Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Το μήνυμα του George Carlin

348 views

Published on

Published in: Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Το μήνυμα του George Carlin

 1. 1. Το μήνυμα τού George Carlin
 2. 2. Στον George Carlin (όσοι δεν τον γνωρίζουν, ήταν κωμικόςστις δεκαετιές τού 70 και τού ΄80) η πλούσια ψυχική του διάθεσητού επέτρεπε να γράφει δυναμικά αλλά και διαχρονικά μηνύματα όπως το παρακάτω επειδή ό,τι έλεγε και έγραφε έβγαινε σαν... χείμμαρος μέσα από την καρδιά του. (Η γυναίκα του "έφυγε"...και ο George την ακολούθησε την ίδια χρονιά, τον Ιούλιο τού 2008)
 3. 3. Το μήνυμα τού George Carlin:Το παράδοξο τών καιρών μας είναι, ότι:Ενώ έχουμε οικοδομήσει ουρανοξύστες,η διάθεση μας είναι χαμηλή, όσο ένα μονόροφο σπίτι.Ενώ έχουμε κατασκευάσει δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, είμαστεστενόμυαλοι και οι αντιλήψεις μας πιο στενές κιαπό ένα σοκάκι.Ενώ καταναλώνουμε περισσότερα, διαθέτουμε λιγότερα.Ενώ αγοράζουμε περισσότερα, τ απολαμβάνουμε λιγότερο.Ενώ εχουμε μεγαλύτερα σπίτια, οι οικογένειές μας είναι μικρότερες.
 4. 4. Ενώ έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερεςευκολίες, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ανύπαρκτος.Ενώ υπάρχουν περισσότερα διπλώματα, και περισσότερες γνώσεις, ηκοινή λογική είναι δυσεύρετη όπως λιγότερη είναι και η κρίση.Ενώ υπάρχουν περισσότεροι ειδικοί, τα προβλήματα είναιπερισσότερα.Ενώ υπάρχουν περισσότεροι γιατροί, η υγεία τού σύγχρονουανθρώπου (πνευματική και σωματική) είναι αρρωστημένη και εξαρτάταιαπό κάθε είδους φάρμακα και ψυχοφάρμακα.
 5. 5. Πίνουμε πολύ, καπνίζουμε πολύ, ξοδεύουμεσπάταλα, αλλά τσιγγουνευόμαστε το γέλιο.Οδηγούμε γρήγορα, αλλά σκεφτώμαστε αργά,Η κάθε είδους πείνα μας εξοργίζει και μαςκάνει να οδηγάμε απερίσκεπτα με τα ηχείαστο... διαπασών.Ξενυχτάμε, τάχα, για να χαλαρώσουμε, αλλάτο πρωϊ ξυπνάμε πιο κουρασμένοι και κακό-κεφοι..Δεν έχουμε χρόνο για διάβασμα, αλλά αρκετόγια την τηλεόραση και πολύ λίγο για ναπροσευχηθούμε.Έχουμε πολλαπλασιάσει την περιουσία μαςεις βάρος τών αξιών.
 6. 6. Πολυλογούμε, ακατάπαυστα, αγαπάμεσπάνια και μισούμε.... συχνότατα.Έχουμε μάθει πως να επιβιώνουμε, αλλά όχινα ζούμε.Προσθέσαμε χρόνια στη ζωή, αλλά όχι ζωήστα χρόνια.Πηγαινο-ήρθαμε στο φεγγάρι, αλλά υπάρχειπρόβλημα προκειμένου να διασχίσουμε τονδρόμο για να συνατήσουμε τον νέο μαςγείτονα.Κατακτήσαμε το διάστημα, αλλά δεν έχουμεκαταφέρει να κατακτήσουμε τον εαυτό μας.Κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα, αλλά όχικαλύτερα.
 7. 7. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε τηνατμόσφαιρα, έχοντας δηλητηριασμένη τηνψυχή μας.Διασπάσαμε το άτομο, αλλά όχι τιςπροκαταλήψεις μας.Γράφουμε περισσότερο, αλλά μαθαίνουμελιγότερα.Σχεδιάζουμε περισσότερα, αλλάεπιτυγχάνουμε λιγότερα.Μάθαμε να βιαζόμαστε, αλλά όχι ναυπομένουμε και να... επιμένουμε.
 8. 8. Κατασκευάσαμε περισσότερα computers γιανα αποθηκεύουμε πληροφορίες, ναπαράγουμε περισσότερα αντίγραφα, αλλάεπικοινωνούμε όλο και πιο λιγότερο.Βρισκόμαστε στην εποχή των γρήγορωντροφών, αλλά και τής αργής χώνευσής τους.Είμαστε μεγαλόσωμοι, αλλά μικρόσωμοι στηνπροσωπικότητα. έχουμε μεγάλα έσοδα καιεπιφανειακές σχέσεις.Ζούμε στην εποχή τών δύο μισθών, αλλάπερισσοτέρων διαζυγίων, πολυτελή σπίτια,αλλά διαλυμένα σπίτια.
 9. 9. Ταξιδεύουμε περισσότερο, αλλά τα ταξίδιαείναι πολύ σύντομα.Χρησιμοποιούμε σερβιέτες τής μιας χρήσης,αλλά έχουμε πετάξει στα σκουπίδια την ηθικήενώ οι γνωριμίες μας διαρκούν μια βραδιά.Οι περισσότεροι πάσχουν από παχυσαρκίακαι προσπαθούν με χάπια να βρουν τη χαρά,την ησυχία, μα και τον θάνατο.Είναι η εποχή τής επίδειξης, μα όχι τήςσύνεσης.Στις μέρες μας η τεχνολογία μπορεί να σουφέρει αυτό το γράμμα στην οθόνη τούΥπολογιστή σου όπου και μπορείς ναεπιλέξεις αν θα το κρατήσεις ή θα το πετάξειςστα σκουπίδια διαγράφοντάς το μ ένα "κλικ".
 10. 10. Μην ξεχνάς, να διαθέτεις περισσότερο χρόνο γιατους αγαπημένους σου επειδή δεν πρόκειται ναείναι για πάντα κοντά σου.Μην ξεχνάς, να λες μια καλή κουβέντα στο μικρόπου σε θαυμάζει, διότι σύντομα αυτό το μικρό παιδίθα μεγαλώσει και θα είναι ο... διπλανός σου.Μην ξεχνάς ν ανοίγεις τη ζεστή σου αγκαλιά σεόποιον βρίσκεται δίπλα σου επειδή αυτή είναι ομόνος θησαυρός που μπορείς να δώσεις από ταβάθη τής καρδιά σου χωρίς να σου κοστίσει μια...δεκάρα.Να θυμάσαι να λες, πάντα στον σύντροφό σου «Σαγαπώ» και σ όποιον αγαπάς, με ζέστη καιαίσθηση. ΄Ενα φιλί κι ένα αγκάλιασμα "μαντάρει"κάθε σχίσιμο που βγαίνει από μέσα από τηνπληγωμένη σου ψυχή.Να θυμάσαι να κρατάς το χέρι τού αγαπημένου σουκαι να απολαμβάνεις τη στιγμή επειδή κάποια μέρατο πρόσωπο αυτό δεν θα βρίσκεται δίπλα σου.
 11. 11. Διέθετε χρόνο για την αγάπη και τον καλόλόγο, όπως επίσης και για κάθε καλή σκέψηπου σου έρχεται στο μυαλό.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ, Ο,ΤΙ!Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό τώναναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τιςστιγμές που αυτές.... "κόβονται".Αν δεν στείλεις αυτό το μήνυμα, τουλάχιστόνσε 8 συνανθρώπους σου... κανένας δενπρόκειται να σε κακολογήσει επειδή κανείςδεν γνωρίζει ότι το έλαβες!George Carlin
 12. 12. The end

×