Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Lenda:Qytetari     Viti Shkollor 2013        PROJEKT•Tema :”Rendesia e informimit qytetarne nje shoqeri demok...
SIGURIA USHQIMORE  Termi siguri ushqimore dhe cilësi ushqimore nganjëherë mund të jetë ngatërrues. Siguria ushqimore i r...
Projekt qytetari
Projekt qytetari
Projekt qytetari
Projekt qytetari
Projekt qytetari
Projekt qytetari
Projekt qytetari
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Projekt qytetari

11,674 views

Published on

Informimi i qytetareve per ushqimet ne nje shoqeri demokratike

Published in: Technology
 • Be the first to comment

Projekt qytetari

 1. 1. Lenda:Qytetari Viti Shkollor 2013 PROJEKT•Tema :”Rendesia e informimit qytetarne nje shoqeri demokratike”•Nentema :”Informimi per ushqimet” Punoi: Xhesiona Pera XI-9
 2. 2. SIGURIA USHQIMORE Termi siguri ushqimore dhe cilësi ushqimore nganjëherë mund të jetë ngatërrues. Siguria ushqimore i referohet të gjitha atyre rreziqeve të cilat mund ti shkaktojnë dëme ushqimit dhe kështu shëndetit të konsumatorit. Ato mund të përfshijnë: Rreziqet mikro-biologjike Teprica të pesticideve Keq-përdorimi i shtojcave ushqimore Ndotës kimik Shtojca të pavlefshme Teprica të barërave veterinare & hormone për nxitje të rritjes/zhvillimit Cilësia Ushqimore përfshinë të gjitha tiparet tjera të cilat ndikojnë vlerën e produkteve për konsumatorët dhe ato përfshijnë: Aromat Struktura Ngjyra Origjina Metoda Përpunuese Mbeturina Zbardhja Heqja e aromave Faktorët të cilët mund të kontribuojnë drejt rreziqeve në ushqim, përfshijnë: Praktikat e gabuara bujqësore Higjiena e dobët në njërën prej fazave të rrjetit ushqimor Mungesa e kontrollave preventive në përpunim ushqimor dhe funksione përgatitëse

×