Duje m. i marinko d.

314 views

Published on

this is my presentation

Published in: Automotive
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
314
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Duje m. i marinko d.

 1. 1. Dobrodošli u našuprezntaciju!!!Nadam se da će teuživati…
 2. 2.  Igraća konzola je naziv za posebni računalni stroj koji je namijenjen isključivo za računalnih ili video igara. Trenutno u ovoj industriji dominira japanski PlayStation 2, na drugom mjestu je Microsoft Xbox dok na trećem mjestu Nintendovom porodicom konzola GameCube..
 3. 3.  Tvrtka Nintendo pristupila je Sony-u radi razvijanja CD-ROM-ovskog dodatka "PlayStation" za igraću konzolu SNES. Kodno ime konzole je bilo PSX. Nakon što se razvilo dodatak, Sony je tražio 25% dobiti od svih dodataka "PlayStation" kao i isti postotak za svaku igru koju se izdalo u "CD-ROM" formatu za SNES.
 4. 4.  Sony PlayStation je porodica konzola koju je razvila japanska kompanija Sony početkom 1990tih. Konzola je puštena u prodaju 3. decembra 1994. u Japanu. po cijeni od 387$ (37000yen). Do 2006. godine prodana je u 100 miliona primjeraka.
 5. 5. I ON OVAKO IZGLEDA
 6. 6. PlayStation 2 je igraća konzola iz porodice PlayStation, nasljednik superpopularne konzole PlayStation 1. Razvila ga je japanska tvrtka Sony 2000. godine. Pripada šestoj generaciji konzola (PS2, Sega Dreamcast, Microsoft Xbox, Nintendo GameCube). Kompatibilan je s igrama za PlayStation 1. Može reproducirati audio CD-ove i DVD Video (bez ikakvih dodataka).
 7. 7. I ON OVAKO IZGLEDA
 8. 8.  PlayStation 3 (PS3) ime je za igraću konzolu sedme generacije koju je proizvela japanska tvrtka Sony i sljedeća je u obitelji konzola PlayStation. Prve konzole s kapacitetom od 60 GB i 20 GB su podržavale većinu igara s Playstation 2 i Playstation konzola. Konzola je dostupna u svim većim svjetskim regijama.
 9. 9. I ON OVAKO IZGLEDA
 10. 10.  PlayStation Portable ili PSP prijenosna je igraća konzola koju proizvodi i prodaje Sony Computer Entertainment. S lijeve strane konzole nalaze se četiri upravljačke strjelice, tzv. D-pad. U sredini je ekran, a s desne su strane PS gumbi: zeleni trokut, crveni krug, plavi X i ljubičasti kvadrat.
 11. 11.  PSP podržava samo UMD (Universal Media Disc) igre. Igre može igrati više osoba istovremeno preko WLAN-a konzola podupire slušanje glazbe, pregled slika i videa te pretraživanje interneta ukoliko mu se može pristupiti.
 12. 12. I ON VAKO IZGLEDA
 13. 13.  Wii je ime najnovije Nintendove konzole koja je nasljednice konzole GameCube. Radno ime je bilo Revolution, izabrano zbog toga što je Nintendo uveo nove koncepte koji su po mišljenju Nintenda stvorili revoluciju u industriji video igara. Na primjer upravljač, Wii Remote zna svoju točnu poziciju u tri dimenzije, što je inovativni koncept u konzolama.
 14. 14. Prema onome što je bilo dotada rečeno mikroprocesor za Wii izradila će američka tvrtka IBM, dok će kanadska tvrtka ATI Technologies izraditi grafički mikroprocesor. Isto je tako poznato da će konzola imati bežični ethernet Wi-Fi, te USB međuspojnik.
 15. 15. I ON OVAKO IZGLEDA
 16. 16.  Xbox 360 je najnovija inačica Microsoftove konzole Xbox, jača od prethodne inačice gotovo 10 puta. X360 (kako glasi skraćeni i češće upotrebljavani naziv konzole) se započeo prodavati u SAD-u 22. studenog 2005, a uskoro nakon toga je stigao u Europu, no ne i Hrvatsku gdje se ne prodaje službeno te je dostupna jedino putem privatnih uvoznika, a ne Microsofta.
 17. 17. I ON OVAKO IZGLEDA
 18. 18.  Zaključak svega ovoga je da u nekim slucajevima igrače konzole mogu biti: zabavne,smiješne i zanimljiva ali u velkim mjerama mogu biti ŠTETNE!
 19. 19.  Nadam se da vam se svidjela ova prezentacija i nadam se da ste nešto naučili i nadam se da cemo se ponovo vidjeti… DOVIĐENJA DO SLJEDEČEGA PUTA <3

×