Update 67 fam. bloomwood.

528 views

Published on

Update bij Nick, Sophie, Milou En Jesse!
Have fun!
X Liefs

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
528
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
26
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 67 fam. bloomwood.

 1. 1. BEGANE GROND (Later nog wat bij gekomen, een tafel met stoelen.)
 2. 2. EERSTE VERDIEPING
 3. 3. ‘En toen belde hij me wel vaker, ik was helemaal verliefd. Toen jullie weg waren en Jesse bij een vriendje was, heb ik hem uitgenodigd. We gingen in het bubbelbad zitten. En toen heeft hij..’ een traan rolt over Milou’s wang en de woede is te zien in haar helder grijze ogen. ‘Je weet wel..’ maakte ze haar zin af. ‘De schoft!’ zei Nick vuil. ‘En daarna heeft hij niets meer van zich laten horen..helemaal niets. En dat is hoe het gegaan is.’ zei Milou en staarde glazig voor zich uit. Ze was inmiddels al een maand of 4 á 5 zwanger.
 4. 4. ‘De hufter! Schat hoe heb je dit kunnen laten gebeuren, je had de politie moeten bellen! Die vent verdiend een ferme straf, eikel dat hij er is.’ schreeuwde haar moeder. ‘Mam ik was verliefd!’ zei Milou over stuur. ‘Ik had geen idee..’ Milou werd wat kalmer. Nu begon ook Sophie te huilen.
 5. 5. Nick, die zich er de hele tijd een beetje buiten had gehouden, nam nu het woord. Hij had met zijn zus en Ruben gepraat en wist dat hij en zijn vrouw haar nu moesten steunen. ‘Die vent is gestoord, maar jij zit met de baby..Jij kon ook niet weten dat hij er vandoor ging. Hoe wil je dat gaan doen lieverd?’ vroeg hij. ‘Ik weet het niet pap..Ik ben nog zo jong..’ zuchtte ze wanhopig. ‘Wil je het ter adoptie stellen? Als het geboren is? Abortus is geen optie meer.’ ‘Ik wil het absoluut houden. Ik wil niet dat iemand anders met mijn kind rondloopt, ik wil het houden maar ik weet bij god niet hoe ik het moet gaan doen..Iedereen zal denken dat ik dom ben, ik schaam me zo..’ zei Milou en tranen liepen weer over haar wangen.
 6. 6. ‘Je hoeft niet te schamen, jij hebt dit ook niet zo gewild lieverd, we vinden het dapper van je dat je er voor gaat. We zullen je steunen in alles en wanneer jij naar school bent, zorg ik wel voor de baby. Ik ben toch thuis.’ zei Sophie. ‘Ik ben het helemaal met je moeder eens en natuurlijk steunen we je. Maar dan moet je wel doorgaan met school. Je diploma moet je echt halen lieverd.’
 7. 7. Onzeker sloeg Milou haar armen over elkaar. Ze piekerde constant. ‘Ik ben onwijs blij dat jullie achter mijn keuze staan..’ zei ze. ‘En me steunen, en natuurlijk ga ik door met school. Ik wil dat de baby een goed leven krijgt.’ ‘Maar ik denk dat je vader het met me eens is als ik zeg dat je een baantje moet zoeken, luiers zijn absoluut niet goedkoop. Dus wil je zoeken naar een baantje voor als je klaar bent met je verlof?’ vroeg haar moeder. ‘Dat zal ik doen. Bedankt pap en mam.’ zei ze, ze voelde nu dat ze er niet alleen voor stond.
 8. 8. ‘En ondanks dat het niet echt gepland was, we worden wel voor het eerst opa en oma, dus we maken er gewoon een feestje van. En ik ben nog niet klaar met dat mannetje. Het komt allemaal goed lieverd.’ zei haar vader en nam haar in zijn armen. Wat voelde dit veilig..
 9. 9. Daarna stortte Milou zich in de armen van haar moeder. ‘Ik hou zo veel van jullie. Ik ben jullie zo dankbaar!’ zei ze, de schouder van haar moeder was doorweekt. ‘We houden ook van jou schatje, we zijn er voor je, elk moment van de dag.’ zei Sophie en drukte een kus op haar dochters voorhoofd.
 10. 10. Milou liep haar kamer binnen, ze veegde de tranen uit haar ogen. Haar ouders stonden nu in ieder geval achter haar, ze steunden haar. Ze stond er niet alleen voor en dat voelde ontzettend fijn..
 11. 11. Maar als het kindje er eenmaal was, hoe zou het dan gaan? Zodra het kon praten zou het zich afvragen wie zijn of haar vader is. Wat moest ze dan zeggen? Ik vertel ze gewoon de waarheid, hun vader is een naar persoon. Dat zou ze doen, hoe hard het zou zijn. Hij had haar laten stikken en daar moest hij maar voor boeten. Ook dacht ze eraan om aangifte te doen, maar het was maar gedeeltelijk tegen haar wil. Ze was verliefd, dat zou zijn alibi zijn, als hij nog te vinden zóu zijn. En zou ze ooit nog een lieve man vinden? Later? Mannen moest ze nu niet aan denken. En hoe zou het zijn als ze weer naar school ging, iedereen zou haar belachelijk maken. Maar ze zou er heen gaan, voor zichzelf. Voor haar diploma. ‘Milouuu! Ga je mee zwemmen?’ ze hoorde Jesse van onder aan de trap roepen. Er verscheen een lach op haar gezicht, ze kon er maar beter het beste van maken.
 12. 12. Vrolijk liep ze de tuin in, ze was blij dat na de verbouwing het zwembad in stand was gebleven. Je kon er lekker tot je zelf komen en pret maken. Ze moest niet vergeten dat ze nog een tiener was, maar tweeënhalf jaar ouder dan haar broertje, die nog plezier maakte. Dat moest zij ook doen. ‘Moest dat bommetje?’ grinikkte Sophie. ‘Mafketel.’ zuchtte Milou maar er verscheen opnieuw een glimlach op haar gezicht.
 13. 13. Milou deed haar afschuwelijke zwangerschapskleding uit en daar onder droeg ze alvast haar badpak. ‘Ook niet echt modieus hé..’ zei ze lachend tegen haar moeder, die nog even op het bankje zat. ‘Ach kind, het is tijdelijk, ze hebben gewoon niet zulke leuke kleding voor zwangere tieners. En jou staat alles prachtig.’ zei ze met een glimlach. ‘Thanks mom, kom je er zo ook in?’
 14. 14. Dat hoefde ze niet nog eens te vragen. Sophie deed haar kleding uit en sprong van de duikplank. ‘Haha, knap hoor mam!’ riep Jesse die met zijn vader een balletje aan het overgooien was. ‘Mam is nog helemaal niet zo oud..’ zei Milou en stak haar tong uit haar mond.
 15. 15. ‘Ik ben nog springlevend en van plan dat nog wel even te blijven.’ Even flitste er een flashback door Sophie’s hoofd, haar bijna-dood-ervaring. Niet aan denken. ‘Mooi, mijn kindje wil een hippe oma.’ zei Milou en ze lachte. Een warm gevoel overspoelde Sophie. Haar dochter, ze lachte weer! ‘Ik vind het fijn om je weer te zien lachen lieverd, het is niet het einde van de wereld. Je bent een sterke meid, je komt er wel. Je kunt het. Ik geloof in je.’ zei ze. Milou zwom naar haar moeder toe en gaf haar een knuffel. Wat mislukte en ze eindigde gierend van het lachen, happend naar adem boven water.
 16. 16. ‘Mijn geweldige dochter.’ zuchtte Sophie lachend, moeder en dochter deden een poging om op hun rug te drijven. ‘Mijn lieve meisjes.’ zei Nick. ‘Moeder-dochter gesprek?’ vroeg hij. Milou knikte. ‘Ik laat jullie wel even.’ zei hij en zwom weer naar Jesse die koprollen aan het maken was.
 17. 17. Na een goed gesprek over alles waar Milou een uur of twee geleden over zat te piekeren was haar moeder naar binnen gegaan. Milou had nog even mee gedaan met haar broertje en haar vader en nu waren ook hun naar binnen gegaan. ‘Zo, dat vond de baby leuk, hij of zij is wild aan het spartelen.’ giechelde Milou. ‘Ik vind het echt een maf idee dat er een kindje in je groeit, zus.’ zei Jesse. ‘Ik vind het zelf ook een beetje maf, maar het is toch echt zo.’ zei ze, trots wreef ze even over haar buikje, de baby schopte. ‘Dat wordt sowieso een voetballend jochie.’ zei haar vader, vanaf de bank. Hij keek een voetbal wedstrijd. ‘Ik weet het niet. Waar is mama ik heb honger?’
 18. 18. ‘Hier ben ik.’ zei Sophie die de trap af kwam wandelen in haar pyjama. ‘Lekker je pyjama aan gedaan?’ vroeg Milou. ‘Dat zit lekker.’ zei haar moeder. ‘Weet ik. Wil je wat te eten maken? Ik heb enorme trek.’ De mannen keken ondertussen samen de voetbalwedstrijd. ‘Doe ik, ga jij maar lekker even douchen ofzo.’
 19. 19. Een half uurtje later, stond Milou weer beneden. ‘Wat maak je?’ vroeg Nick aan zijn vrouw. ‘Tosti’s, vind iedereen wel lekker geloof ik.’ zei ze met een glimlach. Jesse liep naar zijn zus en pakte haar handen. ‘Zusje, ik weet dat het een moeilijke tijd voor je gaat worden, maar zoals net, die lol die we hebben. Ik vind dat fijn, ik wil dat je weet dat ik er voor je bent. En als er ook maar iemand is die je lastig valt, je hoeft me maar te roepen, te sms'en of te bellen en ik ben er. Ik kom voor je op, want ik ben trots dat je de keuze hebt gemaakt om er voor te gaan zorgen en ik vind het echt enorm dapper zussie. Ik hou van je.’ Nick keek trots toe. Milou werd een beetje emotioneel, haar ogen werden vochtig. ‘Zwangerschapshormonen.’ zei ze terwijl ze haar tranen weg veegde. ‘Ik vind het echt onwijs lief van je broertje, fijn dat je achter me staat en me steunt. Ik hou ook van jou hoor mallerd.’ zei ze nog en knuffelde hem.
 20. 20. ‘Mag ik eens aan je buik voelen?’ vroeg hij voorzichtig. ‘Natuurlijk.’ behendig bracht ze zijn handen naar de goede plek. ‘Wat een mooi bui- Oh het schopte!’ zei Jesse enthousiast. ‘Ja ik voelde het ook.’ giechelde Milou. ‘Apart hé?’ ‘Ja, best wel. Ik ben benieuwd hoe het kindje eruit ziet. Ik hoop dat het op jou lijkt, dan word het vast een mooie baby.’ zei hij. ‘Ik hoop het ook.’ zei ze, met de reden dat ze Menno dan misschien kon vergeten.
 21. 21. Nadat de tosti’s klaar waren ging iedereen aan tafel. Het was een gezellig gesprek en omstebeurt probeerde iedereen achter de namen die Milou in haar hoofd had te komen. Maar ze liet niets los! ‘Dat houd ik geheim.’ zei ze steeds. Dat maakte het ook wel leuk.
 22. 22. Na een warm kopje soep en een filmpje ging iedereen naar boven. Jesse deed nog even de afwas. Hij dacht na, straks was er een baby in huis en zou het waarschijnlijk niet meer zo rustig zijn..Achja, het werd vast een schat van een kind. Nadat hij alles in het druiprek had gezet, zocht hij zijn bed op.
 23. 23. Na het insmeren van haar buik en een beetje lezen over tienermoeders, zocht ook Milou haar bedje op. Ze was enorm blij met haar nieuwe kamer. Vermoeid hees ze zichzelf in bed, wat een zware buik. Ze zou blij zijn als die eindelijk weg zou zijn, maar dat duurde nog wel even.
 24. 24. Gelukkig viel ze na een klein kwartiertje, rustig in slaap. De grote kussens had ze naast zich gelegd. Wat fijn dat ze meteen in slaap viel.
 25. 25. In de kamer ernaast stond de tv aan, een voetbal wedstrijd. Nick lag lekker met zijn vrouwtje op bed, pilsje erbij. Heerlijk.
 26. 26. Het leuke van Sophie was, dat ze niet zoals de meeste vrouwen, begon te zeuren over voetbal. Ze snapte het en joelde lekker mee. Haar enthousiasme, was altijd iets wat haar enorm aantrekkelijk maakte. ‘Die hadden ze makkelijk kunnen hebben!’ jammerde ze. ‘Inderdaad.’ zei Nick.
 27. 27. Toen de wedstrijd was afgelopen zette Nick een romantische film aan, met een beetje actie. Sophie kroop lekker dicht tegen haar mannetje aan en genoot van de film. Ze hoefde even niet te piekeren over hun dochter.
 28. 28. Na de film besloot het stel de badkamer in te duiken. Sophie nam een heerlijk bad en Nick een lange, warme douche. Nadat ze zich hadden afgedroogd, huppelde ze naakt naar hun slaapkamer.
 29. 29. Waar de tempratuur gauw steeg en ze de liefde bedreven.
 30. 30. De volgende morgen vroeg werd Milou wakker, al wou ze graag uitslapen, al had ze de mogelijkheid om uit te slapen, ze kon de slaap niet meer vatten, nu ze eenmaal wakker was. Ze rekte zich eens goed uit en kon een gaapniet ontgaan. Voorzichtig trok ze sokken en slofjes aan en slofte naar de badkamer.
 31. 31. Ze fatsoeneerde haar haar en make-up en keek naar haar dikke buik. Een halfjaar geleden was ze nog jong, had ze nog vrijheid. Maar hoe ongepland het kindje was, het was hartstikke welkom. ‘Onthoud dat goed kleintje, ik hou nu al van je.’ fluisterde ze tegen haar buik, terwijl ze erover wreef,
 32. 32. Nick en Sophie bleven nog even lekker liggen, wat was die snooze-stand heerlijk. Sophie sloeg haar blote been over Nick heen. Het liefst zou ze voor altijd zo blijven liggen. ‘Dit moment zou voor eeuwig moeten kunnen duren.’ mompelde Sophie. ‘Mee eens, maar dat kan niet, de plicht roept.’ zei Nick en sprong uit bed.
 33. 33. Na een gezellig maar kort ontbijt, stond de schoolbus voor de deur. Onzeker liep Milou mee naar buiten met haar broertje, ze zwaaide hem uit. Maar ze bleef ongelukkig achter, waarom kon ze nu niet mee? Ze wou zo graag normaal zijn. Naar feestjes gaan, dingen uitproberen, al was dat niet écht Milou. Dat deden normale tieners, zij zou een kind baren, er voor zorgen. Zij zou moeder worden. De waarheid was hard, maar het was nu eenmaal een feit. ‘Veel plezier!’ riep ze nog. ‘Dat gaat vast níet lukken.’ zei Jesse lachend.
 34. 34. Ook Nick werd opgehaald voor zijn baan in de Oceaanografie. Hij keek meelevend naar zijn dochter, arme schat, ze wou zo graag normaal naar school. Ze stond daar zo alleen, te staren naar de schoolbus. Ach, na de bevalling en revalidatie daarvan, zou ze weer naar school kunnen.
 35. 35. Sophie haalde haar dochter naar binnen en knuffelde haar even goed. ‘Ik zal even thee voor ons zetten. Ga maar lekker op de bank zitten lieverd, ik kom zo bij je.’
 36. 36. Sophie plofte op de bank en gaf haar dochter een warme kop thee. ‘Je moet je het niet zo aantrekken lieverd, binnen een half jaar zit je al lang weer op school. Sneller nog, dit heeft nu alleen even voorrang.’ zei haar moeder. ‘Ja je hebt gelijk maar, kijk ik heb geen vriendinnen om op terug te vallen. Alle meisjes in mijn klad zijn of te slim, of met jongens bezig, of mogen me niet. En nu moet al helemaal niemand me meer. Omdat ik ánders ben. Ik wou dat ik terug kon vallen op bijvoorbeeld Suze, dat is mijn nichtje, maar die heeft dus al een vriendje, een modellencarrière. Ik maak jullie nou niet echt trots.’ jammerde ze. ‘Schat, we zijn ontzettend trots dat je dit aangaat en niet voor de makkelijke weg kiest. Nouja, op je toekomst gericht gezien, je kind ter adoptie stellen is niet écht makkelijk natuurlijk. Maar Justin en Julie van hiernaast zijn laatst opgegroeid. Misschien kan zij eens langs komen, dat is ook je nichtje.’ zei ze. ‘Misschien..’ zei Milou.
 37. 37. Toen Milou opstond om haar mok naar de keuken te brengen, schopte de baby. Haar buik was gegroeid! ‘Ooh!’ slaakte ze een gilletje. ‘Je buik is weer dikker geworden, nu zal het niet heel lang meer duren.’ zei haar moeder. Trots wreef Milou over haar buik.
 38. 38. Na een lang gesprek over de babykamer, hoe die eruit zou komen te zien, besloot Milou een bad te nemen, dat had ze echt even nodig. Ontspanning. Ze liet het bad vol lopen en gooide er een lekkere olie door. Ze ontdeed zich van haar kleren en hees zichzelf in bad. Die buik was echt onhandig.
 39. 39. Toen ze eenmaal zat leunde ze achterover. Wat heerlijk, die warme stoom, die eucalyptus geur. Ze voelde zich heerlijk, eigenlijk was dit wel even veeel relaxter dan een les wiskunde en moest ze niet zo zeuren. Ze moest genieten.
 40. 40. Na een bad van ongeveer een uurtje, liep ze naar haar kast om haar lelijke kleding weer aan te doen. Ze verheugde zich op het moment dat ze weer iets leuks aan kon doen.
 41. 41. Nadat ze zich had aangekleed, plofte ze op de grond. Ze keek om zich heen. Met deze situatie zou er alleen een wiegje kunnen staan. Dat wou ze niet. Haar ouders hadden beloofd de kinderspullen te betalen, dus de spullen voor het kamertje. Ze begon dingen weg te strepen, die kast moest ze maar op marktplaats zetten en het tweepersoonsbed kon ze ook niet behouden. Veel te groot.
 42. 42. Milou liep naar beneden. Ze had even een boterhammetje voor zichzelf gemaakt en begon een beetje te poetsen. ‘Mam, wil je straks even de laptop halen? Ik moet even wat dingen doen.’vroeg ze. ‘Ik doe het zo. Ik zie dat je broer thuis is.’
 43. 43. ‘Helloooo.’ zei Jesse en plofte op de bank, hij sloeg een krant open. ‘Hé broertje, hoe was het op school?’
 44. 44. ‘Oh, niets bijzonders. Saai.’ zei hij terwijl hij niet opkeek van zijn krant. Hij wou zijn zusje niet inwrijven, door te vertellen dat hij goede cijfers had gehaald. Er viel een stilte. ‘Ik ben even de laptop halen.’ zei Sophie en stond op.
 45. 45. Sophie zette hem op tafel en Milou startte hem op. Ze ging meteen naar msn en zette haar kast en bed op marktplaats. Ze speurde rond voor leuke dingen voor de kinderkamer op online websites.
 46. 46. Haar moeder kwam erbij zitten en ook Jesse schoof aan om zijn huiswerk te maken. ‘Dat ziet er leuk uit.’ zei Jesse. ‘Maar wel een beetje meisjesachtig, ga je er vanuit dat het een meisje is?’ vroeg hij. ‘Mmm, het past goed in mijn kamer, alsof een jongetje zich beseft dat ie in rose ligt.’ giechelde ze. Ze bestelde een aantal dingen. ‘Ze komen ze morgen brengen.’ zei ze met een glimlach van oor tot oor. Ze zocht gauw eventjes op een vacature site naar een baantje. ‘Mam! Ik zie een baantje in de carrière Dansen. Wat tof! Ik stuur direct een mailtje. Oh trouwens er staat ook iets voor in een muziek winkel, is dat niet wat voor jou Jes?’ vroeg ze. ‘Ik zal zo even kijken.’ zei hij. ‘Thanks.’ ‘Wat leuk voor je lieverd!’ riep haar moeder.
 47. 47. Milou speurde nog wat verder en las wat forums over tienermoeders. Inmiddels was Nick thuis. ‘Hé pap!’ zei Milou met een glimlach. Haar vader toverde een lach op zijn gezicht. Het was fijn om te zien dat Milou lachte. ‘Hé pa.’ zei ook Jesse. ‘Hallo allemaal!’ zei hij vrolijk en liep naar Sophie toe voor een dikke kus.
 48. 48. Na een gesprek over de kosten van de babykamer, de dikkere buik van Milou en haar waarschijnlijk nieuwe baantje, begon Sophie aan het avond eten. Chili con Carne. Milou vond het echt onwijs lief dat haar ouders de babykamer financierde. Ze zocht nog wat verder op betrouwbare sites en kon het niet laten ook wat accessoires en kleertjes te bestellen. ‘Ach, dit is zo moeilijk, dat je het nog niet weet. Wat denk jij dat ik krijg?’ vroeg Milou aan haar moeder. ‘Ik denk een jongentje!’ riep Jesse er boven uit. ‘Ik vroeg het mama.’ zei ze. ‘Uhh, ik weet het niet zo goed, ik denk een meisje.’ glimlachte ze. ‘Wat hoop je?’ vroeg ze. ‘Ik hoop dat het gezond is.’ antwoordde Milou. ‘Dat is een ik-ben-een-goede- moeder antwoord. Goedzo lieverd, ik weet echt zeker dat je dit aan kunt.’ zei Sophie en gaf haar dochter een knipoog.
 49. 49. Nadat Jesse Milou weg had gesleept bij de computer, ze kon moeilijk stoppen met online shoppen, had hij meteen gereageerd op de vacature in een muziekwinkel. Eindelijk had hij een doel gevonden, muziek vond hij in ieder geval wel leuk! Tijdens het avondeten ging het over weinig anders dan nieuwe baantjes en de baby. Milou was over twee weken uitgerekend en kon dus eigenlijk niet meer wachten, evenals de rest van de familie.
 50. 50. Na het eten hadden Sophie en Nick afgeruimd, was Milou naar boven gegaan om te gaan lezen en slapen en kroop Jesse achter de laptop om de kijken of hij al een mail terug had. En dat had hij! Hij kon volgende week beginnen. Dat is geweldig. Snel sloot hij de computer af en stormde Milou’s kamer binnen om het haar te vertellen, maar hij trof zijn zus slapend aan. Met het nachtlampje naast haar bed dat nog aanstond en een boek dat open op haar buik lag. Hij kon een lach niet voorkomen en deed het boek dicht, trok de dekens over haar heen en deed het licht uit.
 51. 51. De volgende ochtend stond Milou uitgerust in de badkamer, ze had zich net aangekleed en haar vader kwam net binnen lopen. Hij wreef over haar dikke buik. ‘Goedemorgen. Al een beetje zenuwachtig?’ vroeg hij. ‘Mm, valt wel mee, komt vast nog. Het is pas over twee weken.’ zei ze. ‘Ja maar het kan elk moment komen hoor lieverd, de uitgerekende datum is vaak niet echt de datum van geboorte. ‘Dat wist ik hoor. Ik ben beneden.’ zei ze en drukte een kus op haar vaders wang.
 52. 52. Het was tien voor acht en iedereen zat aan de ontbijttafel. Jesse had enorme haast, hij had zich verslapen. ‘Eet nou rustig je cruesli op, zo snel eten is niet goed voor je.’ merkte zijn moeder op. ‘Mawrrm iwgrrk hrrggb hgrrsasst!’ mompelde hij. ‘Dat versta ik echt niet hoor. Eet eerst maar je mond leeg.’ zei ze lachend. Jesse at zijn mond leeg. ‘Ik heb haast!’ riep hij en schoof zijn stoel naar achter, die op de grond viel. Hij stormde de trap op. Nick raapte hem op. ‘Puberss.’ zuchtte hij. ‘Ahum, broertjess.’ zei Milou giechelend.
 53. 53. Vandaag werd alles geleverd, de hele ochtend waren haar ouders en Milou bezig met het herinrichten van de kamer. Het was niet vol, zeker niet, de kast was weg, verkocht via marktplaats. Evenals het tweepersoons bed, dat was nu een goedkope eenpersoons. De grote lamp had ze gehouden, ze had een baby mobiel gekocht voor boven het wiegje, een prachtig wiegje met bijpassende commode en een teddybeertje. OH, niet te vergeten het mega grote zachte kleed, daar kon ze met het kindje op spelen. Verder zou ze vast nog wel wat dingen aanschaffen. Maar dit was het voor nu. De kamer was er klaar voor. Klaar voor de komst van de baby, maar was Milou dat ook?
 54. 54. Ze zocht haar moeder op en plofte in het zithoekje. Ze had allerlei vragen over de bevalling, borstvoeding, flesvoeding en andere dingen. Natuurlijk had ze zich er al in verdiept, maar haar moeder kon haar dingen vertellen met eigen ervaring. Dus hoe zij het had beleefd. En Milou kon vragen stellen, dat was fijn. ‘Maar, ik ben eigenlijk best wel bang dat niemand me hier na meer wilmam, dan ben ik een alleenstaande moeder. En mijn.. Nouja, die zal er ook niet heel geweldig uit zien.’ zei Milou, ze werd een beetje rood. ‘Schatje, maak je daar alsjeblieft geen zorgen over. Je bent een prachtige meid en alles heelt vanzelf. Zo is je lichaam. Verder alles duidelijk?’ vroeg haar moeder. ‘Ja, ik geloof het wel.’ gaf Milou antwoord, met een glimlach. ‘Ik kan dit wel.’ zei ze vol zelfvertrouwen.
 55. 55. Het was maar goed dat Milou en haar moeder vanmiddag nog alle informatie hadden doorgenomen en het kinderkamertje af was, want de baby kwam. ‘Mama! Maam! Mijn buik, pijn! Zoveel pijn!’ riep Milou. ‘Wat is er?’ hoorde ze van boven. ‘DE BABY KOMT.’ schreeuwde ze.
 56. 56. Haar moeder stormde naar beneden. ‘Och kindje toch!’bracht ze uit. Ze sloeg haar hand tegen haar voorhoofd. ‘Oké rustig blijven.’ suste ze. ‘De pijn.. Hij is ondragelijkkkk.’ zei Milou, haar hele gezicht was verzuurt.
 57. 57. En weer een onwijs sterke wee. ‘Waar is papa!’ schreeuwde ze. ‘Lieverd die zal zo wel thuis komen, die was even naar de bakker wat regelen.’ zei Sophie, die niet wou verklappen dat ze een taart wouden laten maken ter ere voor de geboorte, wanneer die ook zou komen. Nou dat was dus nu. ‘Schat blijf rustig! Puffen. Doe wat ik je heb geleerd! Dat verzacht de pijn.’ probeerde haar moeder. Het deed haar pijn, haar dochter zo te zien lijden. De voordeur ging open. Haar vader was thuis.
 58. 58. Nick zag zijn dochter en kwam snel aangerend. Hij greep naar zijn hart, dit was echt zo rot om te zien. ‘Je kunt het lief meisje van me.’ zei hij. ‘Laat ons trots op je worden.’ was het enige wat hij zei.
 59. 59. Na een hoop gepuf mocht Milou eindelijk persen! ‘JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!’ schreeuwde ze. Ze was blij dat de ontsluiting nu eindelijk groot genoeg was. Ze perste eens goed hard, makkelijk was het niet, ze was nog een klein tenger meisje. Maar..
 60. 60. Na een minuut of vijf, hield ze vol trots een prachtig baby’tje in haar armen. Milou zuchtte van opluchting. Haar ouders keken met open mond toe. ‘Goed gedaan meisje.’ zei haar moeder vol tranen. ‘We zijn trots op je.’ zei Nick. Milou keek naar het kindje. Ze had haar oogjes nog gesloten.
 61. 61. Voorzichtig begon het te huilen. Milou was opgelucht, nu was het goed. Wat was dat een hell zeg..
 62. 62. ‘Maar het was het allemaal waard.’ zei ze voldaan en keek naar haar kindje. ‘Ze heeft prachtige lichtgrijze ogen.’ zei ze. Gelukkig had het kindje ook niet de haarkleur van Menno, maar bruine haartjes. En ook niet zijn huidskleur. ‘Wat is het?’ vroeg haar vader. Voorzichtig keek Milou in het luiertje.
 63. 63. ‘Een meisje.’ zei ze gelukkig. Ze zag dat haar ouders elkaar omhelsden. ‘Gefeliciteerd lieverd.’ zeiden ze. ‘Dankje. Maar ik moet jullie ook feliciteren! Jullie zijn opa en oma geworden.’ glimlachte ze. ‘En dat niet alleen, ze is ook de eerste baby van de vijfde generatie.’ zei Milou trots. ‘Ze is echt geweldig.’
 64. 64. Milou liep voorzichtig op haar ouders af. ‘Wil je haar eens vast houden mam? Ze heeft trouwens een beetje jou huidskleur.’ zei Milou trots. ‘Natuurlijk wil ik dat, mijn eerste kleinkind, god ook.’ zei ze, tranen van geluk stroomde over haar wangen. ‘Je hebt een mooi kindje op de wereld gezet, lieverd.’
 65. 65. Nick omhelsde zijn dochter. ‘Je bent erg dapper Loutje. Maar je zult altijd mijn kleine meisje blijven.’ zei hij, hij haalde zijn hand door haar haar. ‘Ik ben echt onwijs trots. Hoe heet ze eigenlijk?’ vroeg hij. ‘Ze heet Nina, Nina Diaz.’ zei Milou vol trots, de twinkeling was in haar ogen te zien. ‘Dus jij heet Nina!’ zei haar moeder. ‘Wat een prachtige naam, voor een prachtige kleindochter.’ zei ze met een glimlach.
 66. 66. Voorzichtig gaf Sophie Nina aan haar man. ‘Alsjeblieft opa, je prachtige kleindochter.’ zei Soph. ‘Ik wou haar eerst Sophia noemen, naar jou, maar ik dacht dat dat te verwarrend zou worden.’ zei Milou. ‘Dus koos ik Nina.’ ‘Dat is een ongelofelijk mooie naam hoor meis.’ zei haar moeder.
 67. 67. Ook Sophie nam haar dochter eens goed in de armen. ‘Je hebt echt doorgezet, je hebt nu vast nog wel pijn je moet zo maar lekker een bad nemen ofzo.’ zei ze. Samen met haar dochter draaide ze zich om. Het was leuk om te zien hoe Nick de rol ‘opa’ vervulde. De dames giechelden.
 68. 68. Heel voorzichtig gaf Nick zijn kleindochter terug aan haar moeder. ‘Je bent nu gewoon moeder.’ zei hij. ‘Echt ongeloofelijk, bijna zestien nu al een dochter.. Ik vind het echt knap dat je het hebt gehouden.’ Milou boog zich over Nina heen, voorzichtig streelde ze haar wangetje. ‘Hoe had ik in hemelsnaam dit prachtige meisje haar leven kunnen ontnemen?’ zei ze. ‘Ik had niet anders gewild.’ zei ze. Ze bewonderde haar dochter. ‘Ik ga haar even badderen, heel erg fris is ze niet.’ glimlachte Milou.
 69. 69. Milou liet boven een klein badje vollopen voor het meisje. ‘Vind jij badderen zo lekker?’ vroeg ze speels. Nina maakte een kirrend geluidje. ‘Dat heb je dan van mij.’ glimlachte ze. Milou deed onwijs voorzichtig, ze smeerde Nina in met zeep en spoelde haar voorzichtig af. Ze keek trots naar de hele galerij aan Zwitsal. Ze bofte maar met van die gulle ouders. Ze pakte een handdoek uit het kastje en hing het over haar arm. Langzaam liep ze naar haar kamer.
 70. 70. Nadat ze Nina lekker had afgedroogd, had ingesmeerd met lotion en lekker had vertroeteld, legde ze het meisje even in haar wiegje. De deur van haar kamer ging open. ‘Zo, rust maar lekker uit meisje van me. Dat heb je wel verdiend, je bent vast uitgeput.’ zei ze en drukte een kus op haar hoofdje.
 71. 71. Haar moeder was binnen komen lopen. ‘Ik zie het nu al, je wordt een fantastische moeder.’ glimlachte ze. ‘Ik ben onwijs gelukkig, ook al was ze niet gepland, ik ben trots dat ze nu deel uitmaakt van mijn leven, mam.’ zei ze volwassen. ‘Je klinkt heel volwassen.’ zei haar moeder. ‘Ga je maar gauw opfrissen.’ zei Sophie.
 72. 72. Milou deed haar kleding uit, haar afschuwelijke kleding, die ze had moeten dragen, de vieze kleding, van de bevalling. De kleding die nu éindelijk uit mocht. Milou draaide aan de doucheknop en zette hem goed warm. Ze genoot van het warme water. Ze maakte zichzelf goed schoon, weg met al dat droge bloed. Haar borsten voelden gespannen. Ze had besloten om geen borstvoeding te gaan geven, ze wou haar mooie borsten graag behouden, dus koos ze voor flesvoeding. Na een douche van een half uur, begon het staan pijn te doen en stapte ze onder de douche vandaan. Ze nam rustig de tijd om zich af te drogen.
 73. 73. Nadat Sophie had toegekeken hoe haar kleindochter in slaap viel, liep ze naar beneden. ‘Ze is echt zo schattig.’ zei ze tegen Nick terwijl ze de trap af liep. De voordeur klonk. ‘Ben thuisss!’ riep Jesse.
 74. 74. Sophie stormde op Jesse af om het nieuws te vertellen. ‘Nou leuk nieuws na je lange dag! Je bent oom geworden van een prachtig nichtje.’ zei ze terwijl ze haar zoon omhelsde. ‘Gefelciteerd.’ ‘Wat! Dat is super geweldig aaaa! Ik moet haar zien!’ riep Jesse enthousiast. ‘En jullie ook gefeliciteerd, grootouders.’ lachte hij. ‘Ga maar gauw boven kijken.’ zei zijn vader.
 75. 75. Boven trof Jesse zijn zus aan, in geheel nieuwe kleding, met een prachtige baby in haar armen. ‘Broertje.’ zei ze en gaf hem een kus. ‘Dit is je nichtje, Nina Diaz.’ Jesse stond met open mond te kijken. ‘Ze is onwijs mooi, dat kan ook niet anders met zo’n moeder. God, ik kan echt niet geloven dat je gewoon een kind hebt nu, dat ik oom ben.’ zei hij perplex. ‘Nou, ik vind het ook nog moeilijk te bevatten, maar ik ben blij dat het qua genen totaal niet op Menno lijkt. Ik hoop dat dat zo blijft.’ zei ze met een glimlach. ‘Snap ik.’ zei Jesse.
 76. 76. Jesse boog over zijn nichtje heen. ‘Dus jij bent mijn nichtje hé? Je hebt al net zulke prachtige ogen als mijn zus, ik bedoel als je moeder.’ zei Jesse blozend. ‘Geeft niet, ik moet er ook aan wennen.’ zei zijn zus. ‘Hoe heet ze eigenlijk?’ vroeg hij. ‘Hebben pap en mam dat niet verteld?’ vroeg ze verbaasd. ‘Nee, ze wouden vast dat jij het me zelf kon vertellen.’ zei hij lachend. ‘Ik denk het eigenlijk ook, maar ze heet Nina.’ vertelde ze. ‘Wat een mooie naam, zus. Ik was zo benieuwd. Je ziet er trouwens goed uit.’ zei hij. ‘Dankje. Wil je haar eens vast houden?’
 77. 77. ‘Mag dat?’ vroeg Jesse. ‘Natuurlijk, je mag haar vasthouden wanneer je maar wilt. Als je haar maar laat slapen, wanneer ze haar rust nodig heeft.’ legde ze uit. ‘Ik vind het wel leuk zo’n kleintje in huis.’ bekende Jesse. ‘Is het ook! Alleen ze zal vast wel eens herrie maken. Maarja, dat neem ik voor lief.’ zei ze en gaf Nina aan haar broertje. ‘Dág kleine meid. Wat ben jij een plaatje zeg.’ zei hij trots. ‘Ik ben jou oom!’ herhaalde hij steeds op een speelse manier.
 78. 78. Milou vond het leuk om te zien hoe Jesse zo met de kleine omging. ‘Wat kan jij leuk lachen! Je bent een prachtig kindje Nina..’ zei hij. Hij speelde wat met haar. Milou keek op de klok. ‘Het is tijd voor haar flesje.’ zei ze. ‘Hoor je dat Nina! Je krijgt lekker te eten!’ Jesse gaf zijn nichtje terug aan zijn zus.
 79. 79. Milou liep naar beneden waar ze niemand aantrof. Ze zijn vast boodschappen doen. Jesse kwam achter haar aan gelopen en begon aan zijn huiswerk. Milou maakte een flesje klaar en warmde hem op. Voorzichtig drupte ze een beetje op de binnenkant van haar pols. Die is op goede tempratuur. Behendig hield ze het speentje van de fles voor Nina’s mond en die sloeg er al gauw haar handjes om heen. Gulzig begon ze de melk eruit te zuigen. ‘Goedzo meisje, drink maar lekker.’ suste Milou. Nina sloot haar oogjes.
 80. 80. Toen de fles leeg was klopte Milou zachtjes op Nina’s ruggetje. ‘Laat maar een boertje, schatje.’ zei ze. Er glipte een klein soort kuchje uit Nina’s mond. ‘Goedzo.’ zei Milou, ze smolt echt van het lieve gezichtje van haar kindje. *Note: Mijn favoriete foto. <3
 81. 81. Na het flesje, rook Milou dat het was aangekomen en liep naar boven om haar luier te verschonen. Niet echt een leuk klusje, maar het beviel Milou wel, zo in de weer zijn met de baby. Ze had nu alleen wel wat rust nodig eigenlijk. Milou richtte zich weer op haar kleintje. ‘Ja je bent echt enorm schattig!’ giechelde ze.
 82. 82. ‘Zo, nu heb je een vol buikje, een schone luier en lekker fris. En nu verdien ik wat rust, evenals jij. Lekker slapen Nientje.’ fluisterde ze. Ze drukte zacht een kusje op het bolletje van haar kleine meid. ‘Ik hou nu al zo veel van je.’ zuchtte Milou zachtjes.
 83. 83. Hé vriendinnetjes, Dit was de update! Ik ben er zelf erg trots op en blij met Nina, Er is ook een soort geboorte kaartje, die zie je hierboven. Ik hoop dat jullie van de up genieten! De volgende is bij Magda, Freek, Naud, Mees, Koen en Flora! Maar dat zal nog wel even duren, vwo hé. Nouja tot de volgende! Liefs, Pearl.

×