Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Sistemes de reg
  Aida Mases Serra, Jordi Clavé
 Camats, Xavier Jové Riart i Eva Agut
       Botines
Tipus de sistemes de reg
• Reg a manta o per inundació
• Reg per aspersió
• Reg per goteig
• Fertirrigació
• Hidroponia
Què és el Reg?
• El reg aportar l'aigua a la terra per a millorar el
 desenvolupament de les plantes que s'hi
 cultiven....
Reg a manta o
per inundació
A manta és el sistema de reg de
baixa eficiència. És la forma
més antiga i encara es segueix
u...
Reg per
aspersió
Bàsicament es tracta de fer
ploure de forma artificial.
Per regar mitjançant el sistema
d'aspersió, s'ha ...
Reg per goteig
És un sistema dissenyat per
aprofitar al màxim la despesa
d'energia i aigua.
L'aportació d'aigua s'efectua
...
Fertirrigació
És una modalitat en què per
augmentar la producció al
mateix temps que s'optimitzen
els recursos, s'incorpor...
Hidroponia
Actualment l'hidroponia és la
forma més avançada de reg i
de producció agrícola.
Requereix d'una inversió
impor...
Gràfica de l’Aigua utilitzada

140001200010000 8000 6000 4000 2000  0
    manta o inunda...
Maneres d’obtenir l’aigua per regar
L’aigua de regadiu es pot obtenir de l’aigua dels rius, també dels
canals i també ...
Sistema De Reg
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Sistema De Reg

1,340 views

Published on

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sistema De Reg

 1. 1. Sistemes de reg Aida Mases Serra, Jordi Clavé Camats, Xavier Jové Riart i Eva Agut Botines
 2. 2. Tipus de sistemes de reg • Reg a manta o per inundació • Reg per aspersió • Reg per goteig • Fertirrigació • Hidroponia
 3. 3. Què és el Reg? • El reg aportar l'aigua a la terra per a millorar el desenvolupament de les plantes que s'hi cultiven. Es el suplement de l'aigua de la pluja i el mètode d'aplicació pot ser superficial o pressuritzat. En la majoria dels casos es necessita uns canals de reg que transporti l'aigua.
 4. 4. Reg a manta o per inundació A manta és el sistema de reg de baixa eficiència. És la forma més antiga i encara es segueix utilitzant . No necessita mitjans tecnològics complicats, però si d'aigua en abundància. L'aigua es treta d'un pou mitjançant una “noria” o altres sistemes, es fa córrer per dins solcs fets a la terra. Això obliga a sembrar a la part alta que forma una cresta entre solc i solc. Quan l'aigua es fa córrer per tota el terreny s'anomena inundació.
 5. 5. Reg per aspersió Bàsicament es tracta de fer ploure de forma artificial. Per regar mitjançant el sistema d'aspersió, s'ha de disposar d'una instal·lació de canonades que condueixin l'aigua fins els aspersors, dispositiu que s'encarrega de distribuir l'aigua sobre els cultius en forma de pluja. Es necessita molta energia. Té l'inconvenient de què requereix uns mitjans costosos, i una despesa contínua d'energia, però en canvi permet cultivar sense fer solcs , cosa que facilita la mecanització del cultiu. En casos de molt de fred, el sistema d'aspersió es pot utilitzar per combatre les glaçades.
 6. 6. Reg per goteig És un sistema dissenyat per aprofitar al màxim la despesa d'energia i aigua. L'aportació d'aigua s'efectua mitjançant un sistema de petites canonades de molt baix diàmetre les quals tenen petits orificis dels que surt el líquid gota a gota o a molt baix cabal. Optimitza el consum d'aigua, i es pot utilitzar per incorporar fertilitzants o altres agroquímics al cultiu.
 7. 7. Fertirrigació És una modalitat en què per augmentar la producció al mateix temps que s'optimitzen els recursos, s'incorporen fertilitzants a l'aigua de reg. Es pot utilitzar amb l'aspersió o amb el goteig, resulta més efectiu amb aquest últim.
 8. 8. Hidroponia Actualment l'hidroponia és la forma més avançada de reg i de producció agrícola. Requereix d'una inversió important, però les produccions també augmenten força. Les instal·lacions de reg es complementen amb una sèrie d'instruments de control que se solen centralitzar a un ordinador amb els programes de gestió adients. Tot això posa en marxa un sistema preparat per incorporar els fertilitzants a l'aigua de forma automàtica. Es va començar a utilitzar en floricultura, però avui en dia és habitual en molts de productes hortícoles.
 9. 9. Gràfica de l’Aigua utilitzada 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 manta o inundació aspersio degoteig fertirrigació hidroponia
 10. 10. Maneres d’obtenir l’aigua per regar L’aigua de regadiu es pot obtenir de l’aigua dels rius, també dels canals i també dels pous.

×