5 meest-gestelde-vragen-over-social-media

1,386 views

Published on

5 meest gestelde vragen door bedrijven over facebook, twitter en andere social media kanalen + de antwoorden daarop.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,386
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
18
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

5 meest-gestelde-vragen-over-social-media

  1. 1. De 5 meestgesteldevragen overSocial Media
  2. 2. “Uiteindelijk heeft Social Mediavoor een bedrijf maar één doel, dat de klant het product verkoopt”
  3. 3. 1. Waarvoor gebruikenbedrijven social media ?Een succesvolle social media strategie zorgt voornaamsbekendheid bij de consument, verschafteducatie over de producten of diensten aan dedoelgroep en helpt de reputatie van het merkverstevigen.
  4. 4. 2. Hoeveel tijd moet er aansocial media worden besteedt ?Zo veel mogelijk. Tenminste, zolang alsje relevante en interessante informatieplaatst die voor betrokkenheid van jedoelgroep zorgt. Minimaal 30 minutenper dag is vereist, maar zonder strategieuren lang op Facebook of Twitterrondhangen is pure tijdverspilling.
  5. 5. 3. Welke sociale netwerkenmoeten bedrijven gebruiken ?Er is geen vast pakket van netwerken voorbedrijven. Positioneer het bedrijf opsociale netwerken waar de doelgroepenvoor de producten en diensten actief zijn. Met Facebook en Twitter zit je er zeldennaast.
  6. 6. 4. Wat is de beste strategievoor een succesvolle socialmedia campagne?Er zijn een twee belangrijke onderdelen die nodig zijn voor eensuccesvolle social media campagne.Ten eerste de relevantie, continuïteiten authenticiteit van de content.Ten tweede het creëren van eenbetrokken gemeenschap.
  7. 7. 5. Hoe lang duurt hetvoordat er resultaat is ?Het antwoord hangt af van het bedrijf, dedoelgroep, de campagne en nog tal van anderefactoren. Een jaar is realistisch, maar een bedrijfmet een reeds bekend merk of bestaandeklantenkring zal vrijwel meteen resultaat zien.
  8. 8. Voor meer informatie over onlinereputatiemanagement middels socialmedia, kijk op WWW.YOURREPUTATION.NL

×