Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar

2,487 views

Published on

Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar

Published in: Art & Photos
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar

  1. 1.  VALLJA E SHOTËS  NJË NDËR VALLET MË TË NJOHURA NË KOSOVË. FJALA "SHOTË" PËRDORET ME PËRKËDHELI PËR VAJZAT E REJA, TË SHKATHËTA E TË PASHME. VALLJA LUHET NË DISA VARIANTE : DY GRA A VAJZA, NJË GRUA E NJË BURRË (OSE EDHE DY ÇIFTE), DY BURRA ETJ. ËSHTË VALLE LIRIKE. LUHET NË TË GJITHA TUBIMET FESTIVE DHE MË SHUME GJATE FESTIMIT TË DASMËS. SHOQËROHET ME FORMA TË NDRYSHME VOKALE-INSTRUMENTALE.
  2. 2. VALLET LABE TË BURRAVE 
  3. 3. VALLJA ÇAMIKO
  4. 4. VALLJA DARDHARË
  5. 5. POGONISHTJA
  6. 6. BALETI
  7. 7. BALETET E PARA

×