Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ebsco e books – free trial period (kako pozajmljivati knjige)

353 views

Published on

U utorak, 9. decembra 2014, u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" održana je prezentacija i kratka radionica o EBSCO elektonskim knjigama – kako ih pozajmljivati i koristiti.Najavljena je distribucija uputstva za korišćenje ove dve baze koja će biti postavljena i na sajtu Sekcije. Do tada na raspolaganju je kratko uputstvo koje je sačinila Zorica Janković, bibliotekarka Instituta za biološka istraživanja "Siniša Sanković".

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ebsco e books – free trial period (kako pozajmljivati knjige)

 1. 1. EBSCO eBooks – Free Trial Period Kratko uputstvo kako pozajmljivati knjige
 2. 2. http://kobson.nb.rs/elektronski_casopi si/elektronski_casopisi/ebsco.49.html
 3. 3. Obeležite i ove dve baze. Izbor baza uvek možete menjati i u kasnijim koracima. Idite na „Continue“.
 4. 4. Ulogujte se. Ako već niste registrovani, otvoriće se strana za registraciju. Registracija je besplatna
 5. 5. Vaš folder i pozajmljene knjige. Znak da ste ulogovani. Podesite parametre pretrage
 6. 6. Rezultati pretrage. Uvek ih je moguće filtrirati pomoću komandi levo od rezltata. Ako želite ovu knjigu, možete pogledati njen sadržaj, bibliografske podatke ili klikom na naslov otići na podatke o knjizi u novoj strani
 7. 7. Knjigu pozajmljujete odabirom „Download This eBook (Offline)
 8. 8. Knjigu možete pozajmiti na maksimalno 15 dana u ovom trenutku. Za čitanje knjige u offline-modu morate dozvoliti da se na vašem računaru formira EBSCO folder (automatski), da preuzmete Adobe Digital Edition i da ga autorizujete. Ovo može da se podesi i za druge uređaje.
 9. 9. Knjiga će biti sačuvana na vašem računara. Ako se ulogujete na svoj nalog sa nekog drugog uređaja, pozajmljenu knjigu ćete moći sačuvati i na tom uređaju na već odobreni period. Posle isteka roka pozajmljivanja, knjiga će nestati sa uređaja.
 10. 10. Proces autorizacije Adobe Digital Edition.
 11. 11. Vaša knjiga na računaru.
 12. 12. Vaša biblioteka u Adobe Digital Edition.
 13. 13. Vaše pozajmljene knjige u EBSCO-folderu.
 14. 14. Knjige možete čitati i online.
 15. 15. Postoji mogućnost da na svom računaru sačuvate u PDF-fajlu određeni broj stranica iz jedne knjige i da one tu ostanu zauvek. To radite tako što uđete online u sadržaj knjige i na desnoj strani kliknete ikonicu „Save Pages“. Otvoriće se prozor koji vas informiše o opcijama koliko i koje strane želite da sačuvate. Ovako sačuvan fajl neće nikad nestati sa računara. Važna napomena: nije dozvoljeno preuzimanje cele knjige!

×