviestin heti vain ajastatkosen vaikka ensi viikolleJa lopulta lähetäviestisi/uusisesi/ tarjouksesi/tarinasiKlikkaaSend Campaign
 15. 15. Sivun vasemmasta yläreunasta löydät omat tietosi sekä tilisisaldon (user balance) eli paljonko voit vielä lähettää viestejäennen kuin joudut maksamaan lisää.Pidä omat tietosi ajantasalla.
 16. 16. Jos yhä tuntuu vaikealta…Saat meiltä kokonaispaketin:1. Vieläkin tarkemman step-by-step kurssiaineiston, 58€2. Teemme teille 2-3 pohjamallia graafisesti teidän näköisiksi, alk 116€3. Viemme osoitteistonne ryhmissä inwise järjestelmään, alk 58€4. Tarvittaessa kokoamme teille pienen kohderyhmän, alk 150€5. Kuukausihinnoittelu, alk 10€ (500 vastaanottajaa kuukaudessa, max 6 viestiä/vastaanottaja)6. Teemme jopa itse kampanjat joillekin asiakkaillemme (ER-tuki palveluita) Sisältäen siis kaiken suunnittelusta toteutukseen tarpeidenne mukaisesti Yhdistetään sähköpostimarkkinointi ja kotisivunne toiminta Analyysit sekä kotisivuille että muulle markkinoinnille Tehdään kokonaispaketti kaikesta markkinoinnista (myös printti yms) Soita vaikka jo tänään 010 3274230
 17. 17. Aloita tänään.Kari OksanenMaajohtajainwise Suomi/ER-tukiUusi Digitaalisen markkinoinnin ratkaisu--------------------------------------------------------------------------------------------kario@inwise-fi.comToimisto 010 3274230, GSM 0400-733469, Kalkkipetteri, 08700 LOHJAwww.inwise-fi.com

×