το οικολογικο σπιτι 2

346 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

το οικολογικο σπιτι 2

  1. 1. ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
  2. 2. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ• Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ (ή πλαίσια, ή όπως λέγονται συχνά στο εμπόριο, «κρύσταλλα») φωτοβολταϊκών στοιχείων,μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην επιθυμητή μορφή.
  3. 3. ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ Τα χαρακτηριστικά τους είναι:• Δεν τα έχουν επεξεργαστεί με χημικές ουσίες, τοξικά μυκητοκτόνα, λούστρα κλπ.• Προέρχονται από δάση που δεν έχουν ξυλευτεί και που έχουν αποκατασταθεί μετά την ξύλευση.
  4. 4. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ• Η υγεία είναι ασφαλώς ένα αναντικατάστατο αγαθό για τον άνθρωπο. Κι όμως ενώ έχουμε πλέον την πολυτέλεια να αναγνωρίζουμε μια σειρά από επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία μας πολύ συχνά δεν κάνουμε τίποτα για να τους ελαττώσουμε. Οι βιομηχανίες χρωμάτων, κάτω από τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση των καταναλωτών ανά των κόσμο, για προϊόντα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, προχώρησαν σε πρώτη φάση στην παραγωγή χρωμάτων και βερνικιών "ήπιας χημείας". Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούν ως διαλύτη το νερό και έτσι μειώνουν τους επιβαρυντικούς παράγοντες (όπως οι πτητικές οργανικές ενώσεις) των παλαιότερων υλικών.
  5. 5. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ• Μια βασική αρχή της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής είναι ο προσανατολισμός. Με προϋπόθεση την καλή μόνωση, τα μεγάλα νότια ανοίγματα ευνοούν τη διείσδυση του ήλιου τον χειμώνα, διατηρώντας τους εσωτερικούς χώρους θερμούς. Για να συσσωρεύσουμε την ηλιακή ενέργεια, χρησιμοποιούμε υλικά με θερμοσυσσωρευτικές ικανότητες, π.χ. τα συμπαγή κεραμικά τούβλα.
  6. 6. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ• Μια βασική αρχή της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής είναι ο προσανατολισμός. Με προϋπόθεση την καλή μόνωση, τα μεγάλα νότια ανοίγματα ευνοούν τη διείσδυση του ήλιου τον χειμώνα, διατηρώντας τους εσωτερικούς χώρους θερμούς. Για να συσσωρεύσουμε την ηλιακή ενέργεια, χρησιμοποιούμε υλικά με θερμοσυσσωρευτικές ικανότητες, π.χ. τα συμπαγή κεραμικά τούβλα.

×