Tips voor opstellen social media guidelines in de organisatie

833 views

Published on

medewerkers zitten op social media, en doen dat ook tijdens werktijd. Afgelopen week verscheen er van TNO een onderzoek waaruit bleek dat social media tijdens werktijd zelfs positief is voor de werkprestaties van de medewerker. Echter, als je medewerker meer gebruik gaat maken van social media, wordt de kans ook steeds groter dat je bedrijf genoemd wordt en dus op internet terecht komt. De centrale vraag die veel bedrijven zich stellen is dan ook: Moeten we regels maken voor het gebruik van social media?

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
833
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tips voor opstellen social media guidelines in de organisatie

 1. 1. Tips en tricks voorsocial media guidelines
 2. 2. Je medewerker is steeds actiever op social media, moetje regels vastleggen?
 3. 3. Tip 1: Maak er geen verplichting van!Een dwingende toon doet het enthousiasme bij jemedewerker verdwijnen. Noem het dus een guidelineof social media handleiding.
 4. 4. Tip 2: Kijk om je heenKijk eens om je heen of er andere bedrijven in debranche zijn die reeds een guideline hebben
 5. 5. Tip 3: Zet het niet los opDe social media guideline moet niet los staan van deandere gedragsafspraken binnen de organisatie.Neem het op als hoofdstuk in het geheel.
 6. 6. Tip 4: Motiveer en organiseerAls centraal punt ben jij verantwoordelijk voor hetopstellen van de guideline. Motiveer mensen gebruikte maken van social media, en organiseer eens eeninspiratiesessie intern om te enthousiasmeren.
 7. 7. Tip 5: Begin bij de basisBegin bij de basis. Je organisatie heeft als het goed iseen aantal sterke normen en waarden, die vormende basis voor je guidelines.
 8. 8. Tip 6: De grens tussen privé en zakelijkPrivé en zakelijk lopen steeds meer door elkaar.Schep daarom kaders voor je personeel zodat zeweten wat wel en niet gepast is.
 9. 9. Tip 7: Informeer en faciliteerDe guideline zou met name gericht moeten zijn opinformeren en laten zien hoe de organisatie demedewerker kan helpen met het gebruik van socialmedia.
 10. 10. Tip 8: Creëer een centraal puntHet aanstellen van een centraal punt in deorganisatie dat verantwoordelijk is voor de guidelineen social media vragen helpt de structuur enorm
 11. 11. Tip 9: Doe een nulmetingVoordat je begint is het verstandig om eerst hethuidige social media gedrag van je medewerkers inkaart te brengen. Dit kan helpen bij het opstellenvan de guideline.
 12. 12. Voor meer informatie over onlinereputatiemanagement middels socialmedia, kijk opWWW.YOURREPUTATION.NL

×