Successfully reported this slideshow.

Internet of things i dag

1,252 views

Published on

Träffa Ziggy på Internetdagarna 2012. Vi kommer ställa ut några av våra internet of things-projekt som vi jobbat med. Här har vi samlat några intressanta internet of things-projekt som finns på marknaden.

Published in: Technology
 • Be the first to comment

Internet of things i dag

 1. 1. Internet of things i dag Produkter att inspireras av
 2. 2. Nike+ Fuelbandhttp://nikeplus.nike.com/• Med ett Fuelband runt armen kan man mäta alla möjliga fysiska aktiviteter för att öka motivationen att röra sig. Varje dag blir en tävling.
 3. 3. Withings Body Scalehttp://www.withings.com/• Withings gör flera olika hälsorelaterade internet of things-produkter. Originalet är en uppkopplad våg som skickar data till en sajt som aggregerar informationen.
 4. 4. Little Printerhttp://bergcloud.com/littleprinter/• Little Printer är stor som en kvittoskrivare som kan prenumerera på nyheter, att göra-listor, restaurangtips, korsord och väderrapporter. Det finns inget gränssnitt i skrivaren utan den styrs via en mobiltelefon.
 5. 5. Asthmapolishttp://asthmapolis.com/• Asthmapolis är en inhalator som automatiskt registrerar när den används vilket sedan är ett underlag för personliga råd och påminnelser. Samtidigt kan aggregerad informationen förbättra vår kunskap om astma och vår miljö.
 6. 6. Car2Gohttp://www.car2go.com/• Car2Go är ett bilpoolsföretag där kunderna, till skillnad från de svenska bilpoolerna, kan lämna sina bilar var som helst i en stad. När de sedan vill boka en öppnar de en karta och ser var närmast lediga bil står parkerad.
 7. 7. Container Centralenhttp://www.container-centralen.com/• Container Centralen, en av Europas största transportfirmor, har rfid-taggar på flera miljoner av sina varuvagnar. Anledningen är att det ska bli lättare för kunderna att hålla koll på varorna hela vägen från distributör till butik.
 8. 8. Umoya Wind Turbineshttp://umoyasa.co.za/• Umoya säljer vindturbiner som kan skicka information om vindhastighet, energiproduktion och temperatur. Data som låter Umoya förbättra sina produkter men även ger kunderna bättre information.
 9. 9. Proteus Digital Healthhttp://proteusdigitalhealth.com/• Proteus är ett medicinteknikbolag som skapat ett digitalt piller som håller reda på om patienten tar sin medicin men även samlar in information från patientens kropp. Pillret godkändes i år av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet.
 10. 10. Det här har vi gjort Ziggys internet of things-projekt
 11. 11. E.ONhttp://www.eon.se/hallbarheten• I Malmö har E.ON byggt framtidens bostadshus där de boende kan styra elförbrukningen, temperaturen, larm och mycket annat direkt i sin mobiltelefon oavsett var de befinner sig. Ziggy skapade de digitala tjänsterna.
 12. 12. Maingatehttp://maingate.se/• Maingate levererar lösningar för det smarta hemmet, smarta byggnader och smarta elnät. Tillsammans med Maingate skapade vi en tjänst som elbolag kan erbjuda sina kunder för att de ska bli mer medvetna om sin elförbrukning.
 13. 13. Automatisk rumsbokning• När någon ställer sig i ett tomt mötesrum scannar en Kinect av personen. Samtidigt kontrolleras det att rummet är ledigt i vår Google Kalender. Om det inte är bokat skapas automatiskt en bokning av rummet i personens namn.
 14. 14. SL-skärmen• Ziggy flyttade vid årsskiftet till Hornstull och det blir en del kundresor. För att förenkla har vi skapat en SL-app som visar hur länge det är till nästa tunnelbanetåg eller buss. Appen hämtar in sin data från SL:s öppna API.

×