Waarom packaging design

941 views

Published on

Kort samengevat!

Published in: Business, Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
941
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Waarom packaging design

 1. 1. BEST PACKAGING DESIGN AND BRAND IDENTITY! PRESENTATIE 2009
 2. 2. Waarom packaging design? De traditionele reclame is al zo vaak dood- veranderd, ook de consument zelf is veranderd. verklaard, dat het meer levens moet hebben dan Van een merkentrouwe huismus in een BEST PACKAGING DESIGN een kat. Maar zo langzamerhand is het wel een voortdurend ‘vreemdgaande’ shophopper. Zelfs de oude, vermoeide kat die zich klaarmaakt voor de aanhoudende berichten over de grootste mondiale AND BRAND IDENTITY! sprong en berustend in die houding blijft liggen. crisis sinds de jaren dertig hadden geen enkele Want steeds meer consumenten zijn voor de invloed op de tijd en het geld die besteed worden ‘klassieke’ vormen van reclame simpelweg aan volksvermaak nummer 1: shoppen! onbereikbaar. Niet alleen is het mediagebruik PRESENTATIE 2009
 3. 3. De winkel zelf is dan ook bij uitstek de plaats om de Marketingmanagers die nu verontwaardigd uitroepen consument wél te bereiken. En dat geldt meer dan ooit dat daarin al zó veel wordt geïnvesteerd, stellen in een tijd waarin weliswaar de uitgaven op peil zijn we graag de vraag: ‘waarom zien we dat dan niet gebleven, maar het bestedingspatroon is veranderd. terug op de winkelvloer?’ Waarom hebben we toch De crisisbewuste consument koopt vooralsnog niet nog steeds het gevoel dat de meeste verpakkingen minder, maar laat zich wel meer leiden door prijsacties ongeïnspireerd en risicoloos ogen? De groeiende groep en andere verlokkingen op de winkelvloer. En dus lijkt van consumenten die nog vrijwel uitsluitend via het de hoogste tijd om te gaan schuiven binnen de verpakkingen te bereiken is, verdient in onze ogen marketingbudgetten: van de uitgebluste massamedia beter. En vroeg of laat betaalt die investering zich naar het springlevende verpakkingsdesign. vanzelf weer terug.
 4. 4. 1 2 3 4 5 DOELSTELLINGEN POSITIONERING KEY VISUAL EQUITIES VISUAL IDENTITY MERK BOEK Je kan mensen niet alleen maar vertellen dat ze je product moeten kopen! Dit proces is ontwikkeld om inzicht te geven in welke niet in een paar zinnen is te verwoorden. de wereld van packaging design in een aantal In dit document proberen we de basics toe te belangrijke stappen. lichten. Voor meer informatie nodigen we u graag Uiteraard blijft packaging design een specialisme uit voor een gesprek over (uw) packaging design.
 5. 5. 1 2 Doelstellingen 3 4 5 Aan de onderkant worden de discount labels gebruikt om de markt af te schermen. DOELSTELLINGEN POSITIONERING KEY VISUAL EQUITIES VISUAL IDENTITY MERK BOEK Om succesvol te zijn in een retail omgeving moet een Om tot gefundeerde keuzes te komen is een grondige verpakking de consument triggeren, herkenbaar zijn in analyse noodzakelijk. Hierdoor kunnen duidelijke het schap en duidelijk de verkoopargumenten uitgangspunten worden geformuleerd om aan te sluiten communiceren. De verpakking moet geloofwaardig bij uw marketing communicatie doelstellingen en is het zijn, het merk versterken en schaalbaar zijn over de mogelijk een mooi / lelijk discussie te voorkomen. producten & de categorieën. In geval van een Deze uitgangspunten zijn vervolgens bepalend voor ow-interest productcategorie is de verleiding op de de keuzes en zorgen ervoor dat het proces winkelvloer van essentieel belang. gecontroleerd blijft. Tevens kan het resultaat hier op De schappresentatie (lees o.a. verpakking) is daarbij afgerekend worden. cruciaal. In retail omgevingen is het zaak uw merk & verpakkingsstrategie goed op orde te hebben. Strategisch merkenbeleid & verpakkingsontwerp A-merken staan continue onder druk en worden vereisen het kunnen afwegen van een complexe vaak voorbij gestreefd door private labels of combinatie van factoren. tegenwoordig premium private labels (private labels welke boven de A-merken worden gepositioneerd).
 6. 6. KERN- BE W EN PROPOSITIE DEL IJSV VOOR OERING WAARD RACHT CONCURRENT &P DE K EN DEN GROEP ERSO ONLIJK CHEI HE ID ONDERS DO E L IE O M E VI NG INTERN G EX TERN 1 2 3 Positionering 4 5 er toe bijdragen dat een merk opvalt. Het wordt steeds moeilijker om door middel van DOELSTELLINGEN POSITIONERING KEY VISUAL EQUITIES VISUAL IDENTITY MERK BOEK Bij het positioneren van een merk moet een brand reclame merkbetekenissen over te dragen. manager een bewuste keuze maken hoe hij zijn merk Brand managers zullen bij relatief complexe bood- in de hoofden van afnemers wil onderscheiden van schappen daarom al gauw naar andere media zoeken concurrenten. Dit kan hij doen door de identiteit van om hun boodschap over het voetlicht te brengen zoals het merk te benoemen en vervolgens te bepalen welke packaging. Merken met simpele boodschappen en identiteitsaspecten voor de doelgroep (klant) relevant heldere taal winnen steeds vaker de strijd om de zijn en het merk van concurrenten kan onderscheiden. aandacht van de consument. Voor dit soort merken Naast relevantie en onderscheid, moet een positionering draait het om consistentie, eenvoud en visualisatie.
 7. 7. 1 2 3 4 Key visual equities5 waar het belang ligt bij een consequente en evenwichtige doorvoering over de verpakkingen. LLINGEN POSITIONERING KEY VISUAL EQUITIES VISUAL IDENTITY MERK BOEK Denk na over een key visual die de positionering kan Belangrijk is dat je je merk kent om een krachtig en versterken. De key visual kan een icoon of thema zijn duidelijke key visual te vinden.
 8. 8. TYPE ICON COLORS MATERIALS 2 3 4 5 Visual identity NERING KEY VISUAL EQUITIES VISUAL IDENTITY MERK BOEK Type, iconen, kleur, materialen en nog meer.
 9. 9. 3 4 5 Merk boek Verder zal het boek de gebruiken informeren over de gemaakte keuzes, de juiste instructies tonen hoe het QUITIES VISUAL IDENTITY MERK BOEK Het merk boek omvat samengevat de 4 stappen: merk gebruikt kan worden en bovenal inspireren! • Doelstellingen Voor meer informatie over ons packaging design of • Positionering een verfrissend gesprek over uw packaging design, • Key visual equitie bel Carolyn Zorg +31 10 2982982 • Visual identity www.ZDSGN.com

×