Achter elke wolk schijnte de zon

503 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
503
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Achter elke wolk schijnte de zon

 1. 1. Achter Elke Wolk, Schijnt De Zon Nadat Anne’s zus Dina overleed. Voelde Anne zich geestelijk en fysiek moe, Ze had nergens meer zin in het enige wat ze nog deed was tv kijken en slapen. Haar baan had ze opgeven. Totdat op een dag er op de televisie kwam dat er nieuwe appartementjes vrij kwamen in een nieuw stadje ergens buiten af. Dat zag Anne wel zitten, ze kon de huur van haar grote huis niet meer betalen en verhuisde naar MoonVille…
 2. 2. Ik zit in de taxi opweg naar mijn nieuweappartementje. We zijn al een uur onderweg.Als we het dorpje genaamd Moonville inrijden.Ik zie een hoop Appartementjes staan. Maar opeen gegeven moment stoppen we. “Hier ishet, veel succes.” “Heel erg bedankt.” Ik loop detaxi uit en kijk naar de drie hogeappartementjes. Het ziet der niet verkeerd uit.
 3. 3. In de E-mail van de Huurmanagerstond, dat ik het meest linkseappartement had gekregen. Met desleutel loop ik door de poort de trap opopweg naar binnen.
 4. 4. Als ik boven ben, kijk ik over het hek een het bosin, “Wat een prachtig uitzicht.” denk ik bij mezelf.Toch best een beetje zenuwachtig loop ik mijnappartementje binnen.
 5. 5. Ik loop naar binnen, “Wow, het is tocheigenlijk best wel klein. Er zijn nog 2 deuren1 blijkt de badkamer te zijn en de anderedeur is de slaapkamer. “Mijn washok in mijnandere huis was nog groter zeg ik toch nogwanhopig. Het is tenminste wel helemaalvan mij.
 6. 6. Als alles in het huis is ingericht, loop ik naar mijnkleine keukentje en maak voor mezelf wat teeten. Boven het aanrecht hangt een foto vanmijn ouders en mijn zus. Er komen tranen opmaar ik slik ze weg, “Ze kijken nu daar bovennaar me en ze zijn vast trots op me.” probeer ikmezelf op te vrolijken.
 7. 7. Na het eten vul ik mijn dag op met boeken lezen enook mijn schildersezel zoek ik op. Maar toch hetvoelt toch zo saai, zo in mijn eentje. Dan gaat debel.
 8. 8. Anne trekt der jas aan om even naar buiten tegaan maar een vrouw houd der tegen:“Hallo, Mijn naam is Trudy.” “Hallo, Ik ben Anne.”“Ik ben de huurmanager van dit pand.” verteltTrudy “Hoe bevalt het” vraagt ze. “Ja het bevaltme wel ik heb nu eindelijk een plekje voormezelf.” “Ja, je hebt het leuk ingericht.” zegt ze.“Dankjewel” en ik begin een beetje te blozen. DeDames kletsen nog even verder maar dan zegtTrudy “Maar ik moet weer verder der wonenhier nog meer mensen.” “Oké, Tot Ziens.” Zenemen afscheid.
 9. 9. Als Trudy weg is. Loop ik naar buiten omdaar te gaan zitten, Ik kijk naar de mooievijver midden in het bos. Ik denk aanmijn ouders, ik mis ze zo erg. Ook mijnzus natuurlijk, als zou nou is had kunnenzien wat ze nu allemaal heeft. Er loopteen traan over m’n wang.
 10. 10. Als ik weer binnen ben, Trekt ik mijn jas uit.“Eigenlijk, moet ik toch ook nog een beetje geld opde plank brengen.” Dan kom ik op een idee. Ik pakde telefoon. “Hallo met het kantoor, van Haken.”“Hallo je spreekt met Anne Hendriks” “Hallo watkan ik voor u doen, mevrouw Hendriks?” “Ik hebeen paar dagen geleden mijn baan opgezegd en ikwou vragen of die baan nog vrij was?” “Welke baanhad u precies?” “Ik maakt alle kopietjes.” “Ja datzou wel kunnen, Als je morgen even langs komt?”“Doe ik.” antwoordt ik. We spreken morgen om 9uur af en ik hang op.
 11. 11. Dan spring ik onder de douche, en trek alvast mijn pyjama, Ik lees nog even een boeken stap daarna in bed.
 12. 12. s’ ochtend word ik uitgerust wakker, ik knip mijnnachtlampje aan, stap onder de douche en geniethoe de warme stralen over mijn lichaam glijden.
 13. 13. Dan drink ik een glaasje melk en staat mijn carpool voorde deur. Zenuwachtig loop ik naar buiten en stap in.
 14. 14. Rond 4 uur, kom ik weer thuis. Ik wasaangenomen en ze hadden me erg gemist. Zewaren zo blij dat ik weer terug kwam dat ik devolgende dag mag beginnen als Assistente!Vrolijk stap ik uit
 15. 15. Daarna ga ik nog een rondje lopen. Zwaar loop ik deberg op en kijk naar het mooie uitzicht. Als mijn zusdit is kon zien. Ze hield van bergen. Na een half uurtjeloop ik weer terug naar mijn appartementje
 16. 16. Thuis aangekomen, maak ik een salade voormezelf. Ik snijd de tomaten, komkommer en slain een kom. Ik mix het met een eigen sausje eneet het op.
 17. 17. Na het eten, Begin ik te lezen in een Romantische Thriller.Ik zit zo in mijn boek dat ik helemaal vergeet hoelaat hetis. Als ik de helft van het boek uit heb, kijk ik op de klok ikzie dat het al 10 uur is. Ik stop het boek terug. Loop naarde slaapkamer trek mijn pyjama aan en stap in bed.
 18. 18. De volgende ochtend gaat als alle ochtenden, Ik stap uit bed, Gadouchen en drink een glaasje melk. Tot ik de carpool hooraankomen.
 19. 19. Ik loop in mijn nieuwe werkoutfit, naar de carpool en stap in.Op weg naar mijn nieuwe baan als Assistente
 20. 20. Terug gekomen, Ga ik weer een stukje wandelen alleen dit keer neem ikeen andere route.
 21. 21. Maar nu een half uurtje, wandelen zie ik iets raars. Midden in hetbos staat een huisje!
 22. 22. “Wie zou der wonen?” “Zou der iemand wonen?” “Waaromstaat het hier midden in het bos?”

×