Organisasi    Takwim 2010  Dokumentasi
Kokum       • Kalendar   • Sukan Dan
• Jawatankuasa   Kokum 2010 ...
PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM
                                ASSARAS HATIN
       ...
JURULATIH
                                                        ...
PENAUNG
                                 Pengerah Pelajaran Negeri
          ...
Tarikh       Perkara/Kegiatan           Tindakan        Catatan

01 Febuari 2010  Mesyuarat Peng...
Sukan 6 Penjuru
 Program ini bertujuan untuk
 mengeratkan lagi hubungan
 sesama guru daripada
 sekolah-sekolah dalam
 ...
Perbarisan masuk
 Lima kontenjen dari Zon
 Tomanggong sedang
 berbaris masuk ke dalam
 padang untuk upacara
 pembukaan su...
Acara Futsal
 Salah satu acara yang
 dipertandingkan ialah
 Footsal.
 Sk. Ladang Tomanggong
 telah berjaya merebut
 ...
Sukan 6 Penjuru  Penutup
           Sukan tahunan bagi zon Tomanggong ini
           sememangnya te...
Pengenalan
       Perkhemahan unti beruniform ini
       diadakan bertujuan untuk
       meningkatkan il...
Sebelum Perkhemahan
            Sebelum perkhemahan ini
            dijalankan, para guru dengan
 ...
Semasa Perkhemahan
            Dalam Latihan Dalam
           Kumpulan (LDK) ini, setiap
      ...
Ceramah Jenayah
 Pada hari kedua juga
 ceramah daripada pihak
 polis bertajuk Jenayah
 telah disediakan kepada
 para ...
Membuat Gajet

         Pada hari pertama perkhemahan
         ini, pendaftaran peserta telah
     ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Unit KOKUM

4,404 views

Published on

Unit Kokurikulum sekolah sesi 2010

Published in: Education
2 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • GOOD WORK
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • very good
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
4,404
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
42
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
2
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unit KOKUM

 1. 1. Organisasi Takwim 2010 Dokumentasi Kokum • Kalendar • Sukan Dan • Jawatankuasa Kokum 2010 Permainan Sukan Sekolah • Unit Beruniform • Kelab Dan Persatuan
 2. 2. PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM ASSARAS HATIN SETIAUSAHA KO-KURIKULUM SITI RAHAIDAH JAWATANKUASA KO-KURIKULUM PENYELARAS UNIT PENYELARAS SUKAN & JAWATANKUASA SUKAN PENYELARAS KELAB & PERSATUAN BERUNIFORM PERMAINAN JAWATANKUASA KECIL SEKOLAH SITI FARIZAH JIPLIN AG. DZULFIKAR NORDIANA HALID SAINS & MATEMATIK PENGAKAP TENIS KHAIROL AMRY JAWATANKUASA RIMUP Rujuk muka surat sebelah KHAIROL AMRY VALENTINE SUAN & AG. NORDIANA HALID AG. DZULFIKAR SITI RAHAIDAH DZULFIKAR SAPBERI ADANAN TUNAS KADET REMAJA KEBUDAYAAN OLAHRAGA JAWATANKUASA HARI SEKOLAH SITI RAHAIDAH ASSARAS HATIN & KECEMERLANGAN SAPBERI ADANAN SITI FARIZAH NORDIANA HALID NOMERIAH LANSITIM NORDIANA HALIID BADMINTON JAWATANKUASA SUKAN SAPBERI ADANAN & SEKOLAH KHAIROL AMRY SAPBERI ADANAN JAWATANKUASA BULAN KEMERDEKAAN VALENTINE SUAN JAWATANKUASA BULAN KECERDASAN ASSARAS HATIN
 3. 3. JURULATIH BALAPAN ASSARAS HATIN SAPBERI ADANAN JURULATIH TENIS AWANG DZULFIKAR NOMERIAH LANSITIM KETUA JURULATIH VALENTINE SUAN JURULATIH AJK BADMINTON PENGANGKUTAN KHAIROL AMRY NOMERIAH LANSITIM SITI FARIZAH JURULATIH ACARA PADANG SAPBERI ADANAN JURULATIH BOLA SEPAK ASSARAS HATIN PENGERUSI TIM. PENGERUSI NAIB PENGERUSI 1 SETIAUSAHA BENDAHARI JAWATANKUASA NAIB PENGERUSI 2 EN. HAJE BIN ASSARAS BIN NOMERIAH SUKAN RASHIDAH AJK KECIL SUKAN SEKOLAH VELENTINE SUAN PISEL HATIN LANSITIM KHAIROL AMRY DURASID MAKANAN AJK KEBAJIKAN RASIDAH & SITI FARIZAH PAKAIAN SUKAN PEMBANTU AJK KESELAMATAN PENGAWAL SAPBERI ADANAN KESELAMATAN SEKOLAH PERALATAN SUKAN AJK PERALATAN KHAIROL AMRY PERALATAN ATLET
 4. 4. PENAUNG Pengerah Pelajaran Negeri PENASIHAT Pejabat Pelajaran Daerah PENGERUSI Guru Besar AHLI JAWATANKUASA JAWATANKUASA KECIL JAWATANKUASA KECIL JAWATANKUASA KECIL JAWATANKUASA KECIL JAWATANKUASA KECIL JAWATANKUASA KECIL JAWATANKUASA KECIL PEMBANGUNAN FIZIKAL PENGGALAKAN SUKAN PEMANTAUAN DAN PENINGKATAN SUMBER MANUSIA KEWANGAN TEKNIKAL SUKAN SEKOLAH SEKOLAH PENILAIAN PROFESIONALISME PENGERUSI PENGERUSI PENGERUSI PENGERUSI PENGERUSI PENGERUSI PENGERUSI PK HEM PK KOKUM PK Pentadbiran S/U Sukan Sekolah Ketua Panitia Bahasa PIBG PIBG TIM. PENGERUSI TIM. PENGERUSI TIM. PENGERUSI TIM. PENGERUSI TIM. PENGERUSI TIM. PENGERUSI TIM. PENGERUSI SETIAUSAHA SETIAUSAHA SETIAUSAHA SETIAUSAHA SETIAUSAHA SETIAUSAHA SETIAUSAHA BENDAHARI BENDAHARI BENDAHARI BENDAHARI BENDAHARI BENDAHARI BENDAHARI AJK AJK AJK AJK AJK AJK AJK
 5. 5. Tarikh Perkara/Kegiatan Tindakan Catatan 01 Febuari 2010 Mesyuarat Pengurusan Ko-Kurikulum : PK Kokum Mesyuarat Kali Pertama - Pembentukan AJK - Pembahagian Unit Beruniform - Pembahagian Sukan/Permainan - Pembahagian Kelab/Persatuan - Pembentukan AJK Kecil Pembentangan Program Ko-kurikulum 04 Febuari 2010 Bermula kegiatan Kokum Mingguan Semua Unit Rujuk Kalendar Kokum 17 April 2010 Hari Kokum Awang Dzulfikar Pemilihan Wakil Sekolah - Tenis Nomeriah Lansitim - Badminton 25 Febuari 2010 Mesyuarat Kokum PK Kokum Semua Unit 31 Ogos 2010 Hari Merdeka PK Kokum Peringkat Sekolah 02 Oktober 2010 Perkhemahan Unit Beruniform Semua Penasihat Unit Peringkat Sekolah Beruniform 29 Oktober 2010 Sukan 6 Penjuru PK Kokum Zon Tomanggong 09 November 2010 Hari Anugerah Semua Guru Acara Tahunan
 6. 6. Sukan 6 Penjuru  Program ini bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan sesama guru daripada sekolah-sekolah dalam gabungan Zon Tomanggong ini melalui aktiviti sukan bola sepak. Sebanyak empat pasukan dari empat buah sekolah yang menyertai sukan tahunan Zon Tomanggong ini telah menghantar pasukan masing- masing untuk merebut gelaran juara.
 7. 7. Perbarisan masuk  Lima kontenjen dari Zon Tomanggong sedang berbaris masuk ke dalam padang untuk upacara pembukaan sukan gabungan bagi tahun 2009.
 8. 8. Acara Futsal  Salah satu acara yang dipertandingkan ialah Footsal.  Sk. Ladang Tomanggong telah berjaya merebut Pingat Emas dan Gangsa bagi acara ini.
 9. 9. Sukan 6 Penjuru Penutup  Sukan tahunan bagi zon Tomanggong ini sememangnya telah berjaya mencapai objektifnya. Sukan bukan sahaja mampu melahirkan rakyat yang sihat dan cerdas tetapi yang lebih penting ialah dapat memupuk kerjasama dalam sesuatu organisasi. Guru dan murid dari sekolah yang berjiran ini telah berkumpul untuk menjayakan sukan gabungan ini.  Untuk memastikan guru-guru dari sekolah- sekolah di zon ini turut terlibat dalam sukan tahunan ini, perlawanan bola sepak RIMUP pada dasarnya telah berjaya memberikan ruang untuk guru-guru melibatkan diri dalam aktiviti yang dianjurkan. Harapan kita ialah agar sukan seumpama ini akan dapat diteruskan pada masa-masa akan datang.
 10. 10. Pengenalan Perkhemahan unti beruniform ini diadakan bertujuan untuk meningkatkan ilmu dan kemahiran di kalangan murid. Aktiviti ini bersesuaian dengan hasrat Kementerian Pelajaran Malaysia untuk melahirkan pelajar yang bukan sahaja cemerlang dalam akademik malah juga cemerlang dalam kokurikulum. Oleh itu, program seperti ini amat perlu dijalankan sebagai satu asas kepada kemandirian murid itu sendiri dlam memotivasikan diri bagi mencapai kecemerlangan peribadi.
 11. 11. Sebelum Perkhemahan  Sebelum perkhemahan ini dijalankan, para guru dengan dibantu oleh beberapa orang murid dan kakitangan bukan mengajar telah melakukan persediaan awal. Unutk memastikan kejayaan perkhemahan ini, beberapa siri mesyuarat telah dijalankan. Kemuncaknya ialah, persiapan untuk menyediakan bahan- bahan asas perkhemahan seperti kayu kayan dan buluh untuk penyediaan khemah.
 12. 12. Semasa Perkhemahan  Dalam Latihan Dalam Kumpulan (LDK) ini, setiap persatuan telah menjalankan aktiviti masing-masing mengikut modul yang dijalankan oleh guru masing- masing. Bagi perastuan Pengakap, para peserta telah diarahkan untuk menghasilkan lagu masing- masing, mencipta yell dan aktiviti permainan. Antara suasana LDK semasa perkhemahan.
 13. 13. Ceramah Jenayah  Pada hari kedua juga ceramah daripada pihak polis bertajuk Jenayah telah disediakan kepada para peserta. Ceramah Jenayah ini telah disampaikan oleh Pegawai Polis daripada Balai Polis Ladang Tomanggong.
 14. 14. Membuat Gajet  Pada hari pertama perkhemahan ini, pendaftaran peserta telah dimulakan kira-kira jam 2:00 Petang. Urusan pendaftaran ini diuruskan oleh semua guru yang ditugaskan untuk memastikan murid yang tersenarai hadir. Selepas pendaftaran dijalankan, hanya seorang murid yang layak menyertai perkhemahan kali ini tidak melaporkan diri. Selepas urusan pendaftaran selesai, semua peserta perkhemahan berkerjasama menghasilkan gajet dan dan mengemaskan barang masing- masing.

×