SlideShare a Scribd company logo
BENVINGUTS A CATALUNYA
ESPANYA ESPAÑA SPAIN
CATALUNYA CATALONIA SABADELL BARCELONA
CULTURA CATALANA
http://www.youtube.com/watch?v=dzKQeiV4wBc CASTELLERS
Què són els castellers? ¿Que son los castellers? Un casteller és una persona que forma part d'una colla castellera on intervenen moltes persones per aconseguir aixecar diferents construccions humanes, que han arribat a tenir fins a deu pisos d'alçada. Un “casteller” es una persona que forma parte de una “colla castellera” donde intervienen muchas personas para conseguir alzar diferentes construcciones humanas que llevan a tener diez pisos de altura.
GEGANTS I CAP GROSSOS GIGANTES I CABEZUDOS GIANTS AND TADPOLES
Per les festes majors, a Catalunya són tradició els gegants i els cap-grossos. Para las fiestas mayores, en C atalu ñ a, son tradición los gigantes y los cabezudos.  In Catalonia are tradition the giants and tadpoles.
CORREFOCS
¿Que son los “Correfocs”? What are the Correfocs El “ correfoc ” es una celebración cultural popular catalana, valenciana y balear, en la que un grupo de personas disfrazadas o no de demonios , desfilan por las calles de un municipio corriendo, bailando y saltando entre fuegos artificiale s. The "correfoc" is a popular cultural celebration Catalan, Valencian and Balearic, in which a group of people dressed as demons or not, parade through the streets of a city running, dancing and jumping amidst fireworks
FÚTBOL, FOOTBALL, FUTBOL                           
FUTBOL FÚTBOL FOOTBALL BARÇA BARÇA BARÇA
FUTBOL FÚTBOL FOOTBALL ESPANYOL ESPANYOL ESPANYOL
FUTBOL FÚTBOL FOOTBALL SABADELL SABADELL SABADELL
Catalunya i Espanya TÒPICS/ TÓPICOS Cataluña y España
El tòpic de Catalunya és el burro català. El tópico de Cataluña es el burro Catalán I el d’Espanya, un dibuix d’un toro. Y el de España, un dibujo de un toro.
DANSES TRADICIONALS
Flamenco is a Spanish musical genre with origins in Andalusia. The singing,guitar playing and dancing are the main aspects of flamenco. Flamenco was born in the eighteenth century B ut flamenco i sn’t not typical Catalan dance. Here we have, for exemple, the “Sardanes”. FLAMENCO (SPAIN DANCE)
SARDANES(DANSA CATALANA) SARDANES(DANZA CATALANA) La sardana és una dansa popular catalana i és el ball nacional de Catalu nya . Es balla en cercle i corresponent amb ritme i dinàmiques a la música d'una cobla. El nom pot fer referència tant al ball com a la música. La sardana es una danza popular catalana y es el baile nacional de Cataluña.Se baila en círculo y corresponde con el ritmo y las dinámicas de la música de una cobla. El nombre puede hacer referéncia tanto al baile como a la música.
 
Sant Jordi, el patrón de Cataluña. Sant Jordi,the patron of Catalonia. Jorge de Capadocia es el nombre de un soldado romano de Capadocia (en la actual Turquía), seguidor de la religión y más tarde santo cristiano. Se le atribuye haber vivido entre el 275 ó 280 y el 23 de abril de 303). Es considerado un pariente de santa Nina. Saint George is the name of a Roman soldier from Cappadocia (in modern Turkey), a follower of the religion and later Christian saint. He is credited with having lived among the 275 or 280 and 23 April 303). It is considered a relative of St. Nina .
[object Object],[object Object],[object Object]
La llegenda de Sant Jordi  Diu la llegenda, que un drac molt ferotge que vivia a la muntanya de Montblanc,amenaçava els habitants de la ciutat.Després de menjar-se a tots els animals, va començar a menjar-se a les persones. Els ciutadans cada dia feien un sorteig per triar la persona escollida. Un dia li va tocar a la filla del rei,la princesa. Ella va anar a la cova del drac. Quan el drac se l’estava a punt de menjar, el cavaller Sant Jordi va entrar a l’amagatall del drac i amb la seva llança, va matar el drac. De la seva sang, en va néixer una rosa vermella, que el cavaller va regalar a la princesa. Sant Jordi va portar la princesa al seu poble. El rei li va oferir la mà de la seva filla, però ell la va rebutjar perquè volia anar a veure món.
La leyenda de Sant Jordi Dice la leyenda que un dragón muy  feroz que vivía en Montblanc, acechaba a los habitantes de la ciudad. Después de comerse a todos los animales, empezó a comerse personas.Los ciudadanos hacían un sorteo diario para seleccionar a quien se comía el dragón. Un dia le tocó a la hija del rey: la princesa. Ella fue a la cueva del dragón y cuando el dragón estaba a punto de comérsela, el caballero Sant Jordi entró en el escondite y con su lanza mató al dragón. De su sangre nació una rosa roja, que el caballero regaló a la princesa. Sant Jordi llevó a la princesa al pueblo. El rey ofreció la mano de su hija al valiente caballero, pero éste la rechazó; pues quería ir a ver mundo.
23 D'ABRIL 23 DE ABRIL El dia de Sant Jordi és tradició regalar una rosa a les persones a qui estimes. LA ROSA El día de San Jorge es tradición regalar una rosa a las personas queridas. VERMELLA: AMOR BLAVA: MIRACLES GROGA: AMISTAT BLANCA: INOCÈNCIA ROSA: SECRET TARONJA: PASSIÓ ROJA: AMOR AZUL: MILAGROS AMARILLA: AMISTAD BLANCA: INOCÉNCIA ROSA: SECRETO NARANJA: PASSIÓN
23 D'ABRIL 23 DE ABRIL El dia 23 d’abril es típic regalar un llibre perquè coincideix amb la mort de Cervantes i Shakespeare. El día 23 de abril es tradición regalar un libro porque coincide con la muerte de Cervantes y Shakespeare. Shakespeare Cervantes
PERSONATGES IMPORTANTS DE CATALUNYA. PERSONAJES IMPORTANTES DE CATALUÑA
ANTONI GAUDÍ I CORNET Personatges/ Personajes Antoni Gaudí i Cornet (Reus o Riudoms ) 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926) va ser un arquitecte  català, reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de l'arquitectura. Antoni Gaudí i Cornet (Reus o Riudoms ) 25 de junio de 1852-Barcelona,10 de junio de 1926) fué un arquitecto catalán, reconocido internacionalmente como uno de los genios más relevantes de la arquitectura.
JOAN MIRÓ I FERRÀ Joan Miró i  Ferrà (Barcelona,1893- Palma,1983) fou un pintor , escultor , gravador i ceramista català. En nombrosos escrits, va declarar el seu menyspreu  per la pintura tradicional i el desig d'utilitzar altres mètodes d'expressió. Joan Miró i Ferrà (Barcelona,1893- Palma,1983) fué un pintor, escultor,gravador y ceramista catalán. En nombrosos escritos, declaró su desprecio por la pintura tradicional y el deseo de utilizar otros métodos de expressión. Personatges/ Personajes
MIQUEL MARTÍ I POL Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, Osona 1929 - íd. 2003) fou un poeta , escriptor i traducto r català, un dels més populars del segle XX. ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],Miquel Martí i Pol ( Roda de Ter, Osona 1929-íd.2003) fué un poeta, escriptor y traductor catalán, uno de los más populares del siglo XX. I més obres../ Y más obras.. Personatges/ Personajes
Personatges/ Personajes Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech, marquès de Dalí de Púbol  ( Figueres 1904 – íb. 1989 ) fou un pintor , decorador  i escriptor empordanès, un dels principals representants del surrealisme. Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech ,marqués de Dalí de Púbol ( Figueres 1904 – íb. 1989 ) fué un pintor,decorador y escriptor empordanés,unos de los principales representantes del surrealismo. SALVADOR DALÍ
Pau Vila Pau Vila i Dinarès (Sabadell, Vallès Occidental, 1881 - Barcelona, 1980) va ser un pedagog i geògraf català. De família de teixidors i temperament autodidàctic i creador . Va ser l'autor de la divisió de Catalunya en comarques, feta per encàrrec de la Generalitat republicana. A causa de la guerra civil es va exiliar a Colòmbia, i després Caracas, tornant a Catalunya el 1962. Pau Vila i Dinarès (Sabadell, Vallès Occidental, 1881-Barcelona,1980) fue un pedagogo y geógrafo catalán. De família de tejedores y temperamento autodidáctico y creador. Fue autor de la división de Cataluña en comarcas, hecha por encargo de la Generalitat republicana. A causa de la guerra civil se exilió a Colòmbia, y después Caracas, volviendo a Catalunya el 1962.

More Related Content

What's hot

Angie laura y andrea
Angie laura y andreaAngie laura y andrea
Angie laura y andrea
Angie
 
Un paseo por españa
Un paseo por españaUn paseo por españa
Un paseo por españa
doloresjosefa
 
Carlos Paz!
Carlos Paz!Carlos Paz!
Carlos Paz!
CarlosPaz
 
Carlos Paz
Carlos PazCarlos Paz
Carlos Paz
CarlosPaz
 
Presentació Escoles Viatgeres 2010
Presentació Escoles Viatgeres 2010Presentació Escoles Viatgeres 2010
Presentació Escoles Viatgeres 2010
dusanvi
 
Platos tipícos
Platos tipícosPlatos tipícos
Platos tipícos
Ceci Arana
 
Deber
DeberDeber
Nuestra semblanza
Nuestra semblanzaNuestra semblanza
Jose almendros tasca3.pres
Jose almendros tasca3.presJose almendros tasca3.pres
Jose almendros tasca3.pres
jose almendros ortiz
 
Patrimonio cultural del meta vanessa
Patrimonio cultural del meta vanessaPatrimonio cultural del meta vanessa
Patrimonio cultural del meta vanessa
12Nadimartinez
 
Programa carnaval2015
Programa carnaval2015Programa carnaval2015
Programa carnaval2015
Guadalinfo Bailén
 
El carnaval trabajo N°6
El carnaval trabajo N°6El carnaval trabajo N°6
El carnaval trabajo N°6
marilu7478
 
Relación de ii ee primaria, grupos
Relación de ii ee primaria, gruposRelación de ii ee primaria, grupos
Relación de ii ee primaria, grupos
TERESA GONZALES DE FANNING
 
Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía
Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía
Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía
Universidad Tecnológica de Jalisco
 
Fiestas AndalucíA
Fiestas AndalucíAFiestas AndalucíA
Fiestas AndalucíA
diegolopezmonje
 

What's hot (15)

Angie laura y andrea
Angie laura y andreaAngie laura y andrea
Angie laura y andrea
 
Un paseo por españa
Un paseo por españaUn paseo por españa
Un paseo por españa
 
Carlos Paz!
Carlos Paz!Carlos Paz!
Carlos Paz!
 
Carlos Paz
Carlos PazCarlos Paz
Carlos Paz
 
Presentació Escoles Viatgeres 2010
Presentació Escoles Viatgeres 2010Presentació Escoles Viatgeres 2010
Presentació Escoles Viatgeres 2010
 
Platos tipícos
Platos tipícosPlatos tipícos
Platos tipícos
 
Deber
DeberDeber
Deber
 
Nuestra semblanza
Nuestra semblanzaNuestra semblanza
Nuestra semblanza
 
Jose almendros tasca3.pres
Jose almendros tasca3.presJose almendros tasca3.pres
Jose almendros tasca3.pres
 
Patrimonio cultural del meta vanessa
Patrimonio cultural del meta vanessaPatrimonio cultural del meta vanessa
Patrimonio cultural del meta vanessa
 
Programa carnaval2015
Programa carnaval2015Programa carnaval2015
Programa carnaval2015
 
El carnaval trabajo N°6
El carnaval trabajo N°6El carnaval trabajo N°6
El carnaval trabajo N°6
 
Relación de ii ee primaria, grupos
Relación de ii ee primaria, gruposRelación de ii ee primaria, grupos
Relación de ii ee primaria, grupos
 
Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía
Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía
Cartagena de Indias, tradiciones y gastronomía
 
Fiestas AndalucíA
Fiestas AndalucíAFiestas AndalucíA
Fiestas AndalucíA
 

Viewers also liked

Dades obertes a catalunya
Dades obertes a catalunyaDades obertes a catalunya
Dades obertes a catalunyagencat .
 
Sant Jordi-2
Sant Jordi-2Sant Jordi-2
Sant Jordi-2
Jennifer
 
Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]
Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]
Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]
guestf86a23
 
Dades obertes gencat CAT
Dades obertes gencat CATDades obertes gencat CAT
Dades obertes gencat CAT
gencat .
 
“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”
“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”
“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”
ajterrassa
 
Model de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
Model de dades obertes de la Generalitat de CatalunyaModel de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
Model de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
gencat .
 
Curs sobre Open Data i Visualització de dades
Curs sobre Open Data i Visualització de dadesCurs sobre Open Data i Visualització de dades
Curs sobre Open Data i Visualització de dades
Marc Garriga
 
Comunicació digital a gencat.cat
Comunicació digital a gencat.catComunicació digital a gencat.cat
Comunicació digital a gencat.cat
gencat .
 
Serveis d'atenció ciutadana
Serveis d'atenció ciutadanaServeis d'atenció ciutadana
Serveis d'atenció ciutadana
gencat .
 
Dades obertes gencat
Dades obertes gencatDades obertes gencat
Dades obertes gencatgencat .
 
Dominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de Catalunya
Dominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de CatalunyaDominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de Catalunya
Dominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de Catalunya
gencat .
 
Gencat 2.0 en las 2as Jornadas Catosfera
Gencat 2.0 en las 2as Jornadas CatosferaGencat 2.0 en las 2as Jornadas Catosfera
Gencat 2.0 en las 2as Jornadas Catosfera
gencat .
 
Gencat en eines i entorns 2.0
Gencat en eines i entorns 2.0Gencat en eines i entorns 2.0
Gencat en eines i entorns 2.0
gencat .
 
Gencat 2.0 CAT
Gencat 2.0 CATGencat 2.0 CAT
Gencat 2.0 CATgencat .
 
La elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCAT
La elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCATLa elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCAT
La elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCAT
TERMCAT
 
Gencat 2.0
Gencat 2.0Gencat 2.0
Gencat 2.0
Jordi Graells
 
Administració pública i xarxes socials
Administració pública i xarxes socialsAdministració pública i xarxes socials
Administració pública i xarxes socials
Jordi Graells
 
Sant jordi
Sant jordiSant jordi
Sant jordilarrymvj
 
Guia d'usos de les xarxes socials de la generalitat
Guia d'usos de les xarxes socials de la generalitatGuia d'usos de les xarxes socials de la generalitat
Guia d'usos de les xarxes socials de la generalitat
Ernest Prunera Aledo
 

Viewers also liked (20)

Dades obertes a catalunya
Dades obertes a catalunyaDades obertes a catalunya
Dades obertes a catalunya
 
Sant Jordi-2
Sant Jordi-2Sant Jordi-2
Sant Jordi-2
 
Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]
Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]
Leyenda Sant Jordi En Imagenes[1]
 
Dades obertes gencat CAT
Dades obertes gencat CATDades obertes gencat CAT
Dades obertes gencat CAT
 
“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”
“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”
“La Generalitat obre dades per al benefici de ciutadans i empreses”
 
Model de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
Model de dades obertes de la Generalitat de CatalunyaModel de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
Model de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
 
Curs sobre Open Data i Visualització de dades
Curs sobre Open Data i Visualització de dadesCurs sobre Open Data i Visualització de dades
Curs sobre Open Data i Visualització de dades
 
Comunicació digital a gencat.cat
Comunicació digital a gencat.catComunicació digital a gencat.cat
Comunicació digital a gencat.cat
 
Serveis d'atenció ciutadana
Serveis d'atenció ciutadanaServeis d'atenció ciutadana
Serveis d'atenció ciutadana
 
Dades obertes gencat
Dades obertes gencatDades obertes gencat
Dades obertes gencat
 
Dominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de Catalunya
Dominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de CatalunyaDominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de Catalunya
Dominis d'internet: criteris d'ús i procediments a la Generalitat de Catalunya
 
Gencat 2.0 en las 2as Jornadas Catosfera
Gencat 2.0 en las 2as Jornadas CatosferaGencat 2.0 en las 2as Jornadas Catosfera
Gencat 2.0 en las 2as Jornadas Catosfera
 
Gencat en eines i entorns 2.0
Gencat en eines i entorns 2.0Gencat en eines i entorns 2.0
Gencat en eines i entorns 2.0
 
Gencat 2.0 CAT
Gencat 2.0 CATGencat 2.0 CAT
Gencat 2.0 CAT
 
La elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCAT
La elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCATLa elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCAT
La elaboración de un diccionario general de los deportes. TERMCAT
 
Gencat 2.0
Gencat 2.0Gencat 2.0
Gencat 2.0
 
Administració pública i xarxes socials
Administració pública i xarxes socialsAdministració pública i xarxes socials
Administració pública i xarxes socials
 
Sant jordi
Sant jordiSant jordi
Sant jordi
 
Cultura catalana
Cultura catalanaCultura catalana
Cultura catalana
 
Guia d'usos de les xarxes socials de la generalitat
Guia d'usos de les xarxes socials de la generalitatGuia d'usos de les xarxes socials de la generalitat
Guia d'usos de les xarxes socials de la generalitat
 

Similar to Introduction to Catalan Culture

Todo Sobre Cordoba
Todo Sobre CordobaTodo Sobre Cordoba
Todo Sobre Cordoba
Isabel
 
Francisco de Goya
Francisco de GoyaFrancisco de Goya
Francisco de Goya
germantres
 
K francisco de goya nueva ley
K francisco de goya nueva leyK francisco de goya nueva ley
K francisco de goya nueva ley
germantres
 
Legado cultural María José Menduiña
Legado cultural María José MenduiñaLegado cultural María José Menduiña
Legado cultural María José Menduiña
María José Menduiña Buendía
 
Trabajo lengua
Trabajo lenguaTrabajo lengua
Trabajo lengua
AndreaVictoriaPaula
 
áNgeles y paula
áNgeles y paulaáNgeles y paula
áNgeles y paula
Beatriz Porras
 
Miguel de cervantes
Miguel de cervantesMiguel de cervantes
Miguel de cervantes
elsy192426
 
España un legado cultural
España un legado culturalEspaña un legado cultural
España un legado cultural
pilarcampoy
 
Cultura y tradiciones catalas
Cultura y tradiciones catalasCultura y tradiciones catalas
Cultura y tradiciones catalas
GEMS EDUCACION EN ANDALUCIA
 
06.Historia National Geographic 06.2022.pdf
06.Historia National Geographic 06.2022.pdf06.Historia National Geographic 06.2022.pdf
06.Historia National Geographic 06.2022.pdf
Daniel Odella
 
Collection
CollectionCollection
Collection
viracam
 
Dia del idioma
Dia del idiomaDia del idioma
Dia del idioma
Forever_Galaxy
 
Movimiento barroco
Movimiento barrocoMovimiento barroco
Movimiento barroco
losfrijolitos
 
Trabajo lengua1
Trabajo lengua1Trabajo lengua1
Trabajo lengua1
Evukii
 
El ingeniso hidalgo don Quijote de La Mancha
El ingeniso hidalgo don Quijote de La ManchaEl ingeniso hidalgo don Quijote de La Mancha
El ingeniso hidalgo don Quijote de La Mancha
morgana2
 
Instituto tecnico nacional de comercio
Instituto tecnico nacional de comercioInstituto tecnico nacional de comercio
Instituto tecnico nacional de comercio
Giorgi Julian Baez
 
Dia del idioma
Dia del idiomaDia del idioma
Dia del idioma
sharol robayo
 
Castilla la mancha
Castilla la manchaCastilla la mancha
Castilla la mancha
Salud Amador
 
Presentacion Autores E Itinerarios
Presentacion Autores E ItinerariosPresentacion Autores E Itinerarios
Presentacion Autores E Itinerarios
guest174cb7
 
Imaginería barroca española
Imaginería barroca españolaImaginería barroca española
Imaginería barroca española
José Ignacio Martín Bengoa
 

Similar to Introduction to Catalan Culture (20)

Todo Sobre Cordoba
Todo Sobre CordobaTodo Sobre Cordoba
Todo Sobre Cordoba
 
Francisco de Goya
Francisco de GoyaFrancisco de Goya
Francisco de Goya
 
K francisco de goya nueva ley
K francisco de goya nueva leyK francisco de goya nueva ley
K francisco de goya nueva ley
 
Legado cultural María José Menduiña
Legado cultural María José MenduiñaLegado cultural María José Menduiña
Legado cultural María José Menduiña
 
Trabajo lengua
Trabajo lenguaTrabajo lengua
Trabajo lengua
 
áNgeles y paula
áNgeles y paulaáNgeles y paula
áNgeles y paula
 
Miguel de cervantes
Miguel de cervantesMiguel de cervantes
Miguel de cervantes
 
España un legado cultural
España un legado culturalEspaña un legado cultural
España un legado cultural
 
Cultura y tradiciones catalas
Cultura y tradiciones catalasCultura y tradiciones catalas
Cultura y tradiciones catalas
 
06.Historia National Geographic 06.2022.pdf
06.Historia National Geographic 06.2022.pdf06.Historia National Geographic 06.2022.pdf
06.Historia National Geographic 06.2022.pdf
 
Collection
CollectionCollection
Collection
 
Dia del idioma
Dia del idiomaDia del idioma
Dia del idioma
 
Movimiento barroco
Movimiento barrocoMovimiento barroco
Movimiento barroco
 
Trabajo lengua1
Trabajo lengua1Trabajo lengua1
Trabajo lengua1
 
El ingeniso hidalgo don Quijote de La Mancha
El ingeniso hidalgo don Quijote de La ManchaEl ingeniso hidalgo don Quijote de La Mancha
El ingeniso hidalgo don Quijote de La Mancha
 
Instituto tecnico nacional de comercio
Instituto tecnico nacional de comercioInstituto tecnico nacional de comercio
Instituto tecnico nacional de comercio
 
Dia del idioma
Dia del idiomaDia del idioma
Dia del idioma
 
Castilla la mancha
Castilla la manchaCastilla la mancha
Castilla la mancha
 
Presentacion Autores E Itinerarios
Presentacion Autores E ItinerariosPresentacion Autores E Itinerarios
Presentacion Autores E Itinerarios
 
Imaginería barroca española
Imaginería barroca españolaImaginería barroca española
Imaginería barroca española
 

More from yesican

My room
My roomMy room
My room
yesican
 
Countable and uncountable nouns some any 2
Countable and uncountable nouns some any 2Countable and uncountable nouns some any 2
Countable and uncountable nouns some any 2
yesican
 
Comparative and superlative_2
Comparative and superlative_2Comparative and superlative_2
Comparative and superlative_2
yesican
 
Places in a city
Places in a cityPlaces in a city
Places in a city
yesican
 
Logo pancarta
Logo pancartaLogo pancarta
Logo pancartayesican
 
Classroom objects
Classroom objectsClassroom objects
Classroom objects
yesican
 
Winners Certificate!!
Winners Certificate!!Winners Certificate!!
Winners Certificate!!
yesican
 
Winners Certificate!!
Winners Certificate!!Winners Certificate!!
Winners Certificate!!
yesican
 
Winners Certificate!!
Winners Certificate!!Winners Certificate!!
Winners Certificate!!
yesican
 
Winners Certificate
Winners CertificateWinners Certificate
Winners Certificate
yesican
 
C O L D P L A Y
C O L D P L A YC O L D P L A Y
C O L D P L A Y
yesican
 

More from yesican (11)

My room
My roomMy room
My room
 
Countable and uncountable nouns some any 2
Countable and uncountable nouns some any 2Countable and uncountable nouns some any 2
Countable and uncountable nouns some any 2
 
Comparative and superlative_2
Comparative and superlative_2Comparative and superlative_2
Comparative and superlative_2
 
Places in a city
Places in a cityPlaces in a city
Places in a city
 
Logo pancarta
Logo pancartaLogo pancarta
Logo pancarta
 
Classroom objects
Classroom objectsClassroom objects
Classroom objects
 
Winners Certificate!!
Winners Certificate!!Winners Certificate!!
Winners Certificate!!
 
Winners Certificate!!
Winners Certificate!!Winners Certificate!!
Winners Certificate!!
 
Winners Certificate!!
Winners Certificate!!Winners Certificate!!
Winners Certificate!!
 
Winners Certificate
Winners CertificateWinners Certificate
Winners Certificate
 
C O L D P L A Y
C O L D P L A YC O L D P L A Y
C O L D P L A Y
 

Introduction to Catalan Culture

 • 6. Què són els castellers? ¿Que son los castellers? Un casteller és una persona que forma part d'una colla castellera on intervenen moltes persones per aconseguir aixecar diferents construccions humanes, que han arribat a tenir fins a deu pisos d'alçada. Un “casteller” es una persona que forma parte de una “colla castellera” donde intervienen muchas personas para conseguir alzar diferentes construcciones humanas que llevan a tener diez pisos de altura.
 • 7. GEGANTS I CAP GROSSOS GIGANTES I CABEZUDOS GIANTS AND TADPOLES
 • 8. Per les festes majors, a Catalunya són tradició els gegants i els cap-grossos. Para las fiestas mayores, en C atalu ñ a, son tradición los gigantes y los cabezudos. In Catalonia are tradition the giants and tadpoles.
 • 10. ¿Que son los “Correfocs”? What are the Correfocs El “ correfoc ” es una celebración cultural popular catalana, valenciana y balear, en la que un grupo de personas disfrazadas o no de demonios , desfilan por las calles de un municipio corriendo, bailando y saltando entre fuegos artificiale s. The "correfoc" is a popular cultural celebration Catalan, Valencian and Balearic, in which a group of people dressed as demons or not, parade through the streets of a city running, dancing and jumping amidst fireworks
 • 11. FÚTBOL, FOOTBALL, FUTBOL                          
 • 12. FUTBOL FÚTBOL FOOTBALL BARÇA BARÇA BARÇA
 • 13. FUTBOL FÚTBOL FOOTBALL ESPANYOL ESPANYOL ESPANYOL
 • 14. FUTBOL FÚTBOL FOOTBALL SABADELL SABADELL SABADELL
 • 15. Catalunya i Espanya TÒPICS/ TÓPICOS Cataluña y España
 • 16. El tòpic de Catalunya és el burro català. El tópico de Cataluña es el burro Catalán I el d’Espanya, un dibuix d’un toro. Y el de España, un dibujo de un toro.
 • 18. Flamenco is a Spanish musical genre with origins in Andalusia. The singing,guitar playing and dancing are the main aspects of flamenco. Flamenco was born in the eighteenth century B ut flamenco i sn’t not typical Catalan dance. Here we have, for exemple, the “Sardanes”. FLAMENCO (SPAIN DANCE)
 • 19. SARDANES(DANSA CATALANA) SARDANES(DANZA CATALANA) La sardana és una dansa popular catalana i és el ball nacional de Catalu nya . Es balla en cercle i corresponent amb ritme i dinàmiques a la música d'una cobla. El nom pot fer referència tant al ball com a la música. La sardana es una danza popular catalana y es el baile nacional de Cataluña.Se baila en círculo y corresponde con el ritmo y las dinámicas de la música de una cobla. El nombre puede hacer referéncia tanto al baile como a la música.
 • 20.  
 • 21. Sant Jordi, el patrón de Cataluña. Sant Jordi,the patron of Catalonia. Jorge de Capadocia es el nombre de un soldado romano de Capadocia (en la actual Turquía), seguidor de la religión y más tarde santo cristiano. Se le atribuye haber vivido entre el 275 ó 280 y el 23 de abril de 303). Es considerado un pariente de santa Nina. Saint George is the name of a Roman soldier from Cappadocia (in modern Turkey), a follower of the religion and later Christian saint. He is credited with having lived among the 275 or 280 and 23 April 303). It is considered a relative of St. Nina .
 • 22.
 • 23. La llegenda de Sant Jordi Diu la llegenda, que un drac molt ferotge que vivia a la muntanya de Montblanc,amenaçava els habitants de la ciutat.Després de menjar-se a tots els animals, va començar a menjar-se a les persones. Els ciutadans cada dia feien un sorteig per triar la persona escollida. Un dia li va tocar a la filla del rei,la princesa. Ella va anar a la cova del drac. Quan el drac se l’estava a punt de menjar, el cavaller Sant Jordi va entrar a l’amagatall del drac i amb la seva llança, va matar el drac. De la seva sang, en va néixer una rosa vermella, que el cavaller va regalar a la princesa. Sant Jordi va portar la princesa al seu poble. El rei li va oferir la mà de la seva filla, però ell la va rebutjar perquè volia anar a veure món.
 • 24. La leyenda de Sant Jordi Dice la leyenda que un dragón muy feroz que vivía en Montblanc, acechaba a los habitantes de la ciudad. Después de comerse a todos los animales, empezó a comerse personas.Los ciudadanos hacían un sorteo diario para seleccionar a quien se comía el dragón. Un dia le tocó a la hija del rey: la princesa. Ella fue a la cueva del dragón y cuando el dragón estaba a punto de comérsela, el caballero Sant Jordi entró en el escondite y con su lanza mató al dragón. De su sangre nació una rosa roja, que el caballero regaló a la princesa. Sant Jordi llevó a la princesa al pueblo. El rey ofreció la mano de su hija al valiente caballero, pero éste la rechazó; pues quería ir a ver mundo.
 • 25. 23 D'ABRIL 23 DE ABRIL El dia de Sant Jordi és tradició regalar una rosa a les persones a qui estimes. LA ROSA El día de San Jorge es tradición regalar una rosa a las personas queridas. VERMELLA: AMOR BLAVA: MIRACLES GROGA: AMISTAT BLANCA: INOCÈNCIA ROSA: SECRET TARONJA: PASSIÓ ROJA: AMOR AZUL: MILAGROS AMARILLA: AMISTAD BLANCA: INOCÉNCIA ROSA: SECRETO NARANJA: PASSIÓN
 • 26. 23 D'ABRIL 23 DE ABRIL El dia 23 d’abril es típic regalar un llibre perquè coincideix amb la mort de Cervantes i Shakespeare. El día 23 de abril es tradición regalar un libro porque coincide con la muerte de Cervantes y Shakespeare. Shakespeare Cervantes
 • 27. PERSONATGES IMPORTANTS DE CATALUNYA. PERSONAJES IMPORTANTES DE CATALUÑA
 • 28. ANTONI GAUDÍ I CORNET Personatges/ Personajes Antoni Gaudí i Cornet (Reus o Riudoms ) 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926) va ser un arquitecte català, reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de l'arquitectura. Antoni Gaudí i Cornet (Reus o Riudoms ) 25 de junio de 1852-Barcelona,10 de junio de 1926) fué un arquitecto catalán, reconocido internacionalmente como uno de los genios más relevantes de la arquitectura.
 • 29. JOAN MIRÓ I FERRÀ Joan Miró i Ferrà (Barcelona,1893- Palma,1983) fou un pintor , escultor , gravador i ceramista català. En nombrosos escrits, va declarar el seu menyspreu per la pintura tradicional i el desig d'utilitzar altres mètodes d'expressió. Joan Miró i Ferrà (Barcelona,1893- Palma,1983) fué un pintor, escultor,gravador y ceramista catalán. En nombrosos escritos, declaró su desprecio por la pintura tradicional y el deseo de utilizar otros métodos de expressión. Personatges/ Personajes
 • 30.
 • 31. Personatges/ Personajes Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech, marquès de Dalí de Púbol ( Figueres 1904 – íb. 1989 ) fou un pintor , decorador i escriptor empordanès, un dels principals representants del surrealisme. Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech ,marqués de Dalí de Púbol ( Figueres 1904 – íb. 1989 ) fué un pintor,decorador y escriptor empordanés,unos de los principales representantes del surrealismo. SALVADOR DALÍ
 • 32. Pau Vila Pau Vila i Dinarès (Sabadell, Vallès Occidental, 1881 - Barcelona, 1980) va ser un pedagog i geògraf català. De família de teixidors i temperament autodidàctic i creador . Va ser l'autor de la divisió de Catalunya en comarques, feta per encàrrec de la Generalitat republicana. A causa de la guerra civil es va exiliar a Colòmbia, i després Caracas, tornant a Catalunya el 1962. Pau Vila i Dinarès (Sabadell, Vallès Occidental, 1881-Barcelona,1980) fue un pedagogo y geógrafo catalán. De família de tejedores y temperamento autodidáctico y creador. Fue autor de la división de Cataluña en comarcas, hecha por encargo de la Generalitat republicana. A causa de la guerra civil se exilió a Colòmbia, y después Caracas, volviendo a Catalunya el 1962.