Quines sabates compro al meu fill?

2,120 views

Published on

Xerrada de Núria Tàpia

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,120
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,495
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Quines sabates compro al meu fill?

 1. 1. Quines sabates compro al meu fill?
 2. 2. 2 etapes:  Dels 0 mesos als 2 anys: El nounat arriba al món amb un aparell locomotor molt incipient que el fa indefens i dependent. El domini de les relacions amb l’espai és un procés lent que el nadó construeix des de que neix: tocant i llençant coses, gatejant, esforçant-se per arribar on vol... Quan camina descobreix l’espai al seu voltant: diferents angles, posicions, dimensions.
 3. 3. A partir dels 2 anys: El nen és capaç de caminar i córreramb control del cos i de l’espai. Importants l’equilibri i l’estabilitat. Disfuncions del peu dins delsparàmetres de normalitat? Hiperlaxitud lligamentosa infantil(inestabilitat).
 4. 4. Per què és important el calçat? Un calçat inadequat Un calçat adequat Afavoreix i augmenta la Evita i redueix la disfunció del disfunció del peu peu
 5. 5. Per què és important el calçat? Per prevenir lesions a curt o a llarg termini.  “Dolors de creixement”  Tendinitis, entorsis de turmell,... Per facilitar una marxa estable i el màxim ergonòmica. Per evitar el cansament o la fatiga.  Tant en estàtica com en dinàmica. Per aconseguir una màxima congruència articular.  A tots nivells: peu, genoll, maluc, columna.  Durant la infantesa i en l’edat adulta.
 6. 6. Per què és important el calçat?  Si un nen va ben calçat de petit anirà ben calçat quan serà més grandet (adolescència, modes).  Una lesió o un dolor al peu, genoll, ...pot arribar a desencadenar la suspensió d’activitats esportives durant un període més o menys llargprovablement caldrà fer un tractament ortopodològic.
 7. 7. 0+
 8. 8. 0+1. Descalços quan el temps ho permeti.2. Mitjons (fibres naturals, cotó, fil, llana)3. Calçat : Suau Puntes arrodonides Espai pels dits
 9. 9. 5+
 10. 10. 5+1. Buscar la protecció (fred, cops)2. Calçat amb la sola suau i flexible3. Punta arrodonida: llibertat de moviment.
 11. 11. 8+
 12. 12. 8+1. El peu s’ha de moure sense obstacles: mantenir la sensibilitat experimentació motriu2. Calçat: flexibles a l’avantpeu taló ben subjectat punteres reforçades i arrodonides.3. Descalços.
 13. 13. 12+
 14. 14. 12+El calçat ha de donar estabilitat i equilibri i ser el màxim ergonòmic possible:• Contrafort al taló.• Arc enfranc no deformable.• Sola de goma d’alta densitat.• Avantpeu en balancí.
 15. 15. BONA SUBJECCIÓ CONTRAFORT CREBANT DE PUNTERA ARC ENFRANCSOLA DE GOMA NO D’ALTA DEFORMABLE DENSITAT
 16. 16. Taló neutre Dibuix de la sola simètric
 17. 17. BalancíNO SÍ
 18. 18. Fases de la marxa1. Xoc de taló 2. Recolzament 3. Enlairament total Peu-genoll-maluc-columna
 19. 19. ?
 20. 20. Quines vambes?
 21. 21. •Arc enfrancno deformable•Sola de gomadura.•Balancí Dibuix de la sola•Contrafort simètric•Ben subjectada
 22. 22. Dibuix de la sola!!!
 23. 23. Forma del taló!!!
 24. 24. Forma del taló!!! ( Peu esquerre )Taló supinat Taló “muralla” Taló pronat
 25. 25. És bo portar vambes?• El calçat esportiu es pot considerar un bon calçatpreventiu.• Sistema de subjecció millor amb cordons.• Hipersudoració: canvi de sabates, de mitjons.Desodorants...
 26. 26. Quines bótes?
 27. 27. Quines sabates?
 28. 28. Quines bótes de muntanya?
 29. 29. Quines xancletes?
 30. 30. Quines sandàlies?
 31. 31. Bótes d’aigua?
 32. 32. I per casa??
 33. 33. Sabates per caminar descalços
 34. 34. ???  Descalços?? Millor descalços que amb un calçat inadequat (gateig, per casa, platja).  Numeració?? Deixar aprox. 1cm. d’espai entre el dit més llarg (no sempre és el primer) i la punta de les sabates. Alerta peus prims!  Sabates del germà?? NO! Excepte:  sabates de nounats – 12 (18 mesos)  Sabates gens deformades.
 35. 35. BONA SUBJECCIÓ CONTRAFORT CREBANT DE PUNTERA ARC ENFRANCSOLA DE GOMA NO D’ALTA DEFORMABLE DENSITAT
 36. 36. Consells Val més tenir un parell de sabates correctes quequatre o cinc d’inadequades.Els cordons serveixen per alguna cosa!Tingueu cura de la ventilació del calçat. Cuideu lahigiene dels peus. (ONC)Alerta en gimnasos i piscines!Feu servir les sabates específiques per l’activitat queels correspon : xancletes pel carrer???!!!INVERTIR EN UN BON CALÇAT ÉS INVERTIR ENSALUT!!
 37. 37. GRÀCIES!!!Núriatàpia@centredepodologia.cat

×