Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Escola mallorquina

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 8 Ad
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Escola mallorquina

  1. 1. L’escola mallorquina  Francesc Ariño  Àlex Fernández  Jahaira Meza  Elias Piccini  Cristina Vidal
  2. 2. ÌNDEX  Què és?  Característiques  Característiques Modernisme  Autors  Miquel Costa i Llobera  Joan Alcover
  3. 3. QUÈ ÉS?  L’escola Mallorquina va ser un grup de poetes que es caracteritzen per una poesia clàssica dels grecs i llatins.  Els poetes escriuen amb característiques del Romanticisme, Neoclassicisme, Costumisme, Naturalisme, Noucentisme i sobretot amb característiques del Modernisme.
  4. 4. CARACTERÍSTIQUES  Influència del clàssic que es tradueix en la perfecció formal dels poemes.  Una temàtica centrada en el paisatge de les illes.  Els valors cristians.  La voluntat de depuració lingüística.
  5. 5. CARACTERÍSTIQUES DEL MODERNISME L’escola mallorquina es basa en aquest moviment per escriure les seves obres. El preciosisme és un estil caracteritzat per un excés de refinament, especialment en el llenguatge. Exotisme és una actitud cultural de gust per l’estranger. L'al·lusió als nobles, als móns desapareguts.
  6. 6. AUTORS  Els autors més destacats de l’escola mallorquina són:  Llorenç Riber i Campins, Miquel dels Sants Oliver, Miquel Ferrà i Juan, Emília Sureda, Pere Orlandis, Maria Antònia Salvà i Ripoll, Guillem Colom i Ferrà, Miquel Forteza Pinya, Joan Pons i Marquès, Miquel Colom Mateu, Andreu Caimari, Bartomeu Guasp i Gelabert, Miquel Gayà,Maria Antonia Ramon.
  7. 7. MIQUEL COSTA I LLOBERA  La seva poesia és principalment de caràcter clàssic,regional i religiós.  L’any 1902 li van atorgar el títol Mestre en Gai Saber.  És considerat com un dels màxims representants de la poesia catalana de tots els temps.  La seva obra més important va ser: lo pi de Formentor.
  8. 8. JOAN ALCOVER  La seva obra poètica va estar molt enfocada a la reflexió íntima sobre el dolor i la tragèdia humana, reflexa les circumstàncies dramàtiques que li van tocar viure.  Alcover inicià la seva carrera poètica utilitzant el castellà, però, fruit de la seva necessitat d'expressar els sentiments més íntims en la seva llengua materna, fa servir només el català.  El 1909 fou proclamat Mestre en Gai Saber i el 1919 obtingué el Premi Fastenrath.   La Balanguera

×