Update 52 Fam Bloomwood

503 views

Published on

Leuke update bij;
Het stamgezin. ;)
Veel plezier!
x liefs Pareltje

Published in: Travel, Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
503
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 52 Fam Bloomwood

 1. 2. Het was donderdagavond, dé avond dat de kleine Kyle zou opgroeien tot kind. Ivy was inmiddels hoogzwanger en stond op springen. De baby kon élk moment komen.. Kyle had net in zijn broek geplast en dat leverde heel wat stank op, tijd voor een badje dus…
 2. 3. Een dutje, dat deed Ivy de laatste tijd érg vaak. Ze kon het gewoon niet opbrengen de hele dag klaar wakker te zijn. Wat ze overigens heel erg vond, omdat ze elk vrije moment met Kyle wou doorbrengen.
 3. 4. Tim had Kyle lekker gebadderd en weer helemaal aangekleed, lachend zette hij de peuter op de grond. Ivy was inmiddels ook wakker en Morgan stond te schilderen. ‘Hé lief.’ zuchtte ze vermoeid. ‘ Liefje, je bent echt heel erg moe hé?’ vroeg hij met een trieste stem. Hun gesprekje werd even onderbroken, Thomas kwam uit zijn werk.
 4. 5. Nadat iedereen Thomas had begroet, ging hun gesprekje weer verder. ‘ Nou, je bent echt moe he?’ vroeg hij opnieuw. ‘ Ja, heel erg. Ik weet niet wat het is, dit is afschuwelijk. Ik kan amper op mijn benen staan, ik wil de verjaardag van Kyle niet missen.’ zei ze, terwijl een traan over haar wang viel’. ‘ Lieffie toch..’ suste Tim en gaf zijn vrouw een kus. ‘ Ik ben douchen.’ hoorde ze Thomas, die had staan toekijken (waarom?!), zeggen.
 5. 6. Morgan had de taart al netjes klaargezet, nu nog Laura bellen. Die zou komen, dus Tim nodigde haar uit. ‘ Word mijn kleine jongen straks heel groot!’ zei Ivy op een speelse toon, terwijl ze Kyle kietelde. ‘ Táaaaaa!’ gilde hij. Morgan lachte vanachter haar ezel. (Ligt het aan mij of is dit een grappige zin?)
 6. 7. ‘ Laura komt eraan.’ zei Tim, die aanvoelde dat zijn vrouw het echt moeilijk had. Hij liep op haar af en omhelsde haar. ‘ Mooi, dan kan het feestje bijna beginnen.’ zei Ivy, die een lach tevoorschijn probeerde te toveren. ‘ Zo ik ben klaar voor een feestje.’ zei Thomas, die de kamer binnen kwam lopen. ‘ Opieeeee!’ zei Kyle vrolijk, Thomas glimlachte naar het knulletje.
 7. 8. De bel ging en Tim liep naar buiten. ‘ Laura!’ riep hij verheugd. ‘ Hé broertje.’ zei ze glimlachend. Tim voelde aan haar buik. ‘Jeetje, ook al zo’n bol buikkie, net Ivy.’ zei hij lachend.
 8. 9. ‘ Fijn dat je er bent.’ zei hij gemeend en gaf zijn zus een knuffel. ‘ Ik kan de verjaardag van de stamhouder én de zoon van mijn kleine broertje toch niet missen?’ lachte ze.
 9. 10. Eenmaal binnen was het Morgan die het eerst op haar dochter afliep. ‘Meis, al weer zo’n bol buikje. Het kindje laat vast niet lang op zich wachten.’ zei ze, terwijl ze haar dochter een zoen gaf. ‘ Hoi Mam, nee dat denk ik ook niet. We kunnen niet wachten.’ lachte Laura, ze raakte haar moeders huid en voelde duidelijk rimpels, het deed haar beseffen dat haar ouders waarschijnlijk niet meer lang zouden leven..
 10. 11. Na Morgan, kwam Ivy naar Laura toe. ‘Hé lotgenoot.’ zei Ivy lachend, terwijl ze vlug drie zoenen op haar wangen drukte. ‘ Hé schoonzusje, de laatste loodjes wegen het zwaarst he..’ zei ze met een lach. ‘ Helemaal waar, ik ben telkens dood op.’ zei Ivy en gaapte. ‘ Ik zie het..’ zei ze afwezig, met haar hoofd bij het woordje ‘dood’.
 11. 12. Ook haar vader sloeg nu zijn armen om Laura heen. ‘Meissie, wat mis ik jou. Je bent zo groot geworden, zo’n volwassen vrouw. Hoe is het met je? En met Suze en Arie?’ vroeg hij benieuwd. ‘ Pap,’ zei ze met een brok in haar stem. ‘Góed..allemaal gezond en heel gelukkig. We kijken uit naar de baby.’ zei ze terwijl ze haar vader lang knuffelde. Dat veilige papa-gevoel was er nog altijd geweest.
 12. 13. Iedereen was op de bank gaan zitten, maar daar kwam het feest-varken. ‘Als we daar de jarige niet hebben.’ zei Laura lachend. Kyle kroop naar zijn tante toe en hees zichzelf aan haar been omhoog.
 13. 14. ‘ Tante Laula!’ riep hij vrolijk. ‘ Bijna goed schatje.’ zei ze lachend en gaf hem een aai over zijn bol. ‘ Ikke jalig.’ ‘ Jaha! En ik kom even kijken hoe groot je word.’ zei ze lachend, wat een heerlijk ventje.
 14. 15. Na een kop thee of koffie, verzamelde iedereen zich rond de taart. ‘ Ben je er klaar voor moeders?’ zei Thomas, ‘ Ja.. Ik hoop dat ik recht op blijf staan. Ik kan elk moment omvallen.’ zei Ivy, verdrietig. ‘ Kan je wel schat. Kom Kyle, tijd voor je feestje.’ zei Tim en wierp Ivy een steunende blik toe.
 15. 16. ‘ Er is er een jarig, hoera! Hoera! Dat kun je wel zien dat is híj! Dat vinden wij allen zo prettig jaja en daarom zingen wij blij, blij, blij, blij!’ zong iedereen. Kyle vond het helemaal geweldig en keek om zich heen. Met een grote glimlach op zijn mond ‘lalalalalala’ de hij mee.
 16. 17. En Kyle, werd góed aangemoedigd… ‘ Hoera!’ ‘ Hoera!’
 17. 18. Tijd om de kaarsjes uit te blazen en Tim hielp hem. Samen bliezen ze de kaarsjes uit. ‘ Zo en nu moet je het zelf doen.’ zei Tim en zette hem op de grond. ‘ Toepié!’ brabbelde hij. Tim zette zijn zoon op de grond en Kyle werd een grote jongen.
 18. 19. Daar stond hij dan. Kópie van zijn moeder. ‘ Wauwie, ik ben groot pap! Kijk dan mama!’ riep hij vrolijk. ‘ Ja lieverd, je bent heel groot.’ zei Ivy, extra emotioneel door de zwangerschap. ‘ Ik ben trots op je.’ zei Tim.
 19. 20. Na alle felicitaties, was Laura op huis aan gegaan, ze was moe en moest echt naar Suze toe, Arie had een nachtdienst. Iedereen had een groot stuk taart genomen en er vormde een gezellig gesprek. Ivy was inmiddels ook aan tafel komen zitten. ‘We hebben nog een gezamenlijke verassing voor je lieverd.’ zei ze met glim lach.
 20. 21. Tim stond op en liep naar zijn zoon. ‘Ga maar op je kamer kijken, we hebben hem helemaal verbouwd. Ohja, er ligt een nieuw setje kleding voor je in de kast.’ zei Tim, die zijn zoon zo gelukkig zag.
 21. 22. ‘ Echt?’ vroeg hij nog voor de zekerheid. Tim knikte. ‘ Cool!’ zei Kyle en rende naar zijn nieuwe kamer.
 22. 23. Kyle liep zijn kamer binnen en zijn mond viel open. De muur, hij was zo mooi! En de vloer was nieuw..een nieuw kleed, een nieuw bureau een nieuwe stoel een nieuwe lamp. Gauw liep hij verder.
 23. 24. Alles wat hij zag..zijn ogen twinkelde ervan. Wát een mooie kamer!
 24. 25. Een mooi nachtkastje met een gave lamp & een mooie plant.. Wat een tof bed! Hij wist zeker dat mama er de kussens op had gelegd, hij vond het mooi.
 25. 26. Nadat hij iedereen had bedankt, liep hij snel weer terug naar zijn kamer. Hij trok zijn pyjama aan, die onder zijn kussen lag en kroop in bed, al snel sliep hij. Spannend.. Morgen voor het eerst naar school.
 26. 27. Ivy nam nog snel een douche, de puf niet om zo lang nog in een ontspannend bad te liggen. Tim nam wél een bad, hij had het ook best zwaar. En was wel aan ontspanning toe! ‘ Ik ga slapen.’ zei Ivy zuchtend.
 27. 28. Thomas en Morgan daar in tegen, zaten nog samen op de bank. Wat waren ze gelukkig, ze hadden twee mooie klein kinderen, hun kinderen verwachtten allebei nóg een kindje. Ze hadden zelf al twee mooie volwassen kinderen. Én.. Ze hadden élkaar. En ze waren nog steeds héél verliefd.
 28. 29. Om 12 uur stipt, sliep iédereen. Wat een heerlijke rust in huize Bloomwood.
 29. 30. De wekker ging, het was kwart over 6. Kyle maakte zijn bed netjes op. Hij vond het echt heel eng, om naar school te gaan.
 30. 31. Thomas en Ivy werden ook wakker en Ivy had kort maar lekker geslapen. ‘Goedemorgen schat.’ ‘ Morgen liefje.’ zei Tim gapend.
 31. 32. Zoals gewoonlijk liep Tim meteen naar de douche en Ivy maakte het bed op. Die vermoeidheid, jezus wat irritant.
 32. 33. Waggelend liep ze naar de keuken en schoof wat vruchten gebak de oven in. Ze wou een lekker ontbijt maken voor de familie, specifiek voor Kyle. Zo’n eerste schooldag, is knap spannend.
 33. 34. Als een echt moedertje dekte ze de tafel en haar gedachtes dwaalde af. Naar de baby die komen zou, en ook dat ze dan met z’n zessen zouden zijn. Alleen Morgan en Thomas.. Die zouden ook niet al te lang meer leven. Bij die gedachte kreeg ze kippenvel, ze hoopte dat ze echt nog lang bij hun zouden blijven.
 34. 35. Kyle had een leuk setje aangetrokken. ‘ Mooie kleding hoor, lieverd.’ zei Ivy geruststellend. ‘ Ik geef je moeder groot gelijk.’ zei Tim lachend. ‘ Maar toch vind ik het spannend hoor, school. Straks vind niemand mij aardig!’ zei hij zonder enig vertrouwen in zich zelf.
 35. 36. ‘ Je krijgt heus veel vriendjes kerel. Waarom zou iemand jou stom vinden? Je bent een hartstikke leuke en aardige jongen. Geloof in jezelf! Je kan het heus.’ zei Tim bemoedigend. ‘ Ja.. Je hebt gelijk.’ zei hij nu wat zelfverzekerder. Nét op tijd, want de toeter van de schoolbus galmde.
 36. 37. Kyle sprong van zijn stoel en pakte zijn ingepakte rugzakje bij de deur weg, op naar zijn eerste schooldag. Éen ding was zeker, zijn nichtje kende hij al, Suze. ‘ Dag lieverd! Het komt goed!’ riep Ivy hem na. En iedereen zwaaide hem uit.
 37. 38. Zelfverzekerd stapte hij de bus in. Hij begroette de chauffeur en zocht een plekje in de bus, hij keek rond en zijn oog viel op Suze en Nathan, Nathan stuurde het jongetje dat naast hem zat weg en riep zijn neefje erbij. Het ijs was gebroken.
 38. 39. De volwassenen waren inmiddels klaar met eten, Morgan was bezig met afruimen en Thomas was naar zijn werk. ‘ Tim!’ riep Ivy verbaast. ‘De baby!’ Tim schrok zich rot en draaide zich om.
 39. 40. ‘ Het kindje komt!’ riep ze uit en greep naar haar buik. ‘ Rustig lieverd, alles komt goed.’ zei Tim, zijn hart klopte in zijn keel. Morgan schrok ook en sprong van haar stoel.
 40. 41. ‘ Rustig meisje, we gaan er voor zorgen dat het goed verloopt..’ suste Morgan. ‘ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAWW!’ schreeuwde Ivy, ze werd rood en je zag gewoon dat ze pijn leed. ‘ Schat, als ik iets kan doen dan..’ ‘ Hou je kop!’ snauwde Ivy hem toe.
 41. 42. Morgan kon een kleine lach niet onderdrukken, maar werd door Ivy’s weeën weer met beide benen op de grond gezet, derde kleinkind was onderweg. Kyle, Suze en… ‘ Goed puffen meis!’ riep Morgan naar Ivy. Ivy volgde het advies op en begon heftig te puffen.
 42. 43. ‘ AAAAAAAAUWWW!’IK KAN DIT NIET MEER AAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!’ riep ze. ‘ Jawel meid, je kan het! De vliezen zijn gebroken, je mag persen!’ riep Morgan steunend. ‘ Kom op schat, je weet waar je het voor doet!’ riep Tim, om zijn vrouw te steunen.
 43. 44. Ivy zette haar tanden op elkaar en perste héél hard. ‘ Goedzo meisje!’ riep Morgan. ‘ Je gaat goed hoor schat.’ zei Tim verheugd. En na al dat harde werken, was het kindje er. Eindelijk waren ze beloond met het mooiste geschenk ter wereld, een kindje.
 44. 45. Vol trots gaf ze de kleine aan haar man, háár Tim. ‘ We hebben een zoon.’ zei ze blij. ‘ Wat een wondertje!’ zei Tim, hij zag zijn moeder kijken, met tranen in haar ogen. ‘ We noemen hem Justin.’ zei Ivy. ‘ Hij is prachtig..’ zei Morgan.
 45. 46. Tim knuffelde zijn tweede zoon. ‘ Ik ben trots op je lieverd.’ zei hij tegen Ivy. Ze glimlachte en gaf een knuffel aan Morgan, die het niet meer hield. Het drietal was reuze blij, tot dat Ivy naar haar buik greep..
 46. 47. Ze pufte..en pufte… ‘ Wat, wat is er aan de hand!’ riep Morgan. ‘ Ik weet het niet! Volgens mij komt er nog een!’ riep Ivy verbaasd. ‘ Nog een?!’ zei ook Tim heel verbaasd. Ivy perste nog een keer heel hard..
 47. 48. En jahoor, daar had ze het tweede kindje in haar armen. Nog steeds verbaasd door het feit dat er twee kindjes waren geboren, hield ze het kindje in haar armen. ‘ Wat is het een mooi kindje! Een beetje de huidskleur van Tim..’ zei Morgan. ‘ Is het een jongen of een meisje?’ vroeg Tim, die helemaal in shock stond dat hij nu twee babytjes had.
 48. 49. ‘ Het..Het..’ stamelde Ivy. ‘Het is een meisje!’ tranen van geluk overspoelde haar wangen. ‘ Een meisje! Na twee jongens een meisje! Het lijkt zo onwaarschijnlijk!’ zei Tim bewonderend. ‘ Een meisje en een jongen. Wat prachtig! Hoe noemen jullie haar?’ vroeg Morgan met nog meer tranen.
 49. 50. ‘ Julie. Welkom in ons gezin, Julie.’ zuchtte Ivy verrukt. ‘ Je hebt twee mooie kinderen op de wereld gezet, schat.’ zei Tim nu ook me tranen. ‘ Zonder jou had ik het niet gekund.’ zei Ivy boordevol liefde.
 50. 51. Ze was zó onder de indruk dat ze nu eindelijk een meisje had, niet dat ze meer van haar zou houden. Nee dat zeker niet! Maar een meisje, een bloedmooie dochter. Na twee jongens was dat heel bijzonder en speciaal. ‘ Wat ben je mooi. Je lijkt nu al op je broertje. Wat zou Kyle hier van vinden! Een broertje én een zusje! Justin & Julie. Klinkt heel mooi..’ zei Ivy in de ban van de baby’s. ‘ Het klinkt als twee wondertjes.’ zei Tim die intens gelukkig was.
 51. 52. Ivy hield het kindje dicht bij haar gezicht, Julie pakte naar haar haartjes en keek haar moeder aan. ‘ Wat ben je een mooie meid, Julie.’ ‘Zullen we ze maar even in bad doen?’ stelde Ivy voor aan Tim. ‘ Is goed, mam wil jij dan even snel de kinderkamer op orde brengen.’ vroeg hij een beetje in de stress. ‘ Laat dat maar aan mij over.’ zei Morgan gelukkig.
 52. 53. Oeps kleine verandering in de slaapkamer van Tim & Ivy, sorry niet geshowt. :$ Nu dus wel..
 53. 54. De badjes werden op de juiste tempratuur gevuld met water. De tweeling vond het héérlijk in dat water, ze spetterde hun beide ouders helemaal nat. Maar dat maakte niks uit, ze vonden het allebei heerlijk en genoten ervan. Na een tijdje kwam Morgan kwam binnen lopen. ‘Zo de kamer is helemaal in orde, helemaal zo als jullie wouden, helemaal prachtig.’ lachte Morgan.
 54. 55. Tim en Ivy bedankte haar, droogden Justin en Julie af, deden hun kleertjes aan. ‘ Wil je je kleindochter even vast houden?’ vroeg Ivy helemaal gelukkig. ‘ Zielsgraag.’ zei Morgan, terwijl ze het kindje in haar armen nam. ‘Wat is ze mooi..’
 55. 56. Tim gaf Justin ook nog even aan Ivy, ze had het kindje immers niet lang in haar armen gehad na de bevalling. ‘ Hé kereltje, wat ben jij een mooi kindje, Justin, welkom in ons gezin.’ zuchtte ze verheugt.
 56. 57. En zo stonden de dames daar, allebei een baby in hun armen. ‘ Justin heeft mijn huidskleur én mijn ogen, een kopie van mij, alleen heeft hij zwarte haartjes. Net als Kyle.’ lachte ze. ‘ Julie heeft Tim’s en Thomas’ huidskleur en ook die van Jay. Ze heeft jou ogen, Ivy. En ook zwarte haartjes.’ lachte ook zij. ‘ Kortom twee prachtig gemengde kindjes.’ zei Tim trots.
 57. 58. Morgan gaf Julie aan Tim. ‘Jij hebt je dochter helemaál nog niet vastgehouden!’ riep ze. ‘ Das waar, is ze geen beeldig poppetje. Een mooie dochter..’ zei hij verbluft en heel erg blij. Julie pruttelde wat. ‘ Wil jij Justin even vasthouden, Morgan?’ vroeg Ivy.
 58. 59. Morgan knikte en pakte het ventje aan. ‘ We zijn wel baby’s aan het aangeven enzo.’ lachte Ivy. Tim speelde met zijn dochter en was reuze trots, ze zou later vast tientallen jongens achter haar aan hebben. Maar hij zou ze eerst keuren, voor zijn prinsesje. Morgan speelde met haar kleinzoon, Justin pruttelde wat en ze lachte. Beseffend dat ze hun niet zou zien opgroeien tot kind of wat dan ook, zolang zou ze niet meer hebben..
 59. 60. De kinderkamer was mooi geworden, een plankje met wat mandjes en luiers, een commode, een poef in de hoek. Ze hadden gekozen voor bruine stenen aan de muur en het was mooi uitgepakt bij het witte/créme tapijt.
 60. 61. De wiegjes waren ze nog het meest trots op. Twee schuine wiegjes, een lampje erboven, een bonten kleedje eronder, een popje ertussen in en mooie doorzichtige doeken die erom heen gingen.
 61. 62. Tim en Ivy liepen vol bewondering de kinderkamer binnen. Liefdevol legde Ivy Justin in zijn wiegje. ‘Het is zo’n mooi kamertje geworden!’ ‘ Ja echt zoals we wouden en eigenlijk vind ik het met twee bedjes nog knusser.’ zei Tim gemeend. ‘ Ik ook.’ zei Ivy terwijl ze een dikke kus op het hoofdje van Justin drukte.
 62. 63. Ook legde Tim Julie liefdevol in haar wiegje. ‘ Wat ben je toch een mooi meisje, met jou huidskleur en felblauwe ogen denk ik dat je later horden jongens achter je aan hebt!’ zei hij, terwijl hij een kusje op haar wangetje drukte. ‘ Dag prinsesje.’ zei hij trots en liep naar Ivy.
 63. 64. Even stonden ze daar, de baby’s pruttelden, zij stonden innig te zoenen. ‘ Ivy, je hebt me drie prachtige kinderen gegeven. Kyle, Justin en Julie. Je maakt me zo gelukkig.’ zei hij en gaf haar weer een zoen. ‘ Jij maakt mij ook héél gelukkig liefste,’ zei ze en zoende terug. ‘Maar nu ga ik even wat te lunchen maken, ik heb honger als een beer. Zo’n bevalling is knap vermoeiend.’ lachte ze en samen liepen ze hand in hand naar de woonkamer.
 64. 65. Tim ging stofzuigen en opruimen en Ivy begon aan tosti’s. Ze pakte een zak verse boterhammen van de bakker, ham en kaas. Zorgvuldig belegde ze de boterhammen en legde ze in een pannetje. Wat rook dat heerlijk! Kyle zou het vast lekker vinden als hij strakjes thuis kwam.
 65. 66. Tim was ondertussen de goede papa aan het uithangen. Ook hij ging zorgvuldig te werk en verschoonde de tweeling. Totdat hij werd geroepen voor de lunch. Julie Justin
 66. 67. ‘ Aahh lekker! Ik heb ook echt heel erg honger.’ zei Tim die aanschoof. ‘ Haha, ja ze zijn goed gelukt.’ lachte Morgan en kletste weer verder met Ivy over de baby. ‘ Kyle komt zo thuis hé.’ zei Tim, na het gesprek over Justin en Julie.
 67. 68. En inderdaad, daar was Kyle. ‘ Hé kerel.’ zei zijn vader. ‘ He lieverd.’ begroette ook Ivy haar zoon. Ook Morgan begroete haar kleinzoon. Snel legde Kyle zijn huiswerk weg.
 68. 69. ‘ Hoe was het op school knul?’ vroeg Tim. ‘ Leuk! Ik heb al veel vriendjes. En Suze was ook heel lief.’ zei hij, tot zijn oog op zijn moeders buik viel. ‘ Je bent niet meer dik!’ riep hij verbaasd. Ze moesten allemaal lachen om de eerlijkheid van Kyle. ‘ De kindjes zijn er.’ lachte Ivy. ‘ Kindjes?! Zijn het er meer!’ Ivy knikte. ‘Ga maar gauw kijken, je hebt een broertje én een zusje.’ ze kon haar zin net afmaken, of hij was al weg.
 69. 70. Rennend liep hij door de hal, opa en oma’s kamer door en dan de deur rechts. Hij zwiepte de deur open en keek naar de twee wezentjes in de wiegjes. ‘ Hoi broertje en zusje!’ zei hij vrolijk.
 70. 71. ‘ Mmm.. Ik weet niet eens hoe jullie heten, ik was zo benieuwd dat ik gelijk naar jullie toe kwam.’ zei hij tegen het kindje met de bruine huidskleur. ‘ Jullie zijn dus een tweeling, ik heb ook een tweeling in mijn klas.’ hij wachtte op antwoord, maar kreeg dat natuurlijk niet, ze waren veels te klein om te praten.
 71. 72. ‘ Jeetje, jullie zijn ook stil.’ zuchtte hij. ‘Jij lijkt wel op mij kleine.’ zei hij tegen het kindje met de blanke huidskleur. Tim stond al een poosje in de deur opening en liep de kamer binnen.
 72. 73. ‘ Hé knul, zijn het geen schatjes?’ lachte Tim. ‘ Ja ze zijn heel schattig. Maar wel stil! Ze praten niet eens terug.’ zei Kyle verdrietig. Tim omhelsde zijn zoon. ‘Ze kunnen nog niet praten Kyle, ze zijn nog veels te klein om te praten.’ legde Tim uit. ‘ Oh écht.. Dat wist ik niet.’ ‘ Geeft niet. Trouwens de baby die op jouw lijkt is je broertje, hij heet Justin. Het bruine kindje is je zusje, zij heet Julie. Vind je het mooie namen?’ vroeg Tim. ‘ Heel mooi, ik hoop dat ze snel praten, dan kunnen we ook spelen enzo.’ zei Kyle. ‘ Nou, ga eerst maar eens wat eten knul, er staat een tosti voor je klaar.’ zei Tim lachend.
 73. 74. En daar zat hij dan, aan zijn lekkere tosti. ‘Zo hé mama! Deze is echt super lekker.’ zei hij, terwijl hij ondertussen hele grote happen nam. ‘ Mooi dat je er zo van geniet knul. Wat vind je van je broertje en zusje?’ vroeg Ivy. ‘ Ze zijn heel schattig, maar ze zeggen zo weinig.’ zei hij met treur in zijn ogen. ‘ Dat komt nog wel schat, alles op z’n tijd. Als ze wat ouder zijn kan je heel veel met ze spelen.’ zei zijn moeder.
 74. 75. Rond 5 uur kwam Thomas uit zijn werk. Zouden de baby’s er al zijn?
 75. 76. ‘ Goedemiddag iedereen, drukke boel hier.’ zei Thomas. ‘ Hé schat.’ zei Morgan vanachter haar ezel en gaf hem een kus. ‘ Hé opa!’ zei Kyle enthousiast, die meer wou vertellen, maar zijn moeder legde haar vinger op zijn lippen.’ ‘ Stil eventjes jongen, je vader vertelt het.’ fluisterde ze.
 76. 77. Tim stapte op hem af. ‘De baby’s zijn er.’ lachte hij. ‘ Baby’s? Zijn het er meer?’ vroeg hij. ‘ Het zijn er twee, een meisje en een jongen. Justin en Julie.’ zei Tim blij. ‘ Wat goed! Grappig, ik ben zelf deel van een tweeling en heb dat dus doorgegeven in je genen.’ lachte Thomas.
 77. 78. Tim en Thomas liepen samen naar de kinderkamer. Tim haalde eerst Justin uit zijn bedje. ‘ Dit is Justin, je kleinzoon.’ zei Tim. ‘ Dag ventje!’ riep Thomas en gaf een aai over zijn bol. ‘ En dat daar is Julie, je kleindochter. Pak haar zelf maar.’ zei Tim trots.
 78. 79. Heel voorzichtig haalde Thomas haar uit haar bedje. ‘Hé meissie.’ zei hij, tranen vulden zijn ooghoeken. ‘ Ze is mooi hé? Evenals Justin en Kyle, maar het is zo apart om na twee jongens op eens een dochter te hebben!’ zei Tim. ‘ Ik snap helemaal wat je bedoelt, dat gevoel toen Laura geboren werd komt weer helemaal terug, deze kleine lijkt trouwens heel erg op Laura.’ zei hij trots.
 79. 80. ‘ Ben jij zo’n mooi meisje?’ vroeg Thomas spelend en Julie greep naar opa’s haar. ‘Deugnietje.’ lachte hij. ‘ Ik noem haar mijn prinsesje.’ zei Tim trots. ‘ Dat snap ik helemaal.’ zei Thomas en gaf Julie een kusje op haar voorhoofd.
 80. 81. Kyle kwam binnenstormen. ‘Jippie! Ze zijn wakker!’ zei hij enthousiast. ‘ Hoi broertje!’ zei hij en speelde kiekeboe met Justin. Vertederd keek Tim toe.
 81. 82. ‘ Hoi zusje!’ zei Kyle en speelde ook met haar het spelletje. ‘ Zo het is al een stuk donkerder.’ ‘ Ze moeten de fles.’ zei Tim. ‘Neem jij Julie even mee.’ ‘ Is goed.’ zei Thomas.
 82. 83. Op de gang kwam Thomas Ivy tegen. ‘ Ha, ik kwam net Julie halen.’ zei ze. ‘ Nou, ik wou je even feliciteren, wat een prachtige kinderen heb je op de wereld gezet.’ zei Thomas. ‘ Bedankt. Ik ben heel trots.’ zei ze en nam Julie aan.
 83. 84. Zo stonden ze daar, de twee jonge ouders. Julie kreeg eerst de fles en ondertussen deed Thomas wat afwas. Ivy genoot er zo van, Julie die heel voorzichtig maar toch gretig uit haar flesje dronk, haar handjes om het flesje geklemt. ‘ Ik geniet hier zo van, lief.’ zei ze dan ook tegen haar mannetje.
 84. 85. Na het flesje, liet ze Julie een boertje laten. Nu mocht Justin een flesje en ook Tim genoot. ‘Ze zijn zo, lief, teder, schattig en wat nog meer! ‘ Ik weet het schat. Maar ik vind het wel goed zo, drie kinderen.’ lachte Ivy. ‘ Da’s maar goed ook, dan heb ik al jullie kinderen gezien, voor ik de aarde verlaat. Nu nog hopen dat Laura snel bevalt.’ zei Thomas, die de prullenbak leegde. ‘ Pap doe niet zo raar!’ zei Tim, ookal wist hij diep van binnen, dat zijn ouders niet meer lang te leven hadden.
 85. 86. En daarna werden de kindjes naar bed gebracht. ‘ Weltrusten prinsesje. Droom maar zacht..’ zei Ivy, terwijl ze haar dochter een kus gaf.
 86. 87. Ze stond op en keek bij Tim en Justin. ‘ Weltrusten kerel, lekker dromen en slapen hé.’ zei hij en gaf hem een zoen. ‘ Kom lieverd.’ zei Ivy en ze deden de lichtjes uit, tijd om te slapen voor Justin en Julie.
 87. 88. Morgan was lekker aan het schrobben, dweilen. (Haar eigen schuld, stomme skin.) En Thomas, die zat lekker in bad. ‘ Ga je zo mee naar de woonkamer, het is vrijdagavond, even gezellig doen?’ vroeg Morgan. Thomas knikte en ontspande verder.
 88. 89. ‘ Mooi.’ zei Morgan nuchter en begon de douche te schrobben. ‘ We hebben niet meer zo lang te leven, ik voel dat ik oud word.’ zei Thomas opeens. ‘ Ik weet het lieverd, ik wil nog lang niet weg, maar de nieuwe generatie is al geboren, wij hebben onze taak eigenlijk al lang voltooid. We hebben vier prachtige kleinkinderen en een onderweg. Als we sterven, sterven we gelukkig.’ ‘ Dat is waar, Rebecca, Thomas, Tim, Kyle. Al vier generaties. Nog zes te gaan..’
 89. 90. Het gesprek werd afgekapt, Thomas ging even gamen om zijn agressie wat te laten dalen. Morgan begon aan een schilderij van Justin, Ivy begon aan een schilderij van Julie. ‘ Je bent al ver, je vordert goed.’ zei Ivy, die wel beter was in schilderen. ‘ Dankjewel,’ zei Morgan. ‘Je bent een fijne schoondochter, Ivy.’ complimenteerde nu Morgan haar. ‘ Bedankt.’ zei Ivy blozend.
 90. 91. Even later waren de oudjes naar bed. Tim en Ivy zaten nog even samen op de bank en Kyle was in slaap gevallen. ‘ Heftig dagje, Kyle’s eerste schooldag, de bevalling..’ zei Ivy. ‘ Ja, ik breng hem wel even naar bed en wij moeten ook maar even naar bed gaan.’ zei Tim, terwijl hij zijn wenkbrauwen ^^ deed. Ivy lachte en Tim tilde Kyle van de bank. Met Kyle in zijn armen liep hij naar zijn kamertje.
 91. 92. Hij trok hem zijn pyjama aan en legde hem in bed, na dat hij hem goed had toegestopt, gaf hij hem nog een kus op zijn voorhoofd. ‘ Trusten jongen.’ zei hij en liep naar zijn vrouwtje.
 92. 93. Ojaa! Een heftige nacht dus. :’)
 93. 94. Na hun ’onderonsje’ keerde de rust terug in het hoofdhuis. (Dat woord lijkt echt verrekte veel op hoofdluis btw xd) Het regende pijpen stelen, maar echt rústig was het niet. Als je goed kijkt zie je..
 94. 95. Nee geen bomen, maar twee geesten, Rebecca en Jay. En ze waren lekker aan het spoken.
 95. 96. Kyly stapte om half 2 s’nachts zijn bedje uit voor een nachtplasje, hij gaapte en maakte aanstalten om naar de badkamer te lopen.
 96. 97. De geest van Jay liet hem schrikken en de badkamer heeft hij niet meer gehaald. Kyle plaste in zijn broek…
 97. 98. Na dat hij eenmaal fris was een nieuwe pyjama aan had en zijn plasje had opgeruimd, liet Jay hem wéér schrikken. Hij probeerde niet te gillen want dan zou hij papa en mama wakker maken. Was hij paranormaal?
 98. 99. Kyle lag weer vredig te slapen, nouja vredig, hij had nogal een nachtmerrie. In de kinderkamer klonk opeens gehuil, uit Julie’s wiegje.
 99. 100. ‘ Julie huilt. Ik ga wel.’ zei Ivy. ‘ Hoe weet je in godsnaam dat het Julie is?’ vroeg Tim verbaasd. ‘ Als moeder hoor je dat meteen.’ zei ze lachend en stapte uit bed. ‘ Dankje schat.’ zei Tim en sliep weer verder.
 100. 101. Voorzichtig pakte ze Ivy uit haar wiegje. ‘Hé meisje, vuile luier?’ lachte ze. Jeetje, het was toch wel koud, zo in je ondergoed.
 101. 102. Liefdevol verschoonde ze haar luiertje. ‘ Stinkerdje, prinsesjes stinken toch niet?’ lachte Ivy. Er begon nog een baby te huilen, Justin. Ivy kon het inmiddels al raden. ‘Laat me raden, jij heb ook een vieze luier.’ lachte ze.
 102. 103. Ze legde Julie weer in haar bedje, die sliep verder. ‘ Hé knul, ook lekker bezig geweest.’ lachte ze. Justin greep naar zijn mama’s borsten. ‘Nee, nee. Geen borstvoeding nu.’ lachte Ivy weer.
 103. 104. Ook Justin’s luier verschoon ze liefdevol maar toch snel, het was een soort routine. ‘ Zo kerel jij ruikt weer lekker fris.’ Snel borg ze alle zwitsal spulletjes op, legde haar ventje in bed en kroop weer bij haar Tim in bed.
 104. 105. De volgende morgen vroeg werd het oudste stel als eerste wakker. ‘ Goedemorgen schat.’ ‘ Morgen lief.’ zei Morgan. ‘ Lekker geslapen?’ vroeg Thomas zijn geliefde. ‘ Heerlijk, vandaag een dag met onze kleinkinderen.’ zei ze verheugd.
 105. 106. Ze deden allebei hun kleding aan, Thomas las de krant, Morgan keek op een meubelsite. ‘ Kom eens kijken schat.’ riep ze vrolijk. ‘ Wat?’ vroeg Thomas beduusd. ‘ Ik heb een mooie zithoek gevonden, ze kunnen hem vanmiddag brengen.’ zei ze helemaal in de wolken. ‘ Als jij het mooi vind, doen we het.’ zei Thomas, hij zag hoe gelukkig ze er van werd.
 106. 107. Morgan, helemaal in haar element, begon aan een heerlijk ontbijt. Eieren met bacon op een toast. Ze was zo benieuwd hoe de nieuwe zithoek zou staan!
 107. 108. Fluitend bakte ze het ontbijt en riep iedereen om te komen eten.
 108. 109. Kyle hoorde zijn oma roepen en werd angstig wakker, helemaal bezweet kroop hij uit zijn bedje, wat een vreselijke nachtmerrie!
 109. 110. Ook Ivy werd nu pas wakker, omdat ze er s’nachts uit moest, kwam ze nu moeilijker uit bed, maarja, ze moest werken.
 110. 111. Even zaten de twee slaapkopjes met z’n tweetjes op de bank te knuffelen. ‘ Je hebt vandaag een dagje met opa en oma, vind je dat leuk? Papa en mama gaan werken.’ legde Ivy uit. ‘ Leuk! Jammer dat jij en papa weg zijn, gaan Justin en Julie ook mee?’ vroeg hij. ‘ Nee die blijven bij jullie.’ zei Ivy lachend.
 111. 112. Het werd een gezellig ontbijt en Morgan en Thomas zeiden níks over het nieuwe zithoekje. Dat was een verassing!
 112. 113. Even later was het toch echt tijd om naar het werk te gaan. ‘ Doei mama en papa! Tot vanmiddag!’ riep Kyle. ‘ Tot vanmiddag!’ riepen ook Morgan en Thomas.
 113. 114. Aangezien Tim en Ivy allebei als Postkamer-mederwerk(st)er werken, konden ze samen carpoolen met hun auto. Op naar hun werk!
 114. 115. Na het eten, begon Kyle aan de afwas. ‘ Goedzo jongen.’ zei Morgan. ‘ Wat gaan we zometeen doen oma?’ vroeg Kyle. ‘ Mm..volgens mij wou je opa gaan vissen!’ ‘ Vissen! Wat tof! In de vijver? Dat heb ik nog nooit gedaan!’ zei Kyle enthousiast. ‘ Ja in de vijver ja.’ lachte zijn oma, die de post door keek.
 115. 116. En daar stonden ze dan. Oma, Kyle en Opa, te vissen. ‘ Ik heb beet!’ riep Thomas, die al de hele tijd aan het opscheppen was. Kyle keek snel op en schoot in de lach. ‘ Dat is een schoen!’ ‘ Haha, opschepper, vang je een schoen.’ lachte Morgan.
 116. 117. Na 5 minuten, begon Morgan haar hengel in te halen. ‘Ik heb beet!’ riep ze enthousiast. ‘Écht beet.’ lachte ze. Kyle keek weer op. ‘Goedzo oma, go oma, go oma!’ lachte hij. ‘ Gefeliciteerd.’ klonk het vanuit opa’s mond. Zijn ego was een beetje gekrenkt omdat zijn vrouw eerder beet had dan hij.. ‘ Ach lieverd, jij vangt zo nog wel wat.’ zei ze poeslief.
 117. 118. En tien minuutjes later, had Kyle beet. ‘Oh kijk eens oma! Deze is nog groter al die van u!’ riep hij blij. ‘ Goed hoor jongen, echt een hele grote vis.’ zei oma, terwijl ze naar hem lachte. ‘ Kijk dan opa! Hoe groot!’ zei Kyle en zwiepte met de vis voor Thomas’ neus. ‘ Heel knap van je Kyle.’ zei Thomas. Oke, mijn kleinzoon heeft nog eerder beet..dacht hij.
 118. 119. Toen een half uur later hij ook nog struikelde over zijn eigen hengel, hoe geen flauw idee, had opa het helemaal gehad. ‘ Oh opaaa!’ lachte Kyle. ‘ Suffie.’ zei Morgan. Zij en Kyle lagen echt in een deuk! ‘ Lach maar, het doet verrekte zeer.’ zei opa. Toen hoorde ze een busje, Morgan liep naar binnen, de nieuwe zithoek was er vast.
 119. 120. En ja, het was de zithoek. Na wat gesjouw met de mensen van het bedrijf, was het een leuk hoekje geworden. Het kleed stond erg leuk, het bijzettafeltje was mooi, ze was snel even naar de bloemist gegaan om bloemen te halen voor op het tafeltje. Ja, het was mooi geworden. Trots als een pauw, plofte ze op de bank.
 120. 121. Na een poosje gezeten te hebben, liep ze naar de kinderkamer. Voorzichtig pakte ze de kleine Justin uit zijn wiegje. ‘ Dag ventje.’ zei ze. Ze liep naar de slaapkamer avn Tim en Ivy en stopte hem in het badje. ‘ Vind je dat zo lekker knul?’ vroeg ze en spetterde hem wat nat. In een handdoek gerold nam ze hem mee naar de kinderkamer. Ze deed hem een schone luier om en hij kirde van de pret. ‘ Zo en nu een flesje.’ zei ze uiteindelijk. Voor dat ze de kamer uit liep, wierp ze nog een blik op de slapende Julie. ‘ Jij bent zo aan de beurt dame.’ lachte ze.
 121. 122. Is het geen plaatje…
 122. 123. En nu was zijn zusje aan de beurt. Julie werd ook eerst lekker gebadderd door oma en daarna kreeg ze ook nog een schone luier. ‘ Zo meisje, je papa en mama komen vast gauw thuis. Ik denk dat je dat wel leuk vind.’ zei Morgan lachend. Ze wist dat ze van deze momenten moest genieten. Omdat ze haar kleinkinderen waarschijnlijk niet lang meer zou zien, aan ieder leven kwam een eind. Dus ook aan die van Morgan.. Ze hoopte wel, dat ze samen met Thomas zou sterven, anders zou Thomas of zij hier alleen moeten zijn, het gemis, van de liefde van haar leven, dat zou Morgan écht niet willen. Thomas was altijd haar maatje geweest, altijd haar love of life, het zou mooi zijn als ze ook samen zouden sterven.
 123. 124. Is het geen plaatje…
 124. 125. Ze riep haar man en samen brachten ze de tweeling naar bed. ‘ Lekker slapen jongen, oma houd van je.’ zei Morgan tegen Justin, die wat lag te brabbelen in zijn wiegje. ‘ Ben jij opa’s kleine meisje!’ zei Thomas, terwijl hij met Julie speelde. Het meisje kirde van de pret. ‘ Leg je haar ook even in bed schat, anders slaapt ze zo niet. Volgens mij zijn Tim en Ief er.’ vertelde Morgan en liep richting de woonkamer.
 125. 126. En Morgan had gelijk, het jonge koppel was terug van het werk. Kyle kwam al aanrennen, het lieverdje.
 126. 127. ‘ Mama!’ riep Kyle vrolijk en knuffelde zijn moeder. ‘ Hé knul, was het leuk met opa en oma?’ vroeg ze geïnteresseerd. ‘ Ja heel leuk! We gingen vissen maar opa bakte er niks van!’ lachte hij. ‘ Haha, dat klinkt als dikke pret.’ lachte Ivy nu ook.
 127. 128. ‘ Papa!’ riep Kyle nu en knuffelde zijn vader. ‘ Dag knul, volgens mij heb jij een hele leuke middag gehad!’ zei Tim lachend. ‘ Ja haha! Ik ging vissen met opa en oma! En oma had beet, opa niet. Hij bakte er aar weinig van hoor.’ lachte Kyle. ‘ Wat leuk, ik ging vroeger ook altijd met hem vissen, dat was altijd reuze leuk!’ zei Tim. En ze Kyle liep voor hun uit naar binnen, naar opa en oma.
 128. 129. ‘ Wat is het toch een lieffie.’ zei Tim en streelde Ivy over haar wang. ‘ Ja, ik heb hem wel gemist, de tweeling ook trouwens.’ zei Ivy en gaf haar man een kus. ‘ Ik ook schatje.’ ‘ Tim! Ivy! Komen jullie we hebben een verassing!’ hoorde ze opeens vanuit de deuropening, dat was Morgan. Als twee nieuwsgierige kinderen renden ze naar binnen.
 129. 130. En de verassing, was écht een verassing. Ivy straalde helemaal, wat mooi! En Tim, die plofte gelijk op het lounge stuk. Kyle kroop lekker tegen zijn mama aan, de tweeling lag te slapen, en het oudere stelletje kropen ook lekker dicht tegen elkaar aan. Is het geen lief gezin?
 130. 131. Tot de volgende update! <3

×