t1_e1_martinez

213 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
213
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

t1_e1_martinez

 1. 1. o Que és el GIMP? o Evolució o Context de treball o Comparativa amb Photoshop
 2. 2. Que és el GIMP? o És una eina de manipulació fotogràfica multiplataforma. GIMP es un acrònim de GNU Image Manipulation Program. Amb el GIMP es poden realitzar tot tipus de manipulació d'imatges, inclòs retoc fotogràfic, composició i creació d'imatges. o Te moltes capacitats. Es pot usar como un senzill programa de pintura, un programa de retoc fotogràfic professional, un sistema en línia de procés per lots, un generador d'imatges per a producció́ en massa, un conversor de formats de imatges, etc. o És ampliable i extensible. Està dissenyat per ampliar-se amb complements i extensions. La interfície avançada de “scripting” permet automatitzar des de les feines més simples fins els procediments més complexes de manipulació d'imatges. o Gaudeix de lliure disponibilitat des de varies fonts per a molts sistemes operatius. Casi totes les distribucions de GNU/Linux inclouen el GIMP com a una aplicació estàndard. El GIMP també està disponible per als sistemes operatius mes utilitzats. És una aplicació de Software Lliure coberta per la Llicència Pública General que brinda als usuaris la llibertat d'accedir i modificar el codi font del que constitueixen els programes.
 3. 3. Que és el GIMP?
 4. 4. Evolució ELS PRIMERS DIES DE GIMP La primera versió́ de GIMP va ser escrita per Peter Mattis i Spencer Kimball durant la seva època d’estudiants a la Universitat de Berkeley. Molts altres desenvolupadors han contribuït més recentment, y mils han proporcionat la seva assistència i proves. Els llançaments de GIMP actualment són orquestrats per Sven Neumann i Mitch Natterer, junt amb molta altre gent denominada el GIMP-Team.
 5. 5. Evolució Versió 0.54 La versió́ 0.54 va ser realitzada al febrer de 1996 i va tenir un gran impacte com a primer programa realment lliure de manipulació d¡'imatges professional. Va ser el primer programa Lliure que podia competir amb els grans programes comercials de manipulació d'imatges. La versió́ 0.54 era una versió beta, però era tan estable que podia ser utilitzada en el treball diari.
 6. 6. Evolució Versió 0.60 Quant es va realitzar la 0.60 al juliol de 1996, es va fer sota el desenvolupament de Spencer i Peter durant quatre mesos. Els principals avantatges de programació van ser les noves eines GTK (Kit d’eines de GIMP) i GDK (kit de dibuix de GIMP) que van eliminar la dependència de Motif. Per a l’artista gràfic, la 6.0 es presentava plena de característiques noves com: capes bàsiques, eines de pintura millorades, un aerògraf millor, modes de pintura, etc. La versió́ 0.60 va ser una versió de desenvolupament, i no estava dirigida a un us extens. Va servir com a camp de treball per a la 0.99 i la versió́ final 1.0, així que las funciones i millores es van poder provar i traslladar o canviar. Es pot veure aquesta versió com a alfa de la 0.99.
 7. 7. Evolució Versió 0.99 Al febrer de 1997 va sortir la 0.99 ple de canvis i amb noves característiques. La diferència principal va la nova API (Application Programming Interface) y la “PDB”, que van fer possible l’escriptura de scripts: els scripts-Fu (o marcs) que permetien automatitzar funcions que s’havien de fer a mà. La 0.99 usava una nova forma de gestió de la memòria basada en mosaics que permetia carregar imatges enormes (imatges de 100MiB sense problema). La versió 0.99 també introduïa un nou format d’arxiu natiu de GIMP: XCF. La nova API facilitava l’escriptura d’extensions i complements. Molts d’ells van néixer per fer el GIMP més útil (com SANE, que activa el escanejat directament al GIMP). Aquell estiu s’arriba a la versió 0.99.10, y S y P van abandonar la major part del seu suport ja que al graduar-se van començar a treballar. Federico Mena va assumir la direcció de l’equip de GIMP. GIMP A l’octubre del mateix any, GIMP congela les seves característiques del nucli, de manera que el programa fos estable i estigués preparat per a la seva versió 1.0.
 8. 8. Evolució Entorn de treball 0.5 4 0.9 9
 9. 9. Evolució Versió 1.0 i 1.2 Versió 1.0 La versió 1.0 de GIMP es va realitzar el 5 de juny de 1998. Finalment, GIMP va ser considerat bastant estable per a garantir un anunci mundial i un us professional. Ve rs io ́ 1.2 La versió 1.2.0 de GIMP es va realitzar el 25 de desembre de 2000. Comparada amb la versió 1.0, s’hi van incloure moltes correccions i millores de la interfície de l’usuari.
 10. 10. Evolució Entorn de treball 1.0
 11. 11. Evolució Versió 2.0 El codi de GMP conté prop de 203,000 línies de codi C, i la majoria van ser reescrites en la evolució de la 1.2 a la 2.0. Tot i així des del punt de vista dels usuaris GIMP 2 es fonamentalment bastant similar en quant a característiques a GIMP 1, de manera que no es perdran. Com a part del treball de reestructuració, els desenvolupadors han netejat el codi en gran part, una inversió que encara que no sigui directament visible per als usuaris, facilitarà el manteniment i farà menys doloroses les ampliacions futures. Així el codi base de GIMP 2 està més fàcilment organitzat que en el GIMP 1.2 .
 12. 12. Evolució Entorn de treball 2.0
 13. 13. Evolució Versió 2.2 En el GIMP 2.2. hi ha alguns petits canvis més que els usuaris amb experiència podran notar També hi ha canvis importants a nivell de programació d’extensions i creació de script-fu. Els camps en els que s’han fet canvis i s’han introduït les noves característiques més importants: oInteroperabilitat i suport d’estàndards. oEditor de dreceres de teclat. oVisualització de complements oPrevisualitzacions a temps real de les operacions de transformació. oConformitat amb la Guia d’Interfície Humana de GNOME. oMigració a GTK+ 2.4 oSuport bàsic de vectors.
 14. 14. Evolució Versió 2.4 Elements i camps que han sofert els principals canvis i millores: oAparença actualitzada. oPinzells escalables. oEines de selecció́. oEina de selecció de front. oEina d’alineació. oCanvis en els menús. oSuport de formats d’arxiu. oEdició́ en pantalla completa. oGestió i proves de color. oNova eina de retallar. oTreure ulls vermells. oPinzell de sanejat. oClonar amb perspectiva oDistorsió́ de lent.
 15. 15. Evolució Entorn de treball 2.4
 16. 16. Evolució Versió 2.6 GIMP 2.6 es un important llançament des del punt de vista dels desenvolupadors. Realitza canvis d’interfície d’usuari i un intent d’integració del GEGL, la biblioteca de processament d’imatges basada en gràfics que comportarà una gran profunditat de bit i una edició no destructiva de GIMP. oInterfície d’usuari - Extreta la barra del menú́ de la caixa d’eines. - La caixa d’eines i encastables son finestres d’utilitat. - Habilitat de moure’s més enllà de les vores de la imatge. oEines, filtres i complements: - Eina de selecció́ lliure millorada. - Dinàmiques del pinzell. oSota la coberta - Integració de GEGL oMiscel·lània - Desenvolupament de complements. - Compatibilitat cap enrere.
 17. 17. Evolució Entorn de treball 2.6
 18. 18. Evolució Versió 2.8 GIMP 2.8 és un altre llançament important des del punt de vista del desenvolupament, encara més que la versió 2.6. Ofereix un gran canvi en la interfície d’usuari incorporant el mode de finestra única. Per altre banda l’esforç per integrar GEGL ha permès un gran pas endavant, arribant fins al 90% del nucli del GIMP i permetent moltes millores i novetats com per exemple: 
 19. 19. Evolució Entorn de treball 2.6
 20. 20. Comparativa amb Photoshop GIMP 2.8 PHOTOSHOP CC

×