Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Agile en Scrum buiten IT

368 views

Published on

The Agile Chef - http://theagilechef.com

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Agile en Scrum buiten IT

 1. 1. AGILE CHEF THE Powered byTHEAGILECHEF.COM Powered by 20 APRIL 2016 AGILE CHEF THE FROM FAST FOOD TO FRENCHCUISINE Agile en Scrum buiten IT De Agile cultuur is toepasbaar in veel meer gebieden dan IT
 2. 2. AGILE CHEF THE Powered by Mijn zoon, Colin (10 jaar oud)
 3. 3. AGILE CHEF THE Powered by
 4. 4. AGILE CHEF THE Powered by
 5. 5. AGILE CHEF THE Powered by Agile Manifesto Wij laten zien dat er betere manieren zijn om [waardevolle producten/diensten] te ontwikkelen door in de praktijk aan te tonen dat dit werkt en door anderen ermee te helpen. Daarom verkiezen we: Mensen en hun onderlinge interactie boven Processen en Hulpmiddelen [Waardevolle (tussen)resultaten] boven Allesomvattende documentatie Samenwerking met de klant boven Contractonderhandelingen Inspelen op verandering boven het volgen van een plan Hoewel wij waardering hebben voor al hetgeen aan de rechterkant staat vermeld, hechten wij méér waarde aan wat aan de linkerzijde wordt genoemd.
 6. 6. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 6 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan.
 7. 7. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 7 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan. Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten].
 8. 8. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 8 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan.
 9. 9. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 9 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten.
 10. 10. AGILE CHEF THE Powered by
 11. 11. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 11 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan.
 12. 12. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 12 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams.
 13. 13. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 13 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan.
 14. 14. AGILE CHEF THE Powered by 14
 15. 15. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 15 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project.
 16. 16. AGILE CHEF THE Powered by
 17. 17. AGILE CHEF THE Powered by Agile Principes 17 Onze hoogste prioriteit is het tevredenstellen van de klant door het vroegtijdig en voortdurend opleveren van waardevolle [producten/diensten]. Voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit en voor een goed ontwerp versterken agility. De meest efficiënte en effectieve manier om informatie te delen in en met een ontwikkelteam is door met elkaar te praten. Lever regelmatig werkende [producten/diensten] op. Liefst iedere paar weken, hooguit iedere paar maanden. De beste architecturen, eisen en ontwerpen komen voort uit zelfsturende teams. Agile processen bevorderen constante ontwikkeling. De opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers moeten een constant tempo eeuwig kunnen volhouden. Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren. Verwelkom veranderende behoeftes, zelfs laat in het ontwikkelproces. Agile processen benutten verandering tot concurrentievoordeel van de klant. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel. Werkende [producten/diensten] is de belangrijkste maat voor voortgang. Mensen uit de business en ontwikkelaars moeten dagelijks samenwerken gedurende het gehele project. Op vaste tijden, onderzoekt het team hoe het effectiever kan worden en past vervolgens zijn gedrag daarop aan.

×