Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

5 varmaa vaikutinta miksi työntekijä ei ”lähetä”

289 views

Published on

Miksi työntekijä ei jaa yrityksenne sisältöjä? Työntekijälähettilyys ei synny sillä, että lyödään uusi leima otsaan. Tarvitaan sitoutumista, valmennusta, esimerkillä johtamista ja löytyvää sisältöä.

Lue artikkeli: http://www.zento.fi/blog/miksi-tyontekija-ei-jaa/

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

5 varmaa vaikutinta miksi työntekijä ei ”lähetä”

 1. 1. zento.fi/blog 5 varmaa vaikutinta miksi työntekijä ei “lähetä”
 2. 2. zento.fi/blog “Me haluamme, että työntekijät jakaisivat yrityksen sisältöä enemmän.” Miksi työntekijät sitten eivät jaa?
 3. 3. zento.fi/blog Ei työntekijää kiinnosta olla hyvä työntekijälähettiläs. Ei ole edes hänen tehtävänsä tulla hyväksi työntekijälähettilääksi.
 4. 4. zento.fi/blog Tarvitaan jotain muuta kuin uusi leima otsaan.
 5. 5. zento.fi/blog Mikä jakamishalukkuuteen oikeasti vaikuttaa?
 6. 6. zento.fi/blog 1. Työntekijä ei ole sitoutunut työhönsä Vain työhönsä sitoutuneet työntekijät todella jakavat sisältöjä. Suomalaisista vain 1/10 on sitoutunut työhönsä. Työntekijällä täytyy olla luottoa yrityksen arvoihin, jotta työntekijälähettilyys tapahtuisi.
 7. 7. zento.fi/blog 2. Somen työkäyttö tuntuu väärältä Työntekijä ei välttämättä tiedä, että sosiaalisen median käyttö on toivottavaa. Hän ei välttämättä vielä osaa itse arvioida minkä sisällön jakaminen on suotavaa ja minkä ei. Käytännön koulutus ja kannustaminen auttavat asiassa.
 8. 8. zento.fi/blog 3. Sisältö ei ole relevanttia jaettavaksi Työntekijä ei halua ärsyttää kavereitaan ihan millä tahansa sisällöllä. Sisältömixin täytyy sisältää muutakin kuin kovaa myyntiä. Valjasta työntekijöiden avuksi sisältökuraattori.
 9. 9. zento.fi/blog 4. Johto ei näytä esimerkkiä Työntekijä kaipaa selvää demonstraatiota siitä, että työajalla somettaminen on sallittu. Toimitusjohtajien osallistuminen sosiaalisessa mediassa saa 52 % muusta johdosta tuntemaan itsensä inspiroituneeksi.
 10. 10. zento.fi/blog 5. Sisällöistä ei tiedetä Hyväkään sisältö ei välttämättä tavoita työntekijää, jos kanavia ei ole tai niitä on liian paljon. Valitse yksi hyvä selkeä kanava, jota seuraamalla työntekijälle ei jää epäselväksi jaettavissa oleva sisältö.
 11. 11. zento.fi/blog On täysin mahdollista, että työntekijä on valmis toimimaan työntekijälähettiläänä.
 12. 12. zento.fi/blog Älä kohtele häntä kuin markkinointikanavaa, vaan kuin arvokasta, kiinnostavaa ja asiansa osaavaa tekijää.
 13. 13. zento.fi/blog Paketoi asia heille oikein: Älä pyydä ilmoittautumaan koulutukseen, joka tekee heistä parempia lähettiläitä yritykselle. Anna heille mieluummin valmennus, joka osoittaa kuinka yrityksenne on heille paras paikka olla.
 14. 14. zento.fi/blog Kuuntele heidän kehittymisen tarpeitaan ja toiveitaan. Se johtaa auliimpaan jakamiseen.
 15. 15. zento.fi/blog Me Zentolla autamme mielellämme sinua tukemaan työntekijöitänne. Ota yhteyttä!
 16. 16. zento.fi/blog Hanna Takala @hannatakala www.zento.fi

×