Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Update 54 Fam Bloomwood

325 views

Published on

Leuke update bij;
Freek, Magda & Naud + ....
xxPareltje

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Update 54 Fam Bloomwood

 1. 2. Het ging goed bij het jonge gezin wat bestond uit Freek, Magda en Naud. Ze waren zo gelukkig geweest toen Magda weer zwanger bleek te zijn..Het koppel straalde liefde en geluk uit en Naud vulde dat geluk alleen maar aan. Hun kinderwens was nog steeds groots en de kleine was meer dan welkom. Kortom alles liep op rolletjes, tot dat iets hun leven flink in de war gooide..
 2. 3. Wat er aan vooraf ging – Het was de avond van de verjaardag van hun eerste kindje. Magda was een tikkie emotioneel en Freek genoot er met volle teugen van. Naud maakte hen zo blij…
 3. 4. Het moment van kaarsjes uitblazen was aangekomen en Naud stribbelde tegen, bang voor de kaarsjes. Zijn ouders lachten en fluisterde hem lieve woordjes toe. Het was al snel goed en ze bliezen samen de kaarsjes uit. Het was tijd om op te groeien…
 4. 5. Freek gooide zijn zoon de lucht in om hem als peuter weer op te vangen. Samen keken Freek en Magda vol bewondering hoe hun kleine ventje een groter ventje werd…
 5. 6. Freek ving de peuter weer veilig op. Een paar helderblauwe twinkelende oogjes keken hem diep in de ogen. Naud schonk zijn vader een glimlach en Freek was zo trots als een pauw. Evenals Magda die het hele gebeuren met een lach stond te bekijken…
 6. 7. Freek deed hem iets anders aan en veranderde zijn haar, terwijl Magda de vaat deed. Naud was een schattig ventje. Ze waren allebei zo trots op hun kleintje, op elkaar en op hoe gelukkig ze wel niet waren. Het leek allemaal perfect te gaan, maar niets was minder waar…
 7. 8. Dagen in het ziekenhuis volgde. De kleine Naud was achteruit gegaan. Hij was vaak ondervoed terwijl Magda en Freek hem zeker goed te eten gaven. Ze dachten aan een ernstige ziekte want Naud had echt een flinke groei achterstand..
 8. 9. Het jonge gezin probeerde er maar het beste van te maken. Nooit gedacht dat dit hun zou overkomen. Die lieve kleine Naud, zo mager een klein. De kinderbescherming was meerdere keren langs geweest, tot grote angst van de jonge ouders… Medicatie was de enige oplossing die er nog was, maar dat zou ook weer bijwerkingen hebben. Het stel stond voor een moeilijke keuze en twijfelde heel erg, maar kozen toch voor de medicatie. Voor Magda was het extra zwaar omdat ze zwanger was en allebei doodsbang waren dat het nieuwe kindje hetzelfde zou overkomen…
 9. 10. De medicatie sloeg aan. Stukje bij beetje werd Naud steeds iets groter. Het zager alleen zo zielig uit, zo’n klein slungelig lijfje en zó mager. Je kunt begrijpen hoe verschrikkelijk het was voor de ouders om hun kleintje vast te houden en zijn botjes te voelen. Maar vandaag zou het gebeuren, het zou erop of eronder zijn. Vandaag zou hij kind worden. Maar het was nog een babytje! Als hij nu een peuter lichaam zou krijgen zou het goed misgaan…
 10. 11. Daar stond het kleintje, kijkend naar zijn ouders die hem flink aanmoedigde. Een vreemde gloed spoelde door zijn lichaam en hij sprong de lucht in…
 11. 12. Einde ‘voorstuk’ – Met tranen in hun ogen keken de ouders van Naud toe. Het was goed gegaan! Hij was kind en zag er goed uit. ‘ Kijk mama! Kijk papa! Ik ben groot!’ riep hij blij. ‘ Ik zie het lieverd..’ zei Magda helemaal ontroerd. ‘ Ik zie het..’ zei ook Freek met tranen van opluchting.
 12. 13. ‘ Mag ik een stuk taart?’ vroeg Naud. ‘ Tuurlijk lieverd.’ zei Magda. ‘Zoveel als wilt.’ Enthousiast pakte Naud een stuk taart en werkte het naar binnen. Even stonden Freek en Magda daar in elkaars armen, huilen en elkaar troostend. Ze waren er nog niet helemaal, maar het was stukken beter geworden.
 13. 14. Na de taart gaf Freek zijn zoon een dikke knuffel. ‘Naud, we hadden niet zoveel geld voor een nieuwe kamer omdat we moesten uitbreiden naar boven. Je hebt dus nog niet zo’n leuke kamer, maar ik ga gauw geld verdienen zodat jij de kamer krijgt die jij wilt en verdient jongen.’ zei hij met een brok in zijn keel. Magda hoorde alles met een brok in haar keel. Was hun grote kinderwens nog wel zo’n goed plan?
 14. 15. Ze dacht na. Ze zou het er nog wel met Freek over hebben. Ze keek naar haar buik, je bent van harte welkom hoor lief wondertje, dacht ze. ‘ Ik ga gauw mijn haar veranderen! Dit ziet er niet uit.’ lachte Naud. ‘ Is goed hoor knul. Je moeder en ik gaan zo even boven zitten. Dan weet je ons te vinden.’ zei Freek die de voerbak vulde.
 15. 16. <ul><li>Beneden verdieping na verbouwing. </li></ul><ul><li>Alle heggen die zo mooi stonden zijn weggehaald, geld tekort voor de uitbreiding van het huis.  </li></ul><ul><li>*Excuseer me voor het diamantje ;a </li></ul>
 16. 17. Boven verdieping – Woonkamer is nu boven samen met de lege slaapkamer van Naud. Oorzaak; Te weinig money.
 17. 18. Huis van buitenaf.
 18. 19. Na een kwartier prutsen was het eindelijk zoals Naud het wou. Wat zag hij er goed uit, helemaal niet ziek ofzo. Eigenlijk was hij ook niet meer ziek, ze moesten alleen goed uitkijken dat het niet weer gebeurde. Trots keek Naud naar zijn spiegelbeeld, snel aan zijn ouders laten zien.
 19. 20. Hij holde de trap snel op. ‘ Kijk! Zelf gedaan.’ zei hij. ‘ Je ziet er super leuk uit lieverd.’ zei zijn moeder warm. ‘ Hartstikke stoere kerel.’ zei Freek. Naud glimlachte.
 20. 21. Hij had echt een schattige koppie, de sproetjes, zijn bruine huid met oranje haar en felblauwe ogen maakte hem speciaal. ‘ Ik ben zo moe mama.’ zei Naud. Dat was een van de bijwerkingen van de medicatie, oververmoeid. ‘ Ga maar lekker slapen lieverd, ik kom je zo nog een kusje geven.’ zei ze.
 21. 22. Liefdevol keken zijn ouders hem na. ‘ Ik hoop zo dat het allemaal goed komt Freek…’ zei Magda zuchtend. ‘ Dat komt het, geloof me. Hij is een sterke jongen. Ik weet zeker dat het goed komt, liefste. Honderd procent! Zie je hoe hij er bij loopt! Hij ziet er gezond uit toch?’ ‘ Ja, nu wel. Maar het heeft behoorlijk wat indruk op me gemaakt, negatief dan. Ik weet niet of veel kinderen nog wel zo’n goed plan is Freek.’ zuchtte ze. ‘Ik ga Naud instoppen, we praten zo wel verder.’
 22. 23. Magda liep de kamer van Naud binnen en zag hoe haar zoon lekker aan het springen was. ‘ Ik dacht dat jij zo moe was.’ zei Magda lachend. ‘ Ben ik ook mama, maar dit is zo leuk!’ riep hij vrolijk. ‘ Nou kom je er vanaf, je moet nu echt slapen, ook al is het morgen zaterdag.’ lachte ze, ze hoopte echt dat hij niks had gehoord van haar gesprek met Freek.
 23. 24. ‘ Oke dan.’ zei Naud en kroop van het bed. ‘Maar ik wil nog wel de baby dag zeggen.’ ‘He broertje of zusje, ik ga nu slapen. Ga jij ook slapen want dan kunnen we misschien morgen al spelen! Mama is de baby morgen al hier of blijft het in je buik zitten?’ Magda lachte om zijn onwetendheid. ‘Je broertje of zusje zit daar nog wel even hoor schat.’ Nu kwam ook Freek de kamer in lopen.
 24. 25. ‘ Weltrusten mama.’ zei Naud en gaf zijn moeder een kus. ‘ Slaap lekker lieverd, fijn dromen hé?’ zei ze liefdevol. Naud knikte.
 25. 26. ‘ Weltrusten papa.’ zei Naud. ‘ Weltrusten knul, tot morgen.’ ‘ Tot morgen!’
 26. 27. Freek en Magda bleven staan tot hun kleintje sliep en kuste elkaar. ‘ Sorry van net maar ik twijfel echt aan mijn moederschap..’ zuchtte Magda. ‘ Ik snap je lieverd maar het is volkomen onterecht! Maar we praten beneden wel verder. Ik ga een lekkere non-alcoholische cocktail voor jou maken en dan maken we er een gezellige avond van. We hebben iets te vieren.’ zei hij met een glimlach. Wat was het toch een lieverd, dacht Magda.
 27. 28. Zo gezegd, zo gedaan. Freek was lekkere cocktails aan het maken. ‘ Hier Magda, mixed bij je eigen man.’ lachte hij. ‘ Zozo, praatjes. Laat mij eerst maar proeven.’ zei ze weer lachend. Langzaam aan kwam de vrolijkheid weer terug in huize Bloomwood.
 28. 29. ‘ Ik moet toegeven. Heerlijk, dit had ik echt even nodig schat.’ zei Magda. ‘ Ik weet toch hoe ik jou kan verzorgen, verleiden en verassen lieverd.’ zei hij terwijl hij bezig was met een voor zichzelf.
 29. 30. Even later lag het stel op bed, dicht tegen elkaar aan. ‘ Nog even over dat van net. Je bent echt geen slechte moeder schat. Kijk hoe goed je voor Naud zorgt, ik weet zeker dat we onze kinderwens aankunnen. Samen kunnen wij de wereld aan, dat weet je toch schoonheid. En met Naud is niet gezegd dat al onze kinderen een aandoening krijgen! Je zult zien. Wij worden goede ouders, lieverd.’ zei hij terwijl hij door haar haren streelde. ‘ Je hebt gelijk. Wat ben je toch een leukerd. Ik hou echt heel veel van je!’ zei ze.
 30. 31. En volgens mij betekent dit dat hij ook van haar houd?
 31. 32. De volgende morgen stond Freek al vroeg op. Met het plan een heerlijk ontbijt voor zijn vrouwtje en Naud te maken. ‘ Wat ben je toch een mooie vrouw..’ zei hij zwoel en zachtjes. Hij zag niet dat Magda een glimlach op haar mond toverde en vertrok naar de badkamer.
 32. 33. Hij begon zijn zaterdagmorgen met een heerlijk warm bad. Waar hij niet te lang in mocht zitten, anders waren ze allemaal al wakker nog voor hij aan het ontbijtje kon beginnen.
 33. 34. Hij stapte uit bad en terwijl het laatste restje badwater het putje in droop waste hij de badkuip. Tot zijn verbazing was de kraan ook nog kapot gegaan. Lekker dan! Moest hij die ook nog repareren.
 34. 35. Een kamer ernaast was Naud inmiddels al lekker aan het gamen. Maar na een tijdje was het lang niet meer zo leuk en zocht hij zijn ouders op. Hij liep de slaapkamer in. Mama sliep.
 35. 36. In de badkamer vond hij zijn papa, druk aan het klussen. ‘ Wat is er gebeurd pap?’ vroeg hij verbaasd. ‘ Het bad is stuk, dus moet ik hem repareren.’ legde zijn vader uit. ‘ Oh, wat stom. Mag ik naast mama gaan liggen? Ik verveel me zo.’ zei Naud. ‘ Is goed, als je haar maar niet wakker maakt. Laat haar maar lekker slapen.’ zei Freek.
 36. 37. Naud zat nog maar net op het bed naast zijn slapende mama of ze werd al wakker. ‘Goedemorgen mama.’ zei hij lachend. ‘ Goedemorgen schatje.’ zei ze.
 37. 38. ‘ Heb ik je wakker gemaakt? Ik probeerde heel stil te zijn hoor mama.’ vroeg Naud. ‘ Nee lieverd, ik werd zelf wakker. Ik ben uitgerust.’ zei ze lachend.
 38. 39. ‘ Mm. Mooi, ik dacht ik ga wel bij mama zitten, ik verveel me zo mama.’ zei hij zuchtend. ‘ Misschien kun je even wat proberen met lezen? Je gaat Maandag voor het eerst naar school, misschien kan je je een beetje voorbereiden.’ stelde Magda voor terwijl ze het bed opmaakte. ‘ Ja leuk!’ riep Naud en zocht een boek.
 39. 40. Magda zocht de wc op. ‘Goedemorgen lief.’ zei ze tegen haar mannetje. ‘ Goedemorgen.’ zei hij nors. ‘ Zo wat is er met mijn lieve jongen van vannacht gebeurd?’ lachte ze. ‘ Nou eerder wat is er met het bad gebeurd. Hij is stuk. En het lukt niet hem te maken.’ zei hij gefrustreerd.
 40. 41. Op hun slaapkamer zat hun zoontje inmiddels lekker te lezen. Met een grote smile op zijn gezicht, want hij vond het super leuk.
 41. 42. Magda kon een klein lachje niet onderdrukken en stapte onder de douche. En Freek bleef maar prutsen aan die kraan. ‘ Lukt het lieverd?’ zei Magda giechelend. ‘ Niet bepaald.’ zei hij weer gefrustreerd.
 42. 43. Toen Magda klaar was met douchen maakte ze de douche schoon. ‘ Ik heb het voor elkaar.’ zei Freek trots. ‘ Fijn schat. Knap van je.’ zei Magda gemeend. ‘ Kom jij eens uit dat hok.’ zei hij. ‘ Dit is een douche maar oké, ik kom al.’ lachte ze.
 43. 44. ‘ Zal ik eens een lekker ontbijtje voor mijn prinses maken?’ lachte hij en kuste haar hand. ‘ Ga jij dat maar eens lekker doen schat.’ zei ze lacherig. ‘ Tot je dienst.’ zei Freek nog en liep de badkamer uit.
 44. 45. En zo stond hij even later fluitend door een kom met beslag te roeren. ‘ Hé pap. Ik ging net proberen te lezen, dat is echt super leuk pap. Maar ik ga nu douchen. Wat eten we?’ vroeg Naud. ‘ Zozo, goed van je knul. Wat we eten is een verassing.’ lachte Freek. ‘ Nouhou. Ik ga wel douchen.’ lachte Naud. ‘ Doe jij dat maar knul.’
 45. 46. En zo stond de kleine jongen die stukje bij beetje, dag bij dag een stukje groter werd even later onder de douche. Met zijn mond open ving hij het water op en spuugde het daarna weer tegen de muur, hij had echt lol met zichzelf.
 46. 47. Toen hij onder de douche vandaan rook hij pannenkoeken. ‘Lekker pannenkoeken!’ riep hij. ‘Ik ga op de trampoline!’ ‘ Niks daar van. We gaan eerst eten knul.’ zei Freek. ‘Roep jij mama maar.’
 47. 48. Magda die net wat onkruid had geplukt, liep net naar binnen omdat Naud haar had geroepen voor het ontbijt, tot ze opeens een flinke schop in haar buik voelde. Nu was ze pas echt hoogzwanger!
 48. 49. Vrolijk vertelde ze het nieuws dat de baby weer gegroeid was en het werd een verrukkelijk en gezellig ontbijt. Toen alles op was vroeg Naud: ‘Mag ik van tafel? Ik wil op de trampoline.’ ‘ Tuurlijk schat, doe je wel rustig aan? Je hebt net gegeten.’ zei zijn moeder. ‘ Doe ik!’
 49. 50. En hup, weg was Naud. Toen Freek alles had afgeruimd wreef hij even over de dikke buik van zijn vrouw. ‘Hij of zij is aardig wat gegroeit. Het zal niet lang meer duren.’ ‘ Nee, gelukkig maar. Ik kan niet wachten!’ zei ze blij. ‘ Ik ook niet liefje.’
 50. 51. Magda zette het vuilnis buiten en Naud was lekker aan het springen. ‘ Dit is echt supervet mama!’ riep hij. ‘ Fijn lieverd, mooi dat je het zo naar je zin hebt.’ lachte ze lief.
 51. 52. Ondertussen had Freek even een intiem momentje met zijn kater. <3 Die lieve Max, had hem toch mooi van zijn eenzaamheid afgeholpen. En bovendien was het een superlieve kat. * Dat beestje komt veels te weinig in beeld.
 52. 53. Terwijl Magda nog wat onkruid plukte, startte Freek de computer op. Hij móest opzoek naar een baan. Ze hadden het niet slecht, maar hij wou de kamer van zijn zoon echt wel opknappen. Het hele huis mocht wel wat voller. Hij vond een baan in de muziek, maar kon niet direct beginnen.
 53. 54. Hij schoof weer aan tafel en riep Magda om haar het goede nieuws te vertellen. ‘ He Max, katje van me. Wat ben je toch een lieverd!’ zei e lachend en aaide de kater. ‘ Schat kom eens zitten ik heb goed nieuws.’ zei Freek met een glimlach. ‘ Hoor je dat Max? Het vrouwtje moet even met haar manneke praten.’ lachte ze.
 54. 55. Magda zette Max op de grond en ging aan tafel zitten. Lieflijk legde haar hand op zijn hand. ‘Wat wilde je me vertellen schat?’ ‘ Ik heb een baan in de muziek!’ zei hij blij. ‘ Dat is geweldig. Inkomstenbron, check!’ lachte ze. ‘ Fijn he? Ik ga echt heel hard werken lieverd.’ beloofde hij. Magda lachte, daar deed hij het voor. En voor zijn zoon natuurlijk!
 55. 56. Buiten was het kouder geworden dus was Naud maar naar de woonkamer gegaan en vermaakte zich met Max. Het was echt zo grappig, dat je wel uren naar dat stel kon zitten kijken.
 56. 57. Na een tijdje spelen pakte Naud hem op. Hij drukte de kat voorzichtig tegen zich aan en knuffelde hem. ‘ Max je bent lief.’ zei hij. ‘ Prrr…prrrr…prrr.’ spinde Max.
 57. 58. ‘ Is Max zo lief dan? Of ben je een stoute kat?’ zei Naud schattig en hield zijn hoofd dicht bij dat van Max. ‘ Ik ben moe.’ zei Naud en zette de kat op de grond.
 58. 59. Uitgeput van het gespring, gespeel en gelees viel hij op de bank in slaap. Weer die vermoeidheid.
 59. 60. En ook Max viel in slaap op zijn slaapkussen. Is ie niet cute? En heel trouw want hij denkt aan zijn baas.
 60. 61. De rest van de middag waren de twee geliefdes in de hobbykamer. Magda achter de naaimachine en Freek op de hometrainer. ‘ Ik ben doodop.’ zei Magda na een poos. ‘Ik duik me bed in.’ ‘ Is goed, ik ga zo nog even in de tuin werken.’
 61. 62. En zoals hij al zei, ging Freek nog even werken in de tuin. En Magda, die nam even rust voor haar en de baby.
 62. 63. Rond 6 uur werd Magda weer wakker. Ze had heerlijk geslapen en heerlijk gedroomd.
 63. 64. Nog een beetje loom liep ze naar de badkamer en zette ze de kraan van het bad aan. Ze ging maar eens een warm bad nemen, daar was ze echt aan toe.
 64. 65. Ze gooide een klein flesje olie in het water en het begon meteen heerlijk te geuren in de badkamer. Ze genoot van de warmte van het water en deed even een poging tot ontspannen…Even een moment voor haarzelf. (En het/de kind/jes)
 65. 66. De mannen waren inmiddels buiten aan het harken, al die bladeren die de bomen hadden achter gelaten! Veels te veel.
 66. 67. Na het bad wou Magda haar jongens verassen. Of beter gezegd, ze had geen zin om te koken. Dus belde ze de chinees. Ze hadden al niet veel geld, maar je moest het wel gezellig houden, vond ze.
 67. 68. Terwijl de chinees onderweg was, poetste ze de bak van Max en vulde hem met voer. ‘Jij eet ook veel.’ zei ze lachend tegen Max die tegen haar been aan zat te spinnen.
 68. 69. Tien minuutjes later arriveerde de bezorger van de chinees, Freek en Naud had ze inmiddels al naar binnen gewerkt. (Niet opgegeten, maar je begrijpt wat ik bedoel.)
 69. 70. Ze liep naar buiten, pakte de chinees aan en rekende af. ‘ Eetsmakelijk.’ zei de jongen. ‘ Dankje.’ zei Magda en liep naar binnen.
 70. 71. ‘ Verassing!’ riep Magda toen ze binnen kwam met hete chinees. ‘ Ahh, lekker! Daar had ik echt zin in!’ zei Freek. ‘ Lekker mama! Wat een leuk idee!’ riep Naud. Magda glimlachte.
 71. 72. Na het eten was Naud erg moe geworden, dus na een knuffel en een kus van zijn papa en mama, viel hij vredig in slaap.
 72. 73. Ook Magda zocht al vroeg haar bedje op, maar Freek las nog een boek.
 73. 74. Maar na een poosje werden zijn ogen moe en kroop hij lekker tegen zijn meisje aan.
 74. 75. En ook onze lieve Max sliep en droomde zacht.
 75. 76. De volgende morgen, zondagochtend, was het heerlijk om uit te slapen. Het jonge stel lag nog lekker lang tegen elkaar aan. <3 Lief hé?
 76. 77. Maar ze moesten uiteindelijk toch allemaal opstaan!
 77. 78. Na een lekker kommetje havermout te hebben gegeten, lekker te hebben gedoucht of gebadderd en nadat zichzelf hadden aangekleed ging Naud bezig in de tuin, Freek ging de kattenbak verschonen en Magda, die had eigenlijk meer zin in de flipperkast. (XD)
 78. 79. Maar uiteindelijk stonden ze met z’n allen in de tuin te werken. Super gezellig, zo met z’n allen. Totdat Magda haar hark liet vallen…
 79. 80. Ze greep naar haar buik. Freek sloeg tegen zijn voorhoofd. ‘ Freek de baby komt!’ schreeuwde Magda.
 80. 81. Naud kon het allemaal moeilijk beseffen. Hij keek naar zijn mama, die niet echt vrolijk keek. ‘ Papa, wat gaat mama nou doen!’ riep hij paniekerig. ‘ Hou je handen maar voor je ogen!’ riep Freek, die snel wat moest verzinnen.
 81. 82. ‘ Nee! Zorg dat Naud dit niet ziet! Naud ga naar binnen! De baby komtt! AAAAAUUU.’ schreeuwde Magda. ‘ Focus je even niet op Naud lieverd! Puf de weeën weg!’ probeerde Freek haar te helpen. Magda pufte maar het deed echt verdomd veel pijn.
 82. 83. ‘ Auuuuuuuuuuuuuuuuuuw!’ kermde ze. ‘ Mama! Mama!’ huilde Naud. ‘ Niet huilen lieverd mama hee- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!’ tierde ze. ‘Niet huilen stt…schatje.’ zei ze tussen een wee door. Als dat mijn lieve Magda niet is, tijdens het bevallen nog lief zijn voor haar zoon.
 83. 84. Freek hield zijn hart vast. ‘ Heerlijk bevallen in een tui- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUWH!’ gilde Magda weer. ‘Bevallen in een tuin, lekker buiten!’ ‘ Kom op mam!’ riep Naud nu.
 84. 85. ‘ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUW!’ gilde ze heel hard. ‘ Mamaa!’ ‘ Lieveeeeeerd!’ gilde Freek. Alle huizen in de straat wisten nu dat Magda aan het bevallen was.
 85. 86. ‘ Kom op mama! Doorzetten! Doe het voor de baby!’ zei Naud. Hij hoorde zijn moeder gillen en sloot zijn ogen. En toen hij ze weer open deed…
 86. 87. Zag hij zijn moeder dolgelukkig met een klein babytje in haar handen. ‘ Het kindje is er!’ riep hij blij. ‘ Wat een plaatje!’ riep Magda gelukkig. ‘ Wat is het mooi..’ zuchtte Freek en tranen vulde zijn ogen, evenals bij Magda.
 87. 88. ‘ Wat is het mama? Een broertje of een zusje?’ vroeg Naud. ‘ Je hebt een broertje Naud!’ zei ze gelukkig. ‘Hij heeft jou haarkleur Freek en je ogen en mijn huidskleur!’ zei ze bewonderend.
 88. 89. Ze gaf hun zoon aan Freek. ‘Hier is je zoon Mees, lieverd.’ zei ze lachend. ‘ Kom hier.’ zei ze tegen Naud.
 89. 90. Even stond ze daar met Naud te knuffelen. ‘Je had dit niet mogen meemaken, het is niet niks. Maar je hebt er wel een leuk broertje bij, niet? Ik hou van je lieverd.’ zei ze. ‘ Geeft niet. Je ben een super mama!’ zei hij. ‘Ik hou ook van jou!’
 90. 91. En Freek stond daar van de eerste momenten met zijn pasgeboren zoon te genieten. Ze waren nog niet volmaakt, maar wel al een compleet gezinnetje.
 91. 92. ‘ Dag broertje!’ zei Naud vrolijk. ‘Dus jij heet Mees. Klein kereltje! Later gaan wij heel veel spelen.’ Mees pruttelde wat. ‘ Probeer je wat te zeggen?’
 92. 93. ‘ Zeg maar hallo!’ riep Naud vrolijk en zwaaide met zijn hand. Het kindje probeerde terug te zwaaien. ‘ Aah!’ zei Magda vertederd. ‘ Hij deed het wel.’ lachte Naud. ‘ Ja, volgens mij is het een slim ventje.’ zei Freek met een lach van oor tot oor.
 93. 94. De jongens besloten door te gaan in de tuin en Magda ging de kleine even verzorgen. ‘ Wat fijn dat je eindelijk bij ons bent, Mees.’ zei Magda liefdevol en waste haar zoontje.
 94. 95. ‘ Zo ook nog even met de blote bips, even een frisse luier.’ zei ze meer tegen zichzelf. Mees lachte naar zijn moeder. ‘ Ik ben zo blij met je.’
 95. 96. Magda genoot van al deze momenten en werd overladen met liefde. Al die moedergevoelens kwamen omhoog en het flesje geven was heerlijk om te doen, ze keek hoe Mees zijn oogjes sloot en gulzig aan het flesje zoog. Het was echt heel schattig om te zien.. * Is het geen goede mama? (a)
 96. 97. Ze bekeek Mees nog eens goed. Wat een prachtig kereltje had ze op de wereld gezet! Diep in haar hart voelde ze gewoon zó een drang om veel kinderen te krijgen. Ze wou een moeder-moedertje zijn, heel graag.
 97. 98. Omdat Mees een beetje gaperig was, legde ze hem gauw in bed. ‘ Lekker slapen mopje. Mama is zo weer bij je.’ zei ze. Ze hoorde de deur van het kamertje van Mees opengaan.
 98. 99. ‘ He vriend, kom je even naar ons nieuwe gezinslid kijken? Is het geen droppie?’ zei Magda tegen Max, terwijl ze hem over zijn kopje aaide. Max begon te spinnen. ‘ Dat is vast een ja.’ lachte Magda.
 99. 100. Nu ze nog eventjes tijd had voor zich zelf werden al haar vriendinnen gebeld met het goede nieuws, Ivy, Fay en nog wat andere meiden. Fay moest snel eens een keer komen kijken, had ze gezegd. Nadat Magda had opgehangen, besloot ze haar mannen te gaan helpen in de tuin. *Wat een bezigheid, zo vlak na je bevalling.
 100. 101. Ze begon met de compost te strooien op de mooie grond. Freek en Naud waren ondertussen het laatste hoekje van de tuin aan het opknappen, het graf van Floor. ‘ We moeten deze grond echt goed gaan gebruiken, dat kan ons ook wat opleveren.’ zei Magda. ‘ Ja.’ zei Freek een beetje afwezig. Magda begreep meteen wat er aan de hand was, natuurlijk het graf van zijn moeder.
 101. 102. Ze liep naar binnen en maakte een lekkere pan met snert. ‘ Zo dat is even lekker he, na al dat harde werk.’ lachte ze. ‘ Heerlijk mop.’ zei Freek. ‘ Lekker mam!’
 102. 103. Tot de volgende update! <3

×