Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Mitä tarkoittaa työntekijälähettiläs?

1,048 views

Published on

Jos mietit, mikä on työntekijälähettiläs ja miten se hyödyttää yritystä tai organisaatiota, niin lue tämä tiivistelmä!

Voit käydä lukemassa tämän sisällön laajempana Zenton blogissa: http://www.zento.fi/blog/mita-tarkoittaa-tyontekijalahettilas/

Published in: Social Media
 • Be the first to comment

Mitä tarkoittaa työntekijälähettiläs?

 1. 1. zento.fi/blog Mitä tarkoittaa työntekijälähettiläs?
 2. 2. zento.fi/blog Työntekijälähettiläs = Työntekijä, joka omalla viestinnällään ylläpitää ja edistää omaa asiantuntijuuttaan sekä organisaationsa hyvää mainetta.
 3. 3. zento.fi/blog Mihin lähettilyys perustuu? Lähettilyys perustuu vapaa-ehtoisuuteen. Työntekijä voi halutessaan viestiä työpaikkansa lähettiläänä sosiaalisessa mediassa tai muualla verkossa, sähköposteissa, printtimediassa tai vaikka ihan livenä.
 4. 4. zento.fi/blog Some on lähettilään tehokkain kanava Tehokkaimmin lähettilyysviestintä toimii sosiaalisessa mediassa, jossa viestit leviävät voimallisesti somepalvelujen ja työkalujen avulla.
 5. 5. zento.fi/blog Lähettilään viestinnän apuna työkalut Organisaatiossa voidaan helpottaa ja voimistaa lähettiläiden viestien jakelua erilaisten työntekijälähettilyysalustojen avulla, tästä esimerkkinä kotimainen SmarpShare.
 6. 6. zento.fi/blog Työntekijälähettilyydessä lyödään kaksi kärpästä yhdellä iskulla: 1. Rakennetaan työntekijän omaa asiantuntijabrändiä 2. Markkinoidaan ja rakennetaan luottamusta omaan yritykseen tai organisaatioon
 7. 7. zento.fi/blog Yritykset ja organisaatiot, jotka satsaavat henkilöstön asiantuntijuuden kehittämiseen ja osallistamiseen viestinnässä, tulevat pärjäämään! (2015 Global Human Capital Trends)
 8. 8. zento.fi/blog Mitkä ovat työntekijälähettilyyden edut yritykselle tai organisaatiolle?
 9. 9. zento.fi/blog 1. Työntekijät ovat arvokas pääoma, joka kannattaa valjastaa viestimään lähettiläinä Joillakin työntekijöillä saattaa olla enemmän verkostoja ja vaikuttavuutta somessa kuin esimerkiksi toimitusjohtajalla tai jopa enemmän kuin koko brändillä tai organisaatiolla.
 10. 10. zento.fi/blog 2. Työntekijän viestit sosiaalisessa mediassa saavat enemmän huomiota kuin työnantajan/brändin viestit.
 11. 11. zento.fi/blog 3. Työntekijälähettilyysviestintä on tehokasta hakukoneoptimointia Työntekijöiden viestintä lisää/ohjaa liikennettä verkkosivuille ja lisää laadukkaita linkkejä, jotka parantavat näkyvyyttä Googlessa.
 12. 12. zento.fi/blog 4. Työntekijät voivat omalla viestinnällään auttaa asiakkaita ostamaan ostoprosessin eri vaiheissa Asiakkaat luottavat asiantuntijoihin ja luottamus lisää vaikutusvaltaa. Tämä vaikuttaa suoraan ihmisten ostopäätöksiin.
 13. 13. zento.fi/blog 5. Rekrytointi tehostuu Kun työntekijät puhuvat positiiviseen sävyyn omasta työpaikastaan tai brändistä niin heidän työpaikastaan tulee haluttava myös muiden asiantuntijoiden silmissä. Samalla kiillotetaan koko organisaation mainetta.
 14. 14. zento.fi/blog 6. Työntekijälähettilyysohjelma lisää motivaatiota työntekoon Hyvänä esimerkkinä Paulig HUB, jonka myötä hubilaiset näkevät työnsä ihan uusin silmin. ”Yksi hubilainen kertoi, että joka päivä löytyy uusia asioita omasta työstä ja ihmiset on tosi ylpeitä työkavereistaan. Meillä on kollektiivinen ylpeys pauligilaisuudesta.” (Mervi Siikala, Paulig)
 15. 15. zento.fi/blog 7. Työntekijälähettilyys torjuu mainekriisejä Työntekijälähettilyys suojaa luonnollisella tavalla yrityksen mainetta ja toimii ikään kuin kilpenä erilaisille mainekriiseille.
 16. 16. zento.fi/blog 8. Yleisön tietoisuus kasvaa Työntekijälähettilyysohjelma nostaa reilusti yleisön tietoisuutta organisaatiosta tai brändistä.
 17. 17. zento.fi/blog 9. Työntekijälähettilyys edistää sisältömarkkinointia Kun työntekijöitä valmennetaan ja kannustetaan, niin he pystyvät tuottamaan arvokasta sisältöä myös sisältömarkkinointia varten.
 18. 18. zento.fi/blog Organisaatiolla on siis monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä viestintään ja toimimaan heitä lähettiläinä!
 19. 19. zento.fi/blog Me Zentolla voimme auttaa työntekijälähettilyysohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa. Ota yhteyttä!
 20. 20. zento.fi/blog Hanna Puro hanna.puro@zento.fi www.zento.fi

×